rss
04/24/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Українське Чикаго \ Осінній Фестиваль Церкви Святої Трoйці в Бенсенвіль

Існує повір'я, що Бог має особливі сховища дощу. Коли треба пустити дощ на землю, Бог посилає пророка Іллю та глухого янгола. Вони набирають дощ у хмару і розносять його по світу. Часто буває, що дощ ллється не за призначенням. Це трапляється тому, що Бог каже глухому янголові, а той, оскільки трохи недочуває, посилає дощ туди, де його зовсім і не просять.

 Title 
  

Саме такою, небажано дощовитою, видалася неділя, 15 вересня, для парафії Святої Трійці в Бенсенвіль. Але, незважаючи на те, що з погодою в неділю зовсім не пощастило, свято вдалося на славу.
В один момент зал заповнився так, що, як кажуть, не було де і яблуку впасти.
Програма була насичена піснями і танцями, представленими талантами нашої парафії і не тільки. Свято розпочалося з привітальної промови голови управи Христини Попович та віце-президента управи Андрія Карасійчука. А далі – задзвеніли дзвоники-голосочки веселих сестричок Христинки і Соломійки Прокулевичів.
Надзвичайний спів Адріани Попович не залишив байдужим нікого. В її виконанні прозвучали пісні «Якщо любиш – кохай», «Ніченькою темною» та «Мамина сорочка», підспівувати яку завзято допомагали дівчатка зі школи Українознавства «Калина» в Бенсенвіль. Танцювальний колектив «Гуляй-Поле» під художнім керівництвом Таіси Коломієць-Ампульської протанцював «Гопак», «Волинський танок» а також – композицію «Наше село» під чудовий спів Наталі Довганюк.
Тарас Петрик виконав дві танцювальні композиції зі своїми партнерками Альоною та Вікторією.
Також на святі побував гурт «Іскра», що при осередку «Сум» імені Дмитра Вітовського в Палатайні. Хореограф і мистецький керівник – пані Калина Васюнець.
Не забула про нас і наша Кредитівка «Самопоміч». На свято завітав Богдан Ватраль і урочисто вручив нам чека на $1000.
Юлія Ткачук та Інна Михайлова потішили діточок, і не тільки художнім розписом обличчя. Юлія Ткачук подарувала на тихий аукціон один зі своїх витворів мистецтва, кошти з продажу якого пішли на благо церкви.
Наше свято розділили з нами духовні парохи з інших парафій, а саме: отець Богдан з катедри святого Миколая, отець Роман з церкви св. Володимира та Ольги, отець Василь з церви св. Петра і Павла, отець Олексій з Української Православної Катедри св. Покрови, отець Михаїл з церкви Непорочного Зачаття в м. Палатайні та отець Іван з катедрального собору св. князя Володимира.
Дуже важливо віддати належне всім, хто працював і допомагав на кухні, і не лише в день свята, але і до того. Парафіяни, і не тільки, зійшлися разом і справді вклали душу в приготування такої надзвичайно різноманітної та смачної трапези для гостей.
Також вдячні всім, хто допоміг з організацією свята, підтримав теплим словом, ділом та доброю порадою.
Святий Августин якось сказав: «Роби для Бога, що можеш, а молися про те, що не можеш, i Він тобі допоможе, щоб ти все зміг».

 

Title  Title Title Title
    
Title Title 
  
Title  Title
  
Title Title 
  

 

Фотографії автора

Запрошуємо до Школи мистецтв!

Консульське прийняття в нашому місті: добре знані українці з Чикаго та несподівані – з Канзасу

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers