rss
04/24/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Українське Чикаго \ У добрий час, моя шкільна родино!

«Милосердний Господи! Пошли нам благодать Духа Твого Святого, що подає нам розум і зміцнює духовні сили наші. Щоб ми, уважно переймаючи науку, виросли Тобі, Творцеві нашому, на славу, батькам нашим – на радість, Церкві й Україні – на користь. Амінь». Так, схиливши коліна перед Господом, розпочали навчальний рік у школі Українознавства при Православному Катедральному Соборі князя Володимира. Спільною гармонією молитва і спів дітей, батьків та вчителів полинули у небо. Отець Іван Лимар поблагословив усіх присутніх: «Нехай Милосердний Господь оберігає вас на тернистих шляхах наук і благословляє мудрістю, старанністю, послухом, а ваша наполеглива праця приносить добрі плоди!»

  Title
  

Початок шкільних занять у нашій школі – завжди свято. Хоч як не жаль розлучатись з літом, та кожен чекав початку навчання, адже цей знаменний день дарує нові зустрічі старим друзям, відкриває їм нові шляхи і нові мрії; ласкаво запрошує до вершин пізнання новачків, яким ще боязно відпустити мамину і татову руки; виводить на фінішну пряму тих, для кого цей навчальний рік останній.
Шкільна зала майоріла вишиванками, бантиками, квітами, усмішками... Під звуки святкового маршу ми прийняли у свою шкільну родину гомінке і непосидюче поповнення – першокласників! Чекає на них захоплююча подорож у глибини наук про свій рідний край, знайомство з багатогранною культурою нашого народу, з розмаїттям національних традицій, бо навчання у нашій школі проходить за цікавими програмами і підручниками з України. А поведе їх цими дорогами досвідчений колектив учителів та вихователів, що вже багато років успішно виконують таке важливе завдання – сіють зерна знань, доброти, людяності у душах наших дітей, вчать їх вчитися.
Особливим було привітання директора нашої школи добродійки Лілії Лимар, яка по-материнськи піклується про школу, про всіх працівників, про кожного учня зокрема. «Уже понад 50 років наша школа Українознавства навчає нове покоління українців в околиці Чикаго рідної мови та культури. Я з великою приємністю зустрічаю людей, що закінчили нашу школу 10, 20, 30 років тому, і які чудово розмовляють українською мовою. Сподіваюсь, що і всі ви, наші сьогоднішні учні, понесете ваші знання і вашу любов до рідної мови і культури у широкий світ, підносячи славу і честь української держави.... Я очікую рік, сповнений плідною співпрацею учнів, учителів, і, великою мірою, вашою працею, шановні батьки!»
Зі святом Першого дзвоника прийшов привітати представник нашої держави – Генеральний Консул України у Чикаго – Андрій Іванович Праведник. Представник каси Самопоміч Володимир Тюн передав дарунок для школи. Ми щиро дякуємо нашій Кредитовій Спілці за постійну підтримку нашої діяльності, зокрема, нашого сьогоднішнього свята – після урочистої лінійки дітей і всіх присутніх чекала смачна перекуска.
Свято було змістовним, веселим і цікавим. Шкільний дзвінок, який вперше продзвенів цього року, покликав усіх у класи, до нелегкої, але цікавої праці – здобувати знання.
Ще у 12-му сторіччі великий Київський князь Володимир Мономах повчав дітей: «Не лінуйтесь і щиро трудіться... Що вмієте – того не забувайте, а чого не вмієте – того щиро навчайтесь і використовуйте свої знання у християнському житті на користь ближнім». Його заповіти актуальні і сьогодні...
Учися, дитино. Бог буде з тобою,
З любов’ю тебе шануватиме світ.
Учися, щоб сіять добро поміж люди.
І житимеш вічно, не згине твій слід!

В. Масляк

 

Title  Title
  
Title  Title
  
Title Title 
  
Title  Title
  
Title Title 
  

 

Про події, що є часткою нашої щоденності. (Парафіяльний фестин)

І знову школа зустрічає...

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers