rss
04/27/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Українське Чикаго \ І знову школа зустрічає...

Який щасливий день сьогодні,
Веселий, радісний, ясний!
Це гомінливий і погожий
Почавсь навчальний рік новий!

 Title 
  

Знову сонячно і тепло на подвір’ї школи Українознавства ім. Андрея Шептицького при парафії церкви св. Йосипа Обручника в Чикаго. Шумно і гамірно, радісно і весело від трошки розгублених оченят дошкільнят, від впевненості першачків у тому, що вони вже дорослі, від серйозних поглядів старшокласників, від переживань та хвилювань батьків і вчителів...

Яскраве сонце ненароком кидає
промінці до нас,
А школярі бадьорим кроком ідуть
до школи –
Вчитись час!
Після організаційних моментів прийшов час розпочати урочисто першу навчальну лінійку – всі учні школи – разом з батьками – були запрошені до зали, де директор п. Світлана Фаріон привітала всіх присутніх з початком навчального року, побажала успіхів учням школи, а також – творчого натхнення та терпіння вчителям.
З кожним роком школа молодіє,
Бо приходять діти знову в перший клас.
І радіє сонце, і живе надія,
І щасливі зорі дивляться на нас!
Який же початок навчального року без першокласників – ще недавно дошкільнята – вони вже тепер горді тим, що першачки! Під гучні оплески саме їх запросили до зали урочисто зайти і стати на сцені – адже треба ще довести, що готові до навчання, і вони не підвели:
Сьоме вересня настало, як же довго
я чекала!
Всіх ляльок в шухлядку склала,
в школу жодної не взяла!
Відтепер я – учениця, на «відмінно»
 буду вчиться!
Каже тато, що я – геній. Тільки
в цьому я непевний!
Ранець сам я в школу склав,
що було – усе поклав!
Ну як після таких слів не взяти до школи маленьких геніїв! І всім першокласникам цьогорічні десятикласники пов’язали стрічки: «Перший раз – у перший клас». Варто лише побажати їм, як і всім учням школи, наполегливості у навчанні і бажання пізнавати щось нове та цікаве! Цього побажав у своєму слові і отець Микола Бурядник, який разом з усіма присутнім помолився за успішний навчальний рік, а також окропив усіх свяченою водою – щоб старанніше вчилися, були слухняними та завжди з Богом ішли по житті.
Саме після такого напутнього слова і прийшов час оголосити про початок навчання першим дзвоником – це і зробили учень десятого класу та учениця першого класу школи! Офіційно розпочато навчальний 2013-2014 рік у школі Українознавства ім. Андрея Шептицького! Залишилось лише зробити спільну фотографію всіх учнів та вчителів, щоб це підтвердити.
Щасти всім у новому шкільному році: плідної роботи талановитому та професійному вчительському колективові, старанності та наполегливості учням школи!

 

Title Title 
  
Title Title 
  
Title  Title
  
Title  Title
  

 

Фотографії Олени Лимар

Про події, що є часткою нашої щоденності. (Парафіяльний фестин)

У добрий час, моя шкільна родино!

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers