rss
04/25/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Культура \ До 200-річчя з Дня народження Тараса Шевченка. Відзначення 200 роковин Тараса Шевченка «Просвітою» в Україні
 Title 
  

Просвітяни України активно готуються гідно відзначити 200-річницю з Дня народження свого геніального поета і художника Тараса Шевченка. Напередодні 2014 року готуються до видання книжки про поета і художника, перевидання «Кобзаря» з різних періодів, концерти та екскурсії учнів-студентів до музеїв присвячених творчості Великого Кобзаря.

Рівненська «Просвіта» дуже успішно працює у справі виховання молодого покоління українців-патріотів. Під невтомним проводом Євгенії Гладунової та Михайла Борейка в 1998 р. було перевидано «Кобзар», друкований у Вінніпезі 1960 року; факсимільне видання «Кобзаря» 1840 р. було надруковане в 2000 році; в 2004 році було перевидано «Кобзар» з 1910 року. В 2012 році було видано «Українські ночі або родовід генія» Єжи Єнджеєвича. А цього року вийшла книжка Маріетти Шагінян «Тарас Шевченко».
Запорізькі просвітяни під проводом Олега Ткаченка присвячують 200-річчю Тараса Шевченка «Січовий Шлях Просвіти» – піший похід: «Захист української мови і держави». Піший похід зі Запоріжжя до Донецька і Луганська розпочнеться 5-го вересня.
Мета маршу – роз’яснювати загрозу українській мові і державі та заохочувати до довіри і братерства між українцями всіх регіонів України з гаслом «Ми всі українці – це наша земля».
«Просвіта» в Самборі під проводом Олександри Сумарук завзято готується до 200-річчя Тараса Шевченка. Вже в травні цього року відбулося розширене засідання управи Товариства для формування ідей різних заходів у ювілейний 2014 рік. Було обговорено такі проекти, як «Портрет Шевченка в кожен клас, установу, житло»; «Вишивані вікна в школах і установах та портрет Шевченка»; Шевченківські читання, концерти, проща молоді до пам’ятника Шевченку, поїздки до Шевченківських місць в Україні.
Невдовзі, у вересні, відбудуться наступні наради, де будуть обговорені фінансові можливості багатьох проектів і заходів, присвячених святкуванню 200-річчя з дня народження Тараса Шевченка.
Конкретні плани святкувань 200-річчя Тараса Шевченка просвітяни будуть опрацьовувати вже восени. Є дуже багато гарних ідей – треба тільки добре попрацювати, щоб вони здійснилися на славу Великого Пророка України!

Місько Барбара: «Мертвий Півень» – не вмер, просто пішов у відпустку»

Українці Австралії зробили найбільший внесок в українську справу

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers