rss
04/16/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
У фокусі – Америка \ Чикаго за тиждень

Підчас пробного запуску камер спостереження було виявлено багато порушників

Пілотна програма, яка тривала місяць і охопила 4 локації, виявила понад 93000 порушників, наголошує міська влада
Після того, коли мер Рам Емануель реалізував свій довгоочікуваний план про камери, що фіксують перевищення швидкості, нові дані, опубліковані його адміністрацією, вказують на те, що водії, які перевищують швидкість у Чикаго, можуть принести набагато більше доходів, ніж прогнозувала спочатку спрагла додаткових надходжень мерія.
Мер сподівався залучити 30 мільйонів доларів цього року. Але результати місячного випробування автоматизованої системи камер вказують на те, що місто може отримати сотні мільйонів доларів протягом першого року програми.
Чиновники з департаменту міського транспорту стверджують, що сума перебільшена, проте статистика пробного періоду, яку мерія опублікувала у п’ятницю, активізувала критиків, які стверджують, що програма призначена більше для збору готівки, ніж для безпеки дітей.
Потенційний напад на водіїв уже близько, адже місто приготувалося встановити у понеділок перші камери біля чотирьох парків. Ще вісім локацій, включно з трьома школами поблизу, заплановано долучити наступного місяця.
Міська влада, оголосивши про початок роботи камер, опублікувала дані, що дають єдине правильне на сьогодні розуміння масштабів програми, яка вдарить по гаманцях автомобілістів, принаймні, у найближчі п’ять років. Протягом випробувань у грудні дві компанії, що змагаються за контракт, спіймали понад 93000 порушників у чотирьох локаціях.
Кількість людей, які потенційно могли б одержати виклик до суду, стала несподіванкою навіть для операторів камер.
«Я думаю, всі були шоковані цими даними», – сказав Чарльз Терріто, прес-секретар American Traffic Solutions. «Стало цілком очевидно, що у нас є проблема з перевищенням швидкості поблизу шкіл і парків у місті Чикаго».
Якби штрафували всіх тих, хто перевищував швидкість протягом пробного періоду, місто могло б зібрати близько 4,7 мільйона доларів США за один місяць.
Міська влада планує встановити 50 камер, які працюватимуть вже до кінця цього року. Якщо кожна з локацій матиме таку ж статистику, як і місця, де були встановлені тестові камери, місто зможе отримувати сотні мільйонів доларів на рік. Ось математика: візьміть, у середньому, близько 1,2 мільйона доларів на місяць, отриманих на одній локації, і помножте їх на 12 місяців і 50 локацій. Несподіванки на цьому не закінчуються – закон штату дозволяє Емануелю встановити камери у 300 спеціальних зонах поблизу шкіл і парків.
Чиновники визначили дохід за перший рік, який становитиме близько 40-60 мільйонів доларів, стверджуючи, що декілька факторів зменшать кількість фактично виданих штрафів.
Для початку, вони стверджують, некоректно оцінювати доходи на основі тестової програми. Вони вважають, що сума ніколи не досягне сотні мільйонів доларів через низку факторів. Найбільш важливий: водії у Чикаго швидко вчаться.
«Ми побачимо значні зміни в тому, як люди поводяться за кермом», – стверджує Скотт Каблі, чиновник з питань міського транспорту, який слідкує за програмою. Він сказав, що міська влада, починаючи величезну навчальну кампанію, встановить знаки для попередження водіїв і даватиме лише попередження протягом перших 30 днів.
Крім того, близько 10% зареєстрованих порушень, як правило, не підлягають покаранню з багатьох причин – деякі правопорушники були водіями машин швидкої допомоги, табличка ліцензії була прихована або на фото у шкільній зоні немає жодної дитини.
Крім того, місто, зазвичай, отримує тільки 70% грошей з виданих штрафів, тому що деякі водії просто не платять. Каблі також зазначив, що чотири локації були обрані для випробування через високу інтенсивність руху. Інші, можливо, не матимуть такого інтенсивного трафіку.
ATS була однією з двох компаній, що проводили випробування з 3 грудня до 3 січня. Вона встановила чотири камери у двох місцях: Dulles Elementary School,6311 S. Calumet Ave. і Warren Park,6500 N. Western Ave. Компанія зафіксувала 546 979 транспортних засобів, які проїхали через ці зони у визначені години підвищеної безпеки і зробила фотографії 51701 порушення, майже 1 із 10.
Інша компанія, яка змагається за контракт, Xerox State & Local Solutions, зафіксувала 41 540 потенційних перевищень швидкості з 503 366 машин у двох місцях: McKinley Park, 2223 W. W. Pershing Road, і Near North Montessori School, 1446 W. Division St.
Першого місяця порушникам даватимуть попередження, потім вони отримуватимуть квитанцію-попередження за перше порушення. Після цього ті, кого спіймають за перевищення ліміту швидкості на понад 11 миль/год., отримають поштою штраф на 100 доларів. Ті, хто перевищить швидкість на 6-10 миль/год., отримають штраф у розмірі 35 доларів. Каблі наголошує, що близько 23% потенційних порушень під час випробувань становили перевищення швидкості більше, ніж на 10 миль/год.
Перші чотири системи відеоспостереження будуть встановлені цього тижня у Garfield Park на West Side, Gompers Park на Northwest Side, Washington Park на South Side і Marquette Park на Southwest Side.
Адміністрація Емануеля оголосила, що минулий місяць завершився підписанням п’ятирічного контракту на 67 мільйонів доларів з арізонською ATS, яка встановить камери і слідкуватиме за ними. Міська постанова дозволяє встановлювати камери на відстані 1/8 милі від міських шкіл і парків – таке розташування може охопити майже половину міста.
Запуск програми запланували на початок року, але відклали після того, коли мерія потрапила під детальне розслідування, після якого було розслідування Chicago Tribune про скандал через обвинувачення у підкупі, який охопив 10-річну програму з камерами, що фіксують порушення на світлофорах.
Скандал спонукав мера звільнити оператора цієї програми, Redflex Traffic Systems, яка на той час вважалася потенційним оператором камер, що фіксуватимуть перевищення швидкості. Redflex надали можливість продовжити контракт, щоб вона займалася програмою зі світлофорами, принаймні, до кінця року, поки місто обере нового постачальника. На це місце претендують компанії ATS і Xerox.

 


 

 

Два олдермени воскресили ідею про скорочення міської Ради

 

Пара незалежних олдерменів Чикаго воскресили політично-незалежну ідею, яка може допомогти зекономити мільйони і підготувати всіх до важких часів, які виникнуть недалекому майбутньому, за рахунок скорочення другої за кількістю міської Ради у країні, принаймні, на половину.
Коли мером обирали Рама Емануеля, він підняв тему переходу від 50 до 25 олдерменів тільки для того, щоби знайти шлях із найменшим політичним опором – ліквідувавши три з 19 постійних комітетів Ради і скоротивши її витрати на 20%.
Тепер, олдермени Брендон Рейлі (42-й) і Амейя Павар (47-й) знову повертаються до цієї ідеї, щоби почати позбуватися 338,7-мільйонного дефіциту міста і, можливо, перетворити міську Раду, яка стала ще більшим штампом під час правління Емануеля, ніж за його попередника, у більш дорадчий орган.
Павар визнав, що збережені мільйони будуть «краплею у морі» порівняно з дефіцитом наступного року, який становитиме 338,7 мільйонів доларів, і нестачі розміром 1 мільярд доларів, з якою Чикаго зіштовхнеться у 2015 році без істотної пенсійної реформи.
Але він сказав: «Ми там, де є сьогодні, тому що завжди дивилися на Чикаго, як на 50 маленьких територій... Якщо ми жертвуємо все, коли мова йде про послуги, то й міська Рада повинна бути пожертвувана. Я не думаю, що будь-що повинно бути священною коровою».
Раніше цього року дослідники University of Illinois у Чикаго проаналізували 30 окремих голосувань, які відбулися у перші два роки під керівництвом адміністрації Емануеля. Вони дійшли висновку, що Емануель більш жорстко контролював Раду, ніж колишні мери: Річард Дейлі, Річард Дж. Дейлі або Ед Келлі.
Павар погодився з Рейлі, що політична картина може змінитися, якщо міська Рада буде скорочена на половину.
«Це гарантія того, що міська Рада почне дивитися на речі більш глобально, а також стане міцнішою. Стає все важче відібрати людей, коли вам потрібні всього лише 13 голосів, щоби просунути або заблокувати якусь постанову», – сказав Павар.
Платники податків Чикаго на даний час витрачають 20,2 мільйона доларів на рік, щоб підтримувати 50 олдерменів і додаткові 6,6 мільйона доларів на рік для 16 постійних комітетів і законодавчих бюро.
Генеральний інспектор, призначений міською радою, має додатковий бюджет у розмірі 354 тисяч доларів на рік.
Емануель також підтримав план створення незалежної служби бюджету, яка коштує 250000 доларів на рік і допомагає Раді аналізувати витрати мера і плани приватизації, а також пропонує альтернативи для скорочення витрат і підвищення доходів. Будь-які зміни у структурі міської Ради повинні бути зроблені Генеральною Асамблеєю штату Іллінойс або виборцями Чикаго у формі обов’язкового референдуму.
Але тепер, коли межі територій олдерменів Чикаго були переглянуті, щоб співпасти зі спадом населення, який протягом останнього десятиріччя становив 200000 осіб, Рейлі і Павар сказали, що цю дискусію необхідно відновити.
Водночас, олдермен Говард Брукінс (21-й), на даний момент – голова групи чорношкірих Ради, пообіцяв боротися з будь-якою спробою зменшити чисельність міської Ради.
«У більшості міст люди не йдуть до олдермена стосовно будь-якого питання. У Чикаго люди йдуть до олдермена через кожну дрібницю – і вони очікують результатів», – сказав Брукінс.
Емануель згодом вирішив усунути лише три з 19 комітетів Ради, розчарувавши президента цивільної федерації Лоуренса Мсалла, який давно вимагав зменшення кількості олдерменів.
«Чому так багато інших великих міст працюють з меншою кількістю членів ради? У Лос-Анджелесі, більшому за кількістю населення і площею, працює тільки 15 олдерменів. У Х’юстоні – 14. У Філадельфії – 17», – сказав Мсалл, коли Емануель вперше заговорив про цю ідею.
Якщо Рейлі і Павару вдасться відродити цю дискусію, вони могли би знайти нового союзника – Едварда М. Берка (14-й), голову фінансового комітету міської Ради, який коштує 2100000 доларів на рік.
Голова фінансового комітету Едвард М. Берка (14-й) назвав Раду з 50 членів громіздкою, непродуктивною і непотрібною, запропонувавши скоротити її вдвічі, щоби зберегти платникам податків 10 мільйонів доларів на рік.
«Ми зараз є однією з найбільших міських Рад у країні. Нью-Йорк має 51 олдермена. У нас – 50. Зниження операційних витрат буде основною вигодою. Але менша Рада також буде більш уважною до виборців», – сказав він у 2002 році.
Раніше цього тижня адміністрація Емануеля опублікувала річний фінансовий аналіз, який включає 338.7-мільйонний дефіцит бюджету наступного року, який зросте до 1 мільярда у 2015 році без пенсійної реформи.
У 2015 році законодавство штату вимагає, щоби місто зробило внесок розміром 600 мільйонів доларів у стабілізацію пенсійних фондів поліції і пожежників, які зараз мають активи для покриття тільки 30,5-25% своїх зобов’язань.

 

 

Звільнення у громадських школах
Чикаго (CPS) зачепили мистецтво та інші спеціальні предмети

 

Чітке уявлення про величезну кількість учителів, яких звільнили з громадських шкіл Чикаго цього літа, можна отримати, ознайомившись з опублікованою звітністю Спілки вчителів Чикаго (Chicago Teachers Union), у якій йдеться, що звільнили майже 19% загальної кількості вчителів, які викладали мистецтво, спорт, працівників бібліотек.
Із близько 1700 звільнених учителів, 98 викладали образотворче або театральне мистецтво і 61 – музику. На вчителів фізкультури припало 75 скорочених робочих місць; на бібліотекарів – 41; на іноземні мови – 27, і на комп’ютерні заняття – 23, згідно з даними CTU. Представники Спілки стверджують, що скоротили також 250 спеціальних педагогів і 75 двомовних учителів.
«Це означає, що надзвичайно багато учнів, які відрізняються національністю, расою і класом, побачать свою освітню програму повністю зруйнованою», сказав координатор персоналу CTU Джексон Поттер.
У Спілці нарахували 100 посад від загальної кількості скорочень, які були створені для « Full Day School» – однієї з ініціатив, підписаних мером Рам Емануелем.
«Нам обіцяли кращий день, а не просто довший», – сказав Поттер. «А складається так, що 98 художніх програм зараз або дуже скорочуються, або повністю ліквідовані».
CPS стверджує, що кількість звільнених учителів, які мали стосунок до мистецтва, спорту і бібліотек, становить 257, а не 325. Із учителів, які викладали спеціалізовані предмети, а також двомовних, звільнили 197 осіб, а не 325 як стверджує CPS. Кількість скорочених з продовженого дня становить 69, відповідно до даних CPS, 31 з яких викладали додаткові предмети, які не є обов’язковими.
Округ, у загальному, звільнив 168 працівників: у червні через зміни і закриття шкіл, тоді у липні – з фінансових причин, включно з 200 робітниками їдалень.
Зі 48 шкіл округу, які закрили назавжди у червні, і ще кількох, в яких будуть проведені зміни, 545 вчителів втратили роботу. Потім, у липні, округ звільнив ще 1 036 вчителів і повідомив, що понад 160 вчителів зі закритих шкіл підуть на перекваліфікацію через відсутність вакансій для них у нових школах. CPS кажуть, що цих вчителів не звільнили, тому що вони будуть отримувати повну заробітну плату та допомогу протягом п’яти місяців, а також довготермінові виплати і пільги ще п’ять місяців.
Перед лицем дефіциту бюджету, здебільшого, через зростання пенсійних зобов’язань на 400 мільйонів доларів – CPS заявили, що вони обмежили скорочення фінансування класних кімнат до 68 мільйонів доларів. Але деякі директори все ще продовжують звільняти вчителів.
«Деякі з них (звільнень), безумовно, будуть пов’язані з кількістю учнів, але майте на увазі, що бюджет на одного учня повністю змінив підхід директорів до кадрового забезпечення шкіл», – нагадує прес-секретар CPS Беккі Керролл. «Ми більше не маємо вакансій-квот. Директори наймають будь-кого, якщо вони вважають, що ця людина потрібна у їхній школі».
Цього року замість призначати певну кількість викладачів і працівників для кожної школи, CPS видали певну суму грошей на одну дитину, щоб директори приймали рішення щодо кадрового забезпечення на власний розсуд. Через бюджет на одного учня у директорів з’явилося більше відповідальності, але багато з них скаржаться, що вони мають менше грошей, ніж торік.
Керролл пов’язала деякі скорочення двомовних вчителів зі загальним скороченням двомовного фінансування у штаті.
А школи, які втратили багатьох потенційних учнів – такі, як Kelly High School, яка, за прогнозами, у серпні матиме на 250 дітей менше, ніж минулого року, просто не потребують стільки вчителів, повідомила вона.
Рада школи Kelly High School повідомила, що найбільша середня школа CPS втратила 23 вчителів.
«Але, у кінцевому рахунку», – наголошує Керролл», – як ми вже зазначали раніше, чисте зменшення кількості вчителів в окрузі буде наближатись до 500, а не менше, ніж 1500 отримають повідомлення. Директори шкіл вже починають наймати назад близько 1000 вчителів»
Школи, де кількість учнів зросла, і ті, які змінюють навчальну програму, наймають вчителів, сказала вона, додавши, що «навіть школи, які звільнили вчителів будуть приймати їх знову на роботу, завдяки додатковим грошам, які ми дали їм».
Ці «додаткові гроші» – це 36 мільйонів доларів з резерву, виділених всім школам цього року раніше, ніж зазвичай, і 8,8 мільйона доларів, виплачених 135 початковим школам частинами по 100000, 70000 і 35000 доларів, або стільки, скільки, за оцінками округу, коштуватиме ставка цього вчителя, її дві третини і половина. Всім, середнім школам CPS також були виділені додаткові 40 доларів на одного учня після того, коли був сформований бюджет на одного учня.
 

У фокусі – Америка

У фокусі – Америка

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers