rss
04/30/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Новини \ Події в Україні \ Події в Україні

 Активіста, який боровся з будівельною компанією Януковича-молодшого, посадили на 5 років

Громадського активіста Костянтина Лаврова, який боровся з донецькою будівельною компанією “МАКО”, що належить Олександру Януковичу, заарештували на 5 років.
Такий вирок виголосила суддя Ворошиловського райсуду Донецька Катерина Лагода 12 серпня, пишуть “Новости Донбасса”.
Лагода вирішила задовольнити вимоги прокуратури і винести покарання для Лаврова у вигляді 5 років позбавлення волі.
Попереднє рішення Ворошиловського райсуду Донецька, від 16 липня 2012 року, згідно з яким Лаврова також засудили на 5 років, було скасовано Апеляційним судом Донецької області 21 січня 2013 року.
Лавров має намір подати повторну апеляцію на нове рішення Ворошиловського райсуду Донецька.
Суд також вирішив залишити без зміни запобіжний захід щодо Лаврова - утримання під вартою в місцевому СІЗО.
У активіста двоє неповнолітніх дітей. Лавров перебуває в СІЗО 2 роки 2 місяці.
Як відомо, Лавров був звинувачений у вимаганні 7 тисяч доларів у корпорації “МАКО” за припинення його діяльності щодо “провокування людей на акції протесту”, пов’язаних із демонтажем будівлі готелю “Дружба”. На місці колишнього готелю “Дружба” МАКО запланувало зведення висотного житлового будинку.

 


 

 

У Києві півтори сотні невідомих напали на
людей, що протестували проти забудови скверу

 

Вранці 13 серпня на жителів столичного мікрорайону Березняки, які виступають проти знищення скверу на вул. Серафимовича, 6а, здійснили напад невідомі молодики. Про це повідомили громадські активісти, передає “Українська правда”.
150-200 молодих людей спортивної статури, завезених забудовником ТОВ “Тельбін ІВА”, знищили наметовий протестний табір, який знаходився у сквері.
Людей із застосуванням грубої фізичної сили вигнано із зеленої зони.
Вже місяць березняківці проводять акцію протесту проти забудови “зеленої зони”, яка є природним бар’єром, що відокремлює мікрорайон від проспекту Возз’єднання, одного з найбільш завантажених автошляхів Києва.
Березняківці, обурені діями компанії, яка за 11 років господарювання повністю занедбала сквер, а тепер планує побудувати торговельний комплекс без урахування громадської думки, 13 липня знесли ворота до скверу і встановили наметове містечко, чергування в якому велося цілодобово.
Ділянка за адресою вул. Серафимовича, 6а була відведена ТОВ “Тельбін ІВА” у грудні 2002 року для будівництва торговельного комплексу. Договір про оренду був підписаний у липні 2003 року гендиректором ТОВ “Тельбін ІВА” Валерієм Іщенком, який наразі є народним депутатом від УДАРу.
Під час зустрічей з мешканцями представники УДАРу підтвердили його причетність до компанії-забудовника в минулому. Зараз, за їхнім твердженнями, вони засуджують забудову скверу.
Раніше у Києві під час зіткнення в ході захисту місцевими жителями скверу на вулиці Тверській від рук невідомих постраждали двоє журналістів. Про це заявив народний депутат від ВО “Свобода” Юрій Сиротюк. За його словами, забудовники в понеділок 22 липня вранці із залученням техніки повністю зруйнували сквер, де було близько ста дерев, які вони зрізали. Для охорони забудовники “зігнали близько п’ятдесяти осіб”.

 

Залізничники мітингували на мості у Києві, який щойно побудували

 

Працівники залізниці у вівторок, 13 серпня, перекрили міст на Видубичах у Києві. Про це у своєму Twitter написав журналіст Андрій Баштовий. “Залізничники перекрили міст на Видубичах, бо їм не заплатили”, - написав він.
В руках залізничники тримали плакати з гаслами “Вимагаємо зарплату”, “Робота - зарплата = рабство” та інші.
На минулому тижні у Києві відкрили 700-метровий залізничний міст над автовокзалом на Видубичах, будівництво якого почалося ще в 2006 році.
За сім років будівництва було витрачено 255 мільйонів гривень. Ще 180 мільйонів пішло на перекладку 22 кілометрів ліній зв’язку, 2,5 кілометрів каналізації та водопроводу і 12 кілометрів електромереж.

 

Уповноважений Кабміну в справах Євросуду подав у відставку

 

Уповноважений Кабінету міністрів у справах Європейського суду з прав людини Назар Кульчицький подав у відставку. Про це повідомила журналістам на брифінгу міністр юстиції Олена Лукаш, передає УНІАН.
Відповідаючи на запитання стосовно причин звільнення, міністр зауважила: “Так, з особистих (причин - ред)”.
При цьому Лукаш додала, що кандидатури на посаду Урядового уповноваженого будуть названі пізніше. “Імена його можливих наступників будуть повідомлені пізніше”, - сказала Лукаш.
Назара Кульчицького було призначено Урядовим уповноваженим у справах Європейського суду з прав людини 25 квітня 2012 року.
На момент призначення Кульчицький працював керівником Секретаріату Урядового уповноваженого у справах Європейського суду з прав людини (Секретаріат є структурним підрозділом Департаменту міжнародного права та співробітництва Міністерства юстиції).
Кульчицький закінчив Львівський національний університет ім. Івана Франка за спеціальностями міжнародник-юрист та правознавство (юрист).
Посада Урядового уповноваженого у справах Європейського суду з прав людини звільнилася 24 квітня 2012 року в результаті обрання Валерії Лутківської Уповноваженим Верховної Ради з прав людини.
Урядовий уповноважений у справах Європейського суду з прав людини є посадовою особою, на яку Кабінетом міністрів України покладено повноваження щодо забезпечення представництва під час розгляду справ про порушення положень Конвенції про захист прав і основних свобод людини 1950 року в Європейській Комісії з прав людини та Європейському Суді з прав людини.
Урядовим уповноваженим призначається особа, яка має вищу юридичну освіту, стаж роботи в галузі права не менше, ніж 10 років, та володіє однією з офіційних мов Ради Європи.

 

Податкова заблокувала роботу найбільшого
видавництва Західної України

 

Від 12 серпня повноцінна діяльність шести підприємств, що забезпечують підготовку, випуск у світ та розповсюдження газети “Експрес”, найбільшої тиражної газети країни, що видається українською мовою - знову заблокована, повідомляє “Експрес”.
Починаючи з 16.30 12 серпня, усі ці підприємства одномоментно позбавлені можливості реєстрації податкових накладних в Єдиному реєстрі податкових накладних, що адмініструється центральним апаратом Міністерства доходів та зборів України. При відправленні податкових накладних для реєстрації повертається електронна квитанція, в якій ДПС зазначає, що документ не прийнято, у зв’язку начебто помилкою такого змісту: “місцезнаходження юридичної особи продавця товарів/послуг, вказане у документі, не відповідає інформації Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців”. Втім, дані цих підприємств, вказані у Єдиному державному реєстрі юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців на сайті Мінюсту та у податкових накладних, виданих цими продавцями – ідентичні. Жодної помилки, про яку йдеться у квитанції про відмову в реєстрації податкової накладної, немає.
Проблема одночасно виникла у таких підприємств: ТзОВ “Газета Експрес”, ТзОВ “Експрес Груп”, ТзОВ “Фонд “Свобода слова”, ТзОВ “Експрес Медіа Друк”, ТзОВ “Експрес Медіа Поліграф”.
Увечері працівники фінансових відділів зазначених підприємств також провели звірку із податковими інспекціями, де перебувають на обліку. При звірці даних (податкова інспекція Франківського району м. Львова та податкова інспекція Яворівського району Львівської області), розбіжностей теж не виявлено, стан підприємств – 0 (“основний платник”), жодної заборгованості у сплаті податків до бюджетів будь-яких рівнів не існує. Також на жодному із зазначених підприємств не проводиться планова чи позапланова перевірка.
“З 1 по 15 травня ми уже зіштовхувались з аналогічною ситуацією, -- каже директор “Експрес груп” Андрій Вей. – Тоді податківці теж нам заблокували повноцінну діяльність, спочатку стверджуючи, що діють законно, а потім визнали, що жодних підстав для блокування підприємств не було. І 16 травня, після багатьох публікацій у пресі, блокада припинилась без будь-яких пояснень”.
“Сьогодні ситуація повторилась. Але тепер ніхто з посадових осіб Міністерства доходів нічого не може пояснити. Тому наша оцінка ситуації дуже проста: дії відомства Клименка – це нова, не обмежена законом чи мораллю цілеспрямована спроба тиску на редакції газет, які ми видаємо”, - додав він.

 

Туристи застрягли на канатній дорозі
в Криму через поломку підшипника. Їм дали по 500 гривень

 

76 осіб, громадян України, Росії та Вірменії, серед яких 13 дітей, зависли в повітрі у двох вагончиках канатної дороги “Місхор - Ай-Петрі” в Криму вдень 11 серпня на висоті 130 і 50 м. Операція з порятунку людей тривала до пізньої ночі.
12 серпня о 0.40 інструктори з використанням стаціонарних засобів допомогли спуститися на землю з вагончиків усім людям. У зв’язку з цим прем’єр-міністр Микола Азаров доручив перевірити стан усіх підйомників країни.
Експерти встановили, що в механізмі канатної дороги заклинив підшипник шківа на верхній станції.
Про це повідомив журналістам начальник відділу охорони праці канатної дороги Олексій Рульов. Цю ж версію підтвердили у територіальному управлінні Держгірпромнагляду в Криму.
Дослідження поломки і ремонт, за попередніми даними, займуть близько тижня. Версія щодо перевантаження не розглядається, оскільки у вагончиках була допустима кількість пасажирів.
“З технічних причин найближчими днями канатна дорога не працюватиме. Про дату відновлення перевезення пасажирів повідомимо додатково”, - зазначається на сайті канатної дороги.
Усі туристи, які застрягли на канатній дорозі “Місхор - Ай-Петрі” в Криму, одержали по 500 грн. компенсації за завдані незручності. Про це повідомила журналістам у Ялті Надія Сванідзе - директор фірми “Старт-Інвест”, що контролює канатку.
“Ще раз вибачаюся перед цими людьми”, – сказала вона. Сванідзе також додала, що на канатній дорозі регулярно проходять перевірки й профілактичні роботи.
“Тепер ми проведемо позапланову й дуже ґрунтовну профілактику”, - пообіцяла директор “Старт-Інвест”.

 

Донецькі та київські телеканали розповідають
про виконання обіцянок Януковича

 

На регіональних телеканалах Донецької області почалася інформаційна кампанія, мета якої - демонстрація виконання обіцянок президента Віктора Януковича.
Про це в понеділок пишуть “Новости Донбасса”.
Зокрема, місцеві телеканали розповідають про виконання обіцянок Януковича, які він дав під час теле-проекту “Діалог з країною”.
У матеріалі описується звернення директора Будинку дітей та юнацтва Кіровського району Донецька, яка попросила матеріальну допомогу 40 тисяч гривень для організації участі дітей у міжнародному конкурсі в Болгарії. Дана сума була виділена з бюджету міста Донецьк.
Цей сюжет зокрема вийшов в ефірі ТРК “Юніон”. Аналогічний матеріал також показали увечері 10 серпня в ефірі інформаційної програми “Регіон” Донецької облдержтелерадіокомпанії.
У текстовому варіанті ця історія була опублікована в газеті “Донеччина”.
На столичному телеканалі “Київ” також показали сюжет про результати виконання звернень мешканців Оболоні до президента в рамках телепроекту “Діалог з країною”.
“Двох прохачів взяли на облік щодо поліпшення житлових умов, одній родині надали житлові субсидії. А для успішної діяльності в Оболонському районі Центру соціально-психологічної реабілітації для дітей, сім’ї та молоді виділили 850 тисяч гривень, і вже сьогодні його регулярно відвідує понад 150 осіб”, - йдеться у сюжеті.
Нагадаємо, 22 лютого президент спілкувався в прямому ефірі з громадянами України в рамках телепроекту “Діалог з країною” з нагоди третьої річниці інавгурації.

 

 

Українським безробітним не виплачують допомоги вже три місяці поспіль

 

Вітчизняним безробітним перестали платити грошову допомогу. Центр зайнятості влаштовує людей на тимчасову роботу, за яку мав би сплачувати їм зарплату. Однак люди скаржаться, що грошей не бачили вже три місяці, пише UBR.
Безробітний Олексій, колись менеджер зі збуту, який стоїть на обліку у столичному центрі зайнятості, розповів, що роботу йому ще шукають, але допомогу з безробіття вже не платять.
“Раніше було раз на два тижні. А тепер за цілий місяць ні копійки”, - нарікає безробітний.
“Для себе пояснення таке: пішли у відпустку депутати, прем’єр-міністр, вони отримали допомогу, відпускні - наші гроші туди і пішли з бюджету”, - каже Олексій. Міністра соціальної політики, яка ще не пішла у відпустку, безгрішні безробітні дивують, бо їй відзвітували про інше.
“Всі платежі, які були нараховані за червень, були повністю виконані. Мені це питання доповіла голова служби зайнятості Марина Лазебна”, - заявила Наталія Королевська.
Пані Лазебна знайти часу на роз’яснення ситуації не змогла. Письмову відповідь в Держслужбі зайнятості надати відмовилися. По телефону пояснили, що коментувати нічого, тому що вони всі до копійки перерахували в казну.
Чому кошти не доходять до адресатів, в казначейській службі прокоментувати теж відмовилися. По телефону пояснили: “Витрати центру зайнятості не є соціально захищеними видатками. Насамперед, виплачуються захищені видатки”.
По-простому, це означає, що перш за все гроші виділяють на зарплати. На посібники та дотації фінансів поки не вистачає. Безробітним в місцевій казні вже пообіцяли, що виплатять борги по зарплаті скоро. Так і пояснили: “Можливо, на наступному тижні, а можливо, через місяць”.
Нагадаємо, в кінці 2012 року Державна служба статистики повідомила, що заборгованість з виплати заробітної плати в Україні на 1 грудня 2012 р. склала 950 млн. 524 тис. грн.

Підготував Юрій Токарський
За повідомленнями інформагенств

Події в Україні

Події в Україні

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers