rss
04/26/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
У фокусі – Америка \ У фокусі – Америка

За мінімальну зарплатню – $7,25 на
годину – неможливо прожити у жодному куточку Америки

Нове дослідження стверджує, що навіть у найдешевшому районі американському працівникові потрібно, принаймні, $10.20 для досягнення економічної стабільності.
Навіть якщо ви живете у Hanson County, S.D. – в окрузі з найнижчою вартістю проживання в Америці – федеральний мінімум заробітної плати – $7.25 – не покриє всі ваші витрати.
За даними дослідження, проведеного некомерційною опозиційною організацією Wider Opportunities for Women, спрямованою на стимулювання жінок і сімей з низькими доходами, навіть робітники, які не мають дітей і проживають у Hanson, повинні отримувати $10.20 за годину, щоб досягнути економічної стабільності.
Це майже на $3 більше, ніж федеральний мінімум, який також є мінімальною заробітною платою у штаті Південна Дакота. І $10.20 на годину – це ще не все, дослідники WOW виявили, що, у середньому, заробітна плата повинна становити, мінімум, $14.17 на годину для працівників усієї країни, щоб вони були економічно захищеними. В окрузі Монтгомері, штат Меріленд, де вартість проживання є найбільш високою, працівник повинен одержувати мінімальну заробітну плату у розмірі $23.65 для досягнення такої ж стабільності.
Це не дрібниця, враховуючи, що округ Монтгомері межує з Вашингтоном, округ Колумбія, який «воює» з Wal-Mart за прожитковий мінімум. Міська рада округу Колумбія прийняла цього місяця законопроект, який вимагає від великих підприємств роздрібної торгівлі у місті, щоб ті платити своїм працівникам не менше, ніж $12,50 на годину, що більш, ніж на $4 вище від мінімальної заробітної плати у місті. Wal-Mart погрожував, що закриє шість магазинів у місті, якщо мер Вінсент Грей підпише законопроект.
Основною передумовою цього WOW називає те, що мінімальна заробітна плата є занадто низькою, щоб забезпечити прожитковий мінімум для більшості американців. Президент США Барак Обама погодився і запропонував підвищити її до $9 за годину у своєму зверненні до State of the Union на початку цього року. Конгрес не довго розмірковував над цим планом і одразу ж відмовився від нього.
Якщо опоненти вважатимуть, що збільшення мінімальної заробітної плати зробить багатими робітників, які її отримують, то це справі не допоможе. Мільярдер Чарльз Кох недавно презентував рекламу, яка стверджує: якщо річний дохід робітника становить $34000, він належить до найбагатшого 1% людей у світі. Family Budget Calculator від Інституту економічної політики стверджує протилежне: сім’ї, яка складається з трьох осіб, потрібен дохід у розмірі від $45000 на рік, щоб покрити основні потреби у Simpson County, штат Міссісіпі, – регіоні США з найменшою вартістю проживання для сім’ї такого складу.
Це потребує радикальних змін за місцем розташування і перевищує $30000 на рік, які заробляють обоє батьків, що працюють повний робочий день за $7,25 мінімальної заробітної плати. У Wichita, штат Канзас, де почалась рекламна кампанія Коха вартістю у $200 тис., сума доходу, необхідного для покриття основних витрат, підскочила майже до $54000.
Простіше кажучи, $7,25 на годину – це мінімальна заробітна плата, але ніхто в Америці не проживе за такі гроші.

Переклад Світлани Іванишин-Угриної
Автор: Jason Notte
Джерело: http://money.msn.com


 

Як Детройт дійшов до банкрутства: 10 причин

 

Банкрутство Детройта було лише питанням часу. У фінансах міста панував абсолютний безлад, і мешканці страждали через це протягом багатьох років.
Детройт просто не мав іншого виходу. Але банкрутство ще більше ускладнить ситуацію перед тим, як справи підуть угору. Ще більше працівників міста будуть звільнені, і цінні активи, скоріш за все, продадуть. Основні послуги для мешканців можуть скоротитися ще більше.
Місто перестало боротися і стало найбільшим містом-банкрутом в історії США. І ця справа довго проходитиме через суд і, ймовірно, закінчиться дуже сумно для міських держслужбовців та мешканців міста.
Детройт хоче почати все з чистого аркуша, і він повинен це зробити, оскільки життя у Детройті – це не життя. Ось 10 причин, чому Детройт відстав від решти країни:
1. Абсолютна бідність. Це – найбідніше велике місто у країні; більше, ніж третина людей живуть за межею бідності.
2. Повсюдна злочинність. У місті найвищий рівень злочинності, ніж у будь-якому іншому великому місті США. Згідно з останнім дослідженням «25 найбільш небезпечних районів в Америці», здійсненим NeighborhoodScout.com, Детройт посів перше місце.
3. Люди залишають місто. Близько 250 тис. осіб переїхали звідси за минулі десять років, при цьому різко знизилась кількість населення, приблизно до 700 тис. Більшість з них були представниками вищого і середнього класів. Ще у 1950-х роках, у період розквіту Детройта, кількість населення сягала 1800000 осіб.
4. Місто виглядає покинутим. Якщо так багато людей переїхали так швидко, забираючи зі собою податкові платежі, вплив очевидний. Близько 78 тис. покинутих і зруйнованих структур, 40% міських вуличних ліхтарів не працюють, доповідає Reuters.
5. Поліція майже не працює. Поліції Детройта потрібно близько 58 хвилин, у середньому, щоб відповісти на екстрений виклик.
6. Немає належної медичної допомоги. Тільки третина машин швидкої допомоги міста хоча б працює.
7. Люди не платять податки. Тільки 53% домовласників фактично сплатили податки на майно у 2011 році.
8. Міська влада збільшила суму боргу. Детройт має 15 мільярдів доларів боргу. Йому потрібно виплачувати $246 млн. на рік за цим боргом – колосальні 20% від загального бюджетного фонду.
9. Ніхто не дає йому більше грошей. Детройт не зміг отримати гроші ні від кого, щоб продовжити свою діяльність, принаймні, при нормальних процентних ставках.
10. Сміття накопичується на вулицях. Місто не може відремонтувати сміттєвози, які часто є несправними. Тому сміття залишається на вулицях впродовж багатьох днів, хоча іноді його все ж забирають об 11 годині вечора.

Автор: Kim Peterson
Джерело: http://money.msn.com
Переклад Світлани Іванишин-Угриної

Острів Мауї: гавайська кава та українська еміграція

У фокусі – Америка

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers