rss
04/30/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Новини \ Події в Україні \ Події в Україні

 ЗМІ: російські прикордонники стріляли з автоматів
по українських моряках

У понеділок було знайдено тіла чотирьох рибалок, які загинули після зіткнення баркаса і катери берегової охорони прикордонної служби Росії в Азовському морі уночі проти 17 липня поблизу коси Должанської в Ейському районі. У селі загиблих рибалок Безіменному тим часом обговорюють нові версії смерті українців. Місцеві впевнені, що в інциденту були свідки з обох сторін, пишуть “Вести”.
 “Розповідають, що росіяни не просто наздоганяли наш човен, вони відкрили по рибалках вогонь з автоматів. Але ніхто вам нічого не скаже - бояться”, - розповіли анонімно в селі.
Росіяни ж божаться, що зброю не застосовували, хоч катер і обладнаний великокаліберним кулеметом, а таран стався випадково. У прес-службі Чорноморсько-Азовського прикордонного управління берегової охорони ФСБ РФ наполягають, що баркас пішов на таран і не розрахував відстань. Один з українських морських офіцерів на умовах анонімності розповів виданню, що браконьєри часто використовують таку небезпечну морську тактику: під час переслідування повертають убік прикордонників, а при критичному зближенні різко йдуть у бік. Нібито виграють час, поки важкий катер піде на розворот, і встигають доплисти у свої води.
Як розповів Андрій Демченко, співробітник прес-центру Держприкордонвійск, з порту Маріуполя вони вийшли з усіма необхідними документами.
“Як їх занесло в російські води, і чи займалися вони там виловом риби, поки що невідомо. Однак, навіть якщо вони браконьєрили, російські прикордонники зобов’язані були їх тільки затримати. НП сталася на російській території, тому зараз ведуться переговори, щоб допустити наших фахівців і слідчих до “розбору польотів”, - додав він.
17 липня в Азовському морі в районі російського селища Воронцовка внаслідок зіткнення катера берегової охорони прикордонної служби РФ та українського баркасу загинули четверо рибалок, один – врятувався.
Державна прикордонна служба України запропонувала російській стороні провести спеціальну зустріч задля з’ясування всіх обставин інциденту та провести спільне розслідування ситуації, під час якої затонув український баркас з рибалками.
Міністерство закордонних справ України вручило ноту тимчасовому повіреному РФ в Україні Андрію Воробйову щодо інциденту в територіальних водах РФ в Азовському морі.
У відповідь прикордонне управління федеральної служби безпеки РФ у Краснодарському краї заявило, що українські рибалки спровокували зіткнення з російським прикордонним катером в Азовському морі.

 


 

 

Опозиція закликає Януковича створити
детальний “Європейський календар”

 

Всеукраїнське об’єднання “Батьківщина” закликає президента України, Партію регіонів і опозиційні партії, громадських активістів, громадських лідерів об’єднатись довкола сприяння реалізації історичної можливості підписання Угоди про асоціацію з Європейським Союзом. Про це повідомили у прес-службі “Батьківщини”.
Про це заявив голова Політради партії “Батьківщина” Арсеній Яценюк, закликавши усіх небайдужих людей, громадських активістів і членів різних партій створити свій “європейський календар” і наповнити його конкретними справами, перейшовши від слів до діла у справі європейської інтеграції.
Арсеній Яценюк нагадав, що практично всі українські політики публічно виступають за європейську інтеграцію: “Президент України у своїх висловлюваннях про необхідність європейського розвитку випереджає навіть ув’язненого лідера опозиції Юлію Тимошенко, яка, незважаючи на серйозне погіршення свого здоров’я, закликає європейські країни і лідерів дбати про Україну і прийняти її у європейську сім’ю”.
“Тому винятково важливо восени, розпочинаючи з 1 вересня, запровадити календар незворотності Асоціації, кожен день якого буде наповнений конкретними справами. Цей Календар має стати найкращим доказом чесності у декларуванні Європейського вибору. Кожна декларація має бути підтверджена у ці дні конкретними справами. Відкладати на зиму вже нема чого. За осінню для України – або європейська перспектива, або холодна зима країн Митного союзу”, - зазначив Арсеній Яценюк.
З огляду на це ВО “Батьківщина” закликає владу використати час, який залишився, для підготовки необхідних законопроектів і гарантує їхню підтримку у Верховній Раді.
“Ми сподіваємось також, що власники найбільших українських телеканалів доведуть свою прихильність до європейських цінностей і не будуть блокувати промокампанію європейського вибору України, що тисячі українських підприємців, втомившись від свавілля чиновників і каральної системи, стануть ракетним двигуном вимоги про Асоціацію, а тисячі активістів донесуть до мільйонів людей незворотність Європейської осені. Час безвідповідальних заяв минає, настає справді останній час конкретних справ”, - заявив голова політради “Батьківщини”.
У свою чергу, партія “Батьківщина” підготує серію промороликів, які разом складуть рекламну кампанію “Європейський календар”, та вже готова передати перший з них на всі національні телеканали. Старт телевізійної кампанії з промоцією переваг європейського вибору України планується на 1 вересня 2013 року.

 

Ініціативна група “Першого грудня”
пропонує провести збори щодо земельної реформи

 

Громадські діячі ініціативної групи “Першого грудня” пропонують на початку осені 2013 року провести національні збори з питання проведення земельної реформи в Україні, за результатами яких запропонувати державі низку змін до законодавства для покращення ситуації в сільськогосподарській сфері.
Про це на прес-конференції в УНІАН заявили представники ініціативної групи.
“На початку осені, у вересні місяці, ми хочемо зібратися всі разом і запропонувати конкретні кроки з врегулювання питань, які стосуються землі. Якщо влада врахує наші пропозиції, почне реалізовувати їх через закони, тоді в наступному році ситуація в сільському господарстві і в сільській місцевості покращиться”, - сказав президент Української аграрної конфедерації Леонід Козаченко.
“Ми ініціюємо національний круглий стіл, на якому виробимо і запропонуємо нові норми і правила гри”, - підтвердив слова Козаченка  голова Союзу сільськогосподарських обслуговуючих кооперативів України Іван Томич.
Також ініціативна група презентувала документ “Про землю і господарів”, в якому вони акцентували увагу на необхідних змінах у земельній реформі.
“У документі йдеться про те, що в Україні унікальна ситуація із землею... Завдяки нашій землі ми маємо можливість потроїти виробництво валової продукції в умовах, коли вся планета відчуває голод, коли щодня вмирають 30 тис. людей через голод. Україна має такі колосальні можливості завдяки тільки одному засобу виробництва, яке називається земля”, - сказав Козаченко.
На думку представників “Першого грудня”, високий рівень корупції заважає проводити земельну реформу в Україні, тому проводити її потрібно під постійним контролем громадськості. Також необхідно прийти до загальнонаціонального консенсусу з питань землі не тільки між політиками та представниками бізнесу, але і з залученням представників громадськості. При цьому потрібно акцентувати увагу на перспективі і на виробленні конкретних планів.

 

ЗМІ: Абрамович витратить мільярд
для будівництва готелю в Ялті. У того відхрещуються

 

До 2017 року в Ялті може з’явитися найбільший в Європі комплекс відпочинку. Як повідомляє прес-служба Ялтинської міської ради, в найближчі 3-4 роки в південну столицю буде інвестовано близько 1 млрд. грн.
Джерело в готелі “Ялта-Інтурист” сказало, що головним спонсором проекту виступить група компаній російського олігарха Романа Абрамовича, яка викупила знаменитий готель торік, пишуть “Вести”.
Новий комплекс імовірно буде створений на базі пансіонату “Донбас” і включатиме в себе понад 2000 номерів, найбільший в Європі аквапарк, парк розваг, спортмайданчики, ресторани і нічні клуби.
У той же час у прес-службі компанії Millhouse, яка належить Абрамовичу, спростували інформацію про плани бізнесмена інвестувати в Ялту.
Зазначимо, статки Романа Абрамовича оцінюють в 23,5 мільярда доларів.

 

В Україні знизилася смертність від СНІДу

 

В Україні за результатами першого півріччя на 12% знизився рівень смертності від захворювань, зумовлених СНІДом. Про це повідомили у прес-службі Державної служби України з питань протидії ВІЛ-інфекції/СНІДу та іншим соціально небезпечним захворюванням.
Так, за перші шість місяців поточного року зафіксовано 1 тисячу 802 випадки смертей від захворювань, зумовлених СНІДом, тоді як за аналогічний період минулого року ця цифра становила 2039 осіб.
“Це свідчить про правильність напрямків державної політики протидії ВІЛ-інфекції/СНІДу, зокрема, щодо визначення одним із пріоритетних забезпечення доступу ВІЛ-інфікованих пацієнтів до антиретровірусної терапії”, - переконані у Держслужбі соцзахворювань.
За даними відомства, станом на початок липня поточного року діагноз СНІД встановлено у 5 162 ВІЛ-інфікованих осіб, а показник захворюваності на СНІД залишився на рівні першого півріччя 2012 року і становив 11,3 на 100 тисяч населення, що підкреслює сталість тенденції до стабілізації епідемічної ситуації з ВІЛ-інфекції в Україні.
Разом із тим, визнали в Держслужбі соцзахворювань, загальна епідемічна картина ще залишається напруженою, оскільки ВІЛ в далі поширюється серед населення. За шість місяців 2013 року в Україні зареєстровано 10 тисяч 727 випадків ВІЛ-інфекції. Рівень захворюваності на ВІЛ досяг позначки 23,5 проти 21,9 на 100 тисяч населення, які були зафіксовані торік.

 

На Вінниччині дивом вцілів хлопець, на якого
впала п’ятитонна плита

 

У селищі Бродецьке Козятинського району Вінниччини на 12-річного Василя Благія впала залізобетонна плита вагою близько 5 тонн. Хлопець дивом залишився живий. Зараз він у реанімаційному відділенні районної лікарні, пише Gazeta.ua.
“19 липня близько другої години рятувальникам надійшло повідомлення, що хлопця накрило залізобетонною плитою, - кажуть у прес-службі управління ДСНС у Вінницькій області. - Із бетонної пастки хлопця рятували перехожі: за допомогою автомобільних домкратів вони підважили плиту, витягли хлопця та викликали “швидку”. У хлопця відкритий перелом тазостегнового суглоба, закрита травма живота, численні забої”.
У той день Василь із мамою, Інною Леонідівною, йшли у справах. Стежина проходить повз приміщення колишньої автобази.
“Те приміщення закинуте, у стадії ліквідації, - каже голова селища Сергій Мартинюк. - Але досі обгороджене залізобетонними плитами три на півтора метри. Саме цей шматок паркану і звалився на хлопця. Його врятувало диво - він впав у невелику яму, тому зазнав неважких травм. Якби земля під парканом була рівна - страшно уявити, що це було б. Особисто подякую тим людям, які врятували хлопця з-під плити”.
“Я йшла трохи віддалік, - розповідає Інна Благій. - Коли плита впала - не зрозуміла, що скоїлося. Лише побачила, що сина не стало. Поряд проходили люди, які збіглися на мій крик та врятували мого сина”.

 

 

Депутата Київоблради підозрюють
у розкраданні 500 мільйонів. Його оголосили у розшук

 

 

СБУ виявила спробу депутата Київської облради Андрія Пасічника, спрямовану на незаконне заволодіння кредитними коштами на загальну суму понад 500 мільйонів гривень.
Про це повідомляє “Українська правда” з посиланням на прес-службу СБУ.
Угруповання, до якого входило понад 20 осіб - працівники банківських установ, керівники приватних підприємств, на чолі з депутатом, - впродовж 2008-2012 років запровадило шахрайську схему отримання свідомо незворотних кредитів під заставу земельних ділянок за завищеною уп’ятеро оцінкою.
У подальшому отримання незаконних коштів вони легалізовували шляхом купівлі інших земельних ділянок та фінансування будівництва об’єктів нерухомості на території Київської області.
Наразі встановлено 15 фактів злочинної схеми на загальну суму понад 500 мільйонів гривень.
За матеріалами СБУ слідчим управлінням ГУ МВС України у Києві розпочато кримінальні провадження за ознаками вчинення злочинів, передбачених ч. 4 ст. 190 (шахрайство) та ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу України.
12 липня судом першої інстанції стосовно вказаної особи винесено ухвалу про її затримання. Підозрюваного оголошено у всеукраїнський розшук.
Триває слідство, під час якого встановлюються й інші епізоди протиправної діяльності угрупування.
 

Підготував Юрій Токарський
За повідомленнями інформагенств

Нобелівський лауреат з хімії прилетів до України читати лекції

Події в Україні

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers