rss
06/16/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
У фокусі – Америка \ Чикаго за тиждень

 Парад шанувальників Blackhawks зібрав близько 2 мільйонів людей

28 червня близько двох мільйонів фанів зібралися в центрі міста, на вулицях, і заповнили Grant Park для параду вшанування команди, яка виборола кубок Стенлі.

  Title
  

Гравці, тренери та їхні сім’ї сіли в автобуси біля United Center о 10 год. ранку і вирушили на схід, до Des Plaines and Washington streets, для початку параду о 10:30.
Звідти парад попрямував на схід, до Wabash Avenue, де команда продовжувала рух по Michigan Avenue, Randolph Street, Columbus Drive, а потім на південь, до Grant Park, де об 11:15 ранку почалося святкування.
Телеведучий Пет Фолі працював в якості ведучого на ралі: «Ми знаємо, що фанати Блекхокс є найкращими фанатами у світі, тепер ви знаєте, у вас є найкраща хокейна команда в світі».
Президент команди Джон Мак-Доно подякував уболівальникам за підтримку і сказав, що команда буде, як і раніше, прагнути найвищих результатів на чемпіонатах, вигравши два Кубки Стенлі за чотири роки.
У місті було створено металеві барикади вздовж тротуарів, де пролягав маршрут параду, щоб люди не виходили на дорогу під час руху параду. Алкоголь був суворо заборонений під час свята. Армія Спасіння та місто також постачали тисячі пляшок води для фанатів у парку.
Лікарі та пожежники також чергували. Було надано допомогу 91 особі у зв’язку зі спекою. З них 42 особи привезли до лікарні. До 1 години дня Grant Park був практично спорожнілий.
У багатьох людей, яким надавали медичну допомогу, спостерігалися симптоми перегріву або теплового удару від тривалого перебування на сонці. У місті були облаштовані кювети для поповнення запасів води.
Представник Metrо, яка продавала квитки по $5 за проїзд впродовж усього дня, повідомила про надзвичайно велику кількість пасажирів та переповнені вагони, через що поїзди змушені були пропускати зупинки, оскільки не мали змоги перевозити більше пасажирів.


 

«Парад Гордості» гучно відбувся в Чикаго

 

 Title 
  

Щорічний Парад Гордості (Pride Parad) у Чикаго, який проводять для лесбіянок, геїв, бісексуалів і трансгендерних громад, набув особливого, історично-політичного значення.
Минулого тижня Верховний суд США звільнив шлях до легалізації одностатевих шлюбів у Каліфорнії і скасував частину закону про Захист шлюбу, що перешкоджає отриманню федеральних бенефітів для одружених одностатевих пар.
Серед тисяч учасників, які пройшли центром міста, через райони Lakeview і Lincoln Park, були люди, одягнені як судді, а інші тримали плакати з подякою суду. Ще кілька тисяч людей, які стояли на тротуарах, спостерігали за видовищем, одягнені в яскраве веселкове вбрання на знак підтримки учасників параду. Поліція оцінила, що натовп з більше, ніж 1 млн. осіб зробив цей гей-парад одним з найбільш відвідуваних у Чикаго.
Для декого радість з приводу постанови Верховного суду була затьмарена розчаруванням, що Іллінойс не дозволяє одностатевим парам одружуватися. Сенат у лютому прийняв законопроект щодо легалізації одностатевих шлюбів, але Палата представників не проголосувала за нього. Однак, штат дозволяє одностатеві цивільні союзи.
Дехто очікував, що політиків Іллінойсу, які взяли участь у параді в неділю, зустрінуть стримано, проте більшість із них привітали, до того ж, по-різному, починаючи з ввічливих оплесків і закінчуючи захопленими обіймами.

Title  
  

Мера Рама Емануеля, який підтримує одностатеві шлюби, вітали гучними оваціями. Губернатора Пета Куінна, який йшов з плакатом у руках, що закликав законодавців надіслати йому законопроект про легалізацію одностатевих шлюбів, також зустріли оплесками.
Попри розчарування через Генеральну Асамблею Іллінойсу багато хто на параді сказав, що вони відчувають значний імпульс, який робить питанням часу той момент, коли одностатеві шлюби стануть легалізованими в Іллінойсі та інших штатах, де цей законопроект до цих пір ще не затвердили.
Суттєва протидія одностатевим шлюбам і досі є у штаті Іллінойс, де кардинал Римо-католицької церкви Френсіс Джордж, архієпископ Чикаго та інші релігійні лідери відкрито заявили, що шлюб повинен бути обмежений тільки гетеросексуальними парами. Цю позицію поділяють багато консервативних законодавців.
І у той час, коли одні учасники говорили про постійне зростання визнання гомосексуальності, 34-річна Сесіл Грандерсон сказала, що між ставленням до геїв на Halsted Street та в її рідному місті Блумінгтон, штат Іллінойс, все ще залишається невелика різниця.
«Ми можемо бути геями на публіці (у Чикаго), і ніхто не зважає», – сказала Гандерсон – шеф-кухар, яка була присутня на заході зі своєю подругою. «Ви не можете йти по вулиці, тримаючи руку вашої подруги у місті Блумінгтон. Вас поб’ють».
Джо Уібблс, адвокат, який проживає в Луїсвіллі, штат Кентуккі, сказав, що парад цього року помітно відрізняється від тих, які він бачив, проживаючи у Чикаго в 1990-х роках, коли, як він розповів, у ньому брали участь, здебільшого, білі чоловіки.
«Він дуже різноманітний», – сказав Джо про натовп, який того дня складався з геїв і гетеросексуалів, чоловіків і жінок, представників усіх рас. «Також приємно бачити тут молодих людей».
Глядачі сиділи в шезлонгах або деінде – де лише могли знайти вільне місце. Один чоловік спостерігав за дійством з верхівки світлофора на вулиці Halsted.
Офіційна оцінка натовпу перевищила торішні 850000 і сягнула рекордно високого рівня.

 

Батько «Зоряних воєн» одружився в Чикаго

 

  Title
 

 Джордж Лукас та Меллоді Хобсон
(Richard Shotwell)/Форум/AP, File)

На весілля творця «Зоряних воєн» Джорджа Лукаса і підприємця з Чикаго Меллоді Хобсон у суботу на Promontory Point прийшли понад 500 гостей. Гостей розважав Prince.
Гостей переправили зі західної частини озера Shore Drive на 55-й вулиці через тунель на Promontory Point на березі озера. Спеціально побудований перехід, оздоблений клумбами з фіолетовими і синіми гортензіями, вів гостей до величезного намету, як розповів гість вечірки.
Хобсон і Лукас вітали гостей у першій кімнаті намету, яка була зроблена у стилі вечірки в саду. Гостей пригощали закусками – міні-хот-догами, смаженими сандвічами зі сиром і крихітними яйцями з прянощами. Гості були, головним чином, із Чикаго – національна корпоративна та політична еліта, зокрема, колишній мер Річард Дейлі, його брат, колишній керівник персоналу Білого дому Білл Дейлі та його дружина, Берні, Голова JP Morgan Chase і колишній мешканець Чикаго Джеймі Даймон, преподобний Джесі Джексон; преподобний Ел Шарптон; Джадд Малкін; Дезіре Роджерс, Лінда Джонсон Райс і Чез Еберт.
Голлівудські друзі пари й інші відомі особистості також були присутніми, зокрема, Робін Вільямс; Ел Рокер і його дружина Дебора Робертс, актор Ендрю Шу; Грейдон Картер; Гейл Кінг; Тіна Браун, Пол Бегала; режисер Кріс Коламбус; декоратор Білого будинку Майкл Сміт і його партнер і керівник HBO Джеймс Костос, який стоїть у черзі за посадою посла США в Іспанії.
Після коктейлів величезний прохід в оповитій плющем стіні першої кімнати відчинився, відкривши гостям головну «бальну залу» – величезний зал з колонами, шведським столом і баром, а також – з багатьма вільними місцями, призначеними для відпочинку гостей.
Гурт The Gentlemen of Leisure грав для 500-700 гостей.
Одним з головних моментів вечора був наступний: штори розсунулися, відкривши сцену, на якій стояв Prince і його оркестр з 22 осіб і бек-вокалістів. Він розважав гостей більше, ніж 1,5 години, розповів гість.
У неділю пішоходи повернулися до Promontory Point, який закрили під час прийому у суботу.
Прес-секретар Chicago Park District у неділю відмовилася коментувати умови використання парку Лукасом і Хобсон, включаючи орендну плату.

 

Вчені з Field Museum долучились до пошуків немовляти на ім’я Кейт

 

Кетрін Філліпс зникла вже понад два роки тому, і вчені із Field Museum приєднуються до розслідування.
Уже було знайдено суміш моху на підошві черевика, який належав підозрюваному у вбивстві.
Цей «детективний роман» втягнув престижний Field Museum у справу про розслідування зникнення дитини з допомогою висококваліфікованих ботаніків у ролі детективів.
«Будьте обережними, коли ви на щось наступаєте», – сказав Метт фон Конрат, один із чотирьох ботаніків музею, які застосовуватимуть свої унікальні навички у ці вихідні у місті Ludington, штат Мічиган, щоби знайти могилу чотиримісячної дитини, що зникла безвісти два роки тому.
На підошві взуття батька дитини, якого визнали винним у її викраденні, знайшли унікальне поєднання рослинного матеріалу, «який міг би допомогти нам звузити кількість потенційних місць, де може бути могила дитини», – сказав фон Конрат. «У цьому і полягає мета нашої роботи».
Кетрін Філліпс востаннє бачили одягнену у білий комбінезончик в чорний горошок з рожевими квітами та рожевими стрічками. 19 червня 2011 року батько забрав дитину, посадивши її у Oldsmobile 1998 року випуску.
У цей день Кейт востаннє бачили живою.
Хоча Філліпс перебуває у в’язниці через викрадення своєї крихітної доньки, поліція розглядає зникнення немовляти Кейт як вбивство і ставиться до в’язня як до підозрюваного у вбивстві.
«Нашим вченим дуже незвично допомагати у розслідуванні вбивства. Ми сподіваємося, що досвід наших вчених зможе допомогти сім’ї Кейт закрити справу», – сказала Ненсі О’Ші, директор зі зв’язків з громадськістю Field Museum.
«Рослини – як відбитки пальців, тому ми намагаємося знайти місце, де зібрані одразу всі зразки, які були знайдені на взутті підозрюваного», – повідомили в музеї.
Пошукова команда, що складається приблизно з 80 представників ботанічної експертизи, буде досліджувати сільську місцевість у Mason County, штат Мічиган. «Вчені приїдуть звідусіль, з Чиказького Field Museum, а також з University of Michigan, розповів заступник начальника поліції округу Mason County Боб Браун.
Мати Кейт, Аріель Кортленд, під час судового розгляду справи Філліпса засвідчила, що востаннє вона бачила свою дитину на задньому сидінні його автомобіля. Зараз він відбуває 10-15-річний термін ув’язнення за звинувачення у викраденні.
«Ми проводили пошук слідів в якості доказів, а це ще один такий пошук, необхідний для розслідування можливого вбивства», – розповів місцевій пресі начальник поліції Ludington Марк Бернетт.

 

Казино судитиметься з округом Кук

 

Казино, що розташоване у північно-західному передмісті, подало до суду, щоби спробувати припинити збір податків з ігрових автоматів та апаратів з відеопокером в окрузі Кук, рішення про який Президент ради округу Тоні Преквінкл прийняла минулого року задля збалансування бюджету.
Це останній протест проти одного з цільових податків Преквінкл, які вона використовувала для скорочення дефіциту округу, уникаючи непопулярних збільшень податків з обороту та податків на майно.
Midwest Gaming – компанія, яка володіє Rivers Casino у Des Plaines – у четвер подала позов до Окружного суду, стверджуючи, що податок є незаконним відповідно до Закону про азартні ігри (Riverboat Gambling Act).
Щорічний податок у розмірі $1000 за 1 ігровий автомат і 200 доларів за 1 апарат з відеопокером у казино був одним із декількох податків, які Преквінкл включила до свого бюджету 2013 року.
Представник казино Денніс Калотон сказав, що такі податки порушують Конституцію Іллінойсу. «Наприклад, податок округу порушує виняткову компетенцію Ради азартних ігор штату Іллінойс (Illinois Gaming Boar) і пропонує створити новий регуляторний орган», – повідомив Калотон в електронному листі. «Податок також створює довільну дворівневу податкову систему на автомати для азартних ігор у казино і терміналами з відеоіграми у барах і ресторанах, що свідчить про відсутність конкретної цілі податку».
Прес-секретар Преквінкл Крістен Мак сказала, що округ має намір зберегти податок. «Сума щорічного податку складає трохи більше, ніж одноденний дохід і буде використана для посилення громадської безпеки», – повідомила Мак в електронному листі.
Округ сподівається отримувати $1,2 млн. щорічно від податку протягом цього і наступного років. Rivers планує виплатити приблизно $1 млн. за рік. Більша частина решти суми буде надходити з приміських барів і клубів, які мають автомати для відеопокеру.
 

У фокусі – Америка

Допоки іпотечна ставка не сягне 10,5%, купити житло буде дешевше, ніж орендувати

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers