rss
04/25/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Українське Чикаго \ Храмове свято в церкві св. Тройці, м. Бенсенвіл

У неділю, 23 червня, в українській православній церкві св. Тройці зібралося багато людей. У цей день святкували не тільки П’ятидесятницю, або як в народі кажуть – «Зелені свята», але й храмовий празник. Розпочали Архієрейською Службою Божою, яку правив Преосвященнійший Владика Даниїл. Присутні зі захопленням слухали проповідь Владики, як завжди глибоко змістовну і повчальну: «Інколи ми нарікаємо на своє життя і не усвідомлюємо, що сотні, навіть тисячі людей живуть в набагато гірших умовах. Цінуймо те, що маємо, дякуймо Господу і подаймо руку допомоги тим, хто потребує».

Владика Даниїл щиро подякував усім тим, хто складає пожертви для допомоги сиротам, хворим та немічним. У всьому світі є люди, які чекають нашого співчуття...
Опісля Літургії всі прямували до розкішно прибраного залу. Організатори подбали про чудові декорації, смачну їжу і гарну концертну програму. Розпочали свято виступом церковного хору (диригенти – Тарас Руденко, Андрій Карасейчук, директор – п. Галина Карасейчук). У їхньому виконанні прозвучали «Отче наш», «Тебе, Бога, хвалимо». Настя Мусякевич заспівала молитву «Богородице, діво» (музика Володимира Поповича). Від Українсько-Американської Кредитової Спілки «Самопоміч» виступив Роман Яцківський, який від імені дирекції привітав усіх зі святом і вручив щедрий фінансовий дарунок. Кредитівка завжди подає «руку допомоги», і за це їм – велике людське дякую!
Продовжив концертну програму виступ сестричок Христинки та Соломійки Проколевич із піснею «Це – моя Україна». З привітом від церкви Йосифа Обручника виступив настоятель храму – о. Микола Бурядник. Теплі і щирі слова з нагоди храмового свята промовив о. Михайло Кузьма (церква Непорочного Зачаття в м. Палатайні). Зі сльозами на очах слухали присутні «Пісню про маму», яку виконала Мар’яна Луковська. Від катедри святого князя Володимира виступив отець Іван Лимар. По-родинному зустріли присутні п. Григорія Матвіїва – пастиря української церкви п’ятидесятників в м. Бенсенвіль. Від церкви святої Покрови прибули настоятель о. Питирим та о. Олексій Касперук. Привітання склав о. Олексій і закликав усіх священнослужителів до єднання.
Тим часом, музичну програму продовжив відомий співак м. Чикаго та околиць – Володимир Дуда. Гучними оплесками вітали учасників школи бальних танців – Мартусю Луцик, Олену Маковійчук та їхнього керівника – Тараса Петрика.
І на завершення виступив настоятель о. Богдан Калинюк; він, як добрий господар, подякував гостям за пошану і любов до церкви св. Тройці.
А ми висловлюємо щирі слова вдячності сестринству, братству, культурному референтові Марії Гірчак, жінкам, що поралися на кухні, Михайлові Колоді за гарний музичний супровід, голові управи – Христині Попович, а також – Photography by Stanley – за безкоштовну фотозйомку свята.

 

Title  Title
  

 

Title  Title Title
   

 

Title  Title
  

 

Title Title 
  

 

Дві доповіді про два геноциди. Історики з України відкривають нові сторінки досліджень Голодомору та Голокосту в Україні

Виставка «Зони конфлікту – три покоління»

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers