rss
04/25/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Українське Чикаго \ Останній дзвоник пролунав в українській школі м. Палатайн

День сьогодні такий незвичайний,
Встало сонце, умите в росі.
Скликав в школу нас дзвоник останній,
І зібрались на свято усі...


У суботу, 8 червня, для учнів, батьків, учителів та гостей школи українознавства, що працює при СУМ (осередок ім. Д. Вітовського) м. Палатайн, день дійсно видався особливим. Свято Останнього дзвоника... Воно радісне і, водночас, сумне. Радісне, бо закінчився навчальний рік. Попереду – чудові літні канікули. А сумне, бо сьогодні дзвоник востаннє пролунає для наших випускників. Їх прийшли в цей день привітати учні другого класу:

Колись і ви були малі,
І мами вас вели до школи.
Тож не забудьте у житті
Ви першу вчительку і школу.

 Title   Title
    

Теплими оплесками присутні вітали п. Олега Каравана, члена Президії Дирекції Українсько-Американської Кредитівки «Самопоміч», який передав привіт від дирекції Кредитівки. Пан Олег був приємно вражений кількістю учнів школи, побажав усім успіхів і вручив щедрий дарунок для школи, а також – грошові сертифікати всім випускникам. А ми, своєю чергою, обіцяли всіляко підтримувати Кредитівку і докласти багато зусиль для плідної співпраці. Від СУМу виступив голова управи – пан Мирон Васюнець. Він підкреслив важливість єднання всіх українських організацій з метою збереження українських традицій, історії та культури, побажав випускникам подальших злетів у житті і закликав пам’ятати, що «… двері українського осередку у м. Палатайні відкриті для вас завжди». Від 31 Відділення ООЧСУ виступив Юрій Гнатюк і вручив грошові премії трьом переможцям конкурсу «Герої України», який щорічно проводиться для учнів старших класів. Перше місце отримала Христина Бозьо за реферат «Леся Українка». Щирі слова подяки вчительському колективові висловила голова батьківського комітету – Діана Медвідь. Атмосфера свята була теплою і дружньою. Кожен почував себе в колі єдиної української «родини».
А коли на сцену, одне за одним, вийшли відмінники і отримали заслужені нагороди, душа наповнилася щастям і гордістю за підростаюче покоління української молоді в Америці. Велика заслуга в цьому не тільки дітей, але й чудових учителів нашої школи і, звичайно, шанованих батьків, бабусь та дідусів. Низький, щирий усім уклін!
А які чудові українські пісні звучали на святі у виконанні учнів школи під чуйним керівництвом учительки музики – Надії Пітух.
Приємним сюрпризом стала присутність високоповажного гостя з України – історика та журналіста, очільника СУМу в 2007-2009 рр. в Україні – Святослава Липовецького, який є добрим приятелем нашого сумівського осередку, а також – режисером-постановником документального фільму про історію СУМу в діаспорі. Чудова, розумна і надзвичайно проста людина. Шкода, що не було часу довше поспілкуватися, але сподіваємося, що ця зустріч була тільки початком спільної діяльності. Зичимо Святославові професійних злетів, щастя в особистому житті, здоров’я, добрих і вірних друзів.
А ми вітаємо випускників зі закінченням школи, а всім дітям зичимо скорішого повернення у вересні.
Ласкаво запрошуємо нових учнів! Наша школа – це великий і дружній колектив, де панує взаємоповага і розуміння, любов до рідної мови, української пісні та культурних цінностей великого українського народу. Щиро дякуємо всім, хто підтримує школу, зокрема, газеті «Час і Події». Давайте триматися разом, бо тільки в єдності – наша сила. Слава Україні!

 

Title  
  
Title Title 
  
Title Title 
  
Title Title 
  
Title  Title
  
Title Title 
  

Ірина Ценглевич, директор школи українознавства в м. Палатайні

Віктор Павлік у Чикаго

Чиказька громада спільно святкувала Свято Героїв

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers