rss
04/23/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Полiтика \ Небо над Парижем і дороги під Азаровим

Світом котяться зміни. Бунтують у Стамбулі турки, страйкують французи в небі над Парижем. І тільки прем’єр-міністр України Микола Азаров розповідає, що то в Європі все кепсько – а в Україні все добре, і навіть дороги в нас гарні. Так і хочеться додати: ну звичайно, і дурнів у нас, на відміну від східного сусіда, зовсім нема…

Отже, спочатку – про Азарова.
В інтерв’ю німецькій пресі керівник українського уряду намагався розповісти німцям, що в Україні все прекрасно, і то навіть набагато краще, ніж в Німеччині.
"Євро-2012 було для нас стимулом для реалізації великих інфраструктурних проектів... Ми побудували дороги, залізничні вокзали та модернізували аеропорти... Деякі з них навіть у кращому стані, ніж ті, що ви знаєте у Німеччині - просто тому, що вони зроблені з використанням новітніх технологій. Україна геть не така країна, якою її уявляє Захід: корупція, придушення, відсутність демократії. Неправильно клеїти на нас лише такий ярлик", - тьохкав соловейком український прем'єр.
Щоправда, німецькі нишпорливі журналісти із газети Die Zeit таки винишпорили історію «великих інфраструктурних проектів».

 Title 
  

"Витрати на оновлення інфраструктури перед початком турніру зростали і зростали. За словами експертів, 40% загального обсягу інвестицій було спрямовано в темні канали. Лише на реконструкцію київського стадіону загалом пішло близько 460 млн. євро замість запланованих 140 млн. євро. Критики звинувачують у цьому горезвісних олігархів, які завдяки зв'язкам з урядом збагатилися на державних контрактах", - чемно написала німецька газета.
Не зрозуміли вони глибини думки українського чиновника.
Напевне, Азаров хтів порівняти німецькі дороги після повені – і українські без повені. Якби, не доведи Господи, Україну так залило, як Німеччину, то, швидше за все, більшість новозбудованої «інфраструктури» просто розсипалася…
А може Азаров мав на увазі дороги біля Межигір’я? Напевне, то таки вони. Що ж, з цим куточком персонального раю справді не кожна Німеччина зможе конкурувати.
Он біля хати президента помешкання продають. Місцина гарна, дороги гарні, будинок непоганий. Триповерховий, з підвіконнями з мармуру. На даху – мідна бляха. З мансарди видно Київське море.
А от ціна – як для моря Середземного – 1,8 мільйона доларів.
Ще один будинок в тих краях продають за 3,2 млн. євро. Хата з двома басейнами – мабуть так, щоб з одного вистрибувати і зразу перестрибувати в другий.
Чим не хата української мрії?
Он президент України Віктор Янукович каже, що прибутки українців у минулому році збільшилися на 10%, а зарплати - на 14%.
Цікаво, як вони то рахували? Як мінімум для 70% працюючих українців «прибутки» і «зарплата» – одне і те ж.
"Якщо казати про минулий рік, нам вдалося досягти мети, яку ми ставили. Ми підвищили реальні доходи населення майже на 10%, реальні заробітні плати – на 14%, середній розмір пенсій збільшився майже на 17%. Це відчутно для людей", - сказав Янукович на засіданні Комітету з економічних реформ, повідомили у прес-службі голови держави.
Таке враження, що на Банковій рахували «середню температуру по державі»…
Що ж, ще кілька століть такого «стабільного зростання» – і кожен середній українець собі зможе купити хатинку поруч з нащадками Азарова чи Януковича… Якщо до того часу Київське море з відчаю не вийде з берегів і не знесе все Межигір’я кудись поближче до Криму…
Он ще один типовий середній українець обізвався – екс-президент Віктор Ющенко поскаржився на тяжке життя.

Title  
  

"Станом на 1 січня (2013 року), я пам’ятаю, що на моєму банківському рахунку було менше, ніж 1 мільйон доларів. Я кажу це тому, що дуже глибоко стурбований, і я надзвичайно щирий", - заявив екс-президент, явно не розуміючи, наскільки далекі ті суми від народу. От за рахунок таких надзвичайно щирих і явно дуже стурбованих людей і виходить покращення на 10% в середньому по країні…
"Ніхто не платив мені", - уточнив Ющенко, відповідаючи на запитання, чи фінансували його політики у часи президентства.
Одно слово, біда чорна. Нема мільйона – як тут купиш хатинку біля Межигір’я? Доводиться сидіти в глухій провінції, у розкішному замку в Карпатах. Глушина, самота, мабуть, і поговорити нема з ким…
А от декотрі щирі і стурбовані громадяни ще й з біднішими діляться, щоправда, в доволі оригінальний спосіб. Власник замку в Криму Віктор Медведчук, подейкують, фінансово підтримує інтернет-коментаторів. Правда, невеличкі суми, але таки ж покращення є!
"Українська правда" винишпорила, що коментарі на сайті Віктора Медведчука "Український вибір" є проплаченими. Вартість одного коментаря - 8 центів. Принаймні, так було написано в оголошенні, розміщеному у відкритому доступі. А там хто його знає, може особливо талановитим коментаторам ціну і підвищували. От так кожному по 8 центів – і маєш громадську політичну активність… Або, принаймні, її дешеву видимість.
Ну а в решти громадян України, за рахунок котрих і можна було порахувати «підвищення реальних доходів», інша проблема – в небо Франції не пускають. Навіть тих, хто хтів би пролетіти «як фанера над Парижем».
Авіадиспетчери у Франції розпочали страйк на знак протесту проти намірів Європейського Союзу створити єдиний європейський авіапростір. Кажуть, проект позначиться на безпеці перельотів та на їхніх умовах роботи.
 В Україні все це – давно не проблема. Ринок пасажирських авіаперевезень поділили, розділили і ще раз переділили. І ніхто навіть пискнути не намагався – не те що страйкувати.
А тут така біда – Україна залишилася без авіасполучення з Францією через страйк працівників французької авіації. А найближчим часом погрожують страйкувати пофспілки авіаперевізників Австрії, Бельгії, Франції, Болгарії, Угорщини, Італії, Португалії, Іспанії, Великої Британії та Словаччини.
Хто зна що робиться: літо надворі, українські покращені чиновники вже «гострять лижі» на курорти, а тут таке лихо. Хоч бери та до Європи пішки ходи! Ні, в Україні такого безладу немає, в Україні – тільки суцільне покращення. Якщо так далі піде – незабаром доведеться возити європейських чиновників на практику до Азарова. Нехай походять по українських дорогах, подивляться на дахи з мідної бляхи, а там може й зрозуміють невимовну професійність української влади загалом і керівника українського уряду зокрема.
І турків теж би на практикум до Азарова не завадило б. А то що ж – скільки зусиль доклав український уряд, щоб покращені українці середньої ланки могли собі назбирати «реальних доходів» на літній відпочинок – а безсовісні турки взяли і зіпсували все покращення. Мало того, що Єгипет як курорт «дав дуба», то ще й Туреччина якісь незрозумілі пісні співає. Спецназ вже на вулицях воює з опозицією – так і до єгипетських проблем недалеко.
Хоч бери та й в Крим їдь.

  Title
 

 «Шкода» від Укрзалізниці. Тепер – двоповерхова! 

А це було б для Криму найстрашніше.
Бо насправді загальноукраїнське покращення вже не просто дійшло до Криму, а й добряче там засіло. Інфраструктура півострова ледве витримала наплив туристів минулого року. Як-не-як, а постреволюційний Єгипет, разом із загальноукраїнським покращенням стали аж занадто доброю рекламою для вітчизняного туриста. Відтак минулого літа півострів прийняв близько 6 мільйонів туристів. То найбільший рекорд за останні 20 років. Інфраструктура –  електромережі, водопостачання, транспорт – працювала з величезним навантаженням, і ледве витримала таке «щастя».
То ж бо кримські чиновники раніше і витрачали кошти, призначені на піар півострова, куди-завгодно, тільки б не за цільовим призначенням. Між іншим, не одну сотню тисяч гривень так витратили, ризикували власним добробутом і репутацією, тільки б врятувати півострів від перенапливу туристів. Далекоглядні стратеги, виявляється, сидять в чиновницьких кріслах. Але підвели капосні єгиптяни, і минулого року фокус не вдався – люд і без реклами почав з’їжджатися до кримських берегів.
Що буде цього року, якщо ще й Туреччина свої курорти «прикриє» –   тяжко сказати.
На довершення «покращення» свій сюрприз для туристів готує Укрзалізниця – запускає… двоповерхові потяги. Від Донецька і Харкова – до Сімферополя. Щоправда, на ці лінії підуть вже не «Хюндаї». Виробник нового незвичного транспорту має просто надзвичайно цікаву для України багатозначну назву: «Шкода». Мабуть, всім Кабміном думали, як то краще країні нашкод… перепрошую, догодити. Тепер українським туристам світить цікава дорога – з суперекстрімом. Повністю в найкращих традиціях Миколи Яновича. (Відразу чомусь згадується його підпільний псевдонім «Дапашліви»). Якщо одноповерховий «Хюндай» значній частині українських пасажирів суперекстрім забезпечив, то можете собі тільки уявити, на які «фокуси» здатна двоповерхова «Шкода»…
Ще трохи – і провідні екстрим-туристичні мекки світу почнуть масово втрачати своїх клієнтів. Шанувальники відпочинку з адреналіном масово потягнуться до України – випробовувати дороги Миколи Яновича. Хай-но тільки світ більше дізнається про Азарова і його стабільне покращення…

Українська криза прогресує: хто останній в черзі до Лондонського суду?

Костусєва застукали з котом у мішку

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers