rss
04/26/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Новини \ Події в Україні \ Події в Україні

 У справі про побиття журналістів
18 травня одному міліціонерові загрожує кримінальна відповідальність

У справі про побиття журналістів Ольги Сніцарчук та Владислава Соделя 15 співробітників міліції притягнуто до дисциплінарної відповідальності, і одного – до кримінальної. Про це повідомив заступник начальника Головного слідчого управління МВС України Олег Татаров. Таке рішення було прийнято після службової перевірки щодо подій у Києві під час суспільно-політичних акцій, пише ЛігаБізнесІнформ.
«Цій справі приділяється багато уваги. Ми неодноразово зверталися з проханням – надати ще яку-небудь інформацію, яка може бути корисною слідству. На жаль, така інформація наразі до нас не надходить. А деякі особи використовують цю інформацію, щоб заробити собі певні дивіденди», – сказав Татаров, слова якого наводить прес-служба президента України.
Татарів розповів, що у цій справі працює слідчо-оперативна група у складі 45 осіб, також проведено більше, ніж 200 процесуальних дій.
Водночас, заступник керівника Управління зі зв’язків із громадськістю МВС України Сергій Бурлаков повідомив, що, у випадку виявлення ознак кримінального злочину, ця справа буде передана до органів прокуратури.
Перший заступник начальника Головного управління Генеральної прокуратури України Олександр Свірін зазначив, що стан розгляду справи про побиття журналістів систематично перевіряється на рівні керівництва ГПУ.
Нагадаємо, 18 травня, на мітингах журналіст Сніцарчук і фотограф Содель зазнали нападу хлопців у спортивних костюмах. Тим не сподобалося, що вони потрапили в об’єктиви журналістів, і близько двох десятків «спортсменів» напали на кореспондентів. Як наслідок, Сніцарчук отримала забої обличчя, живота і садна.
20 травня депутат від Партії регіонів Олена Бондаренко заявила, що чоловіка, який напав на Сніцарчук і Соделя на мітингу 18 травня, затримано і допитано. «У мене є найсвіжіші дані про те, що чоловік, який нападав на журналістку, затриманий і допитаний», – сказала Бондаренко.
21 травня Верховна Рада заслухала звіт міністра внутрішніх справ Віталія Захарченка про ситуацію, що склалася під час мітингів 18 травня.
22 травня Шевченківський райсуд Києва випустив підозрюваного Вадима Тітушка під заставу 22940 гривень.
Опозиція вимагає, щоб за події 18 травня Захарченко був притягнутий до посадової відповідальності.
29 травня стало відомо, що 15 правоохоронців притягнуто до дисциплінарної відповідальності за бездіяльність під час побиття журналістів. Про це повідомив заступник начальника Слідчого управління ГУ МВС України в м. Києві – Валерій Сімон.

 


 

 

Янукович каже, що до кінця року регіони
отримають на свій розвиток 50 мільярдів

 

В Україні в 2013 р. розпочнеться реалізація близько 800 інвестиційних проектів із розвитку регіонів, які будуть фінансуватися на рівні 50 млрд. грн. Про це заявив президент України Віктор Янукович, відповідаючи на питання журналістів у м. Суми, передає прес-служба президента України.
«Щодо розвитку міст, територій, регіонів – ми вже у другому півріччі цього року поступово запускаємо по всій країні близько 800 інвестиційних проектів, які будуть фінансуватися на рівні 50 млрд. грн.», – заявив Янукович.
Він висловив сподівання, що завдяки реалізації цих проектів вдасться підвищити рівень вітчизняної економіки.
Президент також зазначив, що у 2014 р. кількість таких проектів збільшуватиметься.
Характеризуючи економічну ситуацію, Янукович зазначив, що найважчий період уже минув, зокрема, спостерігається поступове зростання економіки в окремих галузях, наприклад, у сільському господарстві та сфері послуг, на низькому рівні тримається інфляція.
Раніше Янукович заявляв, що місцева влада повинна комплексно залучити всі можливості щодо наповнення бюджетів із максимальним використанням існуючих у регіонах ресурсів і самостійно заробляти гроші на місцях.

 

Чиновники вирішили «збивати» з українців туристичний податок

 

Держагентство з питань туризму і курортів пропонує запровадити податок у розмірі 1% мінімальної зарплати для всіх громадян України, які виїжджають відпочивати за кордон. Про це у вівторок пише «КоммерсантЪ-Украина».
Таку пропозицію у понеділок на закритому засіданні Кабінету міністрів озвучила глава Держагентства з питань туризму і курортів Олена Шаповалова.
Отримані кошти держагентство планує витратити на розвиток туристичної галузі. Втім, цю ініціативу поки що не підтримують ні в правлячій партії, ні в опозиції.
Депутат від «Свободи» Ігор Швайка, який був на засіданні, уточнив, що пропозиція Шаповалової була «чи не єдиним конкретним заходом (із розвитку галузі)».
За словами депутата, на новому податку держагентство розраховує заробити 16,8 мільйона гривень, які обіцяє витратити на розвиток туристичної галузі.
«Кабмін буде шукати фінансування для туристичної галузі, і я не виключаю, що буде підготовлено відповідний законопроект про запровадження окремого податку для туристів», – підсумував Швайка.
Представники Партії регіонів вважають підтримку будь-яких ініціатив, пов’язаних з оподаткуванням в туристичній галузі, передчасними.
«Для початку необхідно зосередиться на законопроектах, які нададуть інвестиційну базу для залучення інвесторів у туристичну галузь нашої країни», – вважає перший заступник глави комітету з питань сім’ї, молодіжної політики, спорту та туризму Ельбрус Тадеєв (Партія регіонів).
«Жодних ініціатив про додаткове оподаткування ми не висували», – додав він.
Додамо, що грошові перекази, одержані громадянами України з-за кордону на поточні або карткові рахунки, вважаються іноземними доходами, які підлягають оподаткуванню за результатами подачі річної податкової декларації.
Ставки оподаткування становлять 15% і 17%, залежно від розміру доходів. Зокрема, ставка 17% застосовується до суми, більшої, ніж десять мінімальних заробітних плат (11470 грн.).
Варто додати, що місцеві бюджети у 2012 році отримали 39 млн. грн. від туристичного збору, що на 12 млн. грн. більше, ніж у 2011 році (27 млн. грн.).

 

Новим керівником місії МВФ в Україні
призначено болгарина Георгієва

 

Керівником місії МВФ в Україні призначено Миколу Георгієва замість Джарвіса. Про це заявив постійний представник МВФ в Україні Жером Ваше, передає прес-служба фонду.
«Керівником місії МВФ в Україні призначено Миколу Георгієва, громадянина Болгарії. Пан Георгієв має великий досвід роботи в країнах із ринковою економікою, що формується. Останнім часом він обіймав посаду керівника місії МВФ у Молдові та Хорватії. «З 4 червня Георгієв змінить на посаді керівника місії МВФ в Україні Джарвіса, а наприкінці червня він відвідає Київ із коротким ознайомчим візитом», – йдеться в повідомленні.
Ваше також заявив, що Георгієв відвідає Київ наприкінці червня.
Микола Георгієв родом із Болгарії, з 2009 року і до останнього часу був головою місії МВФ у Республіці Молдова, а до цього, з 2007 року, відповідав за Південну Африку в рамках МВФ. У 2000-2001 рр. обіймав посаду заступника міністра фінансів Болгарії. Володіє болгарською, англійською, російською та іспанською мовами.
Як повідомлялося, Жером Ваше став постійним представником МВФ в Україні з 1 травня. На цій посаді він змінив колишнього голову представництва Макса Альєра, чиї повноваження закінчилися у квітні.
Крістофер Джарвіс очолював місію МВФ в Україні з 2010 року.

 

На Миколаївщині колишній ракетний полігон
використовували як в’язницю для ведмедів

 

  Title
  

На території колишнього полігону ракетної дивізії, прилеглої до села Грушівки, Первомайського району Миколаївської області, захисники дикої природи виявили трьох ведмедів. Їх утримують просто неба в іржавих контейнерах, годують запліснявілим хлібом, а також нацьковують на них мисливських собак.
У зв’язку з цим волонтери Міжнародної зоозахисної організації Four paws («Чотири лапи») провели власне розслідування, прибувши на місце утримання тварин, пише Gazeta.ua.
«Те, що постало перед нами, можна назвати тільки одним словом – садизм над представниками дикої фауни, занесеними до Червоної книги України, до Червоного списку Міжнародного союзу охорони природи, які перебувають під захистом держави відповідно до Бернської конвенції», – зазначила керівник громадської організації «Миколаївське міське товариство захисту тварин» Муза Махова.
Активісти викликали міліцію за місцем незаконного утримання ведмедів і протягом трьох годин давали їй свідчення. На місце події прибула також начальник районної екологічної інспекції Ірина Мельник.
«Приєднався швидко до нас іще один учасник подій, який приїхав на дорогій іномарці і «пас» нашу команду до самого від’їзду. У нас склалося враження, що саме йому належать ці жахливі контейнери з ведмедями. Але він у цьому не зізнався навіть міліції, хоча всіляко виявляв своє невдоволення нашим перебуванням поруч із цими тваринами», – розповіла Махова.
За словами громадських діячів, найголовнішим питанням в історії з ведмедями було їхнє транспортування в інше місце. «Але цього не змогли вирішити ані оперативно-слідча бригада Первомайського міського відділу УМВС, ані начальник екологічної інспекції Первомайського району», – підкреслили екологи.
Водночас, у зв’язку з інцидентом, Махова звернулася з відкритими листами до прем’єр-міністра Миколи Азарова, міністра екології та природних ресурсів України Олега Проскурякова, губернатора Миколаївської області Миколи Круглова та інших високопоставлених чиновників.
Активістка закликала взяти під особистий контроль «цю надзвичайну подію в Миколаївській області, через яку світова спільнота стала свідком безпрецедентної жорстокості до зникаючих видів дикої фауни».
«Також прошу взяти під особистий контроль питання евакуації вищеназваних ведмедів у Закарпатський національний реабілітаційний центр «Синєвир», – підкреслила захисник дикої природи.

Підготував Юрій Токарський
За повідомленнями інформагенств

Події в Україні

Події в Україні

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers