rss
04/19/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Полiтика \ Економіка \ Робота в Києві: які спеціальності найбільше користуються попитом серед столичних роботодавців?

Колись давно письменник Ернест Міллер Хемінгуей сказав: «Робота – це головне в житті. Від усіх неприємностей, від усіх бід можна знайти тільки один порятунок – у роботі». А інший відомий письменник і мислитель Жан-Жак Руссо підкреслив, що «будь-яка непрацююча людина – негідник». Таку думку про роботу висловлюють люди, яких знає і поважає весь світ.

Державна служба статистики України заявляє про те, що рівень безробіття в країні у квітні поточного року, порівняно з березнем, знизився до 1,9% з 2%. Кількість зареєстрованих безробітних в Україні в квітні скоротилася на 36,9 тис. осіб і становить тепер 534,7 тис. осіб. Якщо вірити статистиці, досить багато українців зуміли знайти роботу і, будемо сподіватися, що ця робота припала їм до душі. Працевлаштуватися можна різними способами. Наприклад, можна скористатися допомогою друзів і знайомих, а можна спробувати надіслати резюме в якусь компанію і чекати, сподіваючись, що з великої кількості претендентів виберуть саме вас.
Не є винятком у цьому питанні і столиця України. Багато хто вважає, що робота у Києві, в місті з більш, ніж 5 мільйонами населення, є більш високооплачуваною, ніж в інших регіонах країни. У деяких випадках це так, а якщо подивитися в розділ «вакансії» в якій-небудь газеті чи на якомусь сайті, то можна побачити, що роботодавці постійно перебувають у пошуку кваліфікованих співробітників для своїх компаній. Фахівці стверджують, що ризики, які сьогодні є в Україні, не дозволяють робити позитивні прогнози щодо розвитку ринку праці не тільки в Києві, а й у всій країні. Таким чином, тим, хто має намір надіслати резюме в будь-яку компанію, не варто очікувати різкого збільшення вакантних місць.
Робота в Києві, втім, як і скрізь, буде надана тим, хто зможе довести потенційному роботодавцеві свою унікальність і спроможність. А тому знайти роботу в Києві складно, але можна. Статистика свідчить нам про те, що приблизно 2/3 активних вакансій в країні припадають якраз на ринок праці української столиці. Зазначимо, що вакансії, які з’являються в Києві, намагаються зайняти не тільки кияни, але й мешканці інших регіонів, зневірені знайти роботу ближче до свого дому. Статистика показує, що рівень безробіття в Києві складає 5,3%, що є найнижчим показником в Україні. Відзначається, що рівень зайнятості населення української столиці складає близько 70%.
Якщо проаналізувати заяви представників рекрутингових агентств, які раз у раз з’являються у ЗМІ, то можна зробити наступний висновок: знайти роботу сьогодні найлегше у сферах торгівлі, виробництва, будівництва. Також є потреба сьогодні у фахівцях сфери бухгалтерії, аудиту. Є попит і на так званий HR – human resource, тобто, фахівців із роботи з персоналом. Крім того, у зв’язку з приходом в Україну іноземних промислових компаній, не важко знайти роботу молодим інженерам, які знайомі з комп’ютерною технікою та сучасними технологіями. Ну, і звичайно ж, кваліфіковані фахівці необхідні в сфері IT, а також тих сферах, що пов’язані з діяльністю в мережі Інтернет. Кваліфіковані сео-спеціалісти, програмісти, веб-дизайнери користуються у роботодавців особливим попитом, а розвиток електронних ЗМІ вимагає наявності кваліфікованих журналістів та аналітиків.
Такі тенденції підтверджують і в Міносвіти, заявляючи, що на сьогоднішній день найбільшим попитом користуються «айтішники», інженери, техніки, а також – транспортники. У зв’язку з цим, в українських вищих навчальних закладах планується збільшення кількості бюджетних місць на ці спеціальності.
А на закінчення відзначимо цікавий факт, який необхідно знати тим, хто має намір надіслати резюме в якусь компанію з метою знайти роботу: останнім часом роботодавці дедалі менше уваги звертають на наявність диплома, а дивляться на креативність кандидатури, комунікативні навички, ініціативність, а також здатність діяти в стресовій ситуації, проявляти гнучкість. Важливе значення має відповідність претендента на наявні вакансії в компанії, а також розвиток практичних навичок з тієї чи іншої спеціальності.

Джерело: www.novostimira.com.ua

Міндоходів хоче позбавити бізнес податкових пільг і преференцій

Україна піднялася на 7 позицій у світовому рейтингу конкурентоспроможності

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers