rss
06/16/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Українське Чикаго \ Земляки, всі – на вечір-зустріч прикарпатців!

Травень 2008 року, 17 число. Вперше за всю історію перебування українців в Америці прикарпатці створили комітет і підготували вечір для себе і друзів Прикарпаття. Він був проведений у залі церкві св. Князя Володимира. Підготовка була дуже солідною: реклама у нашому часописі, на Громадському Незалежному радіо; сценарій перегорнув всі райони Івано-Франківської області, залучені були і естрадна група «Черемшина», і «Троїсті музики». Ваша дописувачка, активно працюючи у комітеті над сценарієм, ще й привезла спеціальне інтерв’ю від мера Івано-Франківська Віктора Анушкевичуса про те, як можуть жити там заробітчани, якби захотіли повернутися додому. Комітет у складі Петра Шака, Богдана Бойчука, Анни Лукач доклав великих зусиль, щоби вечір вийшов теплим і пам’ятним.

  Title
  

Звичка святкувати ювілеї що п’ять років сподвигла пана Богдана Бойчука, організатора зустрічі, знову зібрати івано-франківців і надвірнянців, калушан і галичан, городенківців і рожнятинців, тисменичан і верховинців, мешканців Тлумача і решти районів, яких налічується 14, знову за круглими столами у тому ж банкетному залі при церкві Князя Володимира. Адже багато змін відбулося за час, що сплив. Хтось таки поїхав додому, завершивши заробітчанську «кар’єру»; приїжджають нові люди, які мають документи на проживання в Америці, на працю; вони вже пожили при відкритих кордонах держави; Інтернет озброїв масою корисної інформації, яка вилучила страх зі сердець перед новим світом. Тому швидко вчаться заробляти гроші, відкриваючи бізнеси і можливості своїм дітям. Та любов до рідного середовища, традицій не вмирає, дякувати Богу! І чому би не гуртуватися, коли й талантів не бракує, і бажання є?!
У розмові з паном Бойчуком запитала:
Кажуть, не повертайся у місце чи події, де було неприємно. Мабуть, є що згадати гарне, якщо хочете повторити зустріч наших земляків?

Title  
  

Як відомо, земля багатьма прикарпатцями славиться. У Чикаго також є не просто відомі з України, а й знамениті. Скажімо, івано-франківець Віталій Копитко, семиразовий чемпіон України, колишній чемпіон Радянського Союзу, інтернаціонально-континентальний чемпіон світу з боксу! Коломиянин Роман Сидорук – наша естрадна гордість, переможець світового конкурсу митців серед співаків у Голлівуді декілька років тому, учасник пісенного конкурсу «Голос України». Колишні мешканці міста Калуша Василь та Леоніда Митничуки, що займаються театральною та викладацькою діяльністю у Чикаго на добровільних засадах. Микола Баган – успішний бізнесмен і професійний художник із Калуша. Оксана Олексин – співачка, композитор із Богородчан. Її «Богородчанське танго» належить до кращих пісень про Прикарпаття. З Надвірнянщини приїхали, працюють і славлять свій край сестри Мальгівські, Уляна і Наталя, та поет-гуморист, музикант Ярослав Боднар. Активні у громаді родини Щерб’юків із Богородчан, Лукачів із Верховинського району, Міколашів з Івано-Франківська та багатьох інших людей, цілих родин, які роблять наше життя у Чикаго не тільки корисним для себе, а й збагачують скарбничку української культури. Всіх отак одразу і не назвеш, тому запрошую на зустріч, де буде змога познайомитися з багатьма прикарпатцями, що тримають свою долю у власних руках.
Крім нових знайомств, що обіцяєте показати нового та цікавого на вечорі?
Створений новий музичний колектив «Розмай», керівника якого, Тараса Корецького, прикарпатця таки, вже добре знають шанувальники танцювальної музики. Декілька років він провів в Україні, повернувся і свої свіжі задуми, програми подарує нам усім. Виступить інструментальний квінтет «Рапсодія» з молдавськими та циганськими мелодіями. «Троїсті музики» доповнить зараз своїм гуцульським колоритом дримба. Прозвучать бардові пісні під гітару, відбудуться заплановані ігри та конкурси. Переможців обіцяла спонсорувати посилкова компанія «Міст-Карпати»: переможці безкоштовно висилатимуть пачки в Україну!
Залишається тільки дізнатися, де і коли відбуватиметься така чудова подія?
Зустріч прикарпатців та їхніх друзів відбудеться 1 червня 2013 року, в суботу, о 8 годині вечора, у бенкетному залі Катедри св. Князя Володимира, за адресою:

2250 W. Cortez Street,
Chicago, IL 60622

Прохання замовлення робити заздалегідь за номером телефону: 773-612-1145, оскільки треба розрахувати кількість закупки продуктів та напоїв.
Вартість квитка – $50

Коли прийдете, то набудемося, наспіваємося, натанцюємося, награємося, нагостимося, навеселимося, насміємося, намилуємося одне одним, бо ми того варті!

Title  Title
  

 

Мітинг-підтримка Всеукраїнської протестної акції «Вставай, Україно!»

«Шоу талантів» у школі Святого Миколая

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers