rss
04/24/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Українське Чикаго \ Ансамбль «Іскра» – наша гордість, наша Україна!

У неділю, 28 квітня, відбувся показовий виступ танцювального ансамблю «Іскра», який впродовж кількох десятиріч успішно працює при СУМі (осередок ім. Д. Вітовського) в місті Палатайн. Основою цьогорічного концерту була танцювально-театралізована вистава «Русалка Дністрова». Відбулося дійство у просторому, професійному залі Shaumburg Prairie Center For The Arts. День видався по-весняному теплим і привітним, як зрештою, атмосфера, що панувала серед танцюристів, родичів та гостей.

  Title
  

У першій частині глядачі спостерігали за дивовижними подіями, які розгорталися у «підводному царстві». Легенда розповідає: «Мешканці одного села на півночі України, довідавшись, що на них зі всіх боків наступають вороги, сховали свої скарби на глибокому дні Дністра.
Особливо важливим був дорогоцінний щит, який мав чарівну силу – захищати від усього поганого. Багато розбійників і піратів намагалися знайти цей скарб, але нікому не вдавалося. Бо скарб цей був під пильним наглядом дністрових русалок та інших річкових мешканців. Та, врешті-решт, справжні власники скарбів повернулися і дістали з глибин «золотий тризуб» – символ волі і незалежності Української держави.
Особливою прикрасою вистави були костюми та декорації. Напевно, найвідоміші дизайнери у світі не спроможні зробити те, на що здатні наші українські жінки (жарт). Це просто чудо!
Друга дія була присвячена популяризації українських народних танців, гуцульського та гопака. Знову ж таки, костюми – просто витвори мистецтва. Що може бути гарнішим, ніж українська вишиванка?! Постановка танцювальних номерів була на високому професійному рівні. І в цьому – заслуга високоповажних хореографів: Калини Васюнець (директор), Адріяни Караван, Адріяна Гулика та Олі Кулінченко. Кожний із них віддає своїм вихованцям не тільки час, знання та енергію, а найголовніше – своє серце, душу, любов до українського танку.
В «Іскрі» танцює понад 100 дітей, і наші вчителі знайшли підхід до кожного. Низький уклін!!!
Велика подяка всім батькам та організаторам за клопітку роботу у підготовці програми. Без вас це свято не було б таким чудовим.
Найщиріші слова вдячності шановним жертводавцям і спонсорам: Фундації «Спадщина», Українсько-Американській Кредитній Спілці «Самопоміч», Фундації «Самопоміч», MB Financial Bank. Честь і хвала!!!
Ну що ж, концерт видався на славу. На закінчення – особлива подяка усім танцюристам за важку працю, яка принесла чудовий результат. Взагалі, слід відзначити, що для багатьох «Іскра» і СУМ стали другою домівкою, де можна поспілкуватися рідною мовою, дізнатись багато цікавого про історію та традиції українського народу, а найголовніше – зустріти друзів на все життя.
Шановні батьки! Завітайте до Українського центру в м. Палатайні за адресою: 136 E.Illinois St., приводьте своїх дітей. Не пошкодуєте!!!

 

Title  Title
  

 

Title
 Title
  

 

Title Title 
  

 

Title  Title
  

 

Title Title 
  

 

Фото Greg Sidelnik - gregsidelnik.com

Пам'ятаємо Чорнобиль

У Чикаго відбулося громадське віче «Вставай, Україно! Вставай, діаспоро!»

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers