rss
06/16/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Здоров’я \ Рекордсмен із Коломиї понад годину пролежав під снігом

Не довго втішався славою 54-річний китаєць із провінції Хейлунцзян Цзинь Сунхао, котрий 2011 року побив світовий рекорд Гіннеса зі закопування в сніг без одягу, пробувши там 46 хвилин і 4 секунди. 25 січня цього року успіх китайця перевершив 33-річний адвокат Олексій Гуцуляк із Коломиї, що на Івано-Франківщині, котрий пролежав закопаним під 70-сантиметровою товщиною снігу одну годину і 20 секунд.

  Title
  

Таким чином він побив рекорд Гіннеса в категорії «Людина. Унікальні можливості». Перший рекорд зі закопування в сніг Олексій Гуцуляк побив 2012 року: він пробув під снігом 34 хвилини і 4 секунди, потрапивши у «Книгу рекордів України».
Того дня у Коломиї був десятиградусний мороз при вологості 96 відсотків. У парку Трильовського зібралося чимало бажаючих подивитися рекорд, а також численні журналісти. Закутані в шуби і теплі шалики, одягнені у хутряні та вовняні шапки і рукавиці, люди хухали в руки і тупцювали ногами. Декому було холодно від самого погляду. До речі, в снігу набагато важче, ніж у воді, бо сніг має мінусову температуру, а вода – плюсову. До групи людей підходить усміхнений Олексій, роздягається до плавок, прямує до кучугури і лягає у сніг. До нього підходять товариші з лопатами і швиденько закопують, похухуючи в замерзлі руки. Люди зі слабкими нервами, передусім, жінки і діти, не витримують і йдуть геть. Присутні очікують результат, котрий ще минулого року пообіцяв здійснити Олексій. Минає запланований час, і його відкопують зі снігу. Люди на радощах аплодують своєму краянинові і вітають з перемогою.
На побиття рекорду можна було запросити представника «Книги рекордів Гіннеса», котрий реєструє все на місці, але це неймовірно дорого, тому Олексієві залишився інший варіант – зробити цю подію привселюдною, залучивши представників мас-медіа, громадськість і представника з України. Рекорд коломийського моржа зафіксувала член експертної комісії Анна Крисюк, котра вперше взяла участь у фіксації рекорду. Після дотримання процедури реєстрації Олексієві видадуть сертифікат «Книги рекордів Гіннеса».
«– Ми зробили все, згідно з вимогами проекту. Я тішуся, що на Прикарпатті є такі здорові тілом і духом люди і переконана в тому, що це не останнє досягнення наших краян», – зазначила Ганна Крисюк.
Загартовуванням Олексій займається уже понад 10 років. Спочатку це було просте загартовування холодною водою, а 5 років тому почав закопуватися у сніг. Починав з трьох секунд, поступово збільшуючи тривалість перебування під снігом.
А спонукали коломийського моржа до такого виду загартовування книжки з оздоровлення Іванова і Парфьонова. В їхніх описах була історія про занурення в сніг.

Title  
  

«– Я хотів спробувати і перевірити можливості свого організму. Якраз після прочитання книжок випав перший сніг, і я пішов закопуватися, – пригадує Олексій Гуцуляк. Спочатку роздягався до пояса і натирався. Через кілька днів почав прикладати сніг на все тіло. Далі – закопувався на кілька хвилин. Поступово збільшував час. Згодом почав цікавитися рекордами».
Зі самого дитинства Олексій займався спортом: грав у баскетбол, гамселив боксерську грушу. Але цього було замало без духовного підґрунтя, тому зацікавився книгами з езотерики, філософії та нетрадиційних систем оздоровлення. Олексій ніколи не курив. А ще – дуже рідко вживає спиртне, постійно їсть багато овочів та фруктів, уникає жирної, смаженої і соленої їжі. Щодня робить руханку і багато ходить пішки.
За весь час закопування в сніг в Олексія не було серйозних застудних захворювань, адже хвороби бояться холоду. Звісно, це не стосується підступних вірусів, адже проти них важко боротися.
« – Перебуваючи під снігом, час іде набагато повільніше, ніж у звичайному режимі – говорить Олексій. І треба бути налаштованим психологічно, коли ти лежиш, а тебе закопують. У мене вже спрацьовує часомір, і я можу сказати, на котрій хвилині перебуваю під снігом. Організм сигналізує сам».
– Чи може таке загартовування зашкодити людині, – запитую в Олексія?
«– Коли спрацьовує психологія, то ні. Я навіть собі такої думки не припускав, що в мене може бути якийсь запальний процес. Якщо ти думаєш, що ляжеш, а потім, можливо, якесь запалення чи ще щось, то краще цим не займатися. Наприклад, спортсмен, який займається екстремальним видом спорту на швидкості, якщо підпустить думку, що зможе впасти і зламати ногу, то він їхати не буде. Але небезпека є в часі: якщо б я на хвилину-дві побув довше, то міг би втратити свідомість».
Для відновлення сил після відкопування Олексій одразу одягається у спортивний костюм і робить пробіжку протягом 10-15 хв., а після цього п’є теплий чай з імбиром, який покращує кровообіг і роботу серця.
Відходити від побиття рекорду було нелегко. Організм був у сильному стресі. І, взагалі, важко було протягом першого дня, оскільки далося взнаки сильне навантаження снігу.
Оскільки сніг буває, здебільшого, взимку, і не кожного року в достатній кількості, то для дотримання режиму Олексій щоденно, двічі на день, обливає себе холодною водою з криниці.
Зупинятися на цьому рекорді Олексій не збирається. Тільки цього разу уже не буде закопуватися в сніг, а пірне у крижану воду. У січні-лютому 2014 року планує побити існуючий світовий рекорд голландця Він Хофа, який складає 1 хвилину і 15 секунд. Рекорд він має намір встановити на озері «Світязь», що на Волині. Це нелегко, бо на голові тонкий прошарок шкіри, і вона переохолоджується протягом 15 секунд. Олексій хоче пробути під водою півтори-дві хвилини. Губернатор Івано-Франківської області Михайло Вишиванюк щиро привітав молодого коломиянина з його амбітними планами, побажав успіхів у встановленні світових рекордів і запевнив у своїй підтримці.

 

Title  Title
  

 

Title  Title
  

 

Title  Title
  

 

Фото з архіву Олексія Гуцуляка

 


 Помідори захистять від інсульту

 

  Title
  

Вченим із Фінляндії вдалося встановити, що вживання в їжу томатів здатне знизити ймовірність виникнення інсульту. Причина настільки вражаючого ефекту помідорів полягає тому, що вони містять антиоксидант лікопін, який і надає їм червоного кольору.

Для настільки вражаючого висновку дослідники вивчили результати аналізів понад тисячі представників сильної половини людства з Фінляндії. У добровольців, у середньому, впродовж дванадцяти років контролювався рівень лікопіну в крові. За цей час у 67 осіб стався інсульт.
Із 258 учасників з мінімальною концентрацією лікопіну інсульт чекав на 25 із них. А серед 259 піддослідних з найвищим його вмістом напад трапився у 11 осіб. Коли вчені сконцентрувалися на інсультах, зумовлених тромбами, зв’язок виявився ще більш міцним: учасники випробовування з максимальним лікопіном на 59% рідше ставали жертвами інсульту порівняно з тими, у кого концентрація антиоксиданту в крові була низькою.
Автори роботи відзначають, що висновки свідчать на користь того, що харчування з великою кількістю овочів і фруктів пов’язане зі зниженням імовірності виникнення інсульту. Висновки також підтримують рекомендації лікарів щодо обов’язкового щоденного споживання понад п’яти порцій фруктів і овочів.
Крім того, у піддослідних вимірювався вміст у крові таких антиоксидантів, як альфа-каротин, бета-каротин, альфа-токоферол і ретинол, але жодного зв’язку між цими речовинами і ризиком інсульту виявлено не було.

Джерело: http://ego.com.ua

Смійтеся на здоров’я

Invisalign – рівні зуби без металевих брекетів і скоб

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers