rss
04/19/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
У фокусі – Америка \ У фокусі – Америка

 Апарат Президента скорочує штати

Адміністративно-бюджетне управління Білого дому оголосило 480 службовцям про те, що вони будуть відправлені у неоплачувані відпустки.
Про це повідомив у понеділок журналістам прес-секретар Білого дому Джей Карні.
За його словами, апарат президента США, до якого входять 11 підрозділів, включаючи АБУ, теж зачепило секвестром (примусовим скороченням видаткових статей бюджету) так само, як і багато федеральних відомств. Карні в цьому зв’язку не виключив подальших скорочень серед співробітників апарату Білого дому.
За його словами, з метою економії коштів вже зменшено закупівлі оргтехніки та канцтоварів, обмежено відрядження персоналу, вишукуються інші можливості для скорочення витрат.
Уряд США тим часом продовжує уточнювати плани часткового згортання роботи міністерств і відомств. У неоплачувані відпустки можуть бути відправлені тисячі держслужбовців, іншим буде урізана зарплата.
Білий дім і республіканська опозиція наразі так і не змогли погодити бюджет на поточний фінансовий рік, який завершиться 30 вересня, і в країні був оголошений секвестр – примусове скорочення держвитрат на суму 85 млрд. доларів. Зараз, судячи з усього, всі вже змирилися, що найближчі шість місяців Сполученим Штатам доведеться прожити саме в таких умовах.
Спочатку адміністрація Обами і незалежні експерти лякали всіх наслідками секвестру, говорячи, зокрема, про звільнення десятків і навіть сотень тисяч держслужбовців, проте останнім часом передбачення стали не настільки похмурими. Пом’якшити ситуацію багато в чому допомогло прийняття Конгресом резолюції про тимчасове фінансування уряду, яка дає можливість керівникам федеральних міністерств і відомств самим вирішувати, які програми варто скоротити відповідно до секвестру держбюджету.

 


 

 

Обама змагався з дітьми в катанні пасхальних яєць і читав їм книжку

 

  Title
  

Президент Барак Обама і його дружина Мішель прийняли в понеділок понад 30 тисяч гостей в Білому домі з нагоди Великодня; глава держави взяв участь у традиційному змаганні з катання яєць і прочитав дітям книгу під назвою «Чіка-Чіка Бум-Бум».
Повідомляється, що в традиційному змаганні з перекачування пасхальних яєць дерев’яною ложкою з довгою ручкою Обама переміг у першій п’ятірці конкурсантів, після чого йому довелося втішати 5-річного хлопчика, який розплакалася через програш.
Після такої розминки Обама прочитав дітям книгу «Чіка-Чіка Бум-Бум» (Chicka Chicka Boom Boom), в якій розповідається про пригоди букв алфавіту, які намагалися залізти на пальму. «Ось бачите, діти, і серед літер є справжні бешкетники», – додав він після читання.
Традиція організовувати великодні свята в резиденції президента США започаткована з 1878 року. Скорочення бюджетних витрат не завадили проведенню заходу і цього року. Гроші були отримані від лотереї, в якій розігрувалися квитки в Білий дім.
Гостей зустрів сам президент, його дружина, їхні дочки Малія і Саша, а також – пасхальний кролик. Діти змогли взяти участь у різних спортивних змаганнях разом зі сімейством президента Обами і зірками спорту. Конкурси та ігри проходили під девізом руху по боротьбі з дитячим ожирінням, яке очолює Мішель Обама: «Рухайся, бігай і бався!»

 

Panasonic підозрюють у хабарництві

 

Міністерство юстиції і Комісія з цінних паперів і бірж (SEC) почали розслідування роботи корпорації Panasonic Avionics, каліфорнійського підрозділу японської Panasonic. Як пише газета The Wall Street Journal, американські відомства запідозрили керівництво компанії в тому, що її представники давали хабарі за кордоном.
Подробиць розслідування у WSJ не наводять. Відомо тільки, що в Panasonic Avionics були надіслані запити топ-менеджерам і співробітникам в Азії, Європі та на Близькому Сході. Їх просили надати інформацію про зв’язки компанії з консультантами та чиновниками, а також про отримані платежі та подарунки.
У Panasonic Avionics офіційно не прокоментували інформацію – про що ведеться розслідування. В SEC і Мін’юсті також відмовилися від коментарів. Як вказує газета, з наявних в її розпорядженні документів неясно, від якого саме американського відомства надійшли запити, однак Мін’юст і SEC часто ведуть спільні розслідування.
SEC і Мін’юст перевіряють підрозділ Panasonic на предмет можливих порушень закону про корупцію за кордоном від 1977 року. Цей закон забороняє американським компаніям і організаціям, чиї акції торгуються на біржах США, давати хабарі за кордоном. Зараз уряд вже розслідує кілька десятків подібних справ; так, 20 березня слідство було відкрито стосовно Microsoft у зв’язку з підозрами у хабарництві в Китаї і Румунії.
Panasonic Avionics займається розробкою відео-та аудіосистем для розваг пасажирів у літаках, а також різних систем передачі інформації. Компанія, серед іншого, є постачальником Airbus і Boeing, а також багатьох великих авіакомпаній.

 

Засідання у справі «колорадського стрілка» перенесено на рік

 

Title  
  

Окружний суддя штату Колорадо переніс дату винесення вироку Джеймсові Холмсу, який влаштував бійню в кінотеатрі Денвера в липні минулого року, на лютий майбутнього року. На його думку, розгляд цієї справи вимагає більше часу.
Винесення вироку «колорадському стрілку» Джеймсові Холмсу, який влаштував бійню в одному з кінотеатрів штату наприкінці липня минулого року, перенесли на лютий майбутнього року. Таке рішення ухвалив окружний суддя штату Колорадо.
У понеділок, під час розгляду справи, окружний прокурор вимагав у суді смертний вирок для Холмса. Однак пізніше всі сторони судового розгляду зійшлися на думці, що розгляд справи займе більше часу, ніж це передбачалося раніше.
Трагедія в Колорадо сталася в ніч на 20 липня 2012 року в кінотеатрі Century 16 Movie в місті Аврора. Невдовзі після початку прем’єри нового фільму про Бетмена «Темний Лицар: Відродження легенди» зловмисник у протигазі увійшов до кінозалу через запасний вихід, відкрив балон зі сльозогінним газом, а потім почав стріляти по глядачах. В результаті – загинуло 12 людей, поранення отримали ще 58 відвідувачів кінотеатру.
30 липня 2012 суд висунув офіційні звинувачення Джеймсові Холмсу. Адвокати заявляли, що їхній підзахисний страждає психічним розладом. Згідно зі законодавством штату Колорадо, стрілкові загрожує покарання у вигляді довічного ув’язнення або смертної кари.

 

У Нью-Йорку знову шукають останки жертв теракту 11 вересня

 

Мерія Нью-Йорка повідомила про відновлення пошуку останків людей, загиблих в результаті нападів на будівлі Всесвітнього торгового центру 11 вересня 2001 року.
Згідно з офіційною заявою, почався останній етап пошуку людських останків у фрагментах будівель. Уламки, на перевезення яких знадобилося 60 вантажівок, будуть обстежувати протягом 10 тижнів, повідомляє Бі-бі-сі.
Очікується, що тести ДНК допоможуть упізнати решту загиблих. Згідно з офіційними даними, в результаті теракту загинули приблизно 2 750 осіб. Досі вдалося впізнати 1 634 загиблих.

 

Уряд буде витрачати близько $90 млрд. в рік на підтримку аутистів

 

Лікування, освіта, соціальні та дослідницькі програми, спрямовані на підтримку людей з діагнозом «аутизм», будуть обходитися бюджетові США в 90 мільярдів доларів на рік, – повідомляє «Товариство аутистів» з посиланням на результати останньої урядової доповіді за підсумками 2012 року.
У доповіді наголошується, що аутизм стає щодалі більш поширеним діагнозом і діагностується, в середньому, в одному випадку на 88 новонароджених.
Дедалі більше урядових і громадських організацій беруть участь у розробці федеральних програм підтримки сімей, які виховують дітей-аутистів, щоб забезпечити їм рівні можливості для освіти та соціальної адаптації.
Виховання, лікування та соціалізація дитини з таким діагнозом обходяться, в середньому, в 3,5-5 мільйонів доларів, стверджує «Товариство аутистів».

 

Рукопис роману «Сніданок у Тіффані» виставили на аукціон

 

Набраний на друкарській машинці текст роману Трумена Капоте «Сніданок у Тіффані» з позначками автора виставлений на торги, організовані аукціонним будинком RR Auctions. Торги проходитимуть з 18 по 25 квітня в штаті Нью-Гемпшир. Початкова ціна рукопису становить 10 тисяч доларів. За даними Associated Press, очікується, що лот буде проданий, як мінімум, за 250 тисяч доларів.
84-сторінковий текст роману «Сніданок у Тіффані», набраний Труменом Капоте в 1958 році для видавничого дому Random Houses, містить безліч позначок автора. Серед них – позначки про зміну імені головної героїні з початкового Конні Густафсон на остаточне – Холлі Голайтлі. На першій сторінці рукопису – написана рукою автора назва роману.
Роман «Сніданок у Тіффані» був опублікований американським видавництвом Random House в 1958 році. Раніше права на публікацію роману за 2 тисячі доларів купив журнал Harper’s Bazaar, проте незабаром відмовився від роману, посилаючись на «непристойний» спосіб життя головної героїні і наявність ненормативної лексики. Права перекупив журнал Esquire і опублікував роман у листопаді 1958 року. Майже одночасно з публікацією в Esquire вийшло і видання Random House.
Роман Трумена Капоте розповідає про юну дівчину Холлі Голайтлі, яка відвідує світські раути в пошуках успішних і багатих чоловіків. У 1961 році роман екранізував режисер Блейк Едвардс. Фільм з Одрі Хепберн у головній ролі став класикою американського кінематографа і отримав «Оскар» за кращий саундтрек і кращу пісню.

 

У Вірджінії сталася масова ДТП за участю 75 автомобілів

 

У штаті Вірджинія в умовах туману на шосе сталася масова ДТП за участю 75 автомобілів, повідомляє Associated Press.
Інцидент стався 31 березня близько першої години дня за місцевим часом недалеко від кордону з Північною Кароліною. За даними ABC News, у цей час на дорозі було багато машин, бо велика кількість місцевих мешканців вирушили в поїздки на Великодні свята. В результаті – загинуло три людини, ще близько 25 отримали поранення і були госпіталізовані. Кілька машин загорілися, проте в короткі терміни пожежу загасили екстрені служби.
Внаслідок ДТП на шосе утворився затор завдовжки близько 13 кілометрів. Потім рух повністю перекрили в обидва напрямки.

 

Найстаріша американка не дожила два тижні до 114-річчя

 

  Title
  

Найстаріша мешканка США Елсі Томпсон померла в місті Кліруотер, штат Флорида, на 114-му році життя, передає агентство Associated Press із посиланням на дослідників Gerontology Research Group.
Томпсон померла 21 березня, не доживши всього два тижні до дня свого народження, однак про її смерть стало відомо лише в понеділок.
Томпсон народилася 5 квітня 1899 року в місті Бівер-Фоллс, штат Пенсільванія. Її чоловік, Рональд Томпсон, кілька років був членом сенату цього штату від Республіканської партії. Після його відставки, в 1971 році, подружжя переїхало в Кліруотер, де Рональд помер у 1986 році.
Елсі часто говорила, що рецептом її довголіття стали любов до людей і їхні щоденні посмішки. У неї залишилися син і четверо онуків.
Померла була визнана найстарішою мешканкою США в січні, після смерті в Південній Кароліні 114-річної Мемі Ріарден. Нагадаємо, в грудні 2012 року найстарішою людиною планети був визнаний японський листоноша.

Підготувала Світлана Іванишин-Угрина
За матеріалами інформагентств

Квіткове царство Параски Хоми

Чикаго за тиждень

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers