rss
04/24/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Берегиня \ Три типи віку – три види ваги???

Лікарі-дієтологи стверджують: немає жодних причин, щоб у 60 років важити більше, ніж у 20. Головне – не втрачати голову і, вибираючи спосіб схуднення, керуватися тим же принципом, що й в одязі: всьому свій час. Дієта і навантаження повинні підходити нам і за віком. І тоді все вийде!

Від 20 до 30: бережи вагу замолоду
Серйозні проблеми з вагою у цьому віці – рідкість, хоча потреба в енергії є високою – близько 2000 кілокалорій на день. М’язова маса становить 40% маси тіла, частка жирової тканини – близько 10%, тому скинути вагу досить легко.
Головна перешкода – стереотип харчування, прищеплений із дитинства: «Їж багато, з хлібом і маслом!» Його треба міняти, але не за один день. Просте правило «Менше жирів, більше овочів», – цілком достатня умова, щоб зберегти фігуру, не вступаючи в партію анорексиків.
Ви майже нічого не їсте, рахуєте кожну калорію, але... повнієте. Можливо, справа в тому, що ви п’єте? Напій може виявитися калорійнішим, ніж булочка з маком.
Чашка трав’яного чаю без цукру – 4 ккал
Склянка грейпфрутового соку – 48 ккал
Чашка кави – 88 ккал
Келих білого вина – 98 ккал
Склянка коли – 165 ккал
Склянка пива – 156 ккал
20-30 років – вік, коли скинути 2-3 зайві кілограми не так вже й важко. Розраховано, що людина вагою 60 кг за годину занять витрачає:
Волейбол – 310 ккал
Їзда на велосипеді – 370 ккал
Заняття на велотренажері – 375 ккал
Плавання кролем – 375 ккал
Аеробіка – 395 ккал
Якщо ваша вага трохи більша – ви витрачаєте калорій трохи менше, якщо ж до позначки 60 кг не дотягли, витрата калорій під час занять трохи збільшиться.

Дієта від 20 до 30
У цьому віці підійде будь-яка фруктова дієта. Найпростіша – яблучна. Найкраще використовувати яблука різних сортів. Ось зразкове меню одного з «дієтичних» днів.
1-й сніданок: шматочок хліба змастити столовою ложкою нежирного сиру і покласти зверху 3 скибочки яблука;
2-й сніданок: яблуко і хлібець;
Обід: салат із 150 г філе окуня, яблука, апельсина і пучка селери. Заправте нежирним йогуртом і лимонним соком.
Полудень: 100 г нежирного сиру і яблуко.
Вечеря: 2 шматочки житнього хліба, 100 г сиру і салат із тертого яблука та огірка.

Від 30 до 45: як витратити накопичене?
Задумливо скручуючи в рулет складку на животі та пригадуючи, що в ідеалі вона повинна бути не більшою, ніж 2 см, приймаємо рішення: позбавлятися від жиру! Дієтологи одностайні: жодних блискавичних дієт! Втрачайте не більше, ніж 1 кг впродовж тижня. Якщо худнути швидко, втратите не жир, а воду, вуглеводи і м’язову тканину, які швидко відновляться, тільки-но ви завершите дієту.
Головна увага приділяється не підрахунку калорій, а вмістові жиру в їжі – він не повинен перевищувати 20%. При такій дієті через 4 місяці частка жиру в організмі зменшиться на 5-7%. Якщо протримаєтеся довше, зміни будуть ще помітнішими.
Майя Плісецька на питання про секрет її фігури якось відповіла категорично і влучно: «Жерти треба менше». Лікарі-дієтологи з нею згодні. Їсти треба, але менше і частіше – приблизно 6 разів на день. При такому режимі зменшується кількість тригліцеридів, які викидаються в кров, а значить, менша їх кількість буде перетворена в жирові клітини.
Швидкість, з якою організм витрачає енергію, з віком поступово зменшується – приблизно на 2% через кожних 10 років. І в цей час природним шляхом набираються зайві 2 кг. Але уникнути живота і другого підборіддя до 40 років можна, якщо скоротити споживання калорій на ті ж 2%. Припустимо, ваш звичний раціон складає 1800 кілокалорій. 2% від цього – 98 кілокалорій, що еквівалентно чайній ложці олії. Заради краси і здоров’я нею можна пожертвувати.
У жодному випадку не відмовляйтеся від фізкультури. Окрім іншого, заняття фітнесом запобігають деградації серцевого м’яза, можливій при «сидінні» на дієті. Коли ви набираєте вагу, серце збільшується, щоб впоратися з підвищеним навантаженням. При схудненні воно зменшується – й зниження навантаження може призвести до деградації серцевого м’яза. Фізичні навантаження не дають серцю «розлінуватися» і адаптують його до нових умов життя у стрункому тілі.
Якщо у вас не вистачає волі підтримувати нову вагу, краще не худніть. Чим частіше ви позбуваєтеся від животика і знову відрощуєте його, тим більша ймовірність розвитку цукрового діабету і серцево-судинних захворювань. Дослідження пацієнтів одного з найбільших медичних центрів у Лос-Анджелесі, які часто худнуть і повнішають, показали, що 80% таких ентузіастів страждали діабетом, а 25% померли від серцево-судинних захворювань. Це в 13 разів більше, ніж кількість смертей серед тих, хто мав зайву вагу, але не намагався схуднути.

Дієта від 30 до 45
У цьому віці ідеальною є овочева дієта. По-перше, вона зменшує напади голоду, а по-друге, при її застосуванні відсутній «коливальний ефект», коли вага то додається, то зменшується.
1-й сніданок: змішайте чашку вівсяних і кукурудзяних пластівців (несолодких!), залийте нежирним молоком і додайте одну потерту моркву.
2-й сніданок: огірок.
Обід: 2 картоплини в мундирі з великою кількістю будь-яких овочів.
Полудень: червоний болгарський перець.
Вечеря: будь-який овочевий салат на ваш смак. З ним можна з’їсти товсту скибочку житнього хліба.

Після 45: час класики
Згідно з дослідженнями, чоловік активно додає у вазі до 40 років, а потім його показники майже не змінюються. Жінці пощастило менше: якщо не боротися, її вага зростає до 60 років.
Після 50 років з організму гірше виводиться рідина, а це є причиною як повноти, так і фактором ризику розвитку гіпертонії. Низькосольова дієта, корисна для будь-якого віку, зараз просто необхідна, стверджують фахівці Клініки харчування РАМН. Втративши непотрібні кілограми та зайву рідину, люди позбуваються часом і від необхідності приймати гіпотензивні засоби.
Після 45 років уберегти жінку від повноти може гінеколог. У цей час організм починає нарощувати жирову тканину, щоб компенсувати нестачу гормонів. Але якщо жінка завадить біохімічній перебудові організму – пройде курс замісної гормональної терапії (ЗГТ) – вона на довгі роки залишиться стрункою.
Як правило, лікарі призначають ЗГТ у поєднанні з дієтою, що обмежує кількість вуглеводів, але є багатою на білки. Такий раціон теж дуже позитивно позначається на фігурі.
Серйозна помилка тих, хто худне після 45 років – сідати на сувору дієту або голодувати. При цьому організм отримує недостатньо кальцію, а це загрожує розвитком остеопорозу – підвищеної ламкості кісток. Дієтологи рекомендують жінкам віком до 50 років приймати з їжею і в таблетках 1 г кальцію щодня, старшим – 1,2-1,5 грама.
У цьому віці фізкультура важлива мало не більше, ніж молодим. Навантаження повинні бути не олімпійськими, але регулярними. Наприклад, щоденна годинна прогулянка: прокрокувавши 1 км, ви витратите 100 кілокалорій. Практикуйте обов’язково «ходіння по воді». Зайдіть у воду по стегна або по груди і побродіть 20 хвилин. Робіть це не рідше, ніж 3 рази на тиждень. Ви будете спалювати 460 кілокалорій.

Дієта після 45
Повноцінна збалансована їжа – секрет доброї форми у цьому віці. Якщо у вас немає хронічних захворювань і протипоказань, один день на тиждень можна і потрібно зробити дієтичним.
Відваріть 0,5 кг рису в трохи підсоленій воді. Купіть 1,5 кг винограду (краще чорного). Розділіть продукти на 4 прийоми їжі. Крім винограду і рису в цей день нічого не їжте.
Дотримуйтесь такої дієти раз на тиждень, в інші дні іноді можете себе побалувати без шкоди для здоров’я та фігури. До речі, підмічено: під час такої дієти артеріальний тиск у тих, хто страждає на гіпертонією, знижується.

Два боки одного яблука
Захоплення яблучними розвантажувальними дієтами має свої плюси і мінуси. Яблука містять речовину, що перешкоджає злоякісному переродженню тканин. Але все ж гризти їх, щоб перебити апетит, не варто. За даними вчених, яблука сьогодні вже не ті, що 10 років тому. Тоді вони містили 10-11% цукру, а тепер – до 15%. Успіхи селекціонерів привели до зростання захворюваності карієсом. Згідно з дослідженнями, він найбільш поширений у тих сім’ях, де батьки – вегетаріанці або прихильники фруктових дієт.
Дантисти радять: краще їсти яблука під час прийому їжі, а потім полоскати рот водою. Крім того, не рекомендується чистити зуби протягом півгодини після щойно спожитого яблука, оскільки при цьому можна пошкодити розм’якшену кислотою емаль. Для нейтралізації кислоти краще заїсти яблуко сиром.

Щасливі ненажери
Поширену думка, що ми набираємо кілограми під час депресії, поставили під сумнів. Психологи Університету штату Іллінойс, провівши дослідження, прийшли до протилежного висновку: ми частіше переїдаємо в піднесеному настрої.
Найчастіші «винуватці» – біфштекс, омлет, піца. Однак смакові пристрасті залежать від віку: молодь від 18 до 34 років заїдає ейфорію морозивом та печивом, люди від 35 до 54 років вибирають суп і макарони, а після 55 років – у хвилини душевного піднесення – тягнуться до картопляного пюре.

Обідати краще наодинці
Вчені встановили: обідаючи в компанії, люди з’їдають на 44% більше, ніж на самоті але, незважаючи на це, нерідко почувають себе значно менш ситими. Якщо ви вирішили схуднути, зустрічайтеся з приятелями за чашкою чаю або келихом соку, а обідайте гордо на самоті.

Джерело: www.italia-ru


 

 Ароматне орієнтування: як підібрати свій запах?

 

 Title 
  

Вибір парфумерії схожий на пошук свого стилю зачіски або джинсів, які ідеально сидять. Парфуми або туалетна вода повинні точно так само бездоганно «сидіти» і підходити індивідуально для кожного.

Різноманітність парфумерного ринку, постійно новий асортимент, поява нових брендів – все це може збити з пантелику при пошуку свого аромату. У цій справі головне – не йти за тенденціями, а розуміти, який різновид парфумерії підходить саме вам. Для цього треба навчитися орієнтуватися в групах різних ароматів.
Існує п’ять основних парфумерних категорій: деревні аромати, зелені, квіткові, фруктові і східні. Кожен із них містить у собі певні ноти, які по-різному діють на наші органи чуття.

Деревні аромати
Деревні аромати вважаються зимовими, їх ще називають землистими. Вони, як правило, мають насичені багаті ноти, в їх основу нерідко кладуть пачулі або сандал. Кедр і ветівер роблять такі парфуми сухими. У деревних парфумах нерідко грають фруктові ноти, наприклад, цитрусові.
Подібна парфумерія зазвичай привертає тих, хто любить природу, затишок, спокій. Якщо вам до душі сидіння біля каміну і вдихання ароматів лісу, то, можливо, деревні аромати вам підійдуть.

Зелені аромати
Зелені аромати характеризуються як свіжі, спортивні, зазвичай, вони дуже підходять для повсякденного використання через свою ненав’язливість. Це парфумерне сімейство стало дуже популярним в середині минулого сторіччя. Зеленими аромати називають за цілком стійкі асоціації зі запахом свіжоскошеної трави. Вони також асоціюються з природою, юністю, активністю. У флаконі зелених парфумів можуть грати ревінь, листя фіалки, гальбанум, гіацинт, листя плюща.

Квіткові аромати
Квіткові парфуми – це жіночність, романтика, традиції. Багато парфумерів за основу туалетної води беруть квіткові ноти, які потім збагачуються фруктовими, пряними або зеленими акордами. На сьогоднішній день саме квіткові аромати утримують лідерство на ринку – ці ноти використовуються в переважній більшості парфумерної продукції. Основні квіткові ноти: троянда, жасмин, лілія, фіалка, півонія, тубероза, магнолія, бузок, іланг-іланг.

Фруктові (ягідні) аромати
Фруктові парфуми – свіжі, часто з нотами цитрусових і пряних акордів. Фруктові ноти додають парфумерії апетитність, за що запахи часто називають «смачними» або «їстівними». Для тих, хто любить літо, море, сонце, активність і безтурботність, фруктові аромати можуть стати улюбленими.
Ключові ноти таких парфумів: яблуко, вишня, чорна смородина, абрикос, малина, персик, апельсин, диня.

Східні аромати
Східні парфуми – це чуттєвість, екзотика, сексуальність, пристрасть. Такі парфуми також іноді називають амбровими. Вони поєднують у собі теплоту і чуттєвість, тому, здебільшого, бувають досить насиченими, іноді важкими, багатими і чаруючими. Східні ноти подобаються жінкам, які люблять розкішне вбрання, не проти пофліртувати, оскільки саме ці ноти вважаються кращим варіантом для спокушання. Основні східні акорди: амбра, ваніль, мускус, цінні породи дерева, екзотичні квіти, прянощі, спеції, наприклад, кардамон, гвоздика, кориця.
Часто парфуми мають для нас емоційні асоціації, коли при їх вдиханні виникають певні моменти минулого чи утворюється зв’язок з якимись місцями. Потрібно визначити, який саме вид парфумів дозволяє відчувати подібні почуття.
При підборі аромату в магазині треба дуже ретельно прислухатися до своїх відчуттів при тестуванні.

Джерело: http://svaha.info

Скромність – шлях у невідомість?

Дівчина з косою – як трава з росою

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers