rss
04/27/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Українське Чикаго \ Виступ посла України в США на запрошення «Чиказької Ради з глобальних питань»

13 березня посол України в Сполучених Штатах Америки – пан Олександр Моцик – виступив із лекцією в Чикаго на запрошення всесвітньовідомої організації «Чиказька Рада з глобальних питань».

Починаючи з 20-х років минулого сторіччя, Чиказька Рада з глобальних питань є незалежною організацією, яка допомагає лідерам та громадянам вести дискусії на важливі міжнародні події через конференції, діалоги та доповіді провідних лідерів світу. Тільки за минулий 2012 рік такі відомі політики, як Президент Чеської Республіки Вацлав Клаус, Президент Республіки Туреччина Абдула Гюль, Мадлен Олбрайт, Хілларі Клінтон та Президент Сполучених Штатів Америки Барак Обама доповідали в Чиказькій Раді.
Виступ пана Моцика почався словами: «Україна – молода держава, але стара нація». Швидкий огляд значення Київської Русі, політики Богдана Хмельницького, Пилипа Орлика, знищення українців шляхом Голодомору та втрати України під час Другої світової війни дали можливість слухачам ознайомитись з історією України.
У наступній частині своєї доповіді пан посол поділився досягненням України в таких галузях, як пенсійне та податкове законодавство; зміни в Кримінальному кодексі України відповідно до європейських стандартів; імпорт та експорт товарів України в країни світу.
Найбільший центр розмови був спрямований на зовнішню політику України, яку пан Моцик охарактеризував досить твердо:
– місце України в Європейському Союзі, і Україна робить всі можливі кроки для підписання угоди в майбутньому;
– Україна буде продовжувати тісну співпрацю з Росією та Митним Союзом, оскільки нас об’єднують тісні історичні та економічні зв’язки;
– Україна продовжує стратегічне партнерство зі Сполученими Штатами Америки в галузях безпеки, розвитку енергоресурсів, технологій та інновацій.
Цікава дискусія розпочалася з питань до пана Моцика на таки гострі теми, як політичний клімат в Україні та ув’язнення Юлії Тимошенко. Відповідь пана посла полягала в тому, що уряд пані Тимошенко перевищив свої повноваження, і що вона відповідальна за газовий контракт, за яким Україна має платити $500/ за куб. метр, на відміну від Сполучених Штатів, які платять лише $90 за той самий куб. метр. Теми інвестиційного клімату, імміграції та адаптації українських дітей в американських сім’ях також були обговорені. Пан Моцик підтвердив, що багато людей повертаються з-за кордону та інвестують капітал у розвиток бізнесу в Україні, а бажаючих шукати кращої долі за кордоном зменшується. Дискусія закінчилися запевненнями пана Моцика, що Україна на 100% пов’язує своє майбутнє з Європейським Союзом і робить все можливе, щоб досягнути цієї мети.

«Родинний простір» в Українському музеї

Великодній настрій в Українському Національному Музеї

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers