rss
06/16/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Українське Чикаго \ Запусна забава у парафії св. Володимира і Ольги

Весна, як молодість року, несе радість самим очікуванням різних чудес. Вони піднімають кожну людину над її матеріальним побутом, змітають порох набутого за довгу зиму років втому, несуть повне оновлення душі для зустрічі найвеличнішого свята – Великодня!

Остання субота перед Великим постом у парафії святих Володимира і Ольги – традиційно святкова: Запусна забава – для людей, які цінують як веселі зустрічі з друзями, так і фізичну руханку.
Ми маємо Культурний центр для проведення різного ґатунку заходів. І аудиторія храму також підходить для забав ідеально: без особливого пафосу, бар і обладнана кухня допоможуть прийняти і до 500 осіб, і невелику родинно-парафіяльну вечірку.

  Title
  

У суботу, 16 березня, власне таке сімейне свято і відбулося. Не робилося гучної реклами, тільки голова імпрезової реферунтури парафії Тарас Демберецький у соцмережі подав реквізити вечора. Хто навчений тут гуляти, той не пропустить, бо музичний гурт «Мрія» правив бал! Програма не складалася тематично, як буває на певні, іменні свята, а просто виконувалися веселі мелодії до танцю, жартівливі пісні з елементами гри: не слід забувати, що на забавах наших завжди є діти! Всі священики з дружинами теж мали радісний час для відпочинку.
Приємно було бачити у танці наших молодих отців з гарними дружинами. О. Ігор Кошик і о. Степан ще й капеланами працюють, переживають разом із родинами хвороби і смерті людей у лікарнях, де несуть свою важку службу...
Священичий чин мав і гостей на забаві – отця Василя з дружиною Любою і дочкою Наталею з Клівленда, друзів з церкви св. Андрія. Голова парафії, Олег Караван, справді веде за собою цілий караван однодумців, родину, приятелів церкви святих Володимира і Ольги! Всі вони є для нас, новоприбулих, прикладом оптимізму і високої відповідальності за справу! Разом із керівником гурту «Мрія» Михайлом Демберецьким Олег Караван та настоятель отець-крилошанин Олег Кривокульський вітали поіменно людей, які в той чи інший спосіб докладаються до розквіту парафії. Було названо багато осіб, яких хочеться поважати за їхню самовідданість, безоплатну працю.
Наш часопис теж було відзначено чудовими квітами за професійне та об’єктивне висвітлення подій у парафії.
Жінки з ради – пані Марія Щерб’юк, Стефанія Собчук, Лариса Фіщук, Любов Телятинська, Ірина Когут та прихожанка Марія Чорна приготували чудові страви для гостей: фірмову капусту й ковбаски, смачнючі котлети й відварену на пару картоплю в лушпинні, салат зі свіжої капустки, огірочки. Окремо був накритий стіл із печивом із різного виду тіста, кава і чай. Чоловіки з братства Михайла – Архістратига – Володимир Телвак, Олег Фіщук, Степан Мороз, Мирон Доцяк відали баром. Іванна Караван, Марія Яворська, Софія Гриневич – декорували і прибирали столи.
Музика грала, люди танцювали, раділи вітанням, смакували чудовою вечерею. Люди літні, середнього віку й зовсім молоді об’єднувалися і в коло, а соло міг виконувати будь-хто! Адже, коли ти відчуваєш підтримку, з’являється бажання викинути особливе колінце! Моє фотооко підстерегло гарно оформлений іменний торт для отця-архімандрита. Та приязно налаштований досі отець відмовився приймати його, оскільки уродини мали бути, власне, наступного дня.
На другій недільній Службі Всепрощення отець Іван Кротець роз’яснив суть покаяння і сам смиренно просив у всіх простити його та бив земні поклони на три боки. Тільки після цієї Літургії, точно у день уродин, прийняв він вітання від настоятеля Олега Кривокульського та парафіяльної ради, які піднесли квіти і торт уродинникові і разом із повним залом аудиторії заспівали многая літа багаторічному служителеві нашої парафії, отцеві-архімандриту, тепер – емериту Іванові Кротцю!
Цікавою була і особлива Вечірня о 5 вечора, 17 березня, перед настанням Великого посту, де отець Олег Кривокульський просив прощення у всіх людей, цілуючи кожного в рамено, просячи: «Боже, прости мене, грішного!» І чув у відповідь: «Нехай Господь простить і помилує!»
Настає неспішний час роздумів та покаяння, очищення та прощення. Скористаймося ним, сповідаймося, молімося – у кожного є про кого і за що...

 

Title  Title
  

 

Title  Title
  

 

Title  Title  Title      
          

 

 Title Title  Title   
       

 

Title  Title
  

 

Title  Title
  

 

Title Title 
  

 

Title  Title
  

 

Title  Title
  

 

Title  Title
  

 

Title  Title
  

 

Фотографії автора

В Одесі Тиждень добрих справ – тритижневий

UIMA, вечір музичної пам’яті до 80-х роковин Голодомору

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers