rss
04/28/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Новини \ Події в Україні \ Події в Україні

 Помер корифей сучасної української дипломатії Геннадій Удовенко

На 82-му році життя помер екс-міністр закордонних справ України, корифей сучасної української дипломатії Геннадій Удовенко. Причини смерті не повідомляються.
До 1991 р. він був постійним представником УРСР у Генеральній Асамблеї ООН. У вересні 1992 р. він був призначений послом України в Польщі. На цій посаді він перебував до 25 серпня 1994 р., коли був призначений міністром закордонних справ України. Посаду глави МЗС Удовенко обіймав майже 4 роки. Саме в цей період був підписаний договір між Росією і Україною про статус Чорноморського флоту РФ.
У середині 1990-х років Геннадій Удовенко зблизився з Народним рухом України (НРУ), в результаті чого був включений у виборчий список цієї партії під номером 3 як позапартійний кандидат. Таким чином, на парламентських виборах у березні 1998 р. він був обраний депутатом Верховної Ради України.
Після загибелі голови НРУ В’ячеслава Чорновола, 25 березня 1999 р, Геннадій Удовенко 31 березня того ж року був обраний виконувачем обов’язків голови цієї партії. З 14 травня 1999 по 3 травня 2003 р. він обіймав посаду голови НРУ. Тричі обирався в Раду.
У 2007 році тодішній президент Віктор Ющенко нагородив Удовенка орденом князя Ярослава Мудрого V ступеня.

 


 

 

Профспілка медпрацівників: катастрофічну
ситуацію з медициною медична реформа тільки погіршила

 

Ситуація з медициною в Україні катастрофічна. І цю катастрофу погіршує медична реформа. Про це на прес-конференції заявив голова Вільної профспілки медичних працівників Олег Панасенко, передає Gazeta.ua.
“У нас іноді виникає думка, що мета медичної реформи - це скорочення населення України, зачистка території. Наприклад, ми маємо більше випадків материнської смертності. Раніше це були поодинокі випадки, а за 2011 рік їх стало 87. Це тому, що скорочують пологові будинки. Наприклад, у Дніпропетровській області вже скорочено 14 пологових будинків. Планується скоротити ще 6. Про яку наближеність медичної допомоги може йти мова? Породіллю не встигають довести нашими застарілими автомобілями по битих шляхах”, - сказав лікар.
На його думку, закон “Про екстрену медичну допомогу” допоміг лише сконцентрувати кошти поблизу обласних центрів, де роздувається штаб диспетчерів і медпрацівників. Замість того, щоб на місцях забезпечити тих, хто рятує життя, новим санітарним автотранспортом, медичним обладнанням, препаратами, медичну допомогу віддаляють від населення.
“Ми маємо на 70 відсотків застарілий автомобільний парк швидкої допомоги. Дніпропетровськ отримав 22 нових автомобілі швидкої допомоги, а потрібно 66. Часто не вистачає грошей на бензин, зимову гуму. І таке можна зустріти по всій Україні”, - сказав Панасенко.
Він підкреслив, що потрібно зупинити закриття лікувальних закладів під виглядом оптимізації.   

 

У Харкові провели обшуки в офісах “Батьківщини”

 

Співробітники міліції прийшли з обшуком до офісу обласного осередку “Батьківщини” у Харкові. Про це повідомив депутат від “Батьківщини” Микола Княжицький.
Він нагадав, що спочатку міліція прийшла до приймальні Арсена Авакова. “Там усе закінчилося тим, що вони пішли обшуковувати якусь іншу кімнату, яка ніким не зайнята”, - розповів Княжицький, передає “Українська правда”.
“Тепер працівники облуправління з боротьби з економічними злочинами прийшли з обшуком в офіс обласного осередку “Батьківщини”. Вони принесли те саме рішення суду, яке стосується того самого підприємства “Эксперт-Финанс”, яке тут теж не знаходиться”, - додав він. За словами Княжицького, він та депутати Сергій Сас, Роман Забзалюк і Андрій Павелко перебували на місці події.
Раніше співробітники обласної міліції прийшли з обшуком до приймальні депутата від “Батьківщини” Арсена Авакова у Харкові.
“Вони прийшли з рішенням суду про те, що нібито за цією адресою значиться підприємство “Эксперт-Финанс”. Але цього підприємства за цією адресою нема”, - сказав він.
За словами Княжицького, у цьому приміщенні, до якого намагалися потрапити співробітники правоохоронних органів, розташована приймальня Авакова, а також приймальня його адвоката Олега Атіскова.
“Вони намагалися забрати всі документи адвоката Авакова, хотіли робити обшук. Але так сталося, що в цей час тут було багато народних депутатів. Ми всі приїхали сюди і зупинили беззаконня”, - сказав він.
Зазначимо, що влітку минулого року міліція обшукала редакцію інтернет-сайту та банківські структури, підконтрольні Авакову.

 

Матіос потрапила до лікарні після
блокування трибуни

 

Народному депутату від фракції “УДАР” Марії Матіос стало зле під час чергування у Верховній Раді. Про це 12 лютого заявив народний депутат Роман Чернега, який теж чергує в сесійній залі, повідомляє прес-служба УДАРу.
За його словами, до Матіос викликали лікарів з медпункту парламенту.
“Марія Василівна прийшла на вранішнє чергування. І очевидно від недосипу, перевтоми і попередніх чергувань їй стало зле. Ми з лікарями відвели її у медпункт. Їй поміряли тиск, зробили кардіограму і поставили крапельницю”, - розповів він.
Чернега зазначив, що процес блокування відбувається непросто, депутати виснажуються, але “УДАР від своєї мети не відступиться і блокуватиме президію парламенту, доки не буде забезпечене персональне голосування”.
Депутат також розповів, що жінки-депутати від УДАРу теж несуть нічну вахту.
“Сьогодні вночі чергували Оксана Продан з Марією Іоновою. Дівчата поїхали відпочивати. Ми давали їм право вибору. Вони самі сказали: ми всі в однакових умовах, і теж будемо чергувати вночі – все по справедливості”, - відзначив Чернега.
За словами депутата, зараз у сесійній залі чергують більш ніж десять чоловіків. “Настрій бойовий. Ми готові стояти до кінця”, - підкреслив Чернега.
Як відомо, депутати УДАРу блокують трибуну і президію парламенту з 5 лютого. Матіос підтримувала депутатів і навіть приносила їм вареники і пиріжки власного виробництва.

 

Депутатів-опозиціонерів не пустили в колонію до Луценка

 

Народних депутатів не пустили до приміщення Менської колонії, з якого Юрій Луценко мав спілкуватися з Печерським судом.
Про це пише прес-секретар “Народної самооборони” Лариса Сарган у своєму Facebook.
П’ять народних депутатів – Геннадій Москаль, Ірина Луценко, Тетяна Слюз, Андрій Павловський та Андрій Парубій – прибули до Менської колонії №91, аби перевірити у дії проведення судового засідання у режимі відео-конференції згідно зі ст.336 КПК України.
Політики мали на меті перевірити, чи не порушуватимуться права заявника у справі - Луценка - під час здійснення відеозв’язку з колонії.
Проте по прибутті до Менської колонії народних депутатів заблокували працівники колонії. А керівник колонії Орловський відмовився провести представників опозиції до приміщення, звідки відбуватиметься режим відеозв’язку з Печерським судом.
Нагадаємо, 1 лютого слідчий суддя Печерського районного суду Віктор Кицюк постановив проводити подальші судові засідання щодо розгляду скарги Луценка у режимі відеоконференції з Менської колонії №91, де наразі відбуває покарання екс-міністр внутрішніх справ.
Відповідаючи в режимі відеоконференції на засіданні Печерського районного суду Києва на запитання про своє самопочуття, Луценко сказав: “Стан здоров’я не такий гарний, як хотіли б мої друзі, але й не такий поганий, як хотілося б моїм ворогам”.
Екс-міністр МВС України зазначив, що другий тиждень просить провести йому аналізи, оскільки у нього є підозра на наявність внутрішньої кровотечі.
“Але я думаю, що дотягну до 25 лютого, коли мене знову мають привезти на діагностику та лікування в клініку “Оберіг”, - висловив упевненість Луценко.
Раніше повідомлялося, що дружина засудженого колишнього міністра внутрішніх справ розцінює вивезення чоловіка з лікарні в колонію після операції як замах на його життя. Вона повідомила, що, за інформацією медиків клініки, де Луценкові робили операцію з видалення поліпів, у нього відкрилася одна з виразок, а також у нього сталася кровотеча після операції.
Водночас Державна пенітенціарна служба заявляє, що стан здоров’я Луценка задовільний.
Нагадаємо, 23 січня Луценка прооперували, а потім повернули до колонії.

 

Пінчук подарував Тоні Блеру 500 тисяч доларів

 

Український олігарх Віктор Пінчук пожертвував 500 тисяч доларів (близько 4 млн. грн.) благодійному фонду Тоні Блера Faith Foundation. Це п’ята частина грошей, отриманих фондом колишнього прем’єр-міністра Великої Британії у 2012 році, повідомляє “Радіо Свобода” з посиланням на Sunday Telegraph.
Видання називає Пінчука “сталевим магнатом і філантропом, статки якого сягають 2,7 млрд. фунтів стерлінгів” і зазначає, що він “збільшив свої статки після одруження з донькою колишнього президента Леоніда Кучми”.
В останньому звіті фонду Тоні Блера Faith Foundation не згадуються пожертви Віктора Пінчука, зроблені 2011 року, оскільки закони Британії цього не вимагають, пише Sunday Telegraph.
За даними британської газети, фонд Тоні Блера має майже 3 мільйони фунтів стерлінгів (36 млн. гривень) на банківських рахунках. У Faith Foundation працюють 28 осіб, щорічні витрати на штатний розклад становлять 1,3 мільйона фунтів стерлінгів.
Фонд веде свою діяльність у 20 країнах. Серед ініціатив Faith Foundation – організація онлайн-відеоконференцій між учням середніх шкіл світу для обговорення питань релігії, прав людини, багатства і злиднів. Він також організовує групи людей з різних конфесій для вирішення проблем охорони здоров’я, зокрема, бореться з малярією в Африці. Заходи фонду передбачають освітні програми і в Україні.
У 2012 році Віктор Пінчук зі статками 4,2 млрд. дол. посів 255-те місце у рейтингу найбагатших людей планети за версією журналу Forbes.

 

Княжицький розповів про грандіозний
банкет, який влаштував Хорошковський у Каннах

 

Колишній власник телеканалу “Інтер” Валерій Хорошковський влаштував свого часу у Каннах найбільшу за історію цього міста вечірку на пляжі. Про це в ефірі телеканалу ТВі розповів народний депутат від фракції ВО “Батьківщина” Микола Княжицький.
“Валерій Іванович Хорошковський, який продав канал “Інтер”, коли він тільки його придбав, поїхав у місто Канни, куди приїжджають усі телекомпанії світу купувати різні фільми, продукт. Він влаштував там найбільшу за історію цього міста вечірку на пляжі, на якій були NBC, ABC, Fox”, - зазначив Княжицький.
За його словами, там було організовано найбільший феєрверк і найголосніший концерт, які будь-коли бачило це місто.
“Очевидно, що і тоді наш рекламний ринок був набагато менший. Очевидно, що це було демонстрацією для продавців, яку зробив Валерій Іванович Хорошковський – йому це не для ринку потрібно. Усі приходять і кажуть: “Ми такі бідні, у нас маленький ринок, будь ласка, продайте нам фільм дешевше”. А українці прийшли і зробили найбільший банкет, який бачили Канни за всю свою історію”, - пояснив нардеп.
На його думку, така поведінка українських медіавласників діє проти ринку, й підвищує ціни у багато разів.
“Для наших олігархів медіа – це не ринок. Вони витрачають набагато більше, щоби політично через медіа впливати на мізки. Вони не хочуть на цьому заробляти”, – заявив Княжицький.
На переконання парламентаря, коли суспільство і журналісти своєю позицією заборонять медіавласникам впливати на свідомість глядачів, тоді вистачить нашого ринку для виробництва української продукції і серіалів.
“Так, українські актори будуть заробляти менше, на жаль, ніж російські чи американські, – сказав Княжицький. – Але вони будуть заробляти, зніматимуть серіали, і з’явиться ринок. Треба просто припинити використання медіа як інструменту політиків”.

 

 

Підготував Юрій Токарський
За повідомленнями інформагенств

Події в Україні

Події в Україні

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers