rss
06/16/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Українське Чикаго \ Коляда-Розколяда – з Ігорем Богданом!

У гості до українських чиказьців на завершення зимових свят 2 лютого був запрошений відомий співак із Калгарі (Канада), заслужений артист України – Ігор Богдан.

Організовано приїзд співака ОЖ ОЧСУ відділом імені Катерини Зарицької, керівник відділу – Надія Ільків. До слова сказати, пані Ільків провадить багато громадських проектів, тому ми, люди активної життєвої позиції, радо допомогли здійснити їй черговий план. Майже місяць відводився на афішу в соцмережах, нашій газеті та інших медіа. Оскільки ще не забувся емоційний виступ Ігоря Богдана на Юктоберфест минулого серпня, шанувальники естрадної української пісні чекали співака й прийшли на концерт в Культурному Центрі при парафії святих Володимира і Ольги у Чикаго. Тим паче, сама пам’ятаю його обіцянку – привезти щось незабутньо-різдвяне: колядки й пісні до найулюбленішої пори року всіх українців.

  Title
  

Понад 200 осіб зайняли місця у залі нашого Центру, де сам вигляд засервірованих столів, широка пройма проходу до сцени, стіни, задекоровані картинами самобутньої художниці Людмили Павлюк, піднесли емоції кожного вище діафрагми! Оскільки квитки поширювалися серед обізнаних з творчістю співака Ігоря Богдана, то і за столами сиділи, здебільшого, своїми компаніями, а отже, піднесення зростало з кожною прибулою особою. Господиня вечора, Надія Ільків, з ведучою Лесею Бакун поділилися здобутками організації. Зі словом-привітанням виступила пані Христина Верещак, голова Централі. Коротко висловили свої побажання доброї праці організації Голова УККА (відділ Іллінойс) – Олесь Стрільчук, і замісник Павло Бандрівський. Під оплески було названо спонсорів вечора: Selfreliance i MB Financial Bank.
Ірина Туршин, замісниця і права рука Надії Ільків, подарувала гостеві виписаний акровірш на ім’я шановного гостя – посвідку перебування на землі Лінкольна! Художниця Людмила Павлюк подарувала співакові картину, зимовий пейзаж у Карпатах. Подарунків для винуватців свята було немало: свої 90 уродини святкувала пані Марія Стрільчук, недавні іменини Тетяни святкувала активна членкиня УГО «Помаранчева Хвиля» Тетяна Чернишова, 27-му річницю подружнього життя відзначала сім’я акторів театру «Гомін» Лідії та Олега Павлюків.
Як бачите, свято було дійсно родинне: кожний розраховував на товариську підтримку і радість з приводу!
А далі був власне концерт очікуваного гостя. У Чикаго люблять приїздити митці, оскільки глядач тут – ну просто неймовірно доброзичливий!!! І приходять активно, і купують художню продукцію, і пробачають «фанеру», і так уже запрошують приїхати знову, що сил відмовити господарям не стане ні в кого! Оваціями присутні так надихнули співака, що помітною стала його радість і бажання викластися до денця... У хвилинному відпочинку він скаржився на втому перельоту, не зовсім ТЕ звучання, та я розцінила це, скоріш, як частку кокетування, на що кожен улюбленець завжди має право! Співак перебуває (без перебільшення!) у рідкісній фізичній формі, активній пластиці, емоційно стабільному настрої. Костюми теж мають і сезонний відбиток, і аудиторну адресу. Вечірній концерт, різдвяна пора: чорний, розшитий блискітками смокінг... Та головне – пісня! Колядки давновідомі і всіма улюблені, львівські і не тільки, пісні про щастя народження нашого Месії і життя загалом... Співак заохочував зал, і тільки брак місця не дозволяє показати всіх захоплених співом учасників свята!
Було зворушливо вітати ансамбль танцю «Вишиванка» під орудою професійних керівників Оксани та Павла Федьківих, який двома крилами білих лебедів завів Ігоря Богдана на друге відділення зустрічі. Чудово танцюють підлітки! Тільки висока вимогливість художника дасть такий результат вживання в образ, потрібну пластику, сценічний кураж...
Музичний гурт «Дзвін» (керівник Ігор Хитрий) подарував нам море радості руху! Пісні у виконанні Оксани Довганюк, Романа Сидорука, у викладі доброго чарівника ритму Ігоря Галянтія так запалили присутніх, що стрімголов промчала думка: слава Богу, що людей було не на сотню більше! Бо де ж би розгулявся?!
Ще і ще співав заохочений оплесками, вигуками, подарунками Ігор Богдан. Танцював у тісному колі давніх і нових друзів, а далі влився у організовану стрічку-змійку, що помчала по залу! Так створити людям настрій вміє далеко не кожний співак. Веселий і добрий вечір відбувся...
Хотілося би, щоб організація працювала й далі так плідно з митцями, які створили славу Україні колись і дбають про її обличчя тепер!

 

 

Title  Title
  

 

Title  Title
  

 

Title Title 
  

 

Title Title 
  

 

Title Title 
  

 

Title  Title
  

 

Title

 

Фото автора

СУМівський бал дебютанток «Маланка»- 2013

UIMA: «Сучасні художники з України» гостюють у Чикаго

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers