rss
06/16/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Новини \ Події в Україні \ Події в Україні

 ЄС не проти співпраці України з МС, якщо вона не суперечитиме Угоді про асоціацію

Брюссель зацікавлений у добрих відносинах Києва з Москвою, а співпраця України з Митним Союзом може бути настільки широкою, наскільки це не суперечить вже парафованій Угоді про асоціацію, заявляє європейський комісар з питань розширення і Європейської політики сусідства Штефан Фюле, передає “Інтерфакс-Україна”.
Таку позицію європейський комісар озвучив перед візитом до Київа 7-8 лютого.
“Ні у кого не повинно бути сумнівів в тому, що в інтересах і України, і Брюсселю мати хороші відносини з сусідами, включаючи Росію”, - зазначив він.
Говорячи про Митний Союз, Фюле звернув увагу на той факт, що членство в цьому співтоваристві “забирає у держави-члена його суверенітет, суверенне право у сфері своєї зовнішньоторговельної політики”.
“Це - дуже серйозний крок. Ми не можемо взяти зобов’язання у рамках Угоди про асоціацію з країною, у якої немає суверенного права, у якої рішення щодо своєї зовнішньої торгової політики перебуває не в її руках. Ми не можемо вступити у відносини з Україною, знаючи, що рішення ухвалює хтось інший у іншому місці”, - пояснив єврокомісар.
Водночас він також вказав на те, що ще раніше Брюссель “чітко позначив, що для України є можливості брати участь в конкретних положеннях Митного Союзу, які не суперечать зобов’язанням, які випливають з Угоди про асоціацію, яка вже парафована українською стороною”.
“Для цього, звичайно, потрібні інтенсивні консультації, щоб бути впевненими, що така співпраця повністю сумісна з Угодою про асоціацію”, - підкреслив Фюле.

 


 

 

Кокс і Кваснєвський провідали Тимошенко

 

На територію ЦКЛ Укрзалізниці в Харкові для зустрічі з екс-прем’єр-міністром України Юлією Тимошенко 5 лютого приїхали спостерігачі від Європейського парламенту в Україні екс-президент Польщі Александр Кваснєвський та екс-президент Європарламенту Пет Кокс.
Прихильники Тимошенко, які в цей час чергували перед прохідною лікарні, зустріли єворополітиків вигуками “Юлі - волю!”.
А 4 лютого спостерігачі від Європарламенту Кокс і Кваснєвський дві години спілкувалися з Юрієм Луценком.

 

У Мінфіні знайшли пояснення, чому
Держбюджет у 2012 році недоотримав понад 4 млрд. гривень

 

Бюджет України у 2012 році недоотримав понад 4 млрд. грн. через скорочення легального імпорту бензинів та роботу схем щодо ухилення від сплати податків на ринку моторних бензинів.
Про це йдеться в листі Міністерства фінансів на адресу Міністерства доходів та зборів від 24 січня 2013 року.
“Розрахункові обсяги споживання моторних бензинів у 2012 році (що враховують імпорт, внутрішнє виробництво, експорт та зміну залишків) відрізняються від офіційних даних Держстату щодо споживання бензинів на 936,9 тисяч тонн, або на 22,3%, тоді як у попередні роки різниця не перевищувала 5%... Зазначене дає підстави говорити про значну частку тінізації ринку бензину”, - йдеться в листі.
У Мінфіні уточнюють, що споживання бензинів в Україні в 2012 році, за даними Держстату, скоротилося на 2,2% (на 95,2 тисяч тонн) - до 4 млн. 197,5 тисяч тонн. При цьому виробництво бензинів усередині країни зменшилося значно сильніше - на 42,4% (на 1 млн. 201,7 тисяч тонн), до 1 млн. 635 тисяч тонн.
Щоб покрити потреби ринку, імпорт мав, навпаки, зрости. Водночас, згідно з митними деклараціями, у вільний обіг у 2012 році було відпущено близько 2 млн. 33,1 тисячі тонн імпортних бензинів, що на 9,2% (206 тисяч тонн) менше за аналогічний показник за 2011 рік.
“Умовні обсяги недонадходжень акцизного податку та ПДВ унаслідок скорочення легального імпорту та використання окремими господарськими суб’єктами схем ухилення від сплати податків у 2012 році становили понад 4 млрд. грн.”, - зазначено в листі.
Відповідний лист Мінфін підготував на виконання доручення Кабінету Міністрів №1938/1/1-13 від 18 січня 2013 року до листа народного депутата Артема Пшонки від 14 січня 2013 року.
Раніше перший заступник голови Верховної Ради Ігор Калєтнік заявляв про те, що Держбюджет за січень-вересень 2012 недоотримав майже 20 млрд. гривень через надмірну кількість податкових і митних пільг.

 

У Львові спалили офіс Партії регіонів

 

Невідомі підпалили офіс Личаківської районної організації Партії регіонів у Львові, йдеться в заяві Львівської міської організації партії.
“Вночі 5 лютого на вулиці Липова Алея у Львові був здійснений черговий підпал приміщення, орендованого під офіс Личаківської районної організації Партії регіонів у Львові”, - сказано в заяві.
У документі зазначено, що за минулий рік підпали траплялися в офісах “регіоналів” у райцентрі Стрий та Львівської міської організації Партії регіонів.
“Але жоден з цих випадків знищення та пошкодження майна Партії регіонів не розслідуваний належним чином, не встановлені і не покарані відповідно до закону винні у підпалах”, - сказано в заяві.
Водночас у відділі зв’язків з громадськістю ГУМВС у Львівській області повідомили, що із заявою про підпал в офісі по вулиці Липова Алея у міліцію звернувся приватний підприємець, а не якась політична сила.
Зловмисники розбили вікно в приміщенні і кинули запалювальну суміш. Вогонь в приміщенні загасили співробітники Державної служби охорони, що приїхали за викликом.

 

Депутата Київради Олександра Пабата
шпиталізовано у важкому стані

 

Депутат Київради Олександр Пабат (фракція “Громадський актив Києва”) перебуває у важкому стані в реанімації після нещасного випадку, зокрема, необережного поводження з піротехнічними пристроями.
Як повідомляє “Сегодня” з посиланням на джерело в реанімації київської обласної лікарні, лікарі роблять все можливе, проте жодних прогнозів не дають і зазначають, що стан депутата критичний.
“Його стан вкрай тяжкий, - розповіли джерела в Київраді. - Лікарі не дають жодних гарантій. Якщо Олександр Вікторович і буде жити, то зір навряд чи вдасться врятувати - вибух пошкодив йому очі”.
Колеги Пабата зазначили, що трагедія не пов’язана з політикою, це був нещасний випадок, що стався в сімейному колі за містом.
“Олександр хотів щось показати дітям, і петарда потрапила йому в обличчя. Нажаль, це нещасний випадок, думаю, для багатьох це стане гірким уроком”, - сказала член депутатської групи “Соціальна справедливість Алла Шлапак.
Пабат з 2005 року очолює партію “Громадський актив Києва” та громадський рух “Народна армія порятунку”. У 2010 році балотувався на посаду президента України.
Трагедія сталася в суботу, 2 лютого, в заміській садибі під Києвом. 38-річний Олександр Пабат з друзями зібралися в будинку одного з них - відзначали день народження. У розпал свята депутат вирішив сам запустити салют - поставив коробку з феєрверками китайського виробництва на майданчику, схилився і запалив ракети. Чому салют негайно ж вибухнув - загадка. Але ракета влучила Олександру Пабату прямо в обличчя.
4 лютого пішли чутки, що це міг бути замах з політичних мотивів. За чутками, Олександр Пабат - один з головних претендентів на посаду голови Святошинської районної адміністрації після відставки Сергія Рюмшина. Ймовірне призначення очікувалося з дня на день.

 

Українці за темпами захворювання на рак другі в Європі

 

За темпами поширення раку Україна посідає друге місце в Європі. Про це в інтерв’ю УНІАН повідомила у Всесвітній день боротьби з онкологічними захворюваннями голова Комітету Верховної Ради України з питань охорони здоров’я Тетяна Бахтеєва.
За її словами, проблема онкологічних захворювань надзвичайно актуальна для нашої країни.
“З року в рік в Україні захворюваність на рак зростає. Якщо в 1990 році в Україні перебувало на обліку в зв’язку з діагностованим раком 670 тис. людей, то сьогодні їхня кількість вже перевищує 1 млн. (в 2011 р. на обліку перебувало 1 млн. 15 тис осіб). За останні 5 років рівень захворюваності на рак в Україні збільшився з 333 до 349 на 100 тис. населення”, - сказала Бахтеєва.
Посилаючись на прогнози експертів, народний депутат зазначила, що рівень захворюваності на злоякісні новоутворення в Україні до 2020 року може зрости до 370 на 100 тисяч населення.
“На сьогодні в Україні щодня діагностується 442 нових випадки раку, або 18 - щогодини. Щоденно помирає від раку 239 людей, або 10 - щогодини. Рак, як причина смерті посідає 2-ге місце в структурі смертності населення нашої країни після серцево-судинних захворювань”, - сказала Бахтеєва.
Вона також акцентувала, що щороку в нашій країні реєструється близько 1 тис. нових випадків онкозахворювань у дітей.
“Сьогодні на обліку в онкологічних медичних закладах перебуває близько 5 тис. дітей у віці до 18 років, і багато з них потребують складних операцій, у тому числі і таких, які поки що, на жаль, не роблять в Україні. При цьому кожна четверта дитина в нашій країні помирає від злоякісних пухлин протягом першого року після встановлення діагнозу”, - повідомила Бахтеєва.
Зазначимо, що за даними Держкомстату, за 2011 рік населення України скоротилося майже на 145 тисяч - нас тепер 45 млн. 633 тис. Пальму першості з-поміж захворювань, які призводять до смерті, як і раніше, утримують хвороби кровоносної системи і серця - ішемічна хвороба, судинна недостатність, які призводять до інсультів та інфарктів.
На другому місці сумного рейтингу - онкозахворювання (щороку рак забирає життя близько 90 тисяч українців). Онкологи кажуть, що у такого показника цілий комплекс причин.

 

Геннадій Удовенко перебуває в хірургії “Феофанії”

 

Екс-міністр закордонних справ України Геннадій Удовенко перебуває у відділенні хірургії в лікарні “Феофанія”. Про це повідомив його онук Олексій Удовенко, пише «РБК Україна».
Геннадій Удовенко до 1991 р. був постійним представником УРСР у Генеральній Асамблеї ООН. У вересні 1992 р. він був призначений послом України в Польщі. На цій посаді він перебував до 25 серпня 1994 р., коли був призначений міністром закордонних справ України. Посаду глави МЗС Удовенко обіймав майже 4 роки. Саме в цей період був підписаний договір між Росією і Україною про статус Чорноморського флоту РФ.
У середині 1990-х років Геннадій Удовенко зблизився з Народним рухом України (НРУ), в результаті чого був включений у виборчий список цієї партії під номером 3 як позапартійний кандидат. Таким чином на парламентських виборах у березні 1998 р. він був обраний депутатом Верховної Ради України.
Після загибелі голови НРУ В’ячеслава Чорновола, 25 березня 1999 р, Геннадій Удовенко 31 березня того ж року був обраний виконувачем обов’язків голови цієї партії. З 14 травня 1999 по 3 травня 2003 р. він обіймав посаду голови НРУ. Тричі обирався в Раду.
У 2007 році тодішній президент Віктор Ющенко нагородив Удовенка орденом князя Ярослава Мудрого V ступеня.

 

У “Нашій Україні” бунт: проти Ющенка повстали
14 парторганізацій

 

14 обласних організацій партії “Наша Україна” вимагають скликати партійний з’їзд і звинувачують Віктора Ющенка та його оточення у “збереженні лояльності до влади Януковича”. Про це йдеться в заяві партії, яка є в розпорядженні “Української правди”.
У заяві повідомляється, що за період з 29 січня по 5 лютого 2013 року відбулись засідання рад 14 обласних організацій партії “Наша Україна”.
“Головним лейтмотивом засідань стала вимога до Президії негайно скликати партійний з’їзд, на якому проаналізувати причини кризи в партії, зробити кардинальні кадрові зміни в керівництві та відновити опозиційний курс “Нашої України”, - йдеться в заяві.
У партії переконані, що за статутом “Нашої України” цієї кількості парторганізацій достатньо для ухвалення Президією рішення про скликання з’їзду партії.
“Усі вищезгадані організації вимагають невідкладних дій щодо виходу партії з кризи та відновлення повноцінної діяльності “Нашої України”. Ради обласних організацій засуджують курс Ющенка та його оточення на розкол партії та збереження лояльності до влади Януковича та Партії регіонів”, - йдеться в заяві.
Зокрема, Київська міська організація партії засудила нестатутні дії Ющенка щодо зриву засідання політради партії 26 січня.
Київська обласна організація запропонувала текст “Універсалу партійної єдності”, згідно з яким з’їзд має відбутись до 23 березня, і всі кадрові рішення та питання курсу партії повинен вирішити з’їзд.
Текст “Універсалу” надіслано Ющенку та голові політради Сергію Бондарчуку для підписання.
26 січня в Києві відбулися дві паралельні політради партії. Бондарчук зазначив, що Ющенко цим самим порушив статут.

 

Підготував Юрій Токарський
За повідомленнями інформагенств

Події в Україні

Події в Україні

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers