rss
04/25/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Чоловіча сторінка \ Вплив покеру на мозок людини

На сайті найбільшої покерної компанії www.pokerstars.com нещодавно були розміщені вражаючі результати дослідження, мета якого – встановити взаємозв’язок між окремими ділянками мозку і вміннями гравців блефувати.

Вчені університету Дьюка вже давно займаються питаннями роботи головного мозку гравців у покер, намагаючись встановити взаємозв’язок окремих психологічних процесів та їх причин. У своїх експериментах учені використовували найпередовіші технології – спеціальні мікрохвильові сканери з вузьким спектром застосування.
Під час дослідження гравцям пропонувалася спрощена версія гри в покер. Результати експерименту вразили вчених – вони наочно відстежили всі зміни, які відбуваються в окремих частинах мозку людини при блефі. Цікавим виявився ще й той факт, що при грі з реальним гравцем і комп’ютером залучаються принципово різні ділянки мозку гравця.
Ідея проведеного експерименту полягала в наступному – всі гравці отримували по одній карті, при цьому їм надавалася можливість або зробити ставку, або скинути карту. У випадку, якщо гравець вирішує зробити ставку, виграш дістається тому з гравців, карта якого виявляється на порядок старшою. Експеримент показав, що в 54% випадків (всього досліджувалось 20 гравців) піддослідні воліють блефувати при слабкій комбінації карт.
Перед початком експерименту всіх покерні гравці познайомилися, потиснули один одному руки, після чого сіли за ігровий стіл. Для фіксації будь-яких змін на кожному з учасників дослідження були спеціальні зчитувальні пристрої, які фіксували всі зміни, що відбуваються в голові у гравців. Не менш важливою умовою експерименту було надання учасникам дослідження можливості грати не тільки з реальним супротивником, але і з комп’ютером. Також від гравців вимагали спостерігати за своїми суперниками і запам’ятовувати стиль гри кожного з них, що в подальшому суттєво допомагало б при визначенні блефу.
Експеримент показав, що найбільш активною була тім’яно-скронева ділянка мозку при грі з реальним опонентом, який зарекомендував себе як добрий гравець у покер. Відзначимо, що до експерименту дана ділянка мозку не належала до тих ділянок, які керують соціальними діями людини. Всього було виявлено близько п’ятдесяти різних ділянок, що надають достовірну інформацію про те, блефує суперник чи ні.
У майбутньому вчені мають знайти відповідь на важливе питання: в якому випадку блеф є більш успішним – при грі з комп’ютером чи з реальними гравцями. Раніше англійськими дослідниками було встановлено, що вміння блефувати краще виявляють ті з гравців, хто володіє ним більшою мірою.
Крім того, при живому контакті зі суперником ймовірність встановлення блефу була набагато вищою, що пов’язано з можливістю матеріалізувати он-лайн опонентів і промальовувати для себе приблизний образ суперника, оцінивши при цьому ще й його ігрові навички та вміння.
У випадку прямого контакту зі суперником у грі в покер активність проявляє тім’яна ділянка мозку, відповідальна за соціальну поведінку людини. Саме це спостереження пояснює таке явище – багато досвідчених гравців не можуть розкритися при грі у форматі он-лайн.

Джерело: http://www.menslife.com

 


 

 6 ознак того, що вона тобі зраджує

 

Title Title 
  

До вашої уваги 6 ознак жіночої невірності, які необхідно завжди тримати в голові, щоб на ній не виросли гіллясті роги.

1. Найперша ознака, яка повинна кинутися тобі в очі – це різке обмеження доступу до її особистого простору. Якщо раніше ти мав вільний доступ до її комп’ютера, міг заходити в її акаунти в соціальних мережах, читати смски на її мобільному телефоні і дивитися журнал дзвінків, то зараз, коли зрада дуже близько або вже відбулася, ти будеш позбавлений доступу в той самий особистий простір. А дівчина ще й примудриться влаштувати істерику, якщо помітить, що ти сам туди поліз.
2. Найбільш неприємна ознака зради – це її холодність у сексі. Саме вона безпосередньо свідчить про те, що дівчина тобі зраджує. Вона намагається раніше, ніж ти, лягти спати або ж раніше встати, щоб уникнути інтиму.
3. Якщо ти почав помічати, що твоя обраниця якось різко почала реагувати на ті твої недоліки, які раніше не викликали у неї роздратування, то варто уважніше поставитися до таких перепадів настрою. Це може бути явною ознакою зради.
4. Ти дедалі частіше не можеш до неї додзвонитися, а як виправдання чуєш від неї, що вона була на важливій нараді і не могла говорити, чи не чула твого дзвінка, або у неї зовсім розрядився телефон. А в цей час вона тобі десь зраджувала.
5. Її з головою раптом накрила понаднормова робота. Вона довше затримується на роботі, і раптом… починає їздити у відрядження. Щоб розвіяти свої сумніви, прийди до неї на роботу, так мимохідь, мовляв, проходив. З її реакції ти одразу зрозумієш, що й до чого.
6. Вона перестала цікавитися твоїми справами, проблемами; їй байдужі твої запізнення додому. Її тепле ставлення до тебе перетворилося на пофігізм, з обличчя зникла зацікавленість у розмові з тобою і посмішка. Це була остання ознака зради.
Звичайно, завжди є ймовірність того, що холод у ваших відносинах, чи то ліжко або розмова на кухні, з’явився і з інших причин, що не мають стосунку до зради. У цій ситуації все прояснити допоможе відверта розмова. І якщо ви раніше були одним цілим, то тобі буде не важко викрити зрадницю.

Джерело: http://www.menslife.com

 


 

 Лижі або сноуборд

 

Title  
  

Прийшла зима, а з нею – холод, снігові замети та... бажання залягти на диван, закутавшись у ковдру і почати перегляд телевізійних передач, і в такій позі провести весь сезон. А може настав час зрадити своїм звичкам, якомога тепліше одягнутися і вирушити на гірськолижні курорти підкорювати снігові схили? Якщо цього року ти, все-таки, вирішив зануритися у зимові види спорту, то обов’язково дочитай цю статтю до кінця.

Вирішувати, що вибрати – дошку або лижі – звичайно ж тобі. І найчастіше це рішення приходить з досвіду і рекомендацій найближчого оточення. Але ти просто зобов’язаний спробувати себе як на лижах, так і на сноуборді.

Скільки потрібно часу, щоб навчитися?
Як скоро я буду робити запаморочливі трюки на сноуборді і вишивати зигзаги на лижах?
Запам’ятай, що швидко такому не навчишся, і на це буде потрібен певний час, який залежить від твоєї фізичної підготовки, твого вестибулярного апарату та інших моментів.
Щоб навчитися більш-менш впевнено стояти на лижах і з’їжджати з нескладної траси, буде потрібно кілька днів. Адже скоординувати рухи ніг і рук не просто. Що стосується освоєння дошки до подібного рівня, то тут тобі буде потрібно кілька годин тренування.
Для того, щоб навчитися кататися поза трасою, лижникові потрібно чимало старанності, тому горби і пухкий сніг будуть всіляко перешкоджати новачкові. Сноубордистові в цьому плані буде легше, дошка ідеально підходить для катання поза трасою.

Наскільки травматично?
На досвіді тих, хто вчиться, доведено, що перші етапи навчання лижного катання минають практично без падінь, завдяки двом ціпкам, які є хорошою підмогою. А от падіння у випадку дошки – це практично невід’ємні моменти під час навчання.
Надалі бордери отримують травми ключиць і кисті, а от у лижників частіше страждають ноги.
На чому швидше?
Якщо порівнювати світові рекорди, то лижі розганяються до 250 км/год., а сноуборд – до 200 км/год.

Що дешевше?
Як для лижника, так і для сноубордиста, комплект із лиж, палиць, черевиків та кріплень і комплект із дошки, черевиків, кріплень, відповідно, обійдеться практично однаково.
І як у першому, так і в другому випадку, комплект можна придбати не дорогий, але й не зовсім якісний до 500 доларів, а також можна купити досить добрий, але далеко не дешевий – від понад 2000 доларів.
Що стосується форми одягу (хоча її може і не бути), то тут тільки при одному погляді на лижника можна дізнатися, чи йому властивий нарцисизм і почуття стилю. Форма сноубордиста більш практична і не така кричуща. Але тут уже справа смаку.

Підводячи підсумки

Лижі створені для тих, хто постійно прагне до самовдосконалення і щоденних особистих перемог над своїм духом і тілом. Лижники точно знають, що їм потрібно і вважають, що навколишній світ уже достатньою мірою досліджений їхнім допитливим розумом. Ці люди багато і старанно трудяться, а, в кінцевому підсумку, демонструють свої навички та досягнення.
Сноуборд виберуть ті, хто більшою мірою прагне пізнати світ навколо себе, і не так скрупульозно зациклений на своїх мікрорухах і техніці. Сноубордисти перебувають у стані постійного пошуку своєї неповторної траєкторії і свого Шляху.
Є вислів, який напрочуд точно демонструє різницю між лижниками і сноубордистами: «Лижі для тих, хто любить досягати, дошка – для тих, хто любить вирішувати».

Джерело: http://www.menslife.com

Як вибрати шкіряну куртку?

Як зробити так, щоб фінансові питання не зруйнували ваші стосунки?

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers