rss
06/16/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Новини \ Події в Україні \ Свято Миколая в українському Чикаго

Одним із найулюбленіших свят української дітвори, безумовно, є свято Миколая, якого малеча чекає з нетерпінням. Вранці, як тільки оченята відкриваються після сну, одразу під подушку. А там – подарунок від Миколая. Кому солодощі, кому іграшка, кому цікава книжечка.

Приносить Чудотворець подарунки так, щоб ніхто не бачив, адже творить добро Святий Миколай не напоказ, а на радість дитині. Допомагає Миколай не тільки дітворі, а й усім, хто його любить. Матері молилися до Миколая Чудотворця за своїх дітей, просили допомоги у їхньому навчанні. Хворі люди просили у нього зцілення.
Згідно з літописом, народився Чудотворець у Малій Азії. Батьки його були дуже багатими. Після смерті залишили величезну спадщину, яку Миколай роздав бідним.
Наші предки відзначали цей день не пишнотами, а добрими справами.
Вдовам допомагали заготовляти дрова на зиму, стареньким людям вибілювали хату, не залишали без уваги сиріток.
Цьогорічна подорож Святого Миколая по Чикаго розпочалася з церкви, названої в його честь – церкви св. о. Миколая. Одразу після Служби Божої малеча разом із батьками попрямувала до ошатно вбраної шкільної зали, де відбулося свято. І навіть дощ не став на заваді.
Свято розпочалося з молитви, яку, разом із духовенством, виголосив ректор катедри св. о. Миколая – отець Богдан Налисник. Учні школи мистецтв, створеної при катедрі, підготували цікаву концертну програму. Пан Андрій Чуйко щоразу запрошував на сцену юних хористів, танцюристів, музикантів. Присутні мали нагоду насолодитись співом «чиказького соловейка» – Алли Курильців. Маленькі учасники мистецької студії «Гердан» потішили шанувальників народного мистецтва своїми першими кроками в царині герданопленіння та лялькарства. Були також виставлені вироби з глини, виліплені дитячими руками.
У святковій залі за смачним обідом, приготовленим для цієї події членами парафії катедри, панувала родинна атмосфера. Отець Богдан Налисник подякував за щедрі подарунки, отримані від спонсорів та окремих жертводавців на підтримку парафії та школи, а також висловив щиру подяку організаторам свята за їхню жертовну працю.
Школа мистецтв при катедрі св. о. Миколая була заснована два роки тому. На сьогоднішній день у школі активно діють різноманітні студії, що охоплюють різні вікові категорії в дитячих та дорослих групах. Дитяча група нараховує 45 дітей, які займаються в студіях танцю, гри на музичних інструментах, образотворчого мистецтва, герданоплетіння, створення ляльки-мотанки, гончарства. Дорослі учасники школи надають перевагу урокам танго, зумби, йоги, вивченню англійської та української мов (для американців). Проводиться також набір дорослих у класи герданоплетіння. Досвідчені педагоги школи працюють для потреб нашої великої української громади в Чикаго, а також – для популяризації однієї з перших українських католицьких парафій на терені Сполучених Штатів Америки – парафії св. отця Миколая, яка відсвяткувала у 2006 році сторічний ювілей.

 

Title Title 
  

 

Title  Title
  

 

Title  Title  Title
    

 

Title  Title
  

 

Title  Title
  

 

Title Title 
  

 

Світлини автора

Події в Україні

Події в Україні

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers