rss
04/26/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Новини \ Міжнародний огляд \ Міжнародний огляд

Президенту Венесуели Уго Чавесу, який готується до нової операції з видалення ракової пухлини, ймовірно, залишилося жити кілька місяців. Про це повідомив лікар Хосе Рафаель Маркіна, який раніше неодноразово передавав інформацію з джерел, близьких до лікарів Чавеса. За словами Маркіна, Чавес може померти вже у квітні, передає RCN.
“Президенту залишилося десь два чи три місяці. На жаль, фатальна розв’язка настане у квітні”, - сказав лікар.
“На цей момент хвороба повернулася в агресивній формі і з’явилися метастази в поперековій зоні, це призвело до затиснення нерва в поперековому відділі хребта, що може призвести до паралічу. Це є приводом для чергового хірургічного втручання, дуже складного з неврологічного погляду”, - пояснив Маркіна, додавши, що після операції у Чавеса можуть статися серйозні ускладнення.
Раніше президент Венесуели Уго Чавес заявив, що під час обстеження на Кубі у нього були виявлені нові злоякісні клітини, і тепер йому доведеться пережити ще одну операцію.
Для 58-річного Чавеса це буде вже четверта операція за неповні два роки.
У червні 2011 року Чавесу в Гавані була зроблена операція у зв’язку з внутрішньотазовим абсцесом. Потім йому видалили злоякісну пухлину кишківника. Наприкінці лютого 2012 року Чавеса знову прооперували кубинські лікарі. Минулого тижня Чавес літав на Кубу для продовження лікування від раку - він пройшов курс фізіотерапії і кілька сеансів лікування в барокамері для зміцнення здоров’я.
9 грудня Чавес назвав ім’я свого наступника на випадок, якщо не переживе операції. Ним став віце-президент країни, міністр закордонних справ Ніколас Мадуро.

 


 

 

Великобританія звинувачує “Microsoft”
в ухиленні від сплати податків

 

Влада Великобританії, яка раніше звинуватила низку великих міжнародних компаній в ухиленні від сплати податків, тепер висунула звинувачення проти технологічного гіганта “Microsoft Corp.”
Як пише газета Daily Telegraph, уряд країни з’ясував, що зареєстрований в Ірландії підрозділ “Microsoft” - “Microsoft Ireland Operations Ltd.”, зафіксувавши виручку в 1,7 млрд. фунтів стерлінгів (2,73 млрд. дол.) від інтернет-операцій, не заплатив з них жодного пенса корпоративних податків у скарбницю Великобританії.
Американська компанія платить податки від онлайн-продажів Windows 8 та іншого програмного забезпечення в Люксембурзі й Ірландії, де податки з корпорацій нижчі, ніж у Великобританії.
“Microsoft” сплачує податки в повному обсязі, як того вимагає закон, у всьому світі. Підрозділи “Microsoft” повністю сплачують податки в тих юрисдикціях, в яких ведуть свої операції, - говориться в повідомленні компанії. - Ми регулярно проводимо аудити в наших основних податкових юрисдикціях, щоб бути впевненими, що компанія дотримується всіх законів “.
У компанії стверджують, що за винятком податків з інтернет-операцій, “Microsoft” виплачує в британську скарбницю корпоративні податки з інших сегментів свого бізнесу, включаючи маркетинг.
Відзначимо, у листопаді комітет з контролю над використанням державних коштів парламенту Великобританії звинуватив американські компанії Amazon, Google і Starbucks в ухилянні від сплати податків “в промисловому масштабі” за допомогою складної системи бухгалтерських стратегій.

 

У Малі військовий переворот:
прем’єр-міністр заарештований при спробі втекти

 

Малійські військові заарештували тимчасового виконувача обов’язків прем’єр-міністра країни Модібо Діарра при спробі залишити країну і вилетіти до Франції.
Військові звинувачують його у спробі поставити під загрозу рух країни до демократії.
Арешт проведений за наказом Амаду Саного, який у березні очолив державний переворот.
За іншими даними, Діарра заарештували в його власному будинку. Прем’єр-міністр був арештований приблизно 20 солдатами з Каті, військового табору неподалік Бамако, який став базою для бунтівників у березні, повідомляє AFP.
Джерело в службі безпеки підтвердило інформацію про арешт Діарра.
Заарештований прем’єр оголосив про свою відставку.
“Я, Модібо Діарра, йду у відставку разом з урядом Малі”, - заявив політик в своїй короткій промові в ефірі Служби малійського радіомовлення і телебачення.
Нагадаємо, на початку квітня поточного року туареги проголосили незалежність розташованого на заході пустелі Сахари регіону Азавад, який вони вважають своєю батьківщиною. В середині березня військові Малі підняли заколот, в результаті якого президент Амаду Тумані Туре і низка чиновників були відсторонені від влади. Цим скористалися туареги-повстанці і різні екстремістські угруповання, які взяли під свій контроль північ країни. В результаті цього Малі фактично розділилася навпіл, і досі ще незрозуміло, хто саме - ісламісти чи туареги - контролює північ країни.

 

ООН: кількість сирійських біженців вже зросла до півмільйона людей

 

Представник Організації Об’єднаних Націй у справах біженців заявив, що кількість біженців з Сирії досягла майже 500 тисяч осіб.
У вівторок, 11 грудня, представник ООН зазначив, що “згідно з останніми даними, кількість сирійців, що втекли до Лівану, Йорданії, Іраку, Туреччини і Північної Африки досягла 509 559 осіб”, - повідомляє Бі-Бі-Сі.
Представник ООН також наголосив, що це лише зареєстровані біженці, тоді як встановити справжню їх кількість наразі неможливо.
Як відомо, боротьба між опозиціонерами і режимом Башара Асада триває в Сирії з березня 2011 року. За оцінкою сирійських правозахисників, за цей час було убито 25 тисяч людей. Свої домівки, за даними ООН, були вимушені покинути понад 0,2 мільйона осіб з приблизно 20 мільйонів довоєнного населення.
   

 

Главу уряду Кайманових островів Буша
заарештували за торгівлю вибухівкою

 

Глава уряду Кайманових островів Макківа Буш був заарештований за підозрою в корупції. Представник поліції заявив, що Макківе Бушу наразі не пред’явлено ніяких звинувачень і він залишиться на своїй посаді під час проведення розслідування, повідомляє Бі-Бі-Сі.
57-річного главу уряду підозрюють в перевищенні посадових повноважень, а також у тому, що він без необхідних на те дозволів імпортував вибухові речовини.
Відзначимо, у листопаді у Йорданії суд засудив екс-главу розвідки королівства до 13 років і трьох місяців позбавлення волі за розкрадання державних коштів та зловживання службовим становищем.

 

Влада ПАР розкрила причину госпіталізації Нельсона Мандели

 

Причиною раптової госпіталізації колишнього президента ПАР Нельсона Мандели стала легенева інфекція, оголосив уряд цієї країни. Згідно із заявою влади, зараз 94-річний Мандела потерпає від рецидиву перенесеного ним раніше захворювання, передає Reuters.
“Лікарі провели низку тестів, які виявили рецидив легеневої інфекції. Зараз Мандела проходить необхідне лікування і добре на нього реагує”, - цитує агентство заяву уряду.
Тим часом дружина Мандели Граса Машел заявила місцевому телеканалу eNCA напередодні ввечері, що “іскра” екс-президента “згасає”. “Бачити, як він старіє... це так боляче. Ти розумієш, що це має статися... Його дух іскриться, але ти бачиш, що так чи інакше це зникає”, - сказала вона в інтерв’ю. Мандела перебуває в Першому військовому шпиталі в Преторії, уточнює телеканал.
Мандела був госпіталізований 8 грудня, але досі влада обмежувалася лише скупими заявами про те, що той ліг у клініку “на обстеження” і підстав тривожитися за здоров’я президента-засновника сучасної ПАР немає.
Нинішній лідер країни Джейкоб Зума особисто відвідав у клініці Манделу на наступний день після його госпіталізації, а потім оголосив журналістам, що той почувається добре.
Повідомлення про госпіталізацію Мандели викликали велику стурбованість населення ПАР. У низці церков Преторії пройшли служби за його здоров’я.
Здоров’я Мандели за роки політичної діяльності було серйозно підірвано. Сидячи у в’язниці за режиму апартеїду, він захворів на туберкульоз. У 1985 році йому оперували збільшену простату, а в 2001 році він пройшов курс хіміотерапії від раку простати і, як повідомлялося, повністю вилікувався.
У лютому 2012 року повідомлялося, що Мандела знову був поміщений в лікарню на обстеження у зв’язку зі скаргами на біль в ділянці живота. Пізніше влада оголосила, що Манделі успішно провели якусь хірургічну операцію, але відмовилися “вдаватися в подробиці”.
Нельсон Мандела вважається однією з ключових політичних фігур XX століття. За режиму апартеїду він провів 27 років у в’язниці на острові Роббен, зробившись всесвітнім символом боротьби за расове рівноправ’я і права людини, а в 1994 році став першим чорношкірим президентом ПАР і обіймав цю посаду п’ять років. У 1993 році був удостоєний Нобелівської премії миру.

 

Телеканалам Узбекистану заборонили
показувати Діда Мороза і Снігуроньку

 

Телеканалам Узбекистану не рекомендовано показувати в новорічних програмах Діда Мороза, Снігуроньку та інших персонажів російських казок.
“Новорічну ялинку показувати можна, але маленьку і де-небудь на задньому плані. Хто конкретно дав вказівку про заборону, джерела не вказують”, - повідомляє незалежний узбекистанський портал “Узметроном “.
“Аналізуючи ситуацію, експерти кажуть, що сьогодні за спиною президента Узбекистану сформувалася досить впливова група реакціонерів в особі агресивно налаштованих чиновників. Цілком можливо, вважають експерти, що ця група епізодично ініціює прихильність до національних традицій і просто чекає свого часу, щоб реалізувати масштабні плани по корінної перебудови Узбекистану “, - повідомляє видання.

 

В аеропортах Німеччини страйкували
співробітники служб безпеки

 

Пасажирам, які летіли у понеділок до Німеччини або через неї транзитом, довелося рахуватися із затримками рейсів. У аеропортах Німеччини страйкували співробітники служб безпеки, повідомляє Deutsche Welle.
За даними агенції, ця несподівана акція протесту співробітників, які здійснюють контроль на виходах до зон відльоту, паралізувала зранку у понеділок багато німецьких аеропортів.
Охоронці припинили роботу в аеропортах Франкфурта-на-Майні, Берліна, Гамбурга, Ганновера, Штутгарта, Баден-Бадена, Дюссельдорфа, Бремена та Кельна/Бонна.
У страйку взяли участь від 1000 до 1500 співробітників служб безпеки, повідомив Андреас Зандер, представник профспілки Verdi, яка й закликала співробітників служб безпеки аеропортів вдатися до акції протесту.
Страйкарі вимагають підвищення зарплатні та покращення умов праці. Цим заходом профспілка бажає привернути увагу до необхідності укладення нової загальної тарифної угоди і у такий спосіб “натиснути” на працедавців.
Переговори з ними з боку представників профспілки Verdi були припинені у середині листопада.
“Працедавці знову намагаються ухилитися від виконання наших вимог, вони обрали тактику затягування”, - пояснив Зандер, який очолює профспілкову делегацію на переговорах.
Він нагадав, що серед вимог – збільшення кількості безстрокових трудових договорів, впорядкування робочого графіку та розширення можливостей для підвищення кваліфікації.
Нагадаємо, в лютому цього року оголосили страйк працівники найбільшого в Німеччині аеропорту – Франкфурта-на-Майні. Це призвело до скасування понад 150 рейсів. Зокрема, авіакомпанія Lufthansa скасувала 100 європейських рейсів.

 

Від переохолодження у Чехії загинуло семеро людей

 

Жертвами морозів і снігопадів, що налетіли на Чехію в минулі вихідні, стали семеро людей. Ще дві людини потрапили до лікарень міста Оломоуц з сильними обмороженнями, повідомляє РІА “Новости”.
На півночі Чехії мороз сягав -27 градусів за Цельсієм. Особливу небезпеку такий холод становить для безхатченків, яких у самій тільки Празі налічується до 4 тисяч осіб.
Усі притулки для обігріву безпритульних переповнені. Найбільший з них, влаштований на пришвартованому до берега кораблі “Гермес”, вміщає лише трохи більше, ніж 160 осіб. Аналогічна ситуація складається в інших містах країни.
Відзначимо, ще в п’ятницю сильні снігопади в Європі, Росії і Азії викликали тимчасовий технічний колапс.

 

Підготував Юрій Токарський
За матеріалами інформагенств

Міжнародний огляд

Міжнародний огляд

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers