rss
04/19/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Репортаж \ Українські колядки й танці в «Christmas Around the World»

Із наближенням до Різдва з особливою приємністю пригадуються усталені в Чикаго традиції. Однією з них є щорічна виставка прикрашених ялинок у Museum of Science and Industry. Ще у 1942 році було встановлене одне різдвяне деревце, присвячене союзникам у Другій світовій війні.

З часом ця акція, що отримала назву «Christmas Around the World», почала проводитися щороку і перетворилася на презентацію головної ялинки та 50-ти деревець навколо, прикрашених представниками етнічних громад. Впродовж передріздвяного періоду відвідувачі музею можуть побачити виступи хорових колективів. А впродовж вихідних днів на сцені виступають танцювальні та пісенні гурти, представлені різними національними спільнотами Чикаго.
Україна ось уже понад 40 років бере активну участь у цьому заході. Спеціальний комітет Відділу «Союзу Українок» № 85 з року в рік опікується прикрашанням української ялинки.
Минулої неділі, опівдні, відвідувачі музею змогли також побачити українські танці та почути колядки. Два колективи від української громади, які представляли її на «Christmas Around the World», виступили на сцені Museum of Science and Industry. Школа українського танцю «Іскра» при осередку СУМу ім. Д. Вітовського з Палатайну під керівництвом п. Калини Васюнець виконала «Привіт» та «Гопак», а хоровий колектив при парафії Володимира та Ольги – «Херувимські гласи» під керівництвом п. Ірини Дичій – потішив глядачів українськими колядками.
Серед глядачів українців було небагато. Здебільшого, родичі маленьких артистів. Як зазначила пані Христина Дзюк з відділу Союзу українок, виступи етнічних колективів мають за мету показати американцям та іншим спільнотам багатство національної культури. Але присутність великої аудиторії на підтримку своїх артистів може показати іншим також і багатство національної душі!

 

Title Title 
  

 

Фотографії Оксани Кралько

«Золоті письменники»: враження від церемонії та роздуми про національну гордість і національну немічність України

Міжнародна конференція до 95-річчя української дипломатії

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers