rss
04/20/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Новини \ Події в Україні \ Події в Україні

 Інваліди нагадали про своє існування Януковичу: перекрили дорогу

У Міжнародний день людей з інвалідністю близько 50 інвалідів на знак протесту перекрили рух дорогою до реабілітаційно-спортивного центру на Західній Україні. Про це “Українській правді” повідомили організатори акції.
“Проведення цього дня має на меті сприяти кращому розумінню пов’язаних з інвалідами проблем… Чи надає цей День імпульс для української влади? Чи вшанування цього дня в Україні стає вже звичною показухою? Нажаль, поставлені питання мають швидше риторичний характер…”, - зазначають представники руху інвалідів.
“Ми змогли переконатись у цьому і цього року, коли відвідали показовий варіант вшанування цього дня в Українському домі. Якщо у попередні роки у цей день можна було побачити президента і прем’єра, то цього року і такого навіть показового варіанту від керівництва держави, на жаль, не отримали”, - йдеться в їхній заяві.
На знак протесту у селі Верхнє (Турківського району Львівської області), де знаходиться західний реабілітаційно-спортивний центр Національного комітету спорту інвалідів, інваліди перекрили рух дорогою.
“Зі справжнім криком душі виступили понад 50 громадян з інвалідністю з різних куточків України - з вадами зору, у візках, з вадами слуху, які перегородили вщент розруйновану трасу, що веде до унікального об’єкту із паралімпійської підготовки і реабілітації інвалідів, адаптації їх в суспільстві та налаштуванню на незалежне життя”, - зазначають активісти.
“До цього центру не може дібратися не тільки людина з інвалідністю, але й здорові люди”, - додають учасники акції, серед яких керівник Львівського фонду реабілітації інвалідів Ярослав Грибальський, багаторазова паралімпійська чемпіонка Олена Юрковська та координатор програм Національної асамблеї інвалідів України Володимир Азін. Вони уточнили, що “про цей центр доповідали президенту як про унікальну паралімпійську інституцію, з якою пов’язані надії на досягнення наших паралімпійців в майбутній зимовій Паралімпіаді”.
“Але поки що наші паралімпійці вимушені тренуватись у Фінляндії: там де і дороги хороші, і ставлення до людей з інвалідністю не таке, яке є в українській державі до тих людей, які здобувають перемоги українського спорту”, - вказують активісти.


 

Уряд для своїх броньованих “мерсів”
купив зимову гуму по 26 тисяч за колесо

 

Автопідприємство Господарсько-фінансового департаменту секретаріату уряду уклало низку угод на постачання зимових шин на загальну суму 456 тис. гривень. Про це повідомляє сайт “Наші гроші” з посиланням на “Вісник державних закупівель”.
Найдорожчими виявились шини 245-700R470AC 116T для броньованого Mercedes-Benz S600L, придбані по 26,44 тис. грн. за штуку.
Комплект з чотирьох шин коштуватиме 106 тис. гривень, що перевищує ціну нового автомобіля “Ланос”. Також дорогі шини 235-700R450AC придбано для броньованого Mercedes-Benz S600 – 23,91 тис. грн. за шт.
Для інших автомобілів, зокрема Mercedes-Benz S500L4M, Volkswagen Phaeton 3.2, Toyota Land Cruiser 100, Volkswagen Passat 2.8, Toyota Camry 3,0 IV, Mercedes-Benz E320, Renault Kangoo, KIA Besta, Volkswagen Passat 1.8 та А-145 “Богдан” шини придбано дешевші - від 3 тис. грн. за шт.
А от апарат Ради національної безпеки і оборони 23 листопада за результатами тендеру уклав угоду з ТОВ “Арма Моторс” на придбання 10 легкових автомобілів на суму 2,5 млн. грн.
РНБОУ вимагала, щоб автівки мали двозонний клімат-контроль, іонізатор-ароматизатор повітря, масажне сидіння водія з електрорегулюванням та функцією автозапам’ятовування, обігрів передніх сидінь, зовнішні дзеркала заднього огляду з функцією запам’ятовування та обігрівом, задні та передні паркувальні датчики, CD/МР3-програвач, 4 динаміки + 2 високочастотних динаміки, C-box, Bluetooth.   

 

Янукович прирівняв Могильова до полярників,
вручивши орден і надбавку в 200 гривень

 

Президент Віктор Янукович нагородив голову Ради міністрів Криму Анатолія Могильова орденом “За заслуги” третього ступеня. Відповідний указ розміщений на сайті глави держави.
Така нагорода вручається за значний особистий внесок у соціальний, науковий та культурний розвиток України. Разом з Могильовим орденами нагородили екіпаж яхти “Скорпіус”, який здійснив полярну експедицію навколо світу. Тепер всі вони є кавалерами ордена “За заслуги”. З привілеїв його щасливим власникам належить тільки надбавка до пенсії розміром 20% прожиткового мінімуму, тобто близько 200 гривень.
Не раніше, ніж через три роки після ордена третього ступеня, його носія можуть нагородити наступним, другим ступенем - таку нагороду виготовляють зі срібла. Орден першого ступеня позолочений, а третього, як у голови кримського Радміну, - зроблений з більш дешевого металу - нейзильберу. Розмір їх - від 3 до 7 см у діаметрі.
Зазначимо, в червні Анатолій Могильов очолив рейтинг ворогів преси за 2011 рік, підготовлений Незалежною медіапрофспілкою та Інститутом масової інформації. Також Могильов є активним лобістом “мовного” закону.

 

Депутат Камчатний не хоче виїжджати
зі службової квартири, бо “отримав її назавжди”

 

Депутат з групи “Реформи заради майбутнього” Валерій Камчатний заявляє, що звинувачення в тому, що він не хоче віддавати квартиру, яку він отримав від держави за законом про статус народного депутата, є безпідставними, оскільки службове житло перейшло йому у довічне користування. Про це нардеп сказав у коментарі “Українській правді”.
За його словами, його “помилково” називають у переліку депутатів, які не хочуть віддавати службові квартири.
Квартири, про які йдеться, знаходяться у так званому депутатському будинку по вул. Срібнокільська, 24. Саме тут, у висотці на Лівому березі столиці, отримали житло безхатченки з попередніх скликань.
Частина квартир і досі вважаються службовими. Це означає, що депутати, яких цього разу не переобрали, мають їх звільнити.
“Я не маю службової квартири і ніколи її не мав”, - запевнив він.
Своє бачення того, кому має належати квартира, Камчатний висловив у відповідь на заяву голови регламентного комітету Володимира Макеєнка, який у коментарі ТСН розповів, що Камчатний не хоче відмовлятися від службової квартири, яку він отримав на час роботи в парламенті.
“Два чи три депутати не переобралися народними депутатами, ці квартири підуть на жереб. Хто витягне, той витягне”, - зауважив Володимир Макеєнко.
Квартиру в приватну власність, як і грошову компенсацію за неї, депутати за новим порядком отримати вже не можуть. Але хочуть, визнає Макеєнко.
“Я все-таки вам скажу одне прізвище, але неофіційно. Камчатний – заступник голови регламентного комітету. Він ходить: ось, тик-мик. Я не підписав”, - розповів нардеп.
Камчатний, в свою чергу, заперечує інформацію про те, що він повинен звільнити квартиру.
“Згідно з законом про статус народного депутата, депутат може отримати: а) службову квартиру; б) квартиру для постійного проживання; в) компенсацію за житло. Ні першого, ні третього я не отримував. Я отримав квартиру для постійного проживання, і вона не підлягає поверненню згідно з законом, бо вона для постійного проживання”, - заявив Камчатний.
Раніше спікер Верховної Ради Володимир Литвин запевнив, що квартир за державний кошт для народних депутатів немає і не буде.

 

Син нардепа-”регіонала” жорстоко побив свою дівчину

 

Не встиг новообраний депутат-”регіонал” Антон Кіссе прийняти присягу, як його син Геннадій жорстоко побив свою дівчину, яка внаслідок отриманих травм потрапила у відділення інтенсивної терапії.
1 грудня Геннадій Кіссе, співробітник прокуратури м. Бровари Київської області, повернувся додому після корпоративу з нагоди Дня співробітника прокуратури, і побив свою співмешканку - 24-річну Олену Колесніченко. Дівчину з численними травмами госпіталізували, про це повідомляє Odessa-hot-news.
Батьки Олени забрали доньку в Одесу і мають намір звернутися в правоохоронні органи із заявою про порушення кримінальної справи проти Геннадія Кіссе, попри те, що, за їхніми словами, “впливова сім’я робитиме усе можливе, щоб молодий прокурор уникнув відповідальності за скоєне”.
“Його (Геннадія - ред.) батько нещодавно став народним депутатом. Самого Геннадія нещодавно підвищили. Але навіть якщо вони спробують усіма можливими шляхами закрити нам рота, я нікому не дозволю знущатися з моєї дочки”, - говорить батько Олени.
У прокуратурі Броварів ситуацію ніяк не прокоментували. Відомо, що Геннадій Кіссе був переведений у Бровари з прокуратури Одеси після скандалу щодо його подвійного громадянства і незаконного ведення підприємницької діяльності на території Болгарії.
Це вже не перший скандал, пов’язаний з дітьми чиновників. Влітку 2011 року Роман Ландік у Луганську побив дівчину в ресторані. А племінник Ганни Герман побив вагітну дружину, двох дівчат і співробітницю міліції.

 

 

 Title 
  

Біля узбережжя Туреччини затонуло судно з українцями

 

Біля берегів Туреччини затонуло судно з українцями. Один з моряків загинув. Троє моряків було врятовано. Без вісті зниклими на даний момент вважаються вісім членів екіпажу судна. Аварія корабля сталася вранці 4 грудня в Чорному морі, неподалік від Стамбула, пише Hurriyet.
Суховантаж Volgo Balt 199, який перевозив вугілля, не подавав сигналів SOS, вийти на зв’язок з ним не вдалося. До ймовірного місця аварії корабля скеровані сили берегової охорони Туреччини та рятувальники.
Пошуки зниклих безвісти ускладнені сильним штормом, який другу добу не вщухає біля Стамбула й околиць.
Як стало відомо, Міністерство закордонних справ України перевіряє інформацію ЗМІ про те, що біля Стамбула затонуло судно, на борту якого були 11 громадян України.
Також, за останніми повідомленнями турецьких ЗМІ, пошуковим групам вдалося врятувати трьох членів екіпажу Volgo Balt 199.
Нагадаємо, в грудні 2011 року біля берегів Франції врятували український екіпаж затонулого корабля “Флорес”. А наприкінці липня 2011 року вісім моряків-громадян України були врятовані із затонулого біля берегів Сингапуру балкера B Oceania (прапор Мальти).
 

 

Підготував Юрій Токарський
За повідомленнями інформагенств

Дещо про Український Вільний Університет

«Сьогоднішніми страхами про кінець світу ми порушуємо першу заповідь Божу», – протоієрей Олександр Авдюгін

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers