rss
06/16/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
У фокусі – Америка \ Чикаго за тиждень

 В Іллінойсі рівень foreclosure зріс на 19% порівняно з минулим роком

Два звіти, оприлюднені минулого четверга, показали, що ринок житла в Чикаго потерпає, як і раніше, а темпи його відновлення відстають від середніх по країні.
12.212 об’єктів власності отримали повідомлення про foreclosure у шістьох округах Чикаго минулого місяця, що на 3,6% більше, ніж у вересні, та на 18,6% більше, ніж у жовтні 2011 року, як повідомили у Realty Trac.
У жовтні 3.117 будинків в округах Cook, DuPage, Kane, Kendall, Lake та Will забрали кредитори.
По всьому штату Іллінойс випадки втрати права викупу заставленого майна (foreclosure) зросли на 19% у жовтні порівняно з минулим роком.
На національному рівні кількість надісланих сповіщень про втрату права викупу, до яких входять первинні повідомлення про неспроможність сплати іпотечного боргу (mortgage default), заплановані аукціони та заволодіння майном банками, зросли на 3% з вересня, але знизилися на 19% порівняно з жовтнем 2011 року. Банки заволоділи 53.478 об’єктами власності по всій країні у жовтні.
«Ми, як і раніше, спостерігали абсолютно різні тенденції foreclosure по всій країні у жовтні, які залежали, насамперед, від того, яким чином у кожному штаті намагалися впоратися з великим обсягом протермінованих кредитів під час найважчої кризи foreclosure в 2010 році», – повідомив у своїй заяві Дарен Блумквіст, віце-президент з Realty Trac.
Тим часом Zillow повідомляє, що негативні капітальні тенденції послаблюються на території Чикаго, але відсоток домовласників із проблемними іпотеками тут залишається більшим, ніж деінде.
Протягом третього кварталу частка будинків у Чикаго, які зазнали проблем з іпотечними кредитами, тобто, борг за кредитами, був більшим, ніж, власне, вартість нерухомості – впала до 36,6% з 39,2% другому кварталі. Повна втрата капіталу для тих 639.495 будинків склала $ 51,1 мільярда доларів, – повідомляє Zillow.
Найбільш проблемні райони з будинками, вартість яких стала нижчою, ніж борг за іпотеку, є з поштовими індексами: 60626 (Rogers Park), 60466 (Park Forest), 60653 (North Kenwood/Oakland), 60471 (Richton Park) і 60409 (Calumet City).

 


 

 

 Title 
  

Користування громадським
транспортом стане дорожчим

 

Відповідно до нового бюджету на 2013 рік, на пасажирів СТА, які користуються проїзними, чекає підвищення вартості проїздів, в середньому, на 55 відсотків, починаючи вже зі середини січня.
Виняток складає одноразова сплата за проїзд. Залежно від форми розрахунку – готівкою чи карткою – $2.25 для поїзда та $2 чи $2.25 – для автобусів залишаться незмінними ще на рік.
Винятком стане проїзд по Blue Line з O’Hare International Airport. Одноразовий проїзд зросте у вартості з 2,25 доларів до 5 доларів. Ті, хто скористаються метро до аеропорту, наприклад, щоб зустріти гостей, за умови повернення назад впродовж 2 годин заплатять лише 25 центів за трансфер.
Таке подорожчання, як очікується, має зібрати 56 мільйонів доларів за рік, які, разом з іншими заходами, допоможуть погасити дефіцит бюджету у розмірі 165 мільйонів доларів.
Вартість 30-денного проїзного зросте з 86 доларів до 100; 7-денний проїзний подорожчає з 23 доларів до 28-ми. Триденний проїзний, який коштує зараз 14 доларів, буде коштувати 20. Проїзний на один день із теперішніх 5.75 коштуватиме 10 доларів. У той же час проїзд для учнів знизиться з 85 до 75 центів, щоб заохотити відвідування школи.
Пільговий проїзд для пенсіонерів та інвалідів виросте з 85 центів до $1 на автобус і $ 1,10 на залізниці. Вартість 30-денного пільгового проїзного збільшиться до $50 з $ 35 в даний час. Пенсіонери та інваліди, які мають пільги за програмою Circuit Breaker, будуть і надалі їздити безкоштовно.

 

Новий поворот у найгучнішій
кримінальній справі проти чиказького психіатра

 

 Title 
  

Департамент охорони здоров’я та у справах сім’ї штату Іллінойс (Illinois Department of Healthcare and Family Services) призупинив виплати за програмою Medicaid сумнозвісному психіатрові Чикаго, який, за словами федерального уряду, обманним шляхом призначав антипсихотичні препарати тисячам психічно хворих пацієнтів з будинку для людей похилого віку.
Це означає, що докторові Майклу Дж. Райнштайну, якого також звинувачують в отриманні хабарів від фармацевтичних компаній, буде заборонено отримувати виплату Medicaid, і що будь-які необроблені подані рахунки не будуть оплачені, заявив Бредлі Харт, генеральний інспектор Medicaid.
Харт сказав, що 180-денне припинення виплат може продовжитись, відповідно до статусу федерального позову, який був поданий минулого тижня.
Тим часом інший державний орган, Департамент фінансового та професійного регулювання Іллінойсу (Illinois Department of Financial and Professional Regulation), подав офіційну скаргу проти Райнштайна, у якій описано звинувачення штату, що може призвести до дисциплінарних заходів стосовно його медичної ліцензії. Попереднє слухання призначене на 17 грудня.
У позові з 2 розділів стверджується, що Райнштайн «постійно і безперервно» призначав літнім пацієнтам різні психотропні препарати, зокрема, клозапін, відомий також своїм брендом Clozaril, незважаючи на ризик потенційно небезпечних для життя побічних ефектів, включаючи судоми і смерть.
«Відповідач знав і/або повинен був знати, що клозапін вважається препаратом крайнього випадку для літніх пацієнтів», – йдеться у позові.
У позові також стверджується, що Райнштайн призначив лікування в обмін на фінансову компенсацію від IVAX, головного виробника клозапіну, і Teva Pharmaceutical Industries Ltd, компанії, яку пізніше поглинула IVAX.
69-річний Reinstein сказав, що він не знав про призупинення виплат і не може прокоментувати це. Але він сказав, що призначав препарат належним чином.
«Я відчуваю, що моє лікування клозапіном був виправданим», – сказав він. «Я думаю, що для людей із важкими психічними розладами, яких лікую, застосування клозапіну було найкращим вибором. Я впевнений, що мене виправдають».
Він сказав, що позичить гроші, якщо буде потрібно продовжити свою медичну практику, яка включає роботу в чотирьох лікарнях, 20 будинках для людей похилого віку та його офіс.
Виконуючий обов’язки прокурора США Гарі Шапіро минулого тижня заявив, що федеральний позов проти Райнштайна є «найбільшим цивільним позовом Чикаго про шахрайство з лікарськими рецептами проти особи».
Спільне розслідування Tribune і ProPublica 2009 року, некомерційної слідчої журналістської групи, виявило незвичне захоплення Райнштайна клозапіном, пов’язане, щонайменше, з трьома смертельними випадками. У 2007 році він виписав більше рецептів на клозапін, ніж усі лікарі у Техасі разом взяті, як показало розслідування. Департамент фінансових та професійних регулювань Іллінойсу (Illinois Department of Financial and Professional Regulation) згадав журналістські розслідування своїй скарзі.
У своєму позові федеральна влада стверджує, що Райнштайн надав, щонайменше, 140.000 фальшивих заяв у Medicare і Medicaid для антипсихотичних препаратів, які він прописав, базуючись на відкатах, отриманих ним від фармацевтичних компаній, а не через медичні потреби своїх пацієнтів.
Крім того, він, нібито, подав ще 50.000 вимог до Medicare і Medicaid, в яких неправдиво заявив, що він належним чином промоніторив стан його пацієнтів у понад 30 будинках для людей похилого віку району та установах тривалого догляду, – йдеться у позові.
Позов повідомляє про відшкодування потрійних збитків відповідно до False Claims Act, а також про значні цивільні штрафи за кожну з десятків тисяч, нібито, помилкових заяв – на загальну суму, яка може легко досягти мільйонів доларів, якщо влада докаже звинувачення проти Райнштайна.

 

  Title
  

У зоопарку Lincoln Park показали нове дитинча горили

 

У зоопарку Lincoln Park нове поповнення у сімействі горил. Малятко-самка стало другою західно-рівнинною горилою, народженою у зоопарку восени цього року.
Маля є дитинчам Роллі, 16-річної самки, та 23-річного самця Квана, який також є батьком Патті, самки-горили, що народилася у жовтні. Мамою є Петті є інша самка зі стада – Бана. Дитинча народилося у п’ятницю дещо несподівано, оскільки в зоопарку вважали, що в Роллі було більше шансів народити у грудні, заявила прес-секретар зоопарку Тіффані Радл.
Дитинча, якому ще не дали імені, стало мешканцем зоопарку Lincoln Park у третьому поколінні. Його мати є дочкою 34-річної Ковалі, яка також входить до складу восьми членів стада горил у зоопарку.
Дитинча добре почувається, і Роллі добре ладить із ним.
«Ми в захопленні від зв’язку, який уже спостерігається між мамою і дитиною», – розповіла Морін Ліхі, куратор приматів зоопарку. «Обоє проводили більшу частину свого часу у лігві, яке Роллі ретельно спорудила. Інші особини в загоні дуже зацікавлені, передусім, Бана і Патті, які часто перебувають поруч».
Члени зоопарку змогли першими побачити дитинча у вівторок з 11 ранку до 1 години дня в Центрі африканських мавп Regenstein, а публіку пустили з 1 до 4:30 після обіду. Будиночок мавп буде відкритим з 11 ранку до 4:30 в середу і під час решти часу сезону.

 

Новий рекорд сонячного світла в Чикаго може
бути встановлений цього місяця

 

Чикаго, можливо, й не найсонячніше місто, однак цього року, здається, поб’є рекорд сонячного світла за останні 70 років у своєму регіоні.
Найдовший аномальний показник сонячного світла у Чикаго відзначено записами, починаючи з 1893, може випасти на 30 листопада.
Кожного місяця, починаючи з жовтня 2011 року, синоптик Френк Вачовські записував понаднормові показники сонячного світла на офіційному сайті прогнозу погоди Чикаго. Френк розповів, що рекорд усіх часів складають 13 місяців поспіль із грудня 1935 по грудень 1936 року.
По завершенню більшої частини листопада територія отримала 60% можливого сонячного проміння (норма становить 42%), так що зараз ми на шляху до 14-го місяця підряд із показником сонячного світла, який є вищим від нормального.
Інший рекорд погоди може бути в небезпеці на День Подяки. Нещодавні зміни у верхніх шарах атмосфери готують мешканців Чикаго до можливо найтеплішого Дня Подяки з часів рекордних 69 градусів за Фаренгейтом у 1966 році.
 

У фокусі – Америка

Світові загрожує кінець, а США – «fiscal cliff»!

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers