rss
04/28/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Новини \ Міжнародний огляд \ Міжнародний огляд

 Іванішвілі в Брюсселі підтвердив курс Грузії на інтеграцію в Європу

Прем’єр-міністр Грузії Бідзіна Іванішвілі за підсумками своєї зустрічі з головою Євроради Германом ван Ромпеєм знову висловився на користь інтеграції своєї країни в Євросоюз і євроатлантичний простір.
В Брюсселі після зустрічі з головою Єврокомісії Жозе Мануелем Баррозу він подякував європейській стороні за підтримку територіальної цілісності Грузії, передає “Інтерфакс”.
“Ми дякуємо за дуже ясну позицію щодо Женевського переговорного процесу і принципову позицію в тому, що стосується територіальної цілісності Грузії, а також відносин між Російською Федерацією і нашою країною”, - сказав Іванішвілі під час короткого брифінгу з ван Ромпеєм.
Іванішвілі і ван Ромпей виступили з невеликими заявами без можливості для журналістів поставити запитання.
Як і після зустрічі грузинського прем’єра з главою Єврокомісії, сторони наголошували на важливості завершення переговорів щодо угоди про асоціацію між Грузією і ЄС до саміту “Східного партнерства” у листопаді 2013 року в Вільнюсі, а також візового діалогу. Ван Ромпей заявив про підтримку Євросоюзом територіальної цілісності Грузії.
Раніше Іванішвілі заявив, що розраховує налагодити відносини з Росією.


 

У Бельгії пройшла 20-тисячна маніфестація
на знак солідарності з працівниками заводу “Форд”, який закривають

 

Близько 20 тисяч людей вийшли на маніфестацію 11 листопада в бельгійському місті Генк, щоб висловити свою солідарність із працівниками місцевого заводу “Форд”, який компанія має намір закрити в 2013 році, щоб перенести виробництво в Іспанію.
Члени різних профспілкових організацій та громадяни, які симпатизують людям, що втрачають роботу, часто повним складом сімей, взяли участь в акції солідарності, передає “Інтерфакс”.
У маніфестації, поряд з лідерами профспілкових об’єднань, брали участь також губернатор провінції Лімбург (Фландрія) Херман Рейндерс, ректор університету міста Хасельт Люк де Схеппер, президент парламенту Фландрії Ян Пейманс, бургомістри і муніципальні радники низки міст провінції. До них приєдналися делегації підприємств з усієї Фландрії.
Безпрецедентний факт, відзначений місцевими ЗМІ, - участь в акції католицької церкви. На чолі колони йшов єпископ Хассельтський. А на мечетях провінції були розклеєні плакати, що закликали долучилися до маршу солідарності.
Раніше фламандський уряд повідомив про підготовку спеціального стратегічного плану для Лімбурга, спрямованого на підтримку економіки провінції після закриття заводу “Форд” в Генку. План, над яким працює група експертів, буде готовий до січня 2013 року.
Варто зазначити, що Бельгія приєдналася до списку країн, жителі яких проводять і акції протесту. Акції проти політики жорсткої економії поновилися восени.

 

Єгипетський шейх закликав зруйнувати
піраміди і Великого сфінкса як символи поклоніння ідолам

 

Один з лідерів єгипетських салафітів, шейх Мурган Салем аль-Гохарі закликав зруйнувати піраміди і Великого сфінкса у Гізі. Про це повідомляє телеканал “Аль-Арабія”.
Ісламський проповідник стверджує, що обов’язком кожного мусульманина є знищення подібних символів поклоніння ідолам. При цьому він провів паралелі із зруйнованими талібами баміанськими статуями Будди в Афганістані.
Аль-Гохарі відомий в Єгипті своїми ультрарадикальними поглядами. За попередньої влади його кілька разів було засуджено, а звільнено лише після революції.
Раніше повідомлялось, що лідер маловідомої ісламістської партії “Національна єдність”, що з’явилася в Єгипті в результаті революції, Абдель Латіф аль-Махмуд звернувся до нового президента Мухаммеда Мурсі з пропозицією знести великі піраміди в районі Гізи як “непотрібний країні пам’ятник язичницької культури”.

 

Всесвітньо відомий курорт Акапулько збанкрутував

 

Влада мексиканського курортного міста Акапулько визнала себе банкрутом і повідомила, що до кінця цього року муніципальний борг перевищить 160 млн. доларів. Влада міста наголошує, що для виходу з нинішньої кризової ситуації їм потрібна фінансова допомога федеральної влади.
Чинне керівництво Акапулько звинувачує в банкрутстві попередню владу міста і складну криміногенну ситуацію, повідомляє Бі-Бі-Сі.
Зазначимо, що півроку тому в районі Акапулько стався сильний землетрус силою 7,6 бала за шкалою Ріхтера. Осередок землетрусу залягав на глибині 17,5 кілометра, епіцентр підземних поштовхів перебував за 25 кілометрів на схід від міста Ометепек і за 186 кілометрів на схід від Акапулько.

 

За добу масових розпродажів в Інтернеті
китайці витратили понад 3 млрд. доларів

 

 У Китаї пройшов так званий День парубка, який традиційно вважається найбільш завантаженим періодом для місцевих інтернет-магазинів. Це майже точна копія американського кіберпонеділка (наступний понеділок після Дня подяки), проте китайський варіант масових розпродажів в Інтернеті обійшов свого конкурента за всіма показниками. За добу понад 100 млн. китайських користувачів витратили в Мережі понад  3 млрд. дол., повідомляє РБК Україна.
Вигаданий китайськими студентами в 90-х роках День парубка набирає дедалі більшу популярність серед жителів КНР. Свято відзначається 11 листопада (дата проведення містить відразу чотири одиниці) і всього за півтора десятиліття встиг вирости з новомодної студентської традиції у всенародно улюблену акцію завдяки активним маркетинговим зусиллям представників китайського сектора e-commerce. Саме в цей день онлайн-магазини надають своїм покупцям різні бонуси, подарунки та знижки до 70%.
Цього разу День парубка побив усі рекорди минулих років. Більш ніж 50 тис. продавців, представлених на платформах Taobao і Tmall.com (обидва ресурсу належать китайському інтернет-гігантові Alibaba), за добу встигли реалізувати товари на суму 3 млрд. дол., стверджують дані материнської компанії. Для порівняння, найзавантаженіший день для інтернет-магазинів у США, кіберпонеділок, приніс торік усім американським онлайн-рітейлерам 1,25 млрд. дол. виторгу, підрахували в comScore.
Такий успіх китайських представників сектора e-commerce багато в чому ґрунтується на масштабах місцевого ринку. На сьогодні в КНР зареєстровано майже 538 млн. інтернет-користувачів, з яких покупки в Мережі здійснюють близько 193 млн. людей, що на 23 млн. більше, ніж у США, стверджують дані Boston Consulting Group. Китай поки що програє США і Японії за сукупним обсягом витрат за рік у Мережі (близько 74 млрд. дол. проти 256 млрд. дол. у США), однак фахівці BCG впевнені, що ситуація зміниться вже в 2015 році. За їхніми підрахунками, до цього часу обсяг китайського ринку e-commerce сягне 360 млрд. дол.
“Уже через кілька років Китай стане найбільшим інтернет-ринком планети, а незабаром після цього і найбільш значущим. Компаніям з глобальними амбіціями варто замислитися над своєю активною присутністю на цьому ринку, у разі якщо вони хочуть досягти успіху в бізнесі”, - вважає старший партнер BCG Крістоф Неттесхейм.
Китай досі переживає вибухове зростання кола інтернет-користувачів, а разом з ним і тих, хто закуповується онлайн. Приміром, за 2011 рік, за даними iResearch, кількість мережних покупців зросла аж на 39 млн. людей (+26%). Аналогічними темпами зростають і витрати китайців на покупки в Інтернеті. Згідно з офіційними даними китайського e-commerce Research Center, за першу половину 2012 року громадяни КНР заплатили за товари і послуги в Мережі близько 56 млрд. дол. (+18,6%). Поки що на частку Інтернету припадає лише 4,32% сукупного обсягу продажів у країні, що є порівняно слабким показником. Правда, на відміну від ринків, що розвиваються, його збільшення буде забезпечено не тільки поступовою зміною балансу в бік онлайн-шопінгу, а й зростанням внутрішнього споживання, що стало однією з пріоритетних завдань сучасного Китаю.

 

Президент Болівії потроїв власні статки,
приймаючи в подарунок накидки-пончо

 

 Президент Болівії Ево Моралес за шість років президентства потроїв свій статок, насамперед завдяки великій колекції національних латиноамериканських накидок пончо, які йому дарують у поїздках по країні. У 2006 році, коли Моралес прийшов до влади, його особистий капітал оцінювався в 112 тисяч доларів США, а тепер він сягає 389 тис. доларів, згідно з податковою декларацією. При цьому щомісячна зарплата глави держави не перевищує 2,2 тисячі доларів, пишуть РІА “Новости”.
Моралес пояснив, що потроєнням капіталу він зобов’язаний здебільшого різним подарункам у вигляді виробів народного промислу, отриманим ним за шість років президентства. Зокрема, в його колекції зібралося 500 пончо, загальну вартість яких він оцінює приблизно в 100 тисяч доларів.
Заява Моралеса вже викликала обурення в таборі болівійської опозиції. Так, голова опозиційної Національної єдності Самюель Медіна заявив, що йдеться про злочин, адже закон забороняє чиновникам приймати подібні подарунки.
У 2009 році Моралес заявляв, що має намір створити музей, де будуть зберігатися подарунки, отримані ним за роки його правління. Вже тоді в його колекції подарунків були десятки традиційних головних уборів, пончо та інших предметів одягу та аксесуарів з кожного регіону країни.
53-річний Моралес - представник корінної народності аймара. Не закінчивши середньої школи, він пішов працювати, а пізніше став профспілковим лідером “кокалерос” - селян, що вирощують коку. Моралес - прихильник легалізації коки. Традиційне використання коки в Болівії він називає частиною культури Анд і неодноразово виступав з високих трибун, зокрема в ООН, з цими пропозиціями. Моралес навіть жував листя коки на конференції ООН з наркотиків.

 

Венеція йде під воду: місто переживає найбільшу за 50 років повінь

 

Шторми, які вирують у Середземному морі, вже два тижні не дають Венеції спокою. Після повені 1 листопада, коли висота припливу сягнула 140 сантиметрів, стихія “взяла” ще вище, викликавши підйом води на 149 сантиметрів. Це найсильніша за останні 50 років повінь.
Під воду пішло 70% площі туристичного міста, а в інших провінціях стихія викликала знеструмлення і руйнування будинків. Влада, яка ще не встигла оговтатися від попереднього удару, вирішила попросити допомоги у Європейського фонду фінансової стабільності, пише італійське агентство ANSA. Тривалі дощі призвели до рясних опадів у Венеції. По більшій частині території міста можна пересуватися не інакше, ніж у гумових чоботях, при цьому знаменита площа Сан-Марко пішла під воду на 60 сантиметрів. Рекордний рівень води був зафіксований на мисі Пунта делла Салюте - 149 сантиметрів. Тим не менш, за повідомленнями влади, у Венеції ніхто не постраждав і серйозних ушкоджень повінь місту не завдала, тоді як регіони Тоскана і Лігурія виявилися в менш втішному становищі, пише La Repubblica.
У Тоскані 200 осіб евакуйовані, а рятувальники досі розбирають завали, що утворилися внаслідок зсувів і падіння дерев. Багато жителів заблоковані в будинках і машинах. У тосканській провінції Масса-Каррара, якій не пощастило найбільше, 50 людей залишилися без даху над головою, в 1700 будинків не подається електрика. Дорожнє сполучення порушено внаслідок сходження зсувів на шляхи і затоплення мостів. Всім мешканцям радять ховатися на верхніх поверхах будинків.
Влада країни звернулася по матеріальну допомогу до Євросоюзу.
“Ми попросили послаблень у Європейського фонду фінансової стабільності задля того, щоб провести евакуацію і вжити необхідних заходів обережності напередодні повені”, - повідомив у Twitter міністр довкілля Коррадо Кліні про вимушені заходи в умовах економічної кризи.
Повінь стала найбільшою в історії Італії за останні 50 років, і шостою за силою від 1872 року, після того як було встановлено перші прилади для вимірювання і автоматичної реєстрації коливань рівня води. Найсильніша повінь сталася 4 листопада 1966 року: вода того дня піднялася на рекордні 194 сантиметри.

 

В Австралії священик у битві за паркувальне
місце відкусив суперникові вухо

 

80-річний католицький священик Томас Генрі Бірн з австралійського міста Перт відкусив вухо представнику духовенства, який зайняв його місце на автостоянці. Інцидент стався на початку осені цього року, та про нього стало відомо аж тепер, пише Huffington Post.  Як пише видання, коли 81-річний отець Томас Кемерон відмовився забрати свою машину з місця, що належало Бірну, останньому довелося застосувати силу, і в бійці той відкусив Камерону шматочок вуха.
У свою чергу Кемерон вдарив Бірна в око, після чого, побачивши на асфальті шматочок власного вуха, загорнув його в газету і побіг до місцевої лікарні, де йому пришили відірвану частину вуха на місце.
Тим часом, за викликом потерпілого священика до його кривдника приїхала поліція, яка звинуватила Томаса Генрі Бірна в заподіянні тяжких тілесних ушкоджень. Чоловік постав перед судом. Влада заборонила йому наближатися до потерпілого ближче, ніж на 100 метрів. Обидва учасники інциденту від коментарів відмовилися.

 Підготував Юрій Токарський
За матеріалами інформагенств

Міжнародний огляд

Міжнародний огляд

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers