rss
04/24/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Новини \ Події в Україні \ Події в Україні

 У Києві Дарт Вейдер з білборда подякував за підтримку на виборах: “Мій рейтинг зумовлений реальними справами”

Герой “Зоряних воєн”Дарт Вейдер з білборда висловив сердечну подяку українцям, які висловили довіру Темному Лорду на виборах до Верховної Ради України, пише vader.com.ua.
“Високий результат не став для мене несподіванкою, тому що мій рейтинг зумовлений реальними справами, а не порожнім базіканням. Але розслаблятися рано, на перевиборах у п’яти проблемних округах мій штаб розраховує взяти 30 - 40% - заявив Владика ситхів. - Я закликаю українців відсунути вбік жарти і зробити серйозний вибір на користь електронного уряду, на користь реформ, рішуче проігнорувавши Путіна, Панду, Леді Гагу та інших технічних кандидатів Партії регіонів”.
Нагадаємо, в Україні приблизно 2% бюлетенів були зіпсовані сторонніми написами. При цьому абсолютне лідерство в жартівливому голосуванні - у героя “Зоряних воєн” Дарта Вейдера, котрий таки обігнав Чака Норріса, Обаму та інших героїв.
На сайті Дарта Вейдера відзначають, що це наразі єдиний український політик, котрий подякував своїм виборцям.

 


 

 

МВФ побачив, що в “тіні” перебуває 20% економіки України

 

МВФ оцінює частку тіньової економіки України в 20%. Про це на конференції Інституту Адама Сміта заявив постійний представник МВФ в Україні Макс Альєр, передають “Українські новини”.
“Незважаючи на тіньову економіку, яка у вас займає близько 20%, у вас багато невикористаних ресурсів”, - сказав він.
Зі слів Альєра, на подальше зростання економіки буде впливати падіння цін на чорні метали на світовому ринку.
Він також зазначив, що важливий показник економіки - дохід на душу населення – в Україні в 10 разів менший, ніж у країнах Європейського Союзу.
Як повідомлялося, нещодавно віце-прем’єр міністр - міністр соціальної політики Сергій Тігіпко заявив, що в Україні 145 млрд. гривень виплачуються в “конвертах”, а 4,7 мільйона українців працюють нелегально.
Згідно з оцінками податківців, опублікованими в ході презентації Концепції реформування податкової системи у серпні, обсяг тіньового сектора української економіки становить щонайменше 350 млрд. грн. на рік.
Цей обсяг, за оцінками фіскальних органів, розподіляється наступним чином: 170 млрд. грн. становить зарплата в “конвертах”, 100 млрд. - доходи власників активів - виведення безготівкових коштів у готівкову форму або на інвалютні рахунки в іноземних банках, 35 млрд. - неофіційні платежі, 45 млрд. грн. - основні засоби, матеріальні ресурси і послуги тіньового сектора.

 

Експерт: Європа має інструменти тиску
на Україну, але змушена їх дозувати

 

Євросоюз має можливість тиснути на Україну, однак змушений ретельно дозувати і тиск, і можливі санкції. Про це заявив провідний політолог із Європейського інституту міжнародних відносин (IERI) Жак Ліппер, повідомляє Радіо “Свобода”.
За словами Ліппера, Європа може почати пильніше стежити за закордонним капіталом представників української влади та грошовими потоками компаній, наближених до президента Віктора Януковича. Однак навряд чи може заморозити ці рахунки.
“Гадаю, що більшість капіталів (української політично-бізнесової верхівки) – у найміцніших державах ЄС, тобто у країнах Бенілюксу, Німеччині, Австрії, Фінляндії та ще Швейцарії, там, де гроші перебувають у безпеці”, - сказав експерт.
Відповідаючи на запитання, чи може Євросоюз посилити тиск на українську владу у зв’язку з виборами, які засвідчили ослаблення демократії, Ліппер зауважив, що “це доволі делікатне рішення – застерегти, що ми заблокуємо капітали, які перебувають тут”.
Для цього, за словами експерта, потрібна згода Єврокомісії, або навіть Європарламенту.
“Є ще й угода про партнерство між Україною та ЄС, і співдружність може вирішити, що вона її більше не дотримується або ж обмежує її чинність. Проте вплив і цього методу політичного тиску залежить від того, наскільки відносини з Євросоюзом цінні для нинішнього українського режиму”, - сказав він.
Ліппер додав, що сьогодні “режим Януковича, здається, схильний до зближення і навіть доволі поглиблених угод із Росією”, чого Москві “тільки й треба”.
“З одного боку, Росія хоче створити навколо себе коло захисту від решти світу. З іншого, Україна – це надзвичайно важливий економічний партнер, візьміть хоча б її потужність як світового експортера зернових. Тож і перед Радою Євросоюзу, і перед Європарламентом стоїть складне завдання: дозувати тиск на Україну і визначити крайню межу цього тиску”, - сказав експерт.
Він додав, що Євросоюз щодо України донині проводив політику добросусідства, яка дала поштовх угоді про партнерство, а згодом і угоді про асоціацію.
“Це не дуже подобається Росії. До того ж українці транзитують газ і нафту, а це їм теж дає можливість тиску в тому чи іншому напрямку. Водночас усе - економіка, культура, спільна історія – наштовхує на думку, що одного дня Україна повинна асоціюватися із Євросоюзом. Тому й дозування санкцій щодо уряду цієї держави дуже складне”, - підсумував Ліппер.
Раніше повідомлялось, що, на думку екс-міністра економіки України Богдана Данилишина, Європа може почати перевірку законності походження українських капіталів, розміщених за кордоном.

 

Україна опинилася в четвірці європейських
країн, де відступають від свободи слова

 

Білорусь, Угорщина, Туреччина та Україна показують небезпечні приклади відступу від свободи ЗМІ у Європі. Про це заявив Міжнародний інститут преси, і включив ці країни у “Європейський список особливої уваги” (“Europe Watch List”).
Список країн, що викликають занепокоєння через відступи від принципів свободи слова, формується на підставі звітів від експертів інституту та його партнера - Медіаорганізації Південно-Східної Європи (SEEMO), передає “Телекритика”.
МІП вважає, що саме Білорусь, Угорщина, Туреччина та Україна показують символічні елементи все сильнішої загрози свободі медіа в Європі.
У Білорусі нещодавні президентські та парламентські вибори, за заявами західних спостерігачів, були проведені у атмосфері погроз журналістам.
Багато журналістів зазнали нападів через висвітлення протестів, що відбулися у грудні 2010 року, після перевиборів президента Олександра Лукашенка на четвертий термін.
В Україні зафіксовано аналогічні порушення свободи ЗМІ на шляху до парламентських виборів 28 жовтня 2012 року.
Занепокоєння викликав розгляд парламентом пропозиції про повернення кримінальної відповідальності за наклеп. І хоча такі плани були відкладені минулого місяця, але спостерігачі побоюються, що все може повернутися після виборів.
У Туреччині кількість журналістів, що потрапили у в’язницю, зросла до 76, що робить цю країну провідним тюремником журналістів у всьому світі. Більшість з них ув’язнені за безпідставними звинуваченнями у пропаганді терористичних організацій.
В Угорщині закони про ЗМІ, ухвалені у 2010 році, досі чинні, висуваючи обмежувальні вимоги до змісту журналістських матеріалів.
Продовжує зростати побоювання, що й інші країни колишнього Східного блоку будуть йти за прикладом Угорщини у розгляді власного медіазаконодавства.

 

Томенко: земельне питання буде ключовим у 2013 році

 

Заступник голови Верховної Ради Микола Томенко заявив, що команда президента України Віктора Януковича змушує нинішню парламентську більшість підтримати продаж землі вже в 2013 році, повідомляє УНІАН.
На думку Томенка, земельне питання буде ключовим у 2013 році, “оскільки влада так накерувалася, що має борги перед усім світом: від Заходу - до Росії і Китаю”.
“А найбільше перед власними громадянами, оскільки бюджет 2012 року був тотально недовиконаний за всіма статтями, починаючи від капітальних вкладень у будівництво, закінчуючи освітою і охороною здоров’я”, - підкреслив Томенко.
Тому, на його думку, сьогодні між депутатами парламентської більшості, які розуміються на проблемах сільського господарства, та командою Януковича йде жорстка боротьба з цього питання.
До прикладу віце-спікер нагадав, що на попередньому засіданні ВР до порядку денного був внесений законопроект про обіг землі сільськогосподарського призначення, в якому до другого читання Комітет з питань аграрної політики та земельних відносин врахував пропозиції, що надійшли від опозиції, зокрема і його пропозицію про мораторій на продаж земель сільськогосподарського призначення до 1 січня 2016 року.
Водночас Томенко наголосив, що “після того, як представники команди Віктора Януковича вже спланували собі початок продажу землі у 2013 році, було зроблено все, щоб даний законопроект був знятий з розгляду”.
“І я прогнозую, що більшість Верховної Ради теперішнього скликання під тиском команди Януковича в останні дні може прийняти даний законопроект у редакції першого читання, яка передбачає, що мораторій на продаж землі продовжується лише до прийняття закону про обіг земель сільськогосподарського призначення, який, у свою чергу, повинен бути запропонований Верховній Раді не пізніше 1 січня 2013 року. А отже, на початку 2013 року вже буде проголосовано, й автоматично буде знято мораторій”, - сказав Томенко.
“Ми будемо стежити за тим, чи змусять комітет з питань АПК переглянути своє рішення і підтримати у другому читанні редакцію, яка даватиме можливість у 2013 розпочати продаж землі”, - підсумував віце-спікер.
Раніше повідомлялось, що у жовтні депутати Верховної Ради ухвалили протягом двох засідань аж 42 закони, які стосувались сфери економіки і фінансів, природних ресурсів і будівництва, а також норм про землю.

 

Захарченко просить у Януковича майже мільярд на МВС

 

Міністр внутрішніх справ Віталій Захарченко просить президента Віктора Януковича збільшити наступного року видатки на МВС на 980 мільйонів. Про це він заявив на нараді керівників правоохоронних органів у вівторок, 13 листопада, пише Українська правда.
“Цього року фінансування МВС Кабміном збільшилося лише на 4 мільйони. За рахунок внутрішнього перерозподілу коштів ми виділили ще 72 мільйони на заходи, пов’язані з запровадженням нового КПК. Водночас ми просимо розглянути можливість збільшення фінансування МВС на 980 мільйонів”, - звернувся Захарченко до президента.
За його словами, “цей рік для органів МВС був знаковим та відповідальним”.
“Ми на високому рівні провели Євро-2012. Наші дії отримали позитивну оцінку як в країні, так і за її межами. Міністерство ретельно готувалося до виборів та забезпечило охорону громадського порядку як під час виборчого процесу, так і під час підрахунку голосів”, - заявив голова МВС.
“Незважаючи на ці масштабні події, МВС не покинуло боротьбу зі злочинністю та корупцією. Припинено діяльність 14 банд, 12 злочинних організацій, 36 організованих злочинних груп з корупційними зв’язками, завершено розслідування 1600 корупційних злочинів. Матеріальні збитки на 1,5 мільярда гривень відшкодовані повністю”, - зазначив міністр.
Зазначимо, що в жовтні з’явилася інформація про те, що Віктор Янукович має намір ініціювати скорочення тисяч співробітників спецпідрозділів Служби безпеки України та Міністерства внутрішніх справ.
“Реформа правоохоронної системи почнеться зі скорочення кількості її співробітників”, - заявляв радник президента - керівник головного управління з питань судоустрою Адміністрації президента Андрій Портнов.
Як повідомлялося, прем’єр-міністр України Микола Азаров вважає оптимальним кількість співробітників органів внутрішніх справ і стверджує, що особовий склад скорочувати не будуть.

Підготував Юрій Токарський
За повідомленнями інформагенств

У Балті шукають скарб Максима Залізняка

Події в Україні

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers