rss
04/25/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Полiтика \ Істориків національного університету звинуватили у націоналізмі
 Title 
 

 Марш патріотичної молоді Одеси

Успіх «Свободи» Олега Тягнибока на нинішніх виборах для багатьох став досить неприємною несподіванкою. Те, що вперше в історії незалежної України до парламенту пройшла політична сила, яка не приховує своїх націоналістичних поглядів, викликало роздратування комуністів, регіоналів і проросійських шовіністичних організацій.

Вони не спроможні зрозуміти, що це – закономірний результат зростання національної свідомості нашого суспільства. Українофоби всіх мастей і відтінків нині силкуються знайти винних у такому недогляді й потуранні тим, кого вони – за старою совєцькою звичкою – іменують «націоналістами-бандерівцями-фашистами». Справжню істерію здійняли з цього приводу україноненависники в Одесі, яку вони вже почали вважати оплотом «Русского міра».
Вони сприйняли як ляпас по пиці результати волевиявлення одеситів, 4,8% яких проголосували за Всеукраїнське об’єднання «Свобода», а в окрузі №135 (Приморський район міста) націоналістів підтримали 5,94% виборців. Мандат народного депутата Верховної Ради отримає і Павло Кириленко – №9 виборчого списку «Свободи», лідер її обласної організації.
Подякувавши всім за підтримку, він сказав: «Це нова сторінка в історії Одеси. В історії нашої української Одеси. Ми відчуваємо, що підтримка громади зростає. Національна ідея з кожним роком поширюється в місті. Після наступних місцевих виборів ми матимемо депутатів-націоналістів у міській і обласній радах. А це означає, що права ідея стає доконаним фактом одеської політики. Люди прагнуть позбутися московського, совєцького пласту, усіх наслідків колоніального минулого. Українці хочуть жити в нормальному суспільстві, в якому закон, національна солідарність, соціальна справедливість будуть основою – в державі, в якій кожен зможе реалізувати свій потенціал».
Здавалося б, одеським українофобам після виборів слід проковтнути гірку пігулку і мовчки втертися, так ні ж, вони заходилися після бійки махати кулаками. Цими днями на сайті «Одессит», який пов’язують із лідером фракції регіоналів у міській раді – Геннадієм Трухановим – з’явилося звинувачення на адресу викладачів історичного факультету Одеського національного університету ім. Мечникова у пропаганді націоналізму. Там, нібито, зосередилися найбільш палкі прихильники різних націоналістичних організацій. Вони, мовляв, постійно займаються «промиванням мізків» студентам, готуючи з них протестний електорат. На думку регіоналів, саме цим і пояснюється підтримка, яку «Свобода» отримала у 135-му виборчому окрузі.

 

Title  Title

 Одеські свободівці пікетують облдержадміністрацію

 Олег Тягнибок у колі одеських однодумців

 

Відповідаючи на ці випади, декан історичного факультету ОНУ – В’ячеслав Кушнір – спершу заявив, що не вважає їх «звинуваченнями», але потім усе ж почав виправдовуватися. Аби не накликати гнів очолюваного Дмитром Табачником Міносвіти, він запевнив, що викладачі керуються виключно державними стандартами. «У нас факультет аполітичний. Ми не запрошуємо до себе і не беремо участь у жодних політичних акціях, – заявив В. Кушнір. – Якщо хтось за межами факультету й має якісь політичні уподобання, то це його особиста справа як громадянина».
Слід, мабуть, із розумінням ставитися до цього висловлювання пана декана, який, про всяк випадок, вирішив наразі перестрахуватися й продемонструвати свою толерантність. Та, на мою думку, невдовзі прийде час, коли він пишатиметься своїми недавніми випускниками, які у відкритому політичному протистоянні відстоюють національні пріоритети України. Назву лише тих із відомих громадських і політичних діячів Одеси, з ким знайомий особисто. Це, зокрема, отаман «Чорноморського гайдамацького з’єднання» Сергій Гуцалюк, лідер обласної організації ВО «Свобода» – Павло Кириленко, керівник одеської «Просвіти» – Олександр Степанченко, глава обласної організації Партії «Реформи й порядок» – Вадим Поліщук, голова регіонального відділення «Комітету виборців України» – Анатолій Бойко та інші.
Чимало одеситів, а, передовсім, студентська молодь, симпатизують цим звитяжцям бійцівської вдачі. Це вони виводять своїх прихильників на відзначення державних свят, підіймаючи на Потьомкінських сходах велетенські національні прапори, влаштовують свята вишиванок, акції протесту проти свавілля антиукраїнської влади, проти впровадження російської мови як регіональної. Бувало, що марші національно свідомої молоді під прапорами «Свободи» збирали понад тисячу учасників і проходили центральними вулицями міста. Місцева влада, де засіли регіонали, комуністи – вкупі з вітренківцями – не спроможні зупинити цей поступ патріотів.
Сьогодні їх можна вітати з першим серйозним кроком до перемоги. Як написав один із студентів у соціальній мережі Facebook, тепер у «Свободи» є реальна перспектива, якщо вона не розтринькає (він сказав – «просере») підтримку молоді.
Фото з архіву автора

Кругообіг грошей та «глюків» у природі або особливості соціального гіпнозу

Справжні арійці або нові способи грабунку населення: відібрати не тільки гроші, а й органи та здоровий глузд

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers