rss
04/25/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Новини \ Події в Україні \ Події в Україні

 В Ізюмському лісі – знову вбивство на полюванні. Звинувачують депутата-«регіонала»

Прокуратура Харківської області порушила проти депутата Ізюмської міськради кримінальну справу за фактом загибелі 37-річного харків’янина на полюванні в лісі. Як повідомили в Харківській обласній прокуратурі, справа порушена стосовно 54-річного мешканця Харківщини за ознаками злочину, передбаченого ч. 1 ст. 119 (вбивство через необережність) Кримінального кодексу України, – пише газета «Сегодня».
До підозрюваного застосовано запобіжний захід у вигляді підписки про невиїзд.
Повідомляється, що загиблим на полюванні виявився 37-річний харків’янин Дмитро Гулевський, який працював юристом, а в товаристві мисливців перебував близько восьми років. Розряджав рушницю, яка раптово вистрелила, депутат від Партії регіонів Ізюмської міськради – 54-річний Валерій Гелла.
«Полювання тільки почалося, і, мабуть, хлопці вирішили змінити місце. Тож Гелла поспішав до машини і на ходу розряджав рушницю. На жаль, дуло було спрямоване якраз у той бік, звідки біг Гулевський. Але Валерій Петрович (Гелла) не міг цього бачити», – повідомив заступник голови облорганізації Українського товариства мисливців і рибалок – Анатолій Зарецький.
Як розповіли в обласному УВС, трагедія сталася через порушення техніки безпеки, але мисливці наполягають на тому, що це був нещасний випадок.
«І Дмитра Гулевського, і Валерія Геллу я знав особисто. Це професійні мисливці, ніколи не були помічені на незаконних стрільбах, а вже тим більше – за п’янкою. Валерія Петровича в нашому колективі дуже поважають, він один із найдосвідченіших – присвятив полюванню понад 20 років», – запевняє голова Ізюмської райорганізації Українського товариства мисливців і рибалок – Анатолій Довгополов.
Нагадаємо, 17 січня 2007 року в тому ж лісі на полюванні було смертельно поранено народного депутата від Партії регіонів – Євгена Кушнарьова. Слідство звинуватило в убивстві з необережності одного з учасників полювання – Дмитра Завального. У травні 2009 року Харківський апеляційний суд задовольнив клопотання про амністію Завального. Сім’я Кушнарьова неодноразово висловлювала сумніви в тому, що слідство назвало ім’я справжнього вбивці.


 
 

«Регіони» заманили у свою фракцію в новій
Раді 20 мажоритарників

 

Щонайменше, 20 кандидатів, які перемогли на мажоритарних округах як самовисуванці або представники непровладних сил, готові вступити в наступному парламенті до фракції Партії регіонів. Про це розповіло джерело у виборчому штабі ПР, – повідомляє Тиждень.ua.
«Ми не робили великого секрету з того, що хочемо сформувати однофракційну більшість. Зараз триває робота в цьому напрямку, у нас є вже зо два десятки заяв на вступ до фракції», – заявило джерело.
За його словами, серед майбутніх тушок, «здебільшого, самовисуванці, але є кандидати від інших партій».
Водночас, співбесідник відмовився спрогнозувати, чи вдасться довести фракцію Регіонів до 226 голосів. Зараз, за його даними, «можна впевнено сказати, що у нас є не менш, ніж 210 місць».
Нагадаємо, згідно з даними ЦВК, до парламенту проходить 187 кандидатів у депутати, висунутих Партією регіонів (72 – за списком партії, 115 – мажоритарники).
Своє перше засідання нове скликання Верховної Ради проведе 17 грудня 2012 року.

 

ЗМІ: «регіонали» вибрали трійку
претендентів на посаду спікера

 

Претендентами на посаду голови Верховної Ради від Партії регіонів є Сергій Тігіпко, Олександр Єфремов і Олександр Лавринович. Про це повідомляють джерела «Української правди» у Партії регіонів.
Також посаду заступника голови Верховної Ради розраховує отримати фракція комуністів.
За словами джерел, претендентами на віце-спікера від комуністів є нинішній заступник голови Ради Адам Мартинюк та Оксана Калетник, сестра нинішнього керівника Державної митної служби – Ігоря Калетника.
Нагадаємо, Верховна Рада України з другої спроби ухвалила закон про внесення змін до Регламенту, згідно з якими відтепер спікер українського парламенту обирається відкритим голосуванням. За закон у цілому проголосували 247 народних депутатів із 347 зареєстрованих у залі.

 

Мельниченку не дозволяють змінювати
місце проживання без дозволу слідчого

 

6 листопада апеляційний суд Києва підтвердив законність рішення суду, яким Миколі Мельниченку було заборонено без дозволу слідчого покидати місце проживання. Таке рішення суду на судовому засіданні оголосила суддя Ольга Єфімова.
Таким чином суд залишив рішення Шевченківського райсуду Києва без змін, а апеляційну скаргу адвоката Мельниченка – без задоволення. Повний текст рішення з мотивувальною частиною буде оголошено в суді 12 листопада о 10.00, – повідомляють «Українські новини».
А сам Микола Мельниченко заявляє про свою готовність – виїхати не тільки з місця реєстрації, але навіть і з України, незважаючи на рішення суду про обмеження його пересування.
«Я роблю офіційну заяву, що, незважаючи на рішення суду, якщо необхідно буде мені виїхати з місця моєї реєстрації та навіть з України, я виїду. У мене є шляхи і можливості, як зберегти своє життя, якщо це необхідно, я це зроблю не вперше», – сказав він журналістам.
Як повідомлялося, 24 жовтня, в міжнародному аеропорту «Бориспіль» співробітники СБУ затримали Мельниченка. За даними прес-центру СБУ, він був затриманий на підставі постанови Шевченківського районного суду Києва. Як нагадали в СБУ, Мельниченко був оголошений у міжнародний розшук, оскільки слідчим управлінням СБУ за поданням Генеральної прокуратури розслідується кримінальна справа стосовно Мельниченка.
Пізніше стало відомо, що він дав свідчення слідчим Головного управління з особливо важливих справ Генпрокуратури, і йому офіційно висунули обвинувачення. 26 жовтня Шевченківський районний суд Києва звільнив його під заставу в 76,5 тис. грн.
В Україні проти нього відновили кримінальну справу за позовом Леоніда Кучми.

 

Мирослава Гонгадзе вимагає допитати Кучму
і Литвина у справі вбивства її чоловіка

 

Мирослава Гонгадзе заявляє, що на засіданні Печерського районного суду Києва у справі щодо звинувачення екс-начальника Департаменту зовнішнього спостереження МВС України Олексія Пукача у вбивстві журналіста Георгія Гонгадзе її сторона вимагатиме допиту екс-президента України – Леоніда Кучми і спікера парламенту – Володимира Литвина. Про це вона написала на своїй сторінці в Facebook.
«У судовому засіданні у справі про звинувачення Пукача у вбивстві Гонгадзе, яку розглядає Печерський суд, ми плануємо заявити клопотання про допит Кучми, Литвина і низки інших політиків. Найближчим часом ми також будемо клопотати про свідчення Миколи Мельниченка», – написала вона.
Нагадаємо, Гонгадзе зник у Києві 16 вересня 2000 року. У листопаді того ж року в лісі на Київщині був виявлений обезголовлений труп, який, за висновками експертів, міг належати журналістові.
У 2009 році у Київській області знайдені останки черепа, які, за заявою Генпрокуратури, належать Гонгадзе. Однак тіло досі не поховали, оскільки мати журналіста – Леся Гонгадзе – відмовляється визнавати, що знайдені останки належать її синові.
Генеральна прокуратура України розслідувала кримінальну справу за фактом зникнення Гонгадзе. Перша частина справи – за звинуваченням виконавців убивства – отримала своє логічне завершення в суді. 8 липня 2008 року Верховний суд України залишив у силі вирок, винесений Апеляційним судом Києва виконавцям вбивства журналіста Гонгадзе, що працювали в органах МВС: Миколі Протасову, Валерієві Костенку й Олександрові Поповичу, згідно з яким Протасов був засуджений на 13 років позбавлення волі, решта – на 12 років.
Екс-генерал МВС – Олексій Пукач – тривалий час перебував у розшуку у зв’язку з причетністю до вбивства журналіста. У липні 2009 року його затримали у Житомирській області, і відтоді він перебуває під вартою.
Слідство встановило, що Пукач скоїв вбивство журналіста за вказівкою тодішнього міністра внутрішніх справ України Юрія Кравченка. Адвокат вдови Гонгадзе – Валентина Теличенко – заявила, що Пукач у суді серед замовників вбивства Гонгадзе назвав Леоніда Кучму і Володимира Литвина. Крім того, він визнав, що власноруч убив Гонгадзе.
Кримінальну справу стосовно Кучми було порушено 21 березня 2011 року. Він звинувачувався в перевищенні влади і службових повноважень, які призвели до вбивства журналіста.
28 листопада 2000 року лідер Соцпартії – Олександр Мороз – оприлюднив у парламенті аудіозаписи, які, за його словами, підтверджували причетність тодішнього президента – Леоніда Кучми – до зникнення 16 вересня того ж року журналіста Гонгадзе. Ці записи, нібито, зробив колишній офіцер державної охорони України – Мельниченко. Автентичність записів не доведена остаточно.
Плівки майора Держохорони Миколи Мельниченка були визнані речовим доказом у справі.
У грудні 2011 року Печерський районний суд Києва визнав незаконним порушення кримінальної справи стосовно Кучми і скасував відповідну постанову Генпрокуратури. 19 грудня Генеральна прокуратура України подала апеляцію на це рішення. Апеляційний суд Києва 20 січня 2012 року залишив у силі рішення Печерського райсуду про незаконність порушення Генпрокуратурою справи проти Кучми.

 

Депутати попередніх скликань скаржаться
на старі ліжка і відсутність кондиціонерів у готелях

 

У готелі «Київ» незабаром відбудеться ротація – туди в’їдуть нардепи 7-го скликання Ради, з-поміж яких багато «іногородніх» (близько 70 тільки за партійними списками, плюс мажоритарники). Наразі новачки чекають остаточних результатів виборів і про готель ще не думали, а парламентарі, які не пройшли до нової Ради, спокійно доживають решту каденції – 1,5 місяця. Офіційно в готелі «Київ» мешкає 136 депутатів і ще шість – в «Україні», – передає «Сегодня».
Правда, за словами самих депутатів, реально в «Києві» живуть близько 100 осіб. Звичайно, багатьом із них 17-18 грудня доведеться з’їхати. Депутати, які втратять свої повноваження, повинні будуть підписати обхідний лист, зокрема, в готелі.
Місце розташування готелю «Київ» зручне – до будівлі Ради метрів 100 пройтися. Харчуються депутати або в ресторані готелю на 2-му поверсі (обід – близько 200-300 грн.), або в кафе неподалік.
«Гарний ресторан, але досить дорогий, поруч є заклади дешевші», – каже «нунсівець» Юрій Гримчак (у буфеті ВР, до речі, можна непогано поїсти і на 30-40 грн.). Ремонт до приїзду нових нардепів у готелі ще не робили, а останній був близько року тому, зазначає Гримчак. Нардепи живуть в однокімнатних номерах «стандарт» і економкласу. У двокімнатних – депутати-жінки, а також – чоловіки з проблемами зі здоров’ям і ті, у яких є малі діти.
Проте не всі депутати радять тим, хто прийде їм на зміну, селитися в готелі. За словами Гримчака, умови там не найкращі: будівля дуже стара, тому влітку – спекотно, взимку – холодно: «Там старі дерев’яні рами, які просто неможливо нормально утеплити».
Він зауважує, що за гроші, які витрачають на проживання депутатів у готелі (1,5 – 1,8 тис. дол. на місяць), можна було б орендувати їм шикарне житло: «Або видавати гроші на оренду – на ті дні, коли депутат приїжджає на сесію».
А ось Петрові Гасюку (позафракційний) в готелі подобається: «Я живу на 8-му поверсі, в моїй кімнаті два роки тому зробили ремонт – там завжди прибирають, в кімнаті є все необхідне. Може, у мене немає претензій, тому що я завжди говорю, що не так. Ось поїхав два тижні тому і сказав персоналу: мене не буде тиждень, йде зима, потрібно вікна утеплити – вони й утеплили».
А «регіонал» Микола Романюк скаржиться, що з’їхав з готелю «Київ» на орендовану квартиру, бо «там жити неможливо»: «Це якісь спартанські умови! Я вважаю, що для народного депутата, який так багато працює, могли б зробити і трохи краще. Може, комусь, хто приїхав з гір, там і нормально. Але мені запропонували номер, де майже немає меблів, старе ліжко, ні кондиціонера, ні кухні. І де там їсти? У ресторан щодня не походиш». У готелі «Україна» – аналогічні умови, правда, номери трохи більші, розповідають нардепи.
До слова, нещодавно ДП «Готельний комплекс «Київ» Управління справами апарату Верховної Ради придбав килими на півмільйона гривень.

 

МВС хоче ув’язнювати на 3 роки за розсилання спаму

 

Новий парламент може ухвалити закон, що прирівняє розсилання шкідливих повідомлень до статусу злочину.
«Необхідно вносити поправки в Кримінальний кодекс. Тоді може зрушитися з мертвої точки питання спамерів. Є відповідний законопроект № 9575, який ми підтримували. Він зараз перебуває на стадії доопрацювання», – заявив начальник управління по боротьбі з кіберзлочинністю МВС Максим Литвинов, – передають «Коментарі».
Зазначимо, що згаданий документ, розроблений «регіоналом» Володимиром Олійником, передбачає запровадження адміністративних штрафів у розмірі 17 – 34 тис. гривень або позбавлення волі терміном до трьох років.
Якщо спамерські дії заподіяли тяжкі наслідки, то порушникам загрожує 5-8 років в’язниці або більш суттєві штрафи – від 34 до 85 тис. гривень.
Науково-експертне управління Верховної Ради поки що не підтримує позицію правоохоронців.
На думку його аналітиків, така дія, як розсилання спаму, ще не досягла того рівня суспільної небезпеки, який дав би підстави – визнавати його злочином.
Згідно із даними дослідження «Лабораторії Касперського», майже 70% українців скаржаться на спам.
 

Події в Україні

Події в Україні

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers