rss
04/26/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Новини \ Події в Україні \ Події в Україні

 Місія ОБСЄ визнала вибори
в Україні нечесними

Вибори в Україні були нечесними, заявила спеціальний координатор короткотермінової Місії зі спостереження за виборами ОБСЄ, глава делегації Парламентської асамблеї ОБСЄ Вальбурга Габсбург Дуглас.
“У нашому звіті вже відображений той факт, що це не є чесним - виключати людину зі списку партії - і міжнародним спостерігачам доводиться відвідувати в’язницю, щоб простежити, чи вона проголосувала... Ми, зі свого боку, заявили, що це були нечесні вибори. Я думаю, що саме цю частину нашої заяви ми не будемо змінювати, навіть якщо буде змінено фінальну заяву”, - сказала Габсбург Дуглас журналістам у вівторок у Харкові, повідомляє “Інтерфакс-Україна”.
Її колега, голова комітету з прав людини ОБСЄ Матео Мікачі у свою чергу підкреслив, що місія не ухвалює рішень щодо визнання чи невизнання результатів виборів, а лише спостерігає за їхнім перебігом, відзначає проблеми і дає рекомендації щодо їхнього розв’язання.
“Ми спостерігаємо за виборами, ми не виносимо ніяких рішень, що стосуються результатів виборів. Оцінка, яку ви маєте, та, що зазначено в заяві, є фінальною. Ми надамо список дуже деталізованих рекомендацій владі України для того, щоб вирішити деякі проблеми, які ми підкреслили”, - сказав він.
“Ми сподіваємося, що зможемо обговорити всі наші рекомендації з урядом України до того, як Україна почне головувати в ОБСЄ в наступному році”, - зазначила Габсбург Дуглас.
Вона також зазначила, що процес встановлення результатів голосування на парламентських виборах в Україні оцінюється негативно, бо є недосить прозорим.
“День голосування в цілому пройшов спокійно і мирно, процес голосування і підрахунку голосів в цілому оцінюємо позитивно, а процес встановлення підсумків голосування оцінюється негативно через недостатню прозорість”, - сказала Дуглас, оцінюючи результати звіту місії.

 


 

 

Тимошенко оголосила голодування
на знак протесту проти фальсифікацій підсумків виборів

 

Екс-прем’єр Юлія Тимошенко оголосила голодування на знак протесту проти фальсифікації парламентських виборів. Про це повідомив її захисник Сергій Власенко.
За словами Власенка, відповідну заяву вона подала до Державної пенітенціарної служби. Тимошенко вже відмовилась від їжі і має намір пити лише воду, передає “Інтерфакс-Україна”.
“Із 29 липня по 29 жовтня 2012 року в Україні відбулися найбільш нечесні вибори за весь час незалежності України”, - йдеться в заяві Тимошенко, яку оприлюднив її захисник Власенко. На думку екс-прем’єра, те, що відбувалося, не можна визнати навіть виборами, оскільки вся кампанія супроводжувалася масштабними порушеннями.
“Визнати їх чесними або частково чесними або взагалі виборами - означає сказати всім тим, хто корумпував народ у мажоритарних округах, ліквідовував TBі та інші незалежні канали телебачення, усім тим, хто бив і порушував кримінальні справи проти кандидатів від опозиції, усім тим, хто організовував каруселі, фабрикував довідки про неіснуючі хвороби для фальсифікації голосування вдома, сказати всім тим, хто під відеокамери вкидав стоси бюлетенів, заповнених однією рукою - рукою режиму Януковича, сказати усім тим, хто у ЦВК приймав рішення про реєстрацію фіктивних партій і використання їх ресурсу для формування залежних виборчих комісій, сказати усім тим, хто в округах дарував продукти і платив гроші, сказати усім їм, цим очевидним порушникам законів, зокрема клієнтам Кримінального кодексу: “Хлопці, ви все правильно робите, робіть так надалі. Ми всі готові вам назвати чорне білим, зло - добром, фальсифікаторів - чесними політиками, тому що всі ми - за політичну кон’юнктуру, за політичну доцільність, а не за правду та не за європейські цінності”, - заявила екс-прем’єр.
На її думку, визнати такі вибори чесними і легітимними - це повністю деморалізувати українську націю, ту частину нашого народу, яка ще продовжує вірити в справедливість і європейський вибір”. Екс-прем’єр також зазначила, що, незважаючи на такий хід виборчої кампанії, за даними Національного екзитполу, 73% виборців не підтримали партії влади.
“Легітимність режиму повністю втрачено. Цей результат голосування є вироком олігархії, її хрещеному батьку та її кланам”, - наголосила Тимошенко.
На її думку, нині влада намагається “підправити” результат виборів “через корупцію в мажоритарних округах” і “фальшивими протоколами в підкуплених дільничних і окружних комісіях”, щоб сформувати парламентську більшість.
“Я не керуватимуся політичною доцільністю, не називатиму очевидний обман правдою. Вибори сфальсифіковано від першого до останнього дня, і приховувати це означає перекреслити майбутнє України. Якби я нині була серед вас і мала можливість вільно діяти, я без жодного сумніву закликала б вас до безстрокової акції громадянської непокори, і ми з вами поставили б на місце фальсифікаторів, як ми це вже неодноразово робили. Але нині я не можу, перебуваючи за ґратами, кликати вас на майдани, оскільки не зможу гарантувати мирний і високий рівень організації таких дій. Тому я роблю те, що можу зробити в таких умовах: я оголошую голодовку на знак протесту проти фальшивих виборів і нелегітимності цього парламенту. Я знаю і вірю, що більшість українців мене зрозуміє і підтримає”, - підсумувала Тимошенко.
Лідери об’єднаної опозиції пропонують Тимошенко припинити голосування. Таку думку озвучили на спільному брифінгу лідери опозиції Арсеній Яценюк і Олександр Турчинов.
“Ми хочемо звернутися до Юлії Володимирівни з проханням не голодувати. Її здоров’я не варте того, щоб Партія регіонів аплодувала. Вона нам потрібна жива і здорова”, - сказав Яценюк.
“Безумовно, Юлія Володимирівна обмежена в своїх можливостях, і це є формою протесту проти фальсифікацій, які вона бачить. Але я згоден з Арсенієм Петровичем в тому, що її життя і здоров’я важливіші”, - сказав Турчинов.
Лідери опозиції зі свого боку пообіцяли зробити все можливе для захисту результатів виборів. Вони нагадали, що терміново виїжджають на округи по Києву і області, і закликали своїх соратників на місцях зробити те саме.
Зазначимо, що Тимошенко проголосувала в приміщенні ЦКЛ №5 м. Харкова. Представники виборчої комісії з переносною скринькою для голосування заїхали на територію ЦКЛ №5 у Харкові, де проходить лікування Тимошенко.   

 

“Свобода”: до Києва стягнули моторизовані
війська для придушення мітингів

 

Увечері 29 жовтня до Києва стягнули сили Внутрішніх військ МВС для запобігання можливим мітингам і протестам проти фальсифікацій результатів виборів 28 жовтня. Про це з посиланням на військовослужбовців військової частини №3036 повідомляє прес-служба ВО “Свобода”.
“Напередодні ввечері Дніпропетровський спеціальний моторизований підрозділ було перекинуто до Києва - для патрулювання вулиць і придушення мітингів у разі виникнення”, - йдеться в повідомленні.
Партія Олега Тягнибока зазначає, що станом на 21:45 понеділка ці військові перебували в спецпідрозділі “Барс” у м. Ірпінь Київської області.
“Свобода” додає, що ситуація досягла вибухонебезпечної межі, після того як влада вдалася до цинічних фальсифікацій під час підрахунку голосів виборців, відданих за опозиційних кандидатів у депутати.
Партія нагадала, що влада намагається вкрасти кожен третій голос, відданий за “Свободу”, і кожен третій округ, де переміг “свободівець”.
3 вересня повідомлялося, що МВС уклало низку угод на придбання обладнання та спецавтомобілів на 60,90 мільйона гривень. Найбільші кошти у сумі 53 мільйони гривень було спрямовано на закупівлю автомобілів спецпризначення.
6 вересня Міністерство внутрішніх справ оголосило черговий тендер на придбання зброї, спецобладнання і автомобілів, які можуть бути використані для розгону натовпу, про що свідчить десяток заявок у “Віснику державних закупівель”.
25 жовтня під Полтавою по трасі Київ - Харків у київському напрямку рухалася колона пожежних машин, а також трейлери, що перевозили танки.

 

Жителі Нової Каховки взяли штурмом будівлю
ОВК. Чиновники в істериці й сльозах

 

Жителі Нової Каховки у вівторок увірвалися в будівлю ОВК № 184 і заявили, що не збираються її залишати, поки не буде проведений перерахунок протоколів. Також до будівлі міської ради прибув наряд міліції і “Беркут”, пишуть “Херсонські вісті”.
У свою чергу, члени окружної комісії відмовлялися перераховувати протоколи без членів трьох ДВК Бериславського району, які не хотіли приїжджати, тому що їх дуже залякали.
“Це свідчить про явні фальсифікації”, - пише видання.
У 184 виборчому окрузі перемогу отримав “регіонал” Дмитрук Микола, від нього менш ніж на 100 голосів відстає самовисуванець Іван Винник.
Члени окружної виборчої комісії № 184 відмовлялися перераховувати протоколи.
Глава ОВК № 184 Микола Григорець намагався втекти, але його зловили і відвели на робоче місце. Робота комісії так і не почалася через саботаж голови ОВК.
Також стало відомо, що двом членам ОВК № 184 вдалося втекти з місця роботи.
Тим часом, члена окружної виборчої комісії № 184, яка покинула своє робоче місце, знайшли в кабінеті секретаря мера, де знаходився міський голова Володимир Коваленко та заступник губернатора Ганна Пономаренко.
Жінка була налякана і в сльозах, її привели на засідання ОВК, де “вона почала голосно плакати”, після чого їй викликали швидку допомогу.

 

У Вінниці членів ОВК труїли газом,
а адвоката одного з кандидатів побили

 

У понеділок приблизно о 23.45 на територію окружної виборчої комісії №11 міста Вінниця увірвалися невідомі. Про це повідомив представник кандидата в депутати від партії “Батьківщина” Наталії Солейко.
Він уточнив, що до приміщення ОВК “увірвалося 7 осіб, при цьому один із них пред’явив посвідчення журналіста місцевої газети”. Одразу після їхньої появи в кімнаті був розприсканий газ невідомого походження.
“Приблизно о 23.45 сталося побиття адвоката кандидата Солейко Н. П. Адвокату розбили голову в присутності співробітників правоохоронних органів, які не намагались зупинити ці протиправні дії, а спокійно за цим спостерігали”, - розповів представник.
“Пізніше під тиском спостерігачів правоохоронці все ж затримали двох нападників”, - додав він.
Відповідно до даних ЦВК щодо опрацювання 52,72% протоколів, Солейко отримала 29,09% голосів, а самовисуванець Олександр Домбровський - 28,73%.
Окрім того, 29 жовтня в місті Вахрушеве Луганської області невідомі напали на виборчу дільницю. У приміщення увірвалося десять чоловік, побили вікна, пошкодили коробки з документацією, хотіли порвати бюлетені. Цього не сталося, оскільки співробітник міліції своїм тілом захистив їх.

 

В Одесі близько 5% проголосувало за Дарта
Вейдера, Путіна й Обаму

 

 Title 
  

В Одесі від 3% до 5% бюлетенів були зіпсовані сторонніми написами. При цьому абсолютне лідерство в жартівливому голосуванні - у героя “Зоряних воєн” Дарта Вейдера, передає Думская.Net.
На другому місці - президент США Барак Обама, на третьому - російський лідер Володимир Путін. Частина розчарованих виборців “проголосувала” за книжкове божество Ктулху, були й такі, хто вписав у бюлетені Анатолія Вассермана.
Відзначилися й кияни. 28 жовтня на одну з виборчих дільниць Печерського району Києва 28 жовтня прийшла голосувати “панда”. “Пандою”-виборцем виявився відомий своїм амплуа жартівника й дотепника український журналіст, ведучий програми “Сніданок з “1+1”, Роман Вінтонів.

 

МНС: із затонулого на Миколаївщині
суховантажу “Василь Шукшин” у річку потрапили нафтопродукти

 

На поверхні водної акваторії річки Інгул у Миколаївській області, де затонув суховантаж “Василь Шукшин”, утворилася плівка нафтопродуктів, площею близько 1600 кв.м. Про це повідомили в Територіальному управлінні МНС 30 жовтня.
Згідно з повідомленням, маслянисті плями були помічені на території товариства з обмеженою відповідальністю “Морська транспортна компанія”, що входить до складу державного підприємства “Суднобудівний завод імені 61 Комунара” у понеділок, 29 жовтня, о 10.30.
Співробітники МНС встановили бонові загородження і виконали роботи зі збирання залишків нафтопродуктів за допомогою реагенту.
“Того ж дня о 14.00 відбулося засідання комісії ТЕБ та НР, на якому розглядалися питання ліквідації маслянистих плям на поверхні водної акваторії річки Інгул, демонтажу та підняття на поверхню частин судна “Василь Шукшин”, відзначається в повідомленні прес-служби відомства.
“Василь Шукшин” затонув 6 серпня в Миколаєві в акваторії ТОВ “Морська транспортна компанія”.

Підготував Юрій Токарський
За повідомленнями інформагенств

Події в Україні

Події в Україні

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers