rss
06/16/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
У фокусі – Америка \ Чикаго за тиждень

Дострокове голосування у штаті Іллінойс почалося у понеділок

Представники виборчих комісій очікують сплеску активності виборців у період дострокового голосування. Цьому сприятиме також можливість надсилати бюлетені поштою, згідно з новим законом штату. Раніше виборці могли відправляти свої голоси з печаткою, тільки якщо у них була для цього поважна причина, як-от перебування за межами міста в день виборів. Тепер не лише виборці мають право обрати голосування поштою як перевагу (as a preference), але й кампаніям кандидатів дозволено заохочувати їх до цього, надсилаючи їм форми запиту для голосування поштою. Потенційні виборці можуть заповнити свої бюлетені та надіслати їх до місцевих виборчих дільниць.
Це може призвести до того, що в Чикаго та передмістях Cook County кількість голосів поштою перевищуватиме ту, що була у 2008 році. Станом на початок цього тижня у місті проголосувало поштою 23 000 осіб, що майже на 1 тисячу голосів більше, ніж чотири роки тому. У передмісті Cook було надіслано 30 000 бюлетенів поштою, що на 3000 перевищує результат 2008 року.
«Без сумніву, ми очікуємо, що багато людей голосуватимуть достроково, але наразі важко сказати, чи відбудеться це дострокове голосування настільки ж гідно, як це було чотири роки тому», – сказав Девід Орр, Cook County Clerk. «Але я переконаний у наступному: у поєднанні голосування поштою з достроковим голосуванням до дня виборів у нас проголосує більше людей, ніж будь-коли раніше».
Чотири роки тому тенденції голосування були ідентичними у Чикаго, передмісті Cook та DuPage: 24% бюлетенів прийшли з центрів дострокового голосування.
Раніше дострокове голосування починалося за тиждень до виборів, але завершувалося у четвер – перед виборами. Законодавці штату вирішили відмовитися від першого тижня дострокового голосування, коли явка, зазвичай, буває низькою. Замість цього вони продовжили дострокове голосування перед виборами до суботи включно. У цьому році це припадає на 3 листопада.
Цього року ця практика стане звичною для багатьох виборців, – сказав Боб Саар, виконавчий директор виборчої комісії округу DuPage.
«Як тільки люди спробували дострокове голосування, воно їм явно сподобалося», – сказав він. «Це стало трендом по всій країні».
Це проілюстрували сотні виборців Чикаго, які прийшли у центри раннього голосування минулого тижня, готові заповнити свої бюлетені, почувши репортаж про дострокове голосування в інших штатах, – розповів Аллен.
Виборчі комісії наголосили, що ті, хто бажає проголосувати достроково, повинні показати видане урядом посвідчення особи, яке не потрібне в день виборів. Виборцям також нагадали, що вони можуть проголосувати достроково у будь-якому місці в межах їхньої юрисдикції голосування.
Наприклад, у Чикаго є центр раннього голосування в кожному з 50 міських відділень, але міські виборці можуть проголосувати достроково у будь-якому з них. Те ж саме стосується приміських районів Cook та сусідніх округів.
Багато центрів раннього голосування відкриті з понеділка по суботу, а декілька навіть працюють кілька годин у неділю.
Інформацію щодо голосування можна знайти на www.chicagoelections.com

 

 



 

 

Міські «стикери» планується продавати цілорічно

 

 Title 
  

Клерк міста (City Clerk) – Сюзана Мендоза – минулого тижня повідомила про план перейти на цілорічний продаж міських стикерів з метою запобігти утворенню довгих черг та труднощів для сімей, які володіють двома-трьома автомобілями.
Наразі діє той найбільш крайній термін для усіх автомобілістів – 30 червня. Двотижневий пільговий період продовжує дедлайн до 15 липня.
Виступаючи під час слухання бюджету міської ради, Мендоза повідомила про свій намір – перейти на цілорічну поновлювальну систему, на зразок тієї, що існує для відновлення стикерів на номерних знаках.
«Ми можемо зробити життя людей легшим, зменшити черги в мерії. Ми можемо скоротити наші витрати на понаднормову роботу. І при цьому ми можемо забезпечити той же дохід, або й більший, оскільки більше людей матимуть змогу купити стикери в легший спосіб, ніж раніше», – сказала Мендоза.

 

Tollway розглядає можливість додаткового
розміщення рекламних щитів

 

Знайомі усім сині щити з назвами місцевих мотелів та атракцій, які автомобілісти бачать в Іллінойсі на дорогах національного значення, незабаром можуть з'явитися також і на деяких платних дорогах.
Представники Illinois Tollway розглядають пропозицію – розмістити рекламні щити мотелів та деяких атракцій на 20 транспортних розв’язках трьох із доріг зі системи платних гайвеїв.
За словами представників Tollway, вони намагаються дотриматися збалансованого розміщення щитів, щоб уникнути «хаосу рекламних банерів», які відволікають увагу водіїв.
Розміщення інформації про місцеві туристичні місця та місця зупинки буде корисною для клієнтів, але також допомагатиме економічному розвитку серед місцевих бізнесів, – вважають представники Tollway.
Крім того, знаки будуть «унікальною можливістю для багатьох місцевих бізнесів – розмістити рекламу на нашій дорозі», – сказав член ради директорів Том Вейснер, який саме зважує ефективність нової політики.
План зобов’язує бізнеси зробити первинний внесок у розмірі 2000 доларів, щоб, насамперед, покрити витрати на рекламні щити, а потім – 950 доларів на рік, повідомили чиновники.
За словами представників Tollway, нова політика розширить пілотну програму, яка почалася у 2007 році. У рамках цієї програми лише рекламу мотелів було розміщено на п'яти розв'язках вздовж Jane Addams Tollway (Interstate 90) біля Elgin та Rockford. Вісімнадцять бізнесів долучилися до рекламування.
Федеральне законодавство забороняє розміщення таких щитів на гайвеях національного значення у районах міст. Впродовж останніх років Tollway цитував ці правила, відкидаючи прохання готелів у південних передмістях – додати знаки мотелів уздовж Tri-State Tollway (I-294).
Нові банери будуть розташовані у чотирьох місцях на Veterans Memorial Tollway (I-355) між 127th Street і U.S. Highway 6, вісім місць на Reagan Memorial Tollway (I-88) між Orchard Road і U.S. Highway 30, і вісім місць на I-90 між дорогами Randall і Rockton.
На додачу до знаків мотелів буде дозволено розмістити вивіски про місцеві туристичні пам'ятки, такі, як парки атракціонів, торгові центри і музеї.
Сині банери відрізняються від тих, які належать до місць, що мають «рекреаційний і культурний інтерес». Ці щити – коричневого кольору.
Більші рекламні білборди, розміщені вздовж деяких платних доріг, перебувають у приватній власності.
Департамент транспорту Іллінойсу стягує 200 доларів на рік за первинні щити на магістралях національного значення – interstates, і менше – за дрібніші на пандусах. Представники Tollway заявили, що вони заохочують обговорення даної політики громадськістю і могли б розглянути питання про перегляд запропонованих сум зборів.
Представники Tollway розмістили інформацію про даний план на своєму сайті, illinoistollway.com, і прийматимуть зауваження до 7 листопада. Агентство планує ще раз обговорити цей план 12 грудня.

 

Мер Чикаго заохочував Флориду підтримали Обаму

 

  Title
  

Минулої суботи мер Рам Емануель нагадав найбільшу невдачу демократів – перерахунок голосів у штаті Флорида в 2000 році, завдяки якому Альберт Гор не потрапив у Білий дім – під час зупинок на території штату у рамках передвиборної кампанії для Президента США – Барака Обами. Він поїхав у Флориду, щоб також здобути підтримку Обами серед євреїв.
В офісі кампанії Обами у Temple Terrace, передмісті Tampa, він сказав: «Ми всі знаємо, що трапилося у 2000 році... Кожен із вас несе відповідальність за ті 500 голосів. Зараз настав час їх отримати».
У Флориді Гор програв Джорджу Бушу близько 500 голосів з 6 мільйонів виборчих бюлетенів, поданих у 2000 році.
Емануель розпочав триденний «тур» Флоридою з району Tampa/St. Petersburg.
Обама та Мітт Ромні – разом зі своїми дружинами та кандидатами на посаду віце-президента Джо Байденом і Полом Райаном – часто відвідують Флориду, тому що кампанія посилюється. Дострокове голосування тут починається 27 жовтня.
Мер, колишній голова персоналу Обами, відвідав три офіси кампанії в суботу, привернувши багато уваги преси, включаючи місцеве телебачення, швидке інтерв'ю на шоу «Today» у Флориді, та інтерв'ю з Tampa Bay Times, Miami Herald і Palm Beach Post.
У неділю Емануель виступив – разом з сенатором Флорида Марко Рубіо – на шоу АВС «This Week». Після шоу Емануель полетів на південь Флориди, щоб завоювати симпатії виборців-євреїв під час кількох виступів, зокрема, у двох кондо-комплексах поблизу Бока-Ратон, де вони, здебільшого, проживають.

 

Chicago International Film Festival:
дистанціювання від Голлівуда та перспективи для кінематографа

 

Червоний килим на Chicago International Film Festival, прем'єри та вечірки. Два тижні програми фестивалю – це подарунок власникам готелів і таксистам Чикаго.
Іншими словами, цей фестиваль має всі атрибути головної події кіноіндустрії. Але ця кіноіндустрія не прибуває масово. І багатьом людям це дуже добре підходить.
Цей фестиваль представляє некомерційна організація Cinema/Chicago. Тут не слід сподіватися побачити Спілберга на Water Tower Place чи помітити Меріл Стріп на виставі у Steppenwolf. Продюсери та дистриб’ютори не ховаються у темних закутках кращих ресторанів.
«Це не «збіговисько кіноакул», яким є Sundance», – сказав Річ Москал, директор Chicago Film Office. «На Sundance все зводиться до балаканини та війни між дистриб’юторами».
Експерти кіноіндустрії кажуть, що Utah’s Sundance Film Festival, весняна вечірка в Каннах (Франція), і Toronto International Film Festival є прикладами заходів, де все зводиться до укладення угод у галузі кінематографа. Чикаго, за їхніми словами, перебуває на іншій орбіті, чим воно може пишатися.
«Chicago film festival – це чистий фестиваль. Це не ринок», – сказав голлівудський продюсер і колишній мешканець Чикаго – Том Розенберг. «Він не повинен стати комерційним. Те, що відбувається наразі, найкраще».
У той час, коли комерційні фестивалі приваблюють фільми, які шукають дистриб'ютора, на Чиказький фестиваль подаються фільми, серед яких багато іноземних, які набиратимуть популярності у США.
Цього року Розенберг вибрав фестиваль, щоб показати світові прем'єру одного з його фільмів, комедійний бойовик «Stand Up Guys» з Аль Пачіно, Крістофером Уокеном та Аланом Аркіном. Розенберг вважає, що фестиваль «є чудовою платформою» для презентації фільму.
Засновник і художній керівник Cinema/Chicago – Майкл Кутца – вважає, що Чиказький фестиваль поряд з фінансово успішними стрічками пропонує чимало цікавих із жанру незалежного кіно, а також – виробництва інших країн.
На його думку, оця «некомерційність» – є головною родзинкою Чиказького фестивалю, хоча закликає належно оцінити комерційні успіхи заходу.
Організатори розповіли, що близько 2/3 зі 175 фільмів з цьогорічної програми не мають дистриб’юторських контрактів для поширення на території Сполучених Штатів. Кутца стверджує, що, мінімум, 12 дистриб'юторів відвідують покази в пошуках цікавих їм стрічок.
«Близько 180 режисерів приїхали до Чикаго. Вони вирушають на прогулянки човнами і милуються гарним містом», – розповів Кутца. Він сподівається, що хтось використає декорації чи студії Чикаго для свого проекту.
У середньому, кожного року 30 повнометражних фільмів, які не мають договору дистрибуції до початку фестивалю, отримують його згодом.
Особливість фестивалю, вважає Боюс Шерідан – голова факультету кіно- та відеопродукції у Columbia College Chicago, – полягає також у тому, що студенти «кінематографічного» коледжу можуть зустрітися з режисерами та акторами після показів та поспілкуватися з ними.
«У Каннах таке неможливо», – додає Шерідан.
Заснований у 1965 році, фестиваль претендував на підтримку директорів і виконавців, перш, ніж вони стали загальновідомими. Цього року в ньому взяли участь близько 60000 осіб.
Реальна і психологічна дистанція Чикаго від Голлівуда дозволяє його фестивалю бути унікальним і передовим: «Будь-яка галузь, коли стає великою та успішною, все ж стає консервативною», – сказав він. «Ось чому ви дивитесь ті самі голлівудські блокбастери та сиквели. Але в Чикаго можна побачити нові цікаві роботи, які змінять кіноіндустрію».
Цьогорічний фестиваль прийняв чимало знаменитостей, серед яких – Аль Пачіно, Крістофер Уокен, Алан Аркін та Джон Бонджові.
До складу журі для оцінки основної програми увійшли генеральний директор Montreal World Film Festival – Даніель Кушар, французький режисер – Патріс Шеро, південноафриканська та британська актриса і продюсер – Еліс Кріге, американський режисер незалежного кіно – Джо Маджіо та єгипетська кінозірка – Амр Вейкд. Переможцям у кожній категорії на цьому фестивалі вручатимуть нагороду «Золотий Х’юго», яка отримала назву на честь міфологічного Бога Відкриття. Останній раз Україна була представлена на цьому фестивалі у 2012 році, художнім фільмом Сергія Лозніци «Щастя моє». Фільм є спільною роботою кіностудій України та Німеччини. А також – документальним (разом з Канадою) – фільмом Юлії Іванової «Love Translated». Найближчі сусіди – Росія та Польща – перемогли у 2012 та 2005 роках відповідно.

Політичне шоу завершилося гучними жартами та Інтернет-мемами. Настав час для ухвалення серйозного рішення

У фокусі – Америка

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers