rss
04/24/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Полiтика \ Вам-Дам, бабусі та османська практика виховання котів

Чим ближче вибори, тим дивніші плани «пакращення» приходять до голови представникам української влади. Ідея поголовної психіатричної експертизи всіх без винятку державних чиновників виглядає у таких умовах єдиним способом врятувати країну.

От, для прикладу, просто геніальна думка – вираховувати з пенсій електорату ті гроші, котрі бідолашний електорат, з наївності своєї, взяв від кандидатів у депутати.
Цю ідею не просто запропонували десь там, «на маргінесі» політичних партій. Її взялися втілювати представники одного з відділень Пенсійного фонду Києва.
Якщо зізнався в отриманні матеріальної допомоги від кандидата в депутати – плати протягом року з кожної пенсії від ста до п’ятисот гривень (залежно від розмірів пенсії). Компенсуй державі витрати на твою агітацію.
Не зізнався – з тебе знімуть з пенсії 517 грн. автоматично, і, до того ж, автоматично скасують пільги в оплаті комунальних послуг.
Про це йдеться в листах від Пенсійного фонду, які отримали жителі Оболоні, повідомив кандидат у депутати Олександр Бригинець.
Про те, що отримана від кандидата в депутати допомога може бути абсолютно не вартою 517 грн., навіть і думати не треба – де ви бачили продуктові «пайки» по 500 гривень?
Але як спосіб відбирання грошей в населення ця ідея заслуговує окремого розгляду: який розмах! Який політ думки! Однією рукою Вам-Дам, іншою – заберу у 5 разів більше.
Чудовий спосіб відівчити українських пенсіонерів від халяви і привчити їх до стратегічного мислення.

  Title
  

Зрівнятися з оболонськими пенсійниками можуть хіба тільки кримські правоохоронці.
Вони викрили жахливий економічний злочин – у Сімферополі бабця цілих 12 років отримувала цілих дві пенсії – одна від України (пенсія за віком), друга – від Росії. Жах який. У пенсійному фонді нарахували, що за 12 років вона незаконно привласнила кошти ПФУ України на загальну суму 226 тисяч гривень. Як вони то рахували – невідомо, тому що наразі в Україні пенсія за віком становить 856 грн. Якби пенсія за віком весь час трималася на цьому рівні, то за 12 років бабця змогла б привласнити тільки 123 264 грн. Але ж ще рік тому пенсія за віком була майже на сто грн. меншою – 750 грн. а 10 років тому – й поготів. Однак, як бачимо, в ПФУ працюють просто геніальні бухгалтери, котрим табличка множення – не указ…
17 жовтня стосовно пенсіонерки було порушено кримінальну справу за ч.3 ст.190 Кримінального кодексу України (шахрайство, здійснене в значних розмірах). Санкція даної статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на термін від трьох до восьми років.
На весь Крим не знайшлося більшого злочинця, ніж бідолашна бабця, котра надумала собі хоча б так вибити більш-менш гідну пенсію. Наявність двох паспортів у багатьох мешканців Криму українських правоохоронців не тривожить, а от дві жалюгідні, по суті, пенсії – то вже, виявляється, страшний кримінал. І жодна сволота не подумала спочатку взятися за тих «мудрагелів», котрі отримують разом з депутатською зарплатнею, прибутками від бізнесу, ще й державну допомогу на прожиття тисячами гривень – а вже тільки тоді, коли переловлять всіх цих мудрагелів, братися за бабусь. Але депутатів ловити невигідно – та й куди ж таких фахівців у галузі «порівняно чесних способів відбирання грошей у населення» ловити, такі люди ще при владі згодяться…
З такою владою бабусям коти не поможуть, тут собаку треба, і то з добрими зубами. До речі – дивний збіг. Поки в Україні ловлять тих, хто агітує бабусь переписати хату на кота (а таки й справді ловлять: автору гучного білборда з бабусею і котом загрожує до п’яти років в’язниці, його звинувачують у розтраті майна на суму 4 тисячі 500 грн., страшні гроші!), італійська бабуся показала українським колегам «вищий пілотаж». 84-річна бабця з міста Казерте переписала два своїх будинки, кілька земельних ділянок і рахунки в банку приблизно на мільйон євро на свого собаку. Внуки пролетіли, як фанера над Парижем. Доволі непоганий приклад для українських бабусь. Особливо якщо врахувати те, що наявність величенького собаки з добрими зубами у дворі значно скоротить кількість охочих нагородити господиню депутатськими подарунками за системою «Вам-Дам, а потім заберу у 5 разів більше».
До речі, про головного благодійника України.
Їздив український президент до Росії нещодавно. Скільки було розмов перед візитом, скільки обіцянок… Ну, дешевий газ, само-собою. І, мабуть, до нього малася на увазі угода на кілька років про ціну на газ, а на додаток – стратегічна поступка для Москви на кілька десятків років. Московські чиновники – то не українські бабусі, свого не пропустять.
Натомість з Москви привезли не дешеве паливо, а кілька зайвих кілограмів сорому. Бо як почало українське керівництво говорити – суцільний живий доказ правильності теорії дядька Фройда про обмовки, унікальний експонат, хоч зараз на досліди.

Title  
  

“Я приїхав, щоб перерва була не такою великою. Скоротити приїхав... І головне, щоб усе було око в око... І привітати хочу з 60-річчям. Хочу сказати, що після 60 років (Януковичу 62 – ред.) життя не змінюється!” – сказав Віктор Федорович
Потім подумав і додав: “Життя стає ще гарнішим” (російською він сказав “красивее” з наголосом на передостанній “е”, хоча в російській мові наголос має припадати на “и”). (Але відволічіться від наголосів – справді, майже 2 роки тому життя Януковича стало ЩЕ гарнішим!) За підсумками переговорів Янукович заявив: “Будемо прагнути до скорочення політичного діалогу”, а після тривалих роздумів над сказаним додав: “Ні, до збереження!”
Але в росіян свої проблеми – он журавлі, котрих особисто президент РФ Володимир Путін скеровував у вирій, на південь летіти відмовилися. В результаті їх довелося спакувати в літак і відвезти назад у Окський державний біологічний заповідник, з якого їх і намагався випровадити Володимир Володимирович. Будуть тепер чекати наступної осені. Як бачите, в росіян цирки за всіма правилами – зі звірами, рибами і птахами, то тільки в Україні програму «обрізали» – самі клоуни залишилися. І то такі жадібні клоуни, що слів бракує – чи дивилися громадяни виставу, чи не дивилися, а за квиток здеруть зі всіх, і то за підвищеним тарифом…
А для тих, кому місцевих клоунів замало, українські кандидати в депутати шукають закордонних. Он головний коняр України, екс-наречений моделі Сніжани Онопко, Олександр Онищенко до райцентру на Київщині цілого Ван Дамма привіз. За кілька днів до цирку, вибачте, візиту, школярки купками збігалися перед об’явами і дискутували – приїде Ван Дамм, чи не приїде.
І таки ж приїхав.
Підстаркуватий герой трилерів розважав народ, як міг.
Вийшов на сцену разом з Онищенком, розказав зворушливу історію знайомства, ну і, зрозуміло, запевнив присутніх, що кандидат – кришталево чиста людина. Для переконливості помахав ногами.
“Я вірю в цю людину, як у свого друга, і я знаю, що я не помиляюся. Але я тут не для того, щоб агітувати за нього. Я тут, аби бути з ним. Якби Сталлоне про це дізнався, у нас була б справжня бійка”, – повідомив жителям Кагарлика Ван Дамм.
За два дні до виступу в Кагарлику, Ван Дамм відсвяткував свій день народження. “Я був у селі неподалік від Києва, назви не пам’ятаю. Люди були дуже здивовані, що я святкую свій день народження саме там. Реакція була: “Вау, голлівудська зірка святкує свій день народження у наших краях”, – розповів Ван Дамм.
Щось є така підозра, що гонорари за приїзд Ван Дамма платитимуться з пенсій і тих, хто ходив дивитися на Ван Дамма, і тих, хто не ходив. Добре було б, аби та підозра не виправдалася…
Втім, заради справедливості, варто сказати, що не тільки в Україні чиновники кидають загребущим оком на пенсії. Он в ООН нещодавно заявили, що мільярд пенсіонерів найближчим часом загрожують зруйнувати світову економіку. Так, неначе головна проблема економіки – то саме пенсіонери, а не люди, котрим вистачає мізків на те, щоб організувати мільярдний бізнес, але не вистачає мізків на те, щоб гроші, отримані з цього бізнесу, вкладати в загальний добробут, а не в спекуляції чи безкінечні спроби заробити цих грошей чимпобільше. Бо насправді в межах планети жодного регулятора таких безрозмірних апетитів немає, тож процес йде за банальним сценарієм: одні невпинно багатішають, а з інших знімають останню сорочку, ще й звинувачують, що замало працюють і не вміють економити.
Ось вам цифри: колективне багатство 100 найбагатших людей на планеті за підсумками минулого тижня виросло на 12,7 млрд. доларів. Дивовижі жодної немає – просто найбільші компанії США минулого тижня оприлюднили річні звіти, дані виявилися гіршими, ніж передбачалося, плюс нестабільність в Іспанії – і фондові індекси посипалися… Відзначте, як дивно влаштована економіка: ситуація в світі погіршується, зростає безробіття, великі компанії втрачають прибутки… А користь з того чомусь отримують найбагатші люди планети. Доволі дивна система, і, схоже, в ЄС це починають розуміти. Там вже не перше століття люди намагаються донести до «вершків» хибність їхніх поглядів з допомогою більш чи менш мирних акцій на вулицях. Однак чим саме закінчиться європейський протестний рух у цьому випадку – і коли саме це буде – наразі сказати важко. Достеменно відомо тільки те, що вже тривалий час кожних вихідних як мінімум у двох країнах ЄС люди виходять на багатотисячні акції протестів. Так, минулих вихідних протестували Італія і Британія, перед тим – Іспанія і Португалія. Можливо, через деякий час до «вершків» таки дійде, що в ситуації, коли середньостатистична людина не має права на добру освіту й гідну пенсію, не виграє ніхто.
Однак важко спрогнозувати, коли таке розуміння запанує в Європі, а коли воно дійде до України – вгадати ще важче. І що порадити в цій ситуації українським громадянам взагалі й українським пенсіонерам зокрема – годі вигадати. На думку спадають хіба тільки зовсім фантастичні сценарії на тему бабусь і котів. Колись в Османській імперії котів дресирували на охорону «об’єктів державного значення», і зокрема – на охорону полонених. Поки в’язень поводить себе добре – коти сидять тихо, крок вліво чи вправо – і кілька десятків лап з гострими пазурами демонструють бідоласі недоречність його поведінки. Звісно, турки на той час були бусурманами нехрещеними, однак ідея цікава. От уявіть собі, який би то був лад, тиша і творча робота в парламенті, якби біля кожного депутата сиділи пару десятків добре намушрованих сторожових котів… А коти – тварини мудрі, їх, на відміну від громадян, обдурити майже неможливо…

В. Портніков: Ви ж – українці!

Кругообіг грошей та «глюків» у природі або особливості соціального гіпнозу

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers