rss
04/20/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Новини \ Події в Україні \ Події в Україні

 “Батьківщина” зняла з передвиборчих перегонів
26 кандидатів-мажоритарників на користь УДАРу

Об’єднана опозиція “Батьківщина” ухвалила рішення про зняття 26 кандидатів у народні депутати у мажоритарних округах на користь партії “УДАР”, передає прес-служба партії.
 “З’їзд ухвалив відповідальне рішення, а саме: ми зняли на користь партії “УДАР” 26 кандидатів у народні депутати”, - сказав керівник центрального виборчого штабу Об’єднаної опозиції Олександр Турчинов.
Список вже оприлюднено на сайті партії.
“Це рішення ухвалювалося важко, проте його ухвалено. Більше того, я можу сказати, що цей процес ми вважаємо позитивним для України, він посилює позиції демократичних сил під час цієї виборчої кампанії. І я сподіваюся, що його буде доведено до завершення, а саме –  до перемоги демократичних сил”, - наголосив Турчинов.
У свою чергу голова ради Об’єднаної опозиції “Батьківщина” Арсеній Яценюк зазначив, що ухвалене рішення про зняття 26 кандидатів у мажоритарних округах від опозиції на користь УДАРу значно збільшує шанси опозиції на перемогу.
“У рамках цього рішення треба буде остаточно з’ясувати, чи підтримають ці кандидати в депутати, які йтимуть від наших партнерів, програму опозиції, про яку ми неодноразово заявляли. Я маю на увазі угоду про створення коаліції демократичних сил у новому парламенті”, - сказав він.
14 жовтня завершилася кампанія за погодженням кандидатів по мажоритарних округах від партії “УДАР” і Об’єднаної опозиції “Батьківщина”. Не чекаючи з’їзду “Батьківщини”, в УДАРі назвали 26 кандидатів, яких знімають з виборів на користь Об’єднаної опозиції, і вказали “Батьківщині” на 22 округи, в яких очікують підтримки своїх висуванців.
13 жовтня лідер партії “УДАР” Віталій Кличко оголосив про завершення процесу узгодження спільного списку кандидатів між УДАРом і Об’єднаною опозицією.
Екс-прем’єр Юлія Тимошенко також виступила за максимальне об’єднання всіх опозиційних сил. Про це йдеться в її листі до учасників з’їзду, що пройшов у понеділок, 15 жовтня, передає прес-служба БЮТ.
“Немає ціни, яку опозиція не мала б заплатити заради спільної перемоги в кожному мажоритарному окрузі. Кожен багнет вкрай важливий у подальшій війні з мафією. Опозиції не буде виправдання, якщо через надмірну амбітність вояків, вона матиме неприпустимі втрати ще до початку боїв”, - заявила вона.
“Визвольна війна передбачає жертовність. Інколи, щоби твій загін переміг, не обов’язково лягати грудьми на амбразуру. Достатньо просто відійти вбік, аби звільнити дорогу сильнішому. Але все це мусить відбуватися тільки на справедливій та публічній основі”, - йдеться в заяві.
“Годі зайвих слів. “Один округ - один опозиційний кандидат!”, - такою має бути наша відповідь режиму, який із засідки зловтішно спостерігає за братовбивчим суперництвом опозиціонерів. Одна голова - добре, будуть дві - зрубають обидві”, - заявила вона.
Опозиція тепер вимагає від УДАРу визначитися, чи підтримують вони програму Об’єднаної опозиції, зокрема, імпічмент президента, мораторій на продаж землі, спонсорування пенсійної реформи.
На запитання, чому з’їзд був закритим, Турчинов сказав: “Нам треба було швидко ухвалити це рішення і сьогодні подати документи, бо завтра це не було б нікому потрібно”.

 


 

 

 Хорошковський: Україна не може одночасно
рухатися і в ЄС, і в Митний союз

Україна не може одночасно рухатися і в Європейський союз, і в Митний союз. Таку думку висловив перший віце-прем’єр-міністр України Валерій Хорошковський в інтерв’ю Deutsche Welle.
Зокрема, відповідаючи на запитання, чи суперечить євроінтеграція України її вступу до МС, Хорошковський сказав: “Звичайно, заперечує. Неможливо одночасно рухатися в двох напрямках. Це називається шпагат - досить незручна поза”.
“Зі свого боку хочу сказати, що ми намагаємося будувати робочі відносини абсолютно з усіма сусідами. І, безумовно, такий партнер, як Росія, є для нас стратегічним. Причому Росія - це стратегічний партнер не тільки для України, а й для Німеччини. Але одна справа вибудовувати стосунки, а інша - опинитися кудись втягнутим. У нас сьогодні достатньо власних ресурсів для прийняття рішень. Крім того, хочу нагадати, що європейський вектор - головний в нашій зовнішній політиці, ми навіть ухвалили відповідний закон”, - сказав Хорошковський.
Коментуючи пропозицію РФ щодо значного зниження цін на газ у разі приєднання України до Митного союзу, перший віце-прем’єр підкреслив: “Мова йде про якісь умови, які кожна зі сторін - в даному випадку навіть не Росія, а Митний союз - пропонує нам у вигляді стимулів і вказує на можливі проблеми, які будуть виникати, якщо, припустімо, ситуація буде розвиватися по-іншому. Це, як ви кажете, дуже ласий, значимий шматок”.
Хорошковський також зазначив, що “конкурентоспроможність не народжується за рахунок дешевих цін на енергоносії. Конкурентоспроможність підвищується шляхом енергоефективності та якісного виробництва. У нас є гідні відповіді. І якщо питання буде стояти тільки в цьому, то це не стане для України вирішальним фактором”.
Водночас він повідомив, що в Україні є велика кількість економічних агентів, особисто зацікавлених у тому, щоб посилювати співпрацю з Російською Федерацією.
“І якщо ми говоримо про підхід уряду до цієї проблеми, то повинні завжди шукати адекватні рішення. На мій погляд, адекватний підхід - це асоціація і передбачена нею зона вільної торгівлі. На жаль, поки що це нереалізований проект, але він може бути реалізований найближчим часом, після чого стане точкою неповернення”, - сказав Хорошковський.
А президент Віктор Янукович заявив, що Україна ще не готова відповісти на запитання про приєднання до Митного союзу. Україна вивчає діяльність МС, і лише після ретельного аналізу результатів його роботи прийматимуться рішення про подальші форми співпраці з цим об’єднанням, зауважив Янукович.
На даний момент Україна пропонує співробітництво з Митним союзом за формулою “3+1”, проте Росія вважає такий формат неприйнятним.

У Києві зростає кількість “офіційних” мільйонерів
- тепер їх понад тисячу

За даними ДПС у Києві, станом на 1 жовтня кількість громадян, які мають дохід понад мільйон грн., становила 1014 осіб. У своїх деклараціях про майновий стан і доходи вони задекларували 5 млрд. 81 млн. грн. доходу та сплатили понад 234 млн. грн. податку на доходи фізичних осіб, передає “Кореспондент”.
У порівнянні з минулим роком, офіційних столичних мільйонерів побільшало на 287 осіб. Згідно із поданими деклараціями, доходи зазначеної категорії громадян зросли на 600 млн. грн.
Всього з початку року кияни подали 64 413 декларацій із загальною сумою 10,4 млрд. грн. задекларованого доходу. У бюджет сплачено 352 млн. грн. податків.
Раніше повідомлялось, що найактивніше у країні платять податки іноземці, тоді як вітчизняний бізнес - чемпіон з ухилення від фіскального навантаження.
У квітні дохід більш ніж мільйон гривень задекларували лише 170 киян.
Від початку поточного року понад 21,6 тис. громадян подали декларації про майновий стан і доходи, сплативши до бюджету понад 54 млн. грн. податку.

Прокуратура відмовляється порушувати
справу за побиття журналіста Найєма

Прокуратура Києва не бачить підстав для скасування рішення міліції про відмову в порушенні кримінальної справи за фактом нападу 30 липня на журналіста Мустафу Найєма. Про це йдеться у відповіді прокуратури на депутатське звернення Юрія Стеця з приводу відмови в порушенні кримінальної справи, повідомляє “Телекритика”.
“Встановлено, що за результатами дослідчої перевірки Дніпровським РУ ГУ МВС у Києві 27 вересня 2012 року прийнято рішення про відмову в порушенні кримінальної справи на підставі п.2 ст.6 КПК, у зв’язку з відсутністю ознак злочину, передбаченого ст.296 ККУ. Зі вказаним рішенням прокуратура міста Києва погодилася, підстав для його скасування на даний час не вбачається”, - пише прокурор Києва Анатолій Мельник.
Інцидент з Мустафою Найємом стався 30 липня поблизу Міжнародного виставкового центру, де проходив з’їзд Партії регіонів.
Охорона одного з делегатів з’їзду Партії регіонів відштовхувала журналіста, вибила в нього з рук телефон і видалила з нього зняте відео. Мустафа Найєм написав заяву в міліцію з приводу вчинених щодо нього порушень. Дніпровське райуправління міліції відмовило в порушенні кримінальної справи.
Прокуратура скасувала постанову міліції про відмову в порушенні кримінальної справи і зобов’язала міліцію провести повторну перевірку заяви Найєма. Міліція провела перевірку і не знайшла достатніх підстав для відкриття кримінальної справи.

Вертодром Януковича, який коштував 290
мільйонів гривень, «перетворять на соціальний центр»

Вертолітний майданчик на Парковій дорозі коштував інвестору 290 мільйонів гривень. За словами представника компанії “Амадеус Ко”, яка отримала 2,18 га під будівництво вертодрома, Олега Лисюка, жодної державної копійки на будівництво не витратили. Про це йдеться в сюжеті “5 каналу”.
Лисюк додав, що на вертолітному майданчику не буде ні боулінг-центру, ні гральних залів, як планувалося спочатку, а буде соціальний центр, де зможуть виступати творчі колективи. Деякі навіть безкоштовно.
“Будуть проходити виставки, від концертів знаменитостей до проведення наукових конгресів. Але ми не можемо щодня здавати цей майданчик, бо тут вже літають вертольоти”, - додав Лисюк.
До слова, у столичній мерії, яка виділила землю під вертодром, кажуть, що до вертолітного майданчику ніяк не причетні.
“Місто до цього не має ніякого стосунку. Звертайтесь у міністерство”, - сказав начальник Головного управління транспорту КМДА Євген Водовозов.
Відхрестилися і в Мінінфраструктури. Зокрема, на запит відповіли, що будівництво об’єкта не замовляли і про подальше його функціонування не знають.
Хоча, як відомо, профільний міністр Борис Колесніков особисто перерізав червону стрічку на відкритті вертодорому, бо той входив у програму підготовки до Євро-2012. Тим часом, ДУС з Управлінням держохорони вивчають можливість використання президентом повітряного транспорту у Києві.
“Але рішення з цього питання ще не прийнято”, - йдеться у відповіді на запит.
Раніше у ЗМI з’явилася інформація про те, що в будівлі з вертолітним майданчиком на Парковій алеї також розміщуватимуться казино, дискотека, ресторан, сигарний зал та iншi розважальні об’єкти.

У Ліберії загинув ще один український миротворець

13 жовтня військовослужбовець зі складу 56-го окремого вертолітного загону ЗСУ старший лейтенант Олександр Зубко загинув по дорозі з міжнародного аеропорту Робертсфілд в столицю Ліберії Монровію.
Зубко представляв у 56-му загоні Головне управління розвідки МОУ. Водій УАЗу, де Олександр перебував з іншими пасажирами, ухиляючись від лобового зіткнення з автомобілем Nissan, який виїхав на зустрічну смугу, і намагаючись об’їхати пішоходів, врізався в вантажівку Mack, яка йшла на великій швидкості.
Пасажири УАЗу отримали серйозні травми і потрапили в монровійскій госпіталь, де Зубко помер. Двоє його товаришів зараз в йорданському госпіталі місії ООН у Ліберії.
Також стало відомо, що родичам миротворця буде виплачена компенсація в 105 тис. доларів.
Керівництво Міністерства оборони України висловило глибоке співчуття рідним і близьким загиблого військовослужбовця.
Зазначимо, що торік у Ліберії внаслідок нещасного випадку загинув бортовий перекладач вертолітної ланки 56-го окремого вертолітного загону Збройних сил України Місії ООН майор В’ячеслав Сулін.
У Ліберії 275 українських миротворців отримали медалі Організації Об’єднаних Націй “За службу миру”. Нагородження миротворців відбулося під час “Параду медалей” у базовому таборі 56-го окремого вертолітного загону Збройних сил України сил Місії ООН у Ліберії.

Новий ляп від Януковича: побачиш своїми руками,
очима доторкнешся

Президент Віктор Янукович під час виступу в Луганську вкотре обмовився. Інцидент стався під час зустрічі з активом області 16 жовтня. Про це свідчить відео, яке оприлюднено у мережі YouTube, пише “Українська правда”.
“Ми регулярно беремо звіти губернаторів в Києві, але коли побачиш своїми руками, як кажуть, очима доторкнешся, за старою українською традицією. Це зовсім інше”, - зазначив президент.
18 вересня Янукович переплутав компанії Samsung і Hyundai. Це сталося під час наради з активом Одеської області у будівлі ОДА.
“Я зустрічався з президентом Samsung’а, коли був у Південній Кореї. І для них Україна була відкриттям. Коли ми там появилися з несподіваною пропозицією за фантастично короткий термін пустити в Україні швидкісні поїзди, вони були в шоці”, - розповів він
Зазначимо, що президент України часто припускається помилок. Так, у нього нещодавно стався черговий мовно-історичний конфуз. Виступаючи на церемонії відкриття Олімпійського дому, глава держави зазначив, що влада, разом з представниками федерацій різних видів спорту, багато років працювали, щоб, “в кінці кінців, у наших олімпійців був свій, як кажуть, дах над головою”, помилково назвавши літні Олімпійські ігри в Лондоні 13-ми замість 30-х.
У березні цього року Янукович, говорячи про медицину, сказав, що “це та галузь, яка повинна йти попереду, як дим від паровоза”.
Інколи президент плутає континенти та назви країн. А українцям він навіть пообіцяв “уможливити” нові трагедії.

 

Підготував Юрій Токарський
За повідомленнями інформагенств

Події в Україні

Події в Україні

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers