rss
05/04/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Полiтика \ «ЗаКІВАЛОВщина» заполонила Одесу

Хто такий Сергій Ківалов, українцям пояснювати не треба, бо вони знають цього одіозного політика як облупленого. І не лише знають не з кращого боку, а й постійно відчувають «плоди» його діяльності на своїй шкурі. Особливо ж «уславився» він, коли очолював Центрвиборчком, який грубо фальсифікував президентські вибори 2004 року, що поклало початок Помаранчевій революції. За це й отримав прізвисько «Підрахуй», яке закріпилося за ним довічно.

Нині всю країну збурив ухвалений Верховною Радою і підписаний В. Януковичем скандальний закон про основи державної мовної політики, ініційований регіоналами – Вадимом Колесніченком та Сергієм Ківаловим. Це фактично дозволило прирівняти російську мову до державної у багатьох регіонах, оголосивши її регіональною. Прогресивна громадськість розцінила це як провокацію, спрямовану на розкол країни, спробу ліквідувати українську державність. Антидержавний і антиукраїнський закон засвідчив перехід режиму Януковича, Азарова, Табачника до політики
відкритої русифікації і мовного геноциду титульної української нації. Хвиля протестів проти застосування закону прокотилася по всій Україні, знайшла палку підтримку зарубіжного українства та міжнародної спільноти.
То як нам не дякувати за цей українофобський наступ співавторові такого документа – Сергієві Ківалову? Одесити першими відчули на собі посилення наступу так званого «русского міра». Пропаганда й запровадження мовного закону в місті почалися ще до підписання його главою держави. А потім мерія, очолювана палким україноненависником, уродженцем Сахаліну Олексієм Костусєвим, першою в країні запровадила російську мову як регіональну. Услід за нею й облрада ощасливила всіх мешканців області подібним рішенням.
Нині в Одесі, куди оком не кинь, побачиш усілякі нагадування про активного регіонала С. Ківалова, який прагне знову отримати мандат народного депутата у 135-му виборчому окрузі в Приморському районі Одеси. Він примудрився навіть офіс окружної виборчої комісії розмістити під дахом підпорядкованої йому Юридичної академії, а до її складу ввів аж шістьох викладачів цього навчального закладу. Тож під час парламентських виборів буде кому виконувати вказівки завжди вірного собі «Підрахуя».

 

Title  Title
 Ківалов заліпив Одесу своїми банерами Одесити відповіли Ківалову на його агітацію

 

Title Title 
  Відповідь «підрахую» на «патріотичному балконі»

 

 Title 
 

 Палац Ківалова на вкраденому в одеситів пляжі

А сам він не шкодує ні сил ні коштів на підкуп виборців, на задурювання їх своїми агітками. То під виглядом допомоги від власного благодійного фонду роздає окуляри своєму електорату, то знайомить літніх людей з азами комп’ютерної грамоти, то навіть спонсорує співочий конкурс у переддень іменин міста. А нині весь Приморський район рясніє банерами з написами, як безкорисливо Ківалов любить Одесу і якою палкою взаємністю відповідають йому мешканці майже кожного будинку й під’їзду. Подив і сміх викликають такі численні написи на будинках-розвалюхах на Пантелеймонівській вулиці. Навіть на стіні аварійного будинку, з якого п’ять років тому виселили всіх мешканців, красується банер з написом – «Наш дім за Ківалова!» Схоже, що ці слова написані від імені бомжів, які збираються тут на нічліг. Невже академік Ківалов не второпає, що прикрашені ним банерами, готові ось-ось розвалитися, споруди якнайліпше демонструють саме «покращення» і «стабільність», яких досягла Україна за час правління Партії регіонів?
Одесити не були б одеситами, коли б дали пошити себе в дурні й не знайшли б адекватної відповіді на це нахабне самовихваляння Ківалова. На одному з балконів можна побачити чималий плакат з написом – «Баба Яга проти Ківа-lovа!» Це своєрідна пародія на ківаловські банери «Ми любимо КиваLOVа». А коли працівники ЖЕКу звернулися до господині добре відомого в Одесі патріотичного балкону на Дерибасівській – Вікторії Сибір – з проханням – розмітити на ньому передвиборний банер Ківалова, та їм відмовила, а потім пішла назустріч і виготовила власний банер. Його Вікторія теж підлаштувала під стиль ківаловських: «Одесса знает: Кивалов за Одессу» (вони всі російською мовою). У неї ж заспів — той же, а ось кінцівка... «Одесса знает: всіх не підрахуєш», – написала дівчина, обігравши усім відоме прізвисько Ківалова з часів позаминулих президентських виборів. Так і висить цей
напис на балконі в центрі Одеси, прикрашеного гаслом «Слава Україні!»
Одесити й до цього досить критично ставилися до Ківалова, їдко висміювали його нескромність. Особливо їх дратує розміщений на вкраденому в мешканців міста пляжі на 8-й станції Великого Фонтану його шикарний маєток, який одесити називають «замком Дракули». Сам же він вважає себе видатною особистістю, а щоб пам’ятали його не лише сучасники, а і нащадки, то вже увічнив себе у бронзовому монументі, встановленому на території юракадемії. Водночас, у зведеній ним студентській церкві великомучениці святої Тетяни на його замовлення на іконах зображені не лики святих, а члени його родини. На думку одеських гострословів, Ківалов має повне право заявляти, що совість його чиста, бо він нею не користується.
Варто додати до цієї розповіді ще один факт. У середині вересня у рамках кампанії «Помста за розкол країни» учасники руху «Відсіч» побували в Одесі й  разом з місцевими активістами обклеїли листівками весь Приморський район; у цих листівках пояснили виборцям, чому не можна голосувати за співавтора  розкольницького мовного закону – Сергія Ківалова. Під час поширення листівок на активістів кампанії «Помста за розкол країни» напали троє невідомих. В одного з них молодики забрали сумку й телефон, а іншому – розбили телефон. Та працівники міліції, які прибули на місце події, звинуватили представників «Відсічі» у поширенні неправдивої інформації й ігнорували повідомлення про напад невідомих. Цим самим вони взяли під свою опіку й хуліганів, і самого «Підрахуя», який знову рветься до влади.
Як бачимо, Ківалов уже залучив всі найбрудніші передвиборчі засоби, але, не знаючи міри, передає куті меду. Тож будемо сподіватися, що його шалена компанія – «заКІВАЛОВщина» – зазнає в Одесі краху.
Фото автора та зі соціальних мереж

Дорога благодійність і податок на добро

Україна і Грузія: знайдіть 10 відмінностей

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers