rss
04/27/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Полiтика \ Аналітика \ Засновано Ендавмент Фонд родини Позняк для Києво-Могилянської академії

Києво-Могилянська Фундація Америки з приємністю повідомляє про заснування Ендавмент фонду в пам’ять Юліяна та Дарії Позняків, призначеного на стипендії студентам Національного університету «Києво-Могилянська академія».

Фонд Юліяна та Дарії Позняків є першим вкладом до створеної Києво-Могилянською Фундацією програми Ендавментів Києво-Могилянської академії у США. Гроші, вкладені в цей Ендавмент Фонд, залишатимуться в США, а отримані щорічні відсотки надсилатимуться до Києво-Могилянської академії на стипендії для обдарованих студентів.
Цей Ендавмент фонд заснував доктор Мирон Позняк у пам’ять про своїх батьків – Юліяна та Дарії Позняків. Від батьків д-р Позняк успадкував глибоку пошану до українського минулого і розуміння важливості розбудови освіти для майбутнього. Його батьки – Юліян та Дарія Позняки – емігрували до США у 1949 р. і відтоді стали активними членами української громади. Юліян Позняк здобув освіту в Академії літургійного співу та хорового диригування при церкві св. Юра у Львові. Своє життя у США він присвятив служінню церковній музиці, співаючи та керуючи хором у Греко-Католицькій Церкві ім. св. Йосифа в Чикаго.
Фонд, створений у пам'ять Юліяна та Дарії Позняків, вшановує їхнє життя та працю для збереження української церкви і спільноти у США і є важливим вкладом у розвиток української держави та освіти майбутніх поколінь в Україні.
Доктор Мирон Позняк, професор радіології та директор відділу комп'ютерної томографії черевної порожнини у відділі радіології Університету Вісконсин, є автором понад 60 публікацій з комп'ютерної томографії та ультразвуку, співавтором підручника з клінічного допплерівського ультразвуку. Підручник перекладено українською мовою, і ним широко користуються в Україні. Під час своїх численних поїздок в Україну д-р Позняк був лектором на конференціях, організованих американською організацією «Друзі радіології в Україні». Від часу їх заснування ці конференції відвідали тисячі українських фахівців у галузі медицини, і вони були відзначені Міністерством охорони здоров’я України.

Влада і суспільство*

До свободи через Інтернет

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers