rss
06/16/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
У фокусі – Америка \ Чикаго за тиждень

Триває другий тиждень страйку вчителів, і вирішення ситуації поки що не видно. Принаймні, станом на день підготовки газети до друку. При такій динаміці подій щотижневому виданню важко вслідкувати за усіма пертурбаціями. Так само час грає не на руку профспілці та вчителям. Для них затягування конфлікту обертається громадським осудом та внутрішніми чварами. Саме це намагається навіяти чиказька преса. Періодично з’являються матеріали про батьків, котрі у відчаю через те, що дітей елементарно нема куди влаштувати. Не кажучи вже про те, що вони пропускають другий тиждень навчання, що вже є поганим результатом. Не раді вже й самі вчителі. Оскільки переговори ведуть представники профспілок, решта страйкуючих, здебільшого, самі педагоги та персонал шкіл – намагаються донести на вулицях свої вимоги. Це дає підставу меру міста виявити стурбованість громадським порядком. Він пригрозив, що буде вимагати від суду впровадження заборони на вуличні акції. Емануелю цей страйк зовсім не на часі. Він мусить вирішити цей конфлікт якнайскоріше, щоб не псувати рейтинг свого патрона перед виборами Президента США.
На репутації кандидата від демократів може серйозно позначитися освітня криза у його рідному місті. Дивно, що триває такий масовий тиск на профспілку з боку демократичного уряду. Дії Емануеля – це жорстка, адміністративно-бізнесова політика. Всередині страйкового руху також відбуваються різні «бродіння». Вчителі, які відчувають себе, як у пастці –  між громадським осудом за «прогуляні» дні та тиском уряду, починають хвилюватися з приводу переговорів. Профспілка вимагала 30-відсоткового підвищення зарплати протягом наступних двох років. Це виглядає, як просять прокурори – «вимагатимемо по максиму, а суддя дасть хоч половину». І дійсно, арбітраж вирішив, що 19-відсоткового зростання буде достатньо. Незрозуміло, щоправда, як це здійснити реально при бюджетному дефіциті на наступний рік у мільярд доларів.
Виступають учителі також за те, щоб їм оплачувався додатковий час. Як відомо, в початковій школі день продовжено до 7-годинного навчального дня, а в старшій школі – до 7,5-годинного. Обурює педагогів прив’язка заробітку та працевлаштування до оцінки успішності учнів (про це ми говорили у минулому номері). Внаслідок такої оцінки, за прогнозами, близько 6 000 вчителів втратять роботу. Передбачається закриття 100 шкіл! За побоюваннями профспілок – цілих 200. Натомість, уряд активно намагається запровадити систему чартерних шкіл, які лише частково є на бюджеті міста. Зараз навчається 350 000 учнів у громадських школах Чикаго. В різних – за своєю успішністю та перспективністю. Всі вони не працюють, окрім, можливо, Lake Forest High School, яка відкрила свої двері для дітей уже з початку тижня. Уроки там не проходять, однак дітям пропонують інші розвиваючі  заняття. І не виключено, що ця школа виявиться тією ластівкою, яка свідчитиме про розбіжності всередині єдиного «фронту» страйкуючих, що може призвести до відступу до основних позицій перед тиском мера, керівництва CPS, заангажованої преси. А між тим, на педагогів, які виборюють право на існування громадських шкіл у нашому місті, зараз дивиться вся країна. Слідкуватимемо і ми, адже це – історичний момент не тільки для шкіл, але й для розвитку суспільства в цілому. Побачимо, які саме тенденції переможуть.


 

Серпневі показники foreclosure в Іллінойсі є найвищими у країні

Показник foreclosure в штаті Іллінойс у серпні став найвищим у країні – штат вперше очолив цей список за семирічну історію рейтингу, але цифри подають обнадійливий сигнал про те, що зростання вирішення foreclosure може призвести до швидшого відновлення ринку житла.
Рівень справ щодо foreclosure, які проходять через суд, зросли на 148,6% від минулого року порівняно зі збільшенням кількості нових заявок на 30,2% за той же період, – стверджує Джеффрі Хевінгс, директор Регіональної лабораторії економічних досліджень при University of Illinois.
Результат може призвести до повного вирішення накопичених справ з foreclosure за термін від 18 місяців до двох років, сказав він. «Чим швидше вилучена власність проходить процес і вибуває з ринку, тим це є кращим для повернення до нормального стану на ринку», – заявив Хевінгс. Це важливе питання, оскільки foreclosure негативно впливає на ціну та оцінку житла.
Показник, який виніс Іллінойс на вершину даного списку у серпні, включає кількість будинків, що отримали заявки на foreclosure від RealtyTrac, що підраховує кількість будинків з проблемами. Від минулого року ця кількість підскочила на 42% – до 17 781 житлових будинків, або 1 на кожних 298 будинків, що перевищує попередній травневий максимум з 16 318 будинків, за даними звіту RealtyTrac.
Прискорення процедури в Іллінойсі відбулося після того, як були вирішені деякі питання документообігу, як-от «robosigning», що дозволило судам потихеньку просунутися у вирішенні накопичених справ.

Некомерційний комітет опікуватиметься «Вікінгом»

Title  
  

Лінн Сов Максон вперше побачила «Вікінг» (Viking), який вважається найстарішою моделлю (replica) корабля вікінгів у світі, понад 60 років тому на виставці в Lincoln Park Zoo. Корабель занехаяли після його появи на колумбійській виставці в 1893 році на World’s Columbian Exposition. Будучи виставленим окремими частинами, він почав псуватися під своїм дерев’яним покриттям.
Коли Максон виросла, вона проявила свою любов до човнів і всього, пов’язаного з Норвегією, працюючи в декількох комітетах, які намагаються вберегти корабель від старіння. Але впродовж останніх чотирьох десятиріч жоден комітет не був настільки успішним, як останній з них – комітет Друзів корабля «Вікінг» (Friends of the Viking Ship), – переконує Максон.
Минулої середи некомерційна організація отримала судно з Chicago Park District під свою опіку з надією зібрати понад 5 мільйонів доларів на його відновлення та збереження. Друзі корабля (Friends of the Viking Ship) сподіваються перевезти «Вікінг» з його відкритого місця виставки у Geneva назад до Чикаго та розмістити корабель у постійній будівлі з функцією контролю клімату.
Маючи 17 футів завширшки та 78 футів завдовжки, дубовий корабель за довжиною сягає розмірів тенісного корту. Він є копією Gokstad, стародавнього корабля вікінгів, який виставлений у музеї в Осло, Норвегія. Сконструйований у Норвегії у 1892 році, через рік «Вікінг» перетнув Атлантичний океан за 28 днів з 12-ма людьми на борту. Мандрівка доводить, що дослідники-вікінги могли дістатися до Північної Америки майже на 500 років раніше, ніж Христофор Колумб. «Це частина нашої ДНК», – сказав Перрі Гульбрандсен, почесний член ради Friends of the Viking Ship та норвезький американець у другому поколінні. «Це частина нашого культурного фону, і це також частина фону міста Чикаго». У червні Chicago Park District подав клопотання до окружного суду в Cook County з проханням – передати модель членам Friends of the Viking Ship) з фінансових та функціональних причин. Члени організація Friends of the Viking Ship дбають про корабель з 2007 року, коли судно було визнано однією з 10 історичних пам’яток штату Іллінойс, яким найбільше загрожує знищення. Некомерційна організація проводить публічні екскурсії в теперішньому місці розташування судна в Good Templar Park у Geneva і збирає гроші на відновлювальні роботи. Зараз, коли комітет став єдиним опікуном корабля, він зміщує акцент у зборі коштів.

 

Illinois Tollway подаватиме до суду на злісних неплатників

Якщо у вас є суттєві порушення щодо неоплачених дорожніх зборів, краще заплатити, інакше ви можете опинитися в суді.
З метою відвоювання деяких з понад 300 мільйонів доларів неоплачених дорожніх зборів, Illinois Tollway у четвер оголосила про плани переслідування своїх злісних неплатників шляхом подачі судових позовів проти них. Агентство планує почати подання своїх перших адміністративних позовів до окружного суду цього тижня, сподіваючись зібрати несплачених 1,2 мільйона доларів.
До цього моменту Illinois Tollway відсилав цим порушникам не менше, ніж п’ять попереджень (notices), телефонував їм, щонайменше, чотири рази і давав їм кілька шансів – укласти мирову угоду з можливістю використання плану платежів для погашення боргу.
Весь процес може тривати від дев’яти місяців до понад двох років з того часу, коли порушник отримує перше повідомлення про порушення до моменту, коли позов подається до суду.

Таві Гевінсон – дівчина з Чикаго – нова королева ЗМІ?

  Title
  

Для тих, хто скаржиться на відсутність простору для творчої реалізації та заробітку, ця історія буде особливо повчальною.
United Talent Agency, яке представляє інтереси Джонні Депа, Гарісона Форда та Гвінет Пелтроу здивувало весь шоу-бізнес, коли запросило на участь у новому фільмі 16-річну мешканку з Oak Park – Таві Гевінсон, відомого блогера з питань моди, а пізніше – редактора модного журналу. Режисером фільму буде Ніколь Холофценер. У той час, коли її однокласники з River Forest High School влітку відпочивали, Таві провела час у поїздках від узбережжя до узбережжя з метою промоції свого он-лайн журналу Rookie  та книжки Rookie Yearbook One – зібрання статей, фотографій, ілюстрацій у журналі за перший рік. Наступна сходинка – Голлівуд.
Вона була відвертою зі своїми читачами впродовж декількох років, відколи з дому, після уроків в школі, почала вести блог оригінальної моди Style Rookie у 2008 році. Її висловлювання були чесними, смішними і написаними доволі вправно, тому блог швидко привернув увагу Harper`s Bazaar, де вона стала дописувачем! Подорожуючи зі своїм батьком, вона літала з Чикаго на перші ряди показів мод у Нью-Йорку і Європі. Але в сам розпал Таві-манії нові предмети – мистецтво аутсайдерів, фемінізм, гендерна ідентичність та медіа – затьмарили її інтерес до моди. Отже, Rookie.
У вересні 2011 року Rookie отримав понад мільйон переглядів протягом шести днів з моменту його запуску. Тематика змінюється від обговорення творів Джоан Дідіон (американська новелістка та журналістка) до відповідей на запитання про секс і романтичні стосунки. Тут є й уроки про те, як використовувати червону помаду і як позбутися заплаканого вигляду менш, ніж за п’ять хвилин. Модні поради стосувалися моделей різних форм та розмірів, які носять всі, починаючи від «haute couture» до вінтажних джинсових курток Wrangler.
Керуючи штатом працівників, до якого належать вдвічі старші за неї редактори, Гевінсон також знаходить час для спроб в музиці. Вона записала свою першу пісню-кавер на «Heart of Gold» Ніла Янга для короткометражного мультфільму «Cadaver», який дебютував у січні цього року. Вона час від часу додає відео на YouTube, як-от свій кавер на «A Case of You» Джоні Мітчелла, присвячений The Office’s Mindy Kaling (вона є її фаном). А у вільний час Таві співає і грає на гітарі в рок-групі з друзями.
З такими вподобаннями, які, здається, змінюються щогодини, Гевінсон все ще не впевнена, чим вона займатиметься. Але дівчина твердо переконана в наступному – прийшов час рухатись далі від основ своєї діяльності: «Мені здається, що золота ера модних блогів закінчилася».

У фокусі – Америка

У фокусі Америка

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers