rss
04/23/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Новини \ Події в Україні \ Події в Україні

 Тимошенко залишили ще на місяць у лікарні “працювати над собою”. Німецький лікар не заперечує інвалідності

Екс-прем’єр-міністр України Юлія Тимошенко щонайменше місяць залишатиметься під доглядом українських та німецьких фахівців у Центральній клінічній лікарні №5: українсько-німецька медкомісія вважає за необхідне продовжити її лікування.
Про це 18 вересня на брифінгу в Харкові заявила перший заступник міністра охорони здоров’я Раїса Моїсеєнко. За її словами, зараз Тимошенко проведено вже понад 250 різних медичних процедур, а запропонована система реабілітації проходить ефективно, повідомляють «Українські новини».
“По суті, вона сьогодні займається тільки лікувальною фізкультурою”, - сказала Моїсеєнко. Наразі це єдиний для екс-прем’єрки засіб реабілітації на цей момент. Вона зазначила, що цей метод використовується досить ефективно, він буде посилений і повинен привести до гарного реабілітаційного ефекту.
Моїсеєнко підкреслила, що Тимошенко потрібно одне: ретельно працювати над собою.
Проте німецький лікар екс-прем’єра Лутц Хармс має менш оптимістичний прогноз, і навіть не виключає, що його пацієнтці нададуть інвалідність. Про це він заявив на брифінгу у Харкові, відповідаючи на запитання про стан здоров’я Тимошенко.
Хармс зазначив, що саме спроби уникнути інвалідності Тимошенко і є основною причиною рішення щодо продовження нагляду за екс-прем’єром в умовах стаціонару ЦКЛ№5.
Водночас Хармс відзначив поліпшення стану здоров’я Тимошенко.
“Ці поліпшення дуже радують нас. Рухливість пацієнтки поступово збільшується. Болі вже набагато слабші і не такі інтенсивні. Але, природно, що якщо пацієнтка, у якої такий хронічний больовий синдром, постійно зазнає стресу ззовні, це також не дуже добре”, - сказав Хармс.
У свою чергу, Моїсеєнко повідомила, що всі можливі терміни стаціонарного реабілітаційного лікування вже перевищені в кілька разів, але говорити про точний термін реабілітації важко. Заступник міністра зазначила, що зазвичай лікування триває 14-21 день, а лікування Тимошенко триває вже 5-й місяць.
“Що стосується термінів - можливо, це буде місяць, можливо, трохи більше. Як у будь-якій системі реабілітації, коли це досить тривалий проміжок, навряд чи ми можемо говорити про якийсь точний строк”, — сказала Моїсеєнко.
Наприкінці травня поточного року лідерку української опозиції було переведено з в’язниці до харківської Центральної клінічної лікарні №5. Колишня прем’єр погодилася припинити голодування та під наглядом лікарів з Німеччини пройти необхідні медичні процедури. До того ж, Тимошенко і раніше говорила, що у неї хронічні болі в спині і їй потрібне лікування. 17 вересня лікар німецької клініки “Шаріте” Лутц Хармс укотре прибув до ЦКЛ “Укрзалізниці” для продовження лікування Тимошенко.
Екс-прем’єр-міністра України Юлію Тимошенко засудили до семи років позбавлення волі. Але окрім того, Печерський районний суд Києва ухвалив рішення про стягнення з засудженої близько 189,5 млн. дол. на користь компанії “Нафтогаз”. Також головній опозиціонерці було заборонено обіймати посади на держслужбі протягом трьох років. Семирічний термін ув’язнення почався з 5 серпня, дати арешту. Після оголошення вироку суду Тимошенко заявила, що не згодна з винесеним їй вироком і буде оскаржувати рішення в Європейському суді, оскільки на правосуддя в своїй країні не розраховує.
До речі, екс-президент Європарламенту Єжи Бузек заявив, що ЄС не задоволений процесом розгляду справи Тимошенко, який відбувався у звичайному суді, тоді як для посадовців існує окремий державний орган, який і розглядає подібні справи.

 


 

Верховна Рада вирішила садити журналістів за наклеп

18 вересня Верховна Рада проголосувала в першому читанні за зміни до Кримінального та Кримінально-процесуального кодексів щодо посилення відповідальності за посягання на честь і гідність людини, передає “Українська Правда”.
За проект “регіонала” Віталія Журавського проголосувало 244 депутати.
Згідно зі змінами до законодавства журналістів, а також інших громадян, що поширять інформацію, яку хтось розцінить як посягання на його честь і гідність, чекає таке покарання:
- наклеп, тобто поширення свідомо неправдивих відомостей, що ганьблять честь і гідність іншої особи або підривають її репутацію, - карається штрафом в розмірі від 500 до 1000 неоподаткованих мінімумів доходів громадян або виправними роботами на термін до одного року;
- наклеп, що міститься в публічному виступі, публічно демонструється в творах або засобах масової інформації, - карається штрафом в розмірі від 1000 до 1500 неоподаткованих мінімумів доходів громадян або виправними роботами на термін від одного року до двох років, або арештом на термін від трьох до шести місяців, з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на термін від одного до трьох років;
- наклеп, поєднаний з обвинуваченням особи у вчиненні тяжкого або особливо тяжкого злочину, - карається штрафом в розмірі від 1500 до 2500 неоподаткованих мінімумів доходів громадян або арештом на термін від шести до восьми місяців, або позбавленням волі на термін до трьох років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на термін від одного до трьох років;
- наклеп, здійснений з використанням свого службового становища, - карається штрафом від 2500 до 5000 неоподаткованих мінімумів доходів громадян;
- ті ж самі дії передбачені у другій, третій, четвертій частинах, що спричинили стійкий розлад здоров’я особи, - караються обмеженням або позбавлення волі від 3 до 5 років;
- образа, тобто приниження честі та гідності іншої особи, виражена в непристойній формі, - карається штрафом в розмірі до 500 неоподаткованих мінімумів доходів громадян або виправними роботами на термін до шести місяців;
- образа, що міститься в публічному виступі, публічно демонструється у творах або засобах масової інформації, - карається штрафом в розмірі від 500 до 1000 неоподаткованих мінімумів доходів громадян або виправними роботами на термін до одного року.
Микола Томенко заявив, що ці зміни спрямовані проти журналістів.
“Якщо ця норма з’явиться, я думаю, третину журналістів пересадять”, - попередив Томенко.
Він також нагадав, як кілька років судився з Черновецьким, який його звинувачував у наклепі, а потім його інформацію, що мер розікрав 70% Києва, озвучив Попов, і це вже не було наклепом.

Янукович ініціював перевірку стосовно ТВі, щоб легітимізувати
вибори, вважає гендиректор каналу

Директор ТВі Микола Княжицький вважає, що президент Віктор Янукович доручив розібратися з ситуацією довкола телеканалу через тиск міжнародної спільноти.
“Те, що він доручив розібратися, - ми вітаємо. Але який буде результат - невідомо”, - сказав він, передає Радіо “Свобода”.
“Схоже, нині для Януковича важливо отримати легітимізацію виборчого процесу. Якщо канал закриють, а до того йдеться, - то легітимізацію буде отримати важко. Янукович зацікавлений, щоб цього не сталося”, - вважає Княжицький.
“Під тиском обставин, коли навіть міжнародні організації у Ялті говорили про ТВі, - очевидно, що він був змушений зробити якісь кроки”, - додав він.
Як саме виконуватимуть доручення президента - наразі невідомо, сказав Радіо “Свобода” керівник юридичного департаменту Нацради з питань телебачення та радіомовлення Олег Шосталь.
“Доручення буде виконано. Деталі виконання наразі невідомі, бо ми отримали його о 5-й годині вечора в понеділок”, - зазначив він.
“Чи отримає ТВі частку в цифровому мовленні? Нещодавно завершилися регіональні конкурси з розподілу цифрових частот, і ТВі чомусь не брав у них участі. Хоча вони могли б створити велику мережу в регіонах. Коли знову будуть виставлені на конкурс вільні частоти, ТВі зможе їх отримати”, - додав посадовець Нацради.
3 липня податкова міліція Солом’янського району Києва порушила справу проти Княжицького за підозрою в ухилянні від сплати податків. Після тривалих перевірок податкова міліція Києва на початку серпня закрила кримінальну справу.
Нагадаємо, наприкінці липня ТВі відключили в кабельних мережах торгової марки “Тріолан”. Можливості дивитися ТВі були позбавлені жителі 11 міст України. Зокрема, Дніпропетровськ, Донецьк, Запоріжжя, Київ, Луганськ, Одеса, Полтава, Сімферополь, Суми, Харків, Чугуїв. 14 серпня канал зник із мережі кабельного телебачення “Формат” у Маріуполі.
8 вересня в багатьох містах України відбулися акції на підтримку телеканалу ТВі. 10 вересня генеральний секретар Ради Європи Турбйорн Ягланд заявив, що стурбований ситуацією навколо телеканалу ТВі.
11 вересня стало відомо, що телеканалу ТВі заборонили проводити зовнішньоекономічну діяльність без спеціального дозволу Міністерства економіки.
12 вересня повідомлялося, що валютні рахунки телеканалу ТВі були арештовані. Однак згодом міністр економічного розвитку Петро Порошенко скасував наказ про застосування санкцій до каналу ТВі.
13 вересня телеканал ТВі заявляв, що податкова інспекція намагається будь-яким чином провести чергову “позапланову” перевірку каналу, незважаючи на дію мораторію.
Президент Віктор Янукович звернувся до Нацради з питань телебачення та радіомовлення з проханням терміново розібратися із ситуацією, що склалася навколо телеканалу ТВі.

До “регіонів” у Раді приєдналася ще одна “тушка”

Депутат Верховної Ради Вадим Коротюк вступив у фракцію Партії регіонів. Про це на засіданні Ради повідомив голова парламенту Володимир Литвин. До вступу Коротюка фракція налічувала 194 депутати.
Нагадаємо, 30 липня на з’їзді, Об’єднана опозиція оприлюднила своїх кандидатів у депутати, який будуть балотуватися за партійними списками і в мажоритарних округах.
У той же день одразу двоє народних депутатів – Сергій Міщенко та Вадим Коротюк – вийшли з фракції “БЮТ-Батьківщина” у ВР через невдоволення місцями у виборчому списку, які їм запропонували.
Пізніше заступник голови фракції Юрій Одарченко заявив, що з фракції БЮТ-”Батьківщина” вже не будуть виходити народні депутати, які потрапили до непрохідної частини виборчого списку Об’єднаної опозиції “Батьківщина”.

Кривднику Олександри Попової дали 12 років ув’язнення

Ленінський райсуд Миколаєва засудив Олександра Косіонова до 12 років позбавлення волі за побиття 18-річної Олександри Попової. Вирок було оголошено в понеділок.
Косіонову дали 10 років за замах на вбивство та 2 - за крадіжку особистого майна дівчини. Крім цього, він повинен відшкодувати сім’ї Попових 100 тисяч гривень моральної компенсації, передає “Українська правда”.
Також він має відшкодувати матеріальний збиток лікарні швидкої медичної допомоги - 9361 гривню і матері Олександри Попової - 9182 гривні. Окрім того, покрити судові витрати - 707 гривень.
Зазначимо, Косінов побив Сашу у березні цього року в парку Миколаєва. До лікарні її привезли роздягнену, з черепно-мозковою травмою, набряком головного мозку, розривом легені та численними переломами. Дівчина майже два місяці пролежала в комі, зараз проходить реабілітацію.
Прокуратура просила для підсудного Косінова 15 років позбавлення волі на підставі обставин, які обтяжують покарання - тяжкі наслідки для життя та здоров’я жертви, а також стан алкогольного сп’яніння на момент, коли Косінов бив дівчину.
Також обвинувачення вимагало відшкодування матеріальних витрат родині Попових. Сторона держобвинувачення має намір внести апеляційну скаргу на винесене судом рішення.

Поблизу Запоріжжя впав літак, є загиблі

У центрі льотної підготовки імені маршала Чуйкова розташованому у селі Широкому Запорізької області у понеділок розбився легкомоторний літак.
Як розповів заступник прокурора транспортної прокуратури Запорізької області Андрій Комлєв, о 13:05 біля злітної смуги аеродрому смт Широкого біля Запоріжжя впав експериментальний зразок легкомоторного літака, який перебував у розробці науково-виробничої фірми Дніпропетровська, пише “Інтерфакс-Україна”.
На борту перебували два професійні пілоти, один - житель Запоріжжя, другий - житель Дніпропетровська. Обидва загинули.
Як зазначив Комлєв, тип літака - надлегкий літальний апарат із робочою назвою “Аист”. У понеділок проводилися випробування, які передували сертифікації літака.
“Триває слідство. Причину падіння літака буде визначено через п’ять-сім експертиз”, - повідомив заступник прокурора.
Як розповіли свідки, літак упав під час посадки, зачепившись крилом за землю при повороті.

 

Підготував Юрій Токарський
За повідомленнями інформагенств

Найкорисніші продукти для чоловічого здоров’я

Події в Україні

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers