rss
04/25/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Організації, установи, товариства \ Добровольці Корпусу Миру на Українських Днях в Чикаго

Традиційні Українські Дні в Чикаго, які співпадають з річницею Незалежності України, відбулися 25-26 серпня ц. р. в Smith Park в Українській околиці Чикаго під патронатом Українського Конгресового Комітету Америки (УККА) відділ Іллінойс.

Цього разу погода не сприяла, бо хоч перший день був сонячний, але дуже гарячий, то наступного дня падав дощ і очікувалася буря. В суботу завітало на фестин понад 3000 осіб, а в неділю теж було трохи гостей, хоч не тисячі, як у минулому.
Товариство Української Мови ім. Шевченка (ТУМ) мало свій стіл, де були виставлені книжки, видані обласними «Просвітами» в Україні за фінансової допомоги ТУМ-Чикаго. До столу ТУМ в суботу по обіді підходили молоді люди, які цікавилися підручниками української мови. Як виявилось, ці люди були добровольцями Корпусу Миру в Україні в 2008 – 2011 рр. Було приємно спілкуватися з ними українською мовою, яку вони засвоїли в Україні і почути, що вони хочуть удосконалювати свої знання української мови, щоб спілкуватися зі своїми друзями в Україні.
Як приємно почути, що в цей час, коли українська мова є під загрозою в Україні, нею цікавляться і хочуть її вивчати молоді американці: Aiden Reneghan, Kari Strombert, Allison Springer i Tony Hoyt. Опісля ТУМ надіслав цим зацікавленим добровольцям інформацію, де вони зможуть отримати матеріали для удосконалення української мови.

Фото Богдана Боднарука

Міністр закордонних справ України

Українці з усього світу з’їдуться на Всенародну прощу до Рима

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers