rss
04/27/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Новини \ Події в Україні \ Події в Україні

Тимошенко: «В Україні можлива нова революція»

Екс-прем’єр Юлія Тимошенко не виключає виникнення в Україні нової революції, але вже не мирної, повідомляє сайт Тимошенко.
Вона заявила, що режим президента Віктора Януковича має намір фальсифікувати результати виборів до парламенту для остаточного встановлення диктатури.
«У даний час створення диктатури в Україні перебуває на активній стадії, і цей єдиний свій «творчий проект» Янукович завершить на парламентських виборах у жовтні цього року. Якщо він досягне успіху в своїх планах фальсифікувати вибори, президент і його політичні поплічники створять конституційну більшість, і таким чином буде забитий останній цвях у труну української демократії на десятиріччя вперед», – сказала Тимошенко.
Водночас екс-прем’єр припускає виникнення в Україні масштабних акцій протесту проти фальсифікації результатів виборів до Верховної Ради.
«Це може закінчитися новою революцією, але далеко не так мирно, як це було в 2004 році. Ось чому Україна потребує допомоги демократичного світу зараз, коли ще існує шанс повернути Україну в європейську сім’ю з європейськими цінностями. Зараз, а не після виборів, коли буде вже занадто пізно», – вважає вона.
Тимошенко також заявляє, що не підтримує запровадження санкцій проти української держави і громадян України. На її думку, міжнародне співтовариство має «політично і морально» ізолювати режим Януковича.
«Після вступу Януковича на посаду президента, у нього був неймовірний другий шанс виправити свої помилки, які він зробив до Помаранчевої революції, і стати поважним лідером, що просуває Україну до членства в Євросоюзі. Замість цього він втратив все, що міг втратити політик: повагу і довіру. Навіть якщо він фальсифікує результати парламентських виборів у жовтні і отримає більшість, він, у кінцевому рахунку, програє», – переконана Тимошенко.
Вона заявляє, що, навіть перебуваючи у в’язниці, не шкодує, що обрала шлях боротьби з олігархією.
«Вони відмовляли мені в наданні належної медичної допомоги сім місяців. Вони відчувають почуття задоволення, коли спостерігають за мною, коли я не можу вставати, ходити або допомогти собі. Вони навіть не надавали милиці, заявляючи, що я здорова. На щастя, як один з моїх друзів сказав мені, принаймні, мій політичний хребет не пошкоджений», – зазначила екс-прем’єр.
Тимошенко також вважає, що нові кримінальні звинувачення на її адресу є визнанням чинного режиму Віктора Януковича факту неможливості перемогти її як політика.
«Остання ідея Януковича за звинуваченням мене в організації вбивства Євгена Щербаня у 1996 році є, по суті, його визнанням того факту, що йому не вдалося знищити мене як політика», – сказала Тимошенко.
«Моя єдина провина в тому, що Янукович знає – моя свобода знищить його політичну кар’єру», – підкреслила вона.

 


 

 

Губернатор Житомирщини провів фестиваль для
наркоманів, на якому агітували за ПР

Колектив авіаційно-спортивного центру на Житомирщині заявляє про незаконне проведення Партією регіонів у ніч проти 24 серпня фестивалю важких наркотиків «Угар Ангара». Про це йдеться в заяві колективу, – передає «Українська правда».
«Організатори цього заходу за підтримки співробітників міліції без нашого відома завезли на аеродром кілька сотень наркоманів та влаштували шабаш, який супроводжувався масовим публічним вживанням наркотиків і актами вандалізму», – йдеться в заяві представників спортцентру.
За словами колективу, «ця антисоціальна акція була влаштована на підтримку кандидата в народні депутати по виборчому округу № 62 – Рижука Сергія, який є головою Житомирської обласної державної адміністрації».
«Обласна й міська влада та місцевий осередок Партії регіонів, які ані копійки не надали для підтримки парашутного спорту, знайшли гроші для проведення фестивалю наркоманів.
Причому – на місці, що було підготовлено спортсменами власним коштом для проведення чемпіонату з парашутного багатоборства», – йдеться в заяві.
За словами колективу, всю ніч на аеродромі тривав продаж наркотиків і спиртних напоїв під прапорами Партії регіонів; виборці Рижука у стані наркотичного сп’яніння колективно справляли природні потреби на тренажерах навчально-тренувальної бази, нищили авіаційну техніку.
«Внаслідок погрому, вчиненого на аеродромі, навчально-тренувальна база наразі перебуває в непридатному стані через велику кількість екскрементів, пошкоджено кафе, потрощені два літаки Ан-2», – йдеться в заяві.
Крім того, за словами колективу, організатори «наркофестивалю 23 серпня 2012 року завезли потужне освітлювальне та звукопідсилювальне устаткування, підключились до нашого енергорозподільчого щита й всю ніч споживали електроенергію за рахунок Авіаспортцентру ім. В. Закорецької, який є громадською організацією й існує тільки на особисті кошти спортсменів-парашутистів».
У зв’язку з цим був надісланий лист до Житомирської обласної організації Партії регіонів з вимогою – прибрати з аеродрому продукти своєї діяльності та відшкодувати завдані збитки.
«Відповіді ми не одержали, через що будемо звертатися до суду, а також – до Центральної виборчої комісії з вимогою – зняти з реєстрації кандидата в народні депутати Рижука Сергія, який, користуючись своїми адміністративними повноваженнями, займається пропагандою наркоманії, проводить антисоціальні заходи, примушує спортсменів-парашутистів оплачувати витрати на свою передвиборну кампанію», – йдеться в заяві.

Боротьбу українських журналістів з цензурою
підтримали організатори Всесвітнього форуму газетярів

Президент Всесвітньої асоціації видавців газет і новин (WAN-IFRA) Джейкоб Метью заявив, що, всупереч закликам до бойкоту України, які лунали раніше, у зв’язку з тим, що в країні «утворилося не дуже дружнє середовище для бізнесу», видавці та редактори з’їхалися до Києва на конгрес і форум, – передає «Інтерфакс-Україна».
«Ми приїхали до Києва для того, щоб на власні очі подивитися на все, вникнути в усе, зрозуміти все це. І замість того, щоб відвернутися, (...) ми хочемо в усьому переконатися самі», – наголосив Метью.
При цьому він зазначив, що в інтересах будь-якого демократичного уряду – підтримувати вільну пресу. «Й жоден злочин проти журналіста або видавця не повинен залишатися безкарним. І всі мають зрозуміти, що не повинно бути залякування медіа», – додав він.
На думку президента WAN-IFRA, в Україні рівень грамотності населення – один з найвищих у світі, однак поширення медіа не на такому високому рівні.
Крім того, Метью закликав боротися із замовними журналістськими матеріалами. «У деяких країнах світу журналісти втрачають свій професіоналізм. І найпотворніша з цих сторін – це феномен оплачених новин. Це безпринципна журналістика, найгірша форма. Від цього страждають засоби масової інформації. Бо якщо владі не подобається щось, вона просто припиняє надходження новин. Це жахлива практика. Й усі ми маємо з цим боротися», – заявив Джейкоб Метью.
Акцію журналістів під час Всесвітнього форуму преси проти цензури підтримали його організатори. Про це заявив речник WAN-IFRA Ларрі Кілман, – передає видання Journalism.co.uk
Так, за його словами, однією з цілей проведення форуму в Україні є захист свободи преси.
«Обираючи Україну як наше місце зустрічі, ми висловлюємо солідарність з місцевою незалежною пресою та привертаємо увагу міжнародного співтовариства до ситуації тут. Протестувальники стали сильним нагадуванням, що ще багато має бути зроблено», – наголосив він.
Кілман додав, що президент WAN-IFRA висловив занепокоєння ситуацією в Україні в присутності президента.
«У нас був подібний протест на нашій церемонії відкриття, коли події мали місце у Москві в 2006 році під час виступу президента Путіна. І, як і в Москві, президент WAN-IFRA скористався цією нагодою в Києві, щоб висловити нашу занепокоєність у своєму виступі в присутності президента», йдеться в заяві Кілмана.
Ситуація, що сталася під час форуму, потрапила у twitter-стрічку Всесвітнього газетного конгресу.
Як відомо, під час виступу президента Віктора Януковича на Всесвітньому газетному форумі представники «Стоп Цензурі!» підняли плакати з висловами про цензуру в Україні та відсутність демократії.
Один з охоронців силою висмикнув плакати у головного редактора «Української правди» – Олени Притули та редактора Kyiv Post – Катерини Горчинської.

В Україні хочуть запровадити продаж SIM-карти за паспортом

Українська влада має намір заборонити надання телекомунікаційних послуг без ідентифікації користувачів, зокрема, послуг мобільного зв’язку, де найбільш поширеним способом отримання послуг є придбання без укладення договорів SIM-карт (т. зв. передплачені послуги), повідомляє УНІАН.
Так, про це йдеться у проекті закону «Про внесення змін до Закону України «Про телекомунікації щодо вдосконалення порядку отримання правоохоронними органами інформації про споживачів телекомунікаційних послуг та надані телекомунікаційні послуги та порядок набуття ідентифікаційних телекомунікаційних карток споживачами», розроблений Держспецзв’язку України.
Як повідомляється, законопроект розроблено на виконання рішення, прийнятого на засіданні Кабінету міністрів України 11 квітня 2012 року.
В аналітичній записці відомства пояснюється, що «запровадження процедури надання телекомунікаційних послуг з використанням ідентифікаційних телекомунікаційних карток на підставі укладеного між оператором телекомунікацій та споживачем телекомунікаційних послуг договору в порядку, визначеному Кабінетом міністрів України, дасть змогу споживачам отримувати відповідні телекомунікаційні послуги згідно з договором, а правоохоронним органам – ідентифікувати споживачів під час проведення заходів щодо запобігання правопорушенням та їхнього розкриття».
Держспецзв’язку вважає, що внаслідок схвалення законопроекту буде вдосконалено порядок отримання правоохоронними органами інформації про споживачів телекомунікаційних послуг та надані телекомунікаційні послуги, буде надана можливість визначити порядок придбання ідентифікаційних телекомунікаційних карток споживачами, що дозволить правоохоронним органам «ефективніше виконувати обов’язки щодо захисту життя, здоров’я, прав і свобод громадян, власності, природного середовища, інтересів суспільства і держави від протиправних посягань з використанням телекомунікаційної складової».
Крім того, як вважають чиновники, запровадження змін забезпечить правоохоронним органам не лише поліпшення стану виконання своїх обов’язків завдяки швидшому і надійнішому джерелу інформації про споживачів телекомунікаційних послуг, а й значною мірою впливатиме на стан недопущення та запобігання протиправних дій з використанням телекомунікаційних мереж.
Нагадаємо, що, за даними операторів, основна кількість абонентів мобільного зв’язку припадає на абонентів передплачених послуг (за різними оцінками – 85-90%), які купують SIM-карти без укладення договорів або без ідентифікації покупця. В Україні також надається низка інших телекомунікаційних послуг без укладання договорів – послуги IP-телефонії, доступу в Інтернет тощо.

Міліція перед виборами закупила водомети та «воронки»

Міністерство внутрішніх справ уклало низку угод на придбання обладнання та спецавтомобілів на 60,9 мільйона гривень, – повідомляють «Наші гроші» з посиланням на «Вісник державних закупівель».
Найбільші кошти у сумі 53 млн. грн. спрямовано на закупівлю автомобілів спецпризначення, які мають бути поставлені МВС до кінця жовтня, коли в Україні призначені парламентські вибори.
Придбано 54 задньопривідних кросовери Ssang Yong Rexton по 260 тис. грн., обладнані радіостанціями Vertex VX-2100, системою супутникового позиціювання типу «Дрозд-М1», відеокамерами та відеореєстраторами Smarty та мобільними комп’ютерами.
Аналогічним устаткуванням мають бути обладнані 20 автобусів «Богдан» А202.10 і вісім автобусів ПАЗ 4234, придбані по 400 тис. грн. для перевезення бійців МВС.
Також придбано шість водометних автомобілів на базі КамАЗ по 2,45 млн. грн./од., 20 автобусів ПАЗ 4234 для перевезення затриманих та ув’язнених по 599 тис. грн. і п’ять автозаків на базі ГАЗ-3302 по 218 тис. грн.
Основним постачальником автотехніки на суму 26 млн. грн. обрано ТОВ «Харківська автомобільна торговельна компанія», зареєстроване в квітні 2011 року зі статутним капіталом 51 тис. грн. на панамський офшор «Саусфорд прожектс корп. (Southford projects corp.)».
Іншими постачальниками обрано ТОВ «Завод «Пожспецмаш» і ТОВ «Техкомплект».
Міліція також придбала 4800 протиударних щитів по 594 грн./од., таку ж кількість комплектів для захисту рук та ніг по 651 грн., та тисячу загороджувальних металевих турнікетів по 3570 грн./од.
З цих турнікетів завдовжки 1,5 м і заввишки 1,3 м можна монтувати мобільні бар’єри в місцях великого скупчення людей.
Також придбано техніку для виявлення засобів прослуховування та захисту інформації.
Як повідомлялося, 30 липня стартувала виборча кампанія з чергових виборів Ради, які призначені на 28 жовтня.
Вони будуть проходити за змішаною пропорційно-мажоритарною системою – 225 депутатів обираються за списками політичних партій, ще 225 – за мажоритарними округами.

Підготував Юрій Токарський
За повідомленнями інформагенств

Події в Україні

Події в Україні

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers