rss
04/25/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Організації, установи, товариства \ Представники українського комітету програми міст-побратимів Чикаго відвідали Київ

Минулого разу, розповідаючи про Фестиваль міст-побратимів Чикаго, ми згадували Комітет, який представляє «українського побратима» – місто Київ. Цей комітет опікується налагодженням та розвитком відносин між містами і, відповідно, країнами у різних галузях – культури, освіти, бізнесу, релігії.

 Title 
 

 п.Марта Фаріон, п.Віра Еліяшевська, о.Мирон Панчук з Kyiv Chicago Committee та Генеральний консул України Костянтин Кудрик

У рамках цієї діяльності голова комітету – пані Віра Еліяшевська та отець Мирон Панчук, член зазначеного комітету – здійснили візит до Києва. Пані Віра та отець Мирон мали нагоду зустрітися з головою Київської міської державної адміністрації – паном Олександром Поповим та деякими представниками адміністрації для обговорення майбутніх ініціатив та проектів співпраці між містами Чикаго та Київ. На жаль, незважаючи на запрошення свого колеги, мер Чикаго – Рам Емануель – не мав можливості бути присутнім на цьогорічному святкуванні 1530-річчя Києва, яке відзначалося у День Києва.
Впродовж візиту делегати також зустрілися з колишнім Генеральним консулом – Костянтином Кудриком, якому вони вручили офіційну грамоту-подяку від Програми міст-побратимів Чикаго за його видатну роботу в якості консула України у Чикаго. Під час своєї служби в Чикаго він відіграв важливу роль у розвитку відносин між Україною та Сполученими Штатами. Костянтин Кудрик також надавав повну підтримку діяльності комітету Київ-Чикаго в програмі Chicago Sister Cities International та україно-американській громаді в Чикаго. Чимало заходів, які проводилися комітетом, відбувалися за його підтримки, зокрема, участь у програмі «Open World», відзначення 25-ї річниці Чорнобильської трагедії та багато інших урядових та освітніх програм обміну.
У порядку розвитку та підтримки освітніх програм, формальний обмін досвідом між школами розпочнеться у 2012-2013 навчальному році; будуть залучені гімназія «Гармонія» в Києві та школа св. Миколая в Чикаго. Це партнерське побратимство між школами було ініційоване Мотрею Мельник, головою освітнього відділу у комітеті Київ-Чикаго. Це сприятиме розширенню культурної й освітньої взаємодії та обміну інформацією між студентами, викладачами і адміністраторами. Формальну угоду було підписано директором школи св. Миколая, пані Марією Клиш-Фіняк та директором гімназії «Гармонія» – пані Оленою Чинок.
Під час візиту пані Віра та отець Мирон також відвідали Національний Києво-Печерський історико-культурний заповідник, де зустрілися з художниками, скульпторами та іконописцями в їхній майстерні. Цю будівлю було споруджено понад 125 років тому, і вона стала домівкою для кількох генерацій майстрів світового класу.
Одним з таких був Михайло Бойчук, засновник школи монументалізму в Україні. Дієго Рів’єра та Михайло Бойчук познайомилися на початку 1920-х років, і мексиканський художник називав українського митця своїм учителем. Хоча на території заповідника є шість національних музеїв (в одному з яких є колекція Скіфського золота), пані Віра та отець Мирон скористалися можливістю зустрітися саме з директором Музею декоративного та народного мистецтва – Адріаною Вялець та її помічницею – Людмилою Білоус. Під час цієї зустрічі було обговорено можливість виставки творів мистецтва в Чикаго, включаючи велику колекцію художниці-примітивістки Марії Приймаченко.

 

Title  Title

 директор школи св.Миколая п.Марія Клиш-ФІняк, о.Богдан Налисник, п.Мотря Мельник

 Зліва направо- о.Мирон Панчук, Анна Старостенко, виконавчий директор Фонду братів Кличко, п.Віра Еліяшевська

 

Title Title 
 о.Мирон Панчук та п.Віра Еліяшевська на зустрічі з головою Київської держадміністрації Олександром Поповим Зліва направо - Михайло Даценко, директор інформаційного відділу USUBC, о. Мирон Панчук, п.Віра Еліяшевська, Морган Вiльямс, Президент USUBC

 

Title Title 
 Зліва направо - Людмила Білоус, помічник директора музею, п.Віра Еліяшевська, о.Мирон Панчук, Адріана Вялець, директор  Національного музею декоративного та народного мистецтва

 директор гімназії “Гармнонія”
Олена Чинок

 

Title  Title

 п.Віра Еліяшевська та о.Мирон Панчук на зустрічі з представниками Всеукраїнської мережі ЛЖВ - Володимиром Жовтяком, Ольгою Гвоздецькою, Іриною Борушек

 Зліва направо: Віктор Коновал, скульптор та Сергій Кролевець,
директор музею історії Києва

 

Відбулася також зустріч з директором музею історії Києва, який нещодавно відкрили знову, паном Сергієм Кролевцем, ветераном музейної справи та дослідником історичних цінностей України. Пан Кролевець висловив зацікавленість у партнерстві з Українським Національним музеєм та іншими етнічними музеями Чикаго.
Слід додати, що за 21 рік діяльності комітет міст побратимів Чикаго-Київ був залучений у різні гуманітарні проекти співпраці з іншими організаціями, такими, як Фонд братів Кличків та Всеукраїнська мережа ЛЖВ (людей, які живуть з ВІЛ/СНІДом).
Відбулися зустрічі з представниками обох організацій. Анна Старостенко та Віктор Колесник з Фонду братів Кличків висловили зацікавленість у співпраці з комітетом у 2013 році в рамках запрошення дітей та підлітків – відвідати літні спортивні табори в Україні.
Під час зустрічі з директором Всеукраїнської мережі ЛЖВ було обговорено плани проведення художньої виставки та Дня України на Міжнародній конференції зі СНІДу, яка відбувалася у Вашингтоні, округ Колумбія, з 22 до 27 липня.
З початку цього року тенденція діяльності програми міст-побратимів Чикаго була дещо змінена. Зокрема, був визначений принцип більшого зосередження на розвиткові економічних зв’язків між містами та країнами. У рамках цієї реформи Chicago Sister Cities International та World Business Chicago поєднали свої ресурси задля подальшого розширення участі Чикаго на міжнародному рівні. Відповідно до цього плану, проект міст-побратимів став частиною World Business Chicago, визначаючи спільну мету, як впровадження культурних, освітніх та гуманітарних програм, а також – зміцнення та розвиток міжнародної торгівлі. Новий фокус на економіку спонукав комітет Київ-Чикаго стати асоційованим членом U.S-Ukraine Business Counci для того, щоб заохочувати і розвивати динамічні комерційні відносини між Чикаго і Києвом.

Про відзначення Незалежності та зустрічі з режимом

Українці з усього світу з’їдуться на Всенародну прощу до Рима

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers