rss
04/19/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
У фокусі – Америка \ Чикаго за тиждень

Як відомо, хвиля подібних тем, що турбують суспільство, може перекотитися не тільки з міста в місто, але й і з країни в країну. У час, коли Україну лихоманить від політичних «котів», в передмістях Чикаго також промайнула подібна тема. Щоправда, ніяк не пов’язана з політикою.
Подружжя з Highland Park було оштрафовано на 21 580 доларів за недбале та жорстоке поводження з перськими котами! Йоріца та Агнес Бадалпур було звинувачено на адміністративному слуханні минулого тижня у порушенні міської постанови, яка забороняє жорстоке поводження з тваринами. Відповідно, за кожного з 21 котів пара отримала штраф по тисячі доларів. Також їм доведеться сплатити 500 доларів за те, в яких умовах ці коти утримувалися та 80 доларів – судових витрат.

 Title 
  

Сума штрафу вражає. А історія була така. В червні активісти організації захисту тварин Tails of Hope отримали сигнал від члена родини про неналежне поводження з котами. В гаражі було виявлено 21 кота; всі вони були виснаженими, занедбаними. Кілька з них вже померли. З’ясувалося також, що будинок господарів виставлено на продаж, і господарі не можуть його продати. Як розповів обвинувачений на суді, його дружина купила пару довгошерстих перських котів понад 5 років тому.
Потім вона захворіла, в їхньої дорослої доньки виявили епілепсію. Про котів забули. Ті розплоджувалися, адже господарі на них не звертали уваги, не турбувалися про тварин і не вжили заходів для стерилізації.
В кінцевому підсумку, котяча родина животіла в гаражі, наповненому фекаліями, без світла та вентиляції. Деякі тварини були відправлені на невідкладне лікування.
Ситуація, в якій перебувають господарі, також не найкраща. Хвора господиня, хвора донька, будинок, що не продається, і 21 з половиною тисячі доларів штрафу. Можна поспівчувати господарям з їхніми негараздами, але ми відповідальні за тих, кого приручили. Тим більше, в країні, де ледве не на кожну домашню тваринку є якась захисна організація.
Хоча, якщо поглянути на інше містечко Lake View, то там необхідно захищати людей від тварин. Одне подружжя подало в суд на сусідку за те, що вона розвела в односпальній квартирі їхнього будинку 20 (!) котів. Сморід, бруд у під’їзді призвели до виникнення алергії у позивачів. Не кажучи про те, що вони витрачають багато грошей на прибирання. Продати своє кондо вони також не можуть, покупців відлякує сморід.
Коти не винні, що стають причиною розбрату між людьми. Як у політичному, так і судовому форматі.

Title  
  

Якщо вже зайшла мова про суд, то у даний момент в Іллінойсі відбуваються два гучних судових процеси над чоловіками-вбивцями. Про одного з них – «Синю Бороду» – чувати вже було давно. Колишній поліцейський з 30-річним стажем Дрю Пітерсон з містечка Bolingbrook був звинувачений у вбивстві своїх третьої та четвертої дружин.
Триває якраз четвертий тиждень судового слухання, все відбувається повільно, з частими зупинками, оскільки процес непростий. Поки що заслуховують експертів-криміналістів. Йдеться про втоплення Кетлін Савійо, третьої дружини, у ванній та зникнення четвертої дружини Дрю Пітерсона – Стейсі Ен Кейлс. Про Пітерсона навіть знімали одну з серій документального, детективного серіалу «Drew Peterson: Untouchable». Сам Пітерсон вимагав заборони транслювати цей фільм, однак його показали двічі у цьому році. Тим не менше, цього тижня увагу публіку привернув інший злочин, не менш гучний, ніж «Пітерсоновий», хоча більш очевидний та доведений. Отже, цього тижня розпочалося судове слухання справи Крістофера Вона (не є родичем комедійного актора з Чикаго Вінса Вона). Його звинувачують у вбивстві дружини та трьох дітей у 2007 році.
Мотивація – незрозуміла. Це була звичайна сім’я з містечка Oswego – тато, мама, дві доньки та син. Були непорозуміння в подружжя, створені, здебільшого, поведінкою самого Крістофера – він зраджував дружині, мало приділяв часу дітям. Але нічого такого, щоб не було в інших сім’ях, не відбувалося.
Його дружина Кімберлі саме отримала диплом з університету, вони хотіли відзначити чергову річницю одруження. Крістофер запропонував у червні 2007 року поїхати сім’єю у водний парк. Вранці, ще вдосвіта, вся родина у Ford Expedition виїхала зі свого дому в останню подорож. Діти і жінка поснули. Крістофер зупинився неподалік від хайвею № 55, дістав 9-міліметровий пістолет і почав стріляти. Першою загинула 34-річна Кімберлі Вон, наступною – 12-річна Абігайль, яка сиділа позаду батька і міцно тримала книжку про Гарі Потера та іграшку, далі – 11-річна Касандра і останнім був 8-річний Блейк, який вже прокинувся і намагався захиститися, прикрившись рукою. Маніяк стріляв по своїх найрідніших людях в обличчя і груди. Собі він прострілив руку, сподіваючись що йому вдасться інсценізувати напад сторонньої особи. Однак, доказів того, що вбивцею був саме він, виявилося одразу стільки, що сумнівів у слідчих не виникло ні разу. І от, в понеділок розпочалося слухання цієї справи, що привернула увагу громадськості.

  Title
  

У той час, коли в передмістях представники середнього класу вбивають своїх найближчих, в Чикаго і надалі триває справжня гангстерська війна на вулицях, під час якої гинуть і свої, і чужі. Ситуація зі сплеском активності злочинних угруповань досягла критичного рівня. Уряд міста – на чолі з Рамом Емануелем – вже не приховує свого занепокоєння і віддає розпорядження про скерування додаткових сил поліції у найнебезпечніші райони на півдні та заході мегаполісу.
Тільки станом на 19 серпня в Чикаго було вчинено 38 вбивств. І це за один неповний місяць! Хоча впродовж року в таких найпроблемніших районах, як Englewood та Harrison стрілянини стало менше на вулицях, оскільки Рам Емануель оголосив їх зонами конфлікту і скерував туди більше поліцейських офіцерів, в цілому, ситуація виглядає жахливо. Ще не закінчився 2012 рік, а вже є 364 жертви вбивств з початку року.
Голова Департаменту поліції Чикаго намагається вживати певних заходів, щоб хоч трохи зменшити насильство на вулицях. Йдеться про роботу з окремими, малими угрупованнями бандитів, які відкололися від найбільших. Також стала жорсткішою політика стосовно заарештованих злочинців. Тепер частіше від них вимагають сплати застави для звільнення, на відміну від «I-Bonded» – звільнення з-під арешту під підписку про невиїзд. Застосовується стратегія «гарячих людей», яка полягає у формуванні бази даних про тих, хто вже був поміченим у випадках застосування насильства, вогнепальної зброї тощо.
З чиказькою поліцією тісно співпрацює антинасильницька організація CeaseFire Illinois, яка складається з колишніх злочинців, що тепер допомагають поліції навести лад у найнебезпечніших районах.
Найбільше турбує тенденція погіршення громадського порядку в районах, які раніше не визначалися активністю гангстерів.
Не випадково я поєднала всі ці різні, але страшні історії. Жорстокість на вулицях, жорстокість в сім’ях, жорстокість у ставленні до тварин – це вияв одного і того ж зла, спрямованого на оточуючих, слабших та беззахисних.

 


 

 

У нелегалів з’явився шанс

Минулої середи черга з понад 10 000 молодих людей утворилася у Navy Pier. Причиною такого зібрання стала акція в рамках програми легалізації іммігрантів в Америці, яку намагається запровадити чинний президент, під назвою Dream Act. Тут позбиралися нелегали, які принесли усі можливі документи, що повинні були довести їхнє проживання в Америці впродовж останніх 5 років – записи про щеплення, перебування у лікарні, табелі про навчання зі школи, сертифікати про закінчення дошкілля – все, що їхні батьки дбайливо зберігали роками, з надією, що одного дня вони використають можливість – легалізуватися в цій країні. У молодих людей немає водійських прав, номера соціального страхування чи свідоцтва про народження з американського госпіталю. Нова програма дасть їм можливість отримати право на проживання в Америці, легально працювати та вчитися. Принаймні, якщо Обама залишиться на своїй посаді на новий термін. Саме у такій маніпуляції й звинувачують теперішнього главу країни. Впровадженням цієї програми він отримає гарантовані голоси родичів «бездокументників», які проживають легально в країні. Йдеться, здебільшого, про латиноамериканську громаду.
Акція, проведена в середу Illinois Coalition for Immigrant and Refugee Rights, називалася Deferred Action for Childhood Arrivals. У ній взяли участь 800 добровольців, серед яких 60 адвокатів. За підрахунками, в Іллінойсі проживає близько 75 000 молодих людей без документів а у всій Америці – понад мільйон.
Для участі в програмі Deferred Action for Childhood Arrivals заявники повинні відповідати наступним вимогам: прибути в США до настання 16 років, проживати не менше, ніж 5 років постійно, з 15 червня 2007 року; навчатися у школі, бути випускником школи; мати GED або термін служби в армії. Заявники також не повинні мати судимостей, звинувачень у скоєнні правопорушень і не становити загрози для суспільства. Вік заявників – до 30 років станом на 15 червня 2012 року.
Кожна справа буде розглядатися окремо, на базі наявних документів та даних.

Новий податок для стрип-клубів

 

За новим законом, підписаним губернатором Квіном, запроваджується новий податок для стрип-клубів, кошти з якого будуть скеровані на програми з попередження сексуального насильства та допомоги жертвам такого насильства.
Очікується, що новий податок принесе близько мільйона доларів на рік, які повинні збалансувати скорочення державного фінансування кризових центрів для жертв зґвалтувань.
Отже, з 1 січня 2013 року набуває юридичної сили новий щорічний збір на місця, де відбуваються шоу з екзотичними танцями. Бари зможуть обрати форму оплати: або по 3 долари за кожного клієнта, або фіксовану суму, залежно від доходів. Ці гроші одразу надходитимуть у фонд, з якого фінансуватимуться кризові центри.
«Коли жертва сексуального насильства іде до поліцейського відділку або телефонує на «гарячу лінію», ми повинні мати тренований персонал, який готовий надати допомогу. Цей закон допоможе зберегти робочі місця фахівцям і продовжувати справу підтримки жертвам», – прокоментувала заступник губернатора Шейла Саймон.
В Іллінойсі є 33 кризових центри для жертв зґвалтування, і вони уже втратили чверть фінансування від штату за останніх 4 роки. У 2009 році такі центри отримали 5,8 мільйона доларів, а вже цього – 4,6 мільйона доларів. Підписання нового закону практично не зустріло заперечень з боку депутатів. Деякі республіканці висловлювали незгоду, але переважна кількість законодавців схвально поставилися до нововведення.
Власники відповідних клубів найбільше обурюються тим, що через цей закон в громадськості складеться враження про прямий зв’язок між їхнім бізнесом і насильством сексуального характеру. Щоправда, один з власників клубу з півдня Іллінойсу сказав, що хоча, на його думку, між індустрією стрип-клубів та зґвалтуванням зв’язку нема, тим не менше, фінансування кризових центрів є справою надзвичайно важливою для суспільства.
Цей закон став одним з трьох, підписаних Квіном у той же день, які стосувалися насильства.
За іншим – у школах Іллінойсу будуть пропонувати факультативний курс ознайомлення з тим, що таке домашнє насильство, зґвалтування, переслідування, висміювання та самогубство. Цей же курс у вигляді пілотної програми буде запроваджений у двох школах. Третій закон стосувався судової процедури. Тепер прокурори можуть використовувати у якості аргументу попередні випадки домашнього насильства у справах про вбивства першого та другого ступеня, внаслідок того ж таки домашнього насильства. На думку губернатора, нові закони повинні посилити захист жінок у маленьких містечках, «проблемних» районах мегаполісу, в кампусах коледжів.

Троє осіб підхопили хворобу «легіонерів» у готелі даунтауна

 

За повідомленням міського Department of Health, гості готелю JW Marriott Chicago (151 W. Adams St), що в даунтауні, опинилися під загрозою зараження легіонельозом, за симптомами схожим на пневмонію.
Фахівці Департаменту уже сконтактувалися з 8,5 тисячами гостей готелю. Троє осіб були виявлені з даним захворюванням. У теперішній час джерело захворювання виявлено, і небезпеки зараження вже немає. Хвороба розвивається від двох до 14 днів. Симптоми – висока температура, головний біль, утруднене дихання, кашель, біль у грудях.

У фокусі – Америка

Республіканці вже визначилися...

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers