rss
04/26/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Організації, установи, товариства \ Про відзначення Незалежності та зустрічі з режимом

Оскільки приближається важлива дата, 24 серпня, і у зв’язку з нею відбуватимуться різні імпрези з відзначення 21-ї річниці проголошення відновлення Незалежності, почуваємось до обов’язку уточнити наше становище – як для нашого членства, так само з проханням до ширшої української спільноти. Закликаємо відзначати цю важливу дату в якнайширшому колі разом з українським народом в Україні та в діаспорі, але не з ворогами того народу.
Вже довший час, від приходу до влади в Україні режиму Віктора Януковича, ми вважаємо доцільним не зустрічатися не тільки зі самим Януковичем, але й з представниками його режиму, а також – не годувати цей режим, тобто, в жодному випадку не фінансувати будь-які заходи, навіть коли заходи добрі, такі, як відзначення Незалежності, бо, маючи гроші від нас на добрі заходи, режимники використовуватимуть свої ресурси на погані заходи або для власного збагачення.
При тому, ми передбачували і вказували, що зустрічі режим використає для пропаганди, мовляв, діаспора з нами. На жаль, мало хто з громади до нас прислухався стосовно цього питання, включно навіть з деяким провідним елементом громадського життя в Україні та в діаспорі.
І так сталося. Ці зустрічі, ділові і товариські, в кращому випадку принесли розчарування, а в гіршому – зміцнили сили режиму та дозволили йому настирливо впроваджувати його народовбивчу політику.
Нам здається, що з огляду на останні події формального узаконення переваги російської мови в Україні, настирливе знущання над політичною опозицією, придушення вільної преси, навіть найбільш доброзичливі українці повинні поставити край нашій українській гостинності й надійності. Янукович та його сатрапи це не інакше думаючі українські патріоти, це відкриті вороги українського народу. Їх треба побороти, а не гостити чи легітимізувати.
Тому закликаємо всіх українців і не українців, які щиро люблять український народ або просто бажають йому добра – припинити будь-які зв’язки зі сьогоднішніми ворогами українського народу. Наше прохання: стримайтесь від будь-яких зустрічей, ділових чи товариських, з режимниками Януковича, його штабу, його уряду, його партії, його дипломатичного корпусу, чи просто з його поплентачами, такими, як ті «українські інтелектуали», які недавно зустрічались з Януковичем в Криму та віддали рідну мову за «кусень сала».
Історія поставила нам, як народові, ще один виклик зрілості. Янукович та його люди – це ніщо ліпше, як москалі-окупанти-шовіністи, які намагаються нас знищити. Вони русифікують, вони плюндрують, вони ув’язнюють, вони вбивають. Як з ними зустрічатися!

Аскольд Лозинський,
Голова Світової Конференції Українських Державницьких Організацій

Представники українського комітету програми міст-побратимів Чикаго відвідали Київ

Українці з усього світу з’їдуться на Всенародну прощу до Рима

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers