rss
05/05/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Полiтика \ Аналітика \ Повалити хрест. Панк-молебень, треш-молебень і сатанинські витівки дівчат

Кажуть, що світ починає втрачати розум. Але деякі, на перший погляд безрозсудні і навіть абсурдні, події вимагають вглядітися у них пильніше і запитати себе – а що за цим безчинством стоїть? Дурість, нахабство, відчуття вседозволеності, стихійний протест чи підлий розрахунок ляльководів, що з тіні керують маріонетками?

17 серпня 2012 року активістки зі скандально-відомого київського гурту спиляли у центрі Києва хрест, встановлений жертвам Голодомору та політичних репресій в Україні. Хрест з фігурою розіп’ятого Ісуса стояв на вивищенні над Хрещатиком, біля колишньої катівні НКВС, що розміщалася у підвалах нинішнього Міжнародного центру культури та мистецтв (колишнього Жовтневого палацу).
І ось серед білого дня оголена до пояса білявка (оголеність є стилем Фемен) у червоних шортах з бензопилою у руках підійшла до цього масивного хреста і почала його шалено пиляти. Зібралися перехожі, підійшли фотографи, телевізійники (напевно, завчасно запрошені), і все це знімали. Ніхто не завадив навіженій робити свою чорну справу. Журналістам потрібна була сенсаційна фото- і телекартинка, і вони її робили; перехожим, напевно, було все одно.
Коли хрест було спиляно і повалено, безсоромниця радісно підняла догори руки – ура, перемога! Перемога над ким і над чим? Чому вони це зробили?
Гадати довго не довелося. «Фемен» розповсюдили прес-реліз, написаний російською (вони взагалі російськомовні, навіть їхня учасниця з прізвищем Шевченко), названий ними «Треш-молебень від групи «Хрестоповал» у якому заявили (даю переклад):
«У день винесення вироку жіночий рух висловлює підтримку і повагу своїм російським колегам з гурту Pussy Riot. На знак солідарності з жертвами кремлівсько-попівського режиму Femenки звалили поклінний хрест над Майданом незалежності за допомогою бензопили. Повалений хрест був виконаний із твердої породи дерева, привезеного зі святих місць, куди являлась сама Богородиця. Даним актом Femen закликає всі здорові сили суспільства – нещадно випилювати з мозку трухляві релігійні забобони, які служать опорою диктатури і перешкоджають розвитку демократії та свободи жінок».
Що феменки мали на увазі? Наші читачі, можливо, чули, що у Росії були засуджені до двох років ув’язнення дівчата з музичного гурту «Пуссі райот» за те, що вони 28 лютого цього року у масках (так званих «балаклавах») вдерлися до московського Храму Христа Спасителя і на амвоні здійснили те, що назвали панк-молебнем – проспівали свою пісню «Богородице, Путіна прожени!», танцюючи при цьому якийсь розв’язний танець у стилі року.
Через 41 секунду їх вивели, згодом виявили, арештували і засудили за хуліганство з мотивів релігійної ненависті. По світу прокотилася хвиля підтримки цього гурту, хоча важко сказати, чого у цій підтримці було більше – співчуття дівчатам чи антипутінського настрою. Про осквернення храму, про неприпустимість біснуватих танців на амвоні жодна країна не заявила, протестували лише проти засудження дівчат.
Так ось київські епатажні феменки також вирішили долучитися до всесвітньої хвилі протесту: «Femen попереджає Путіна-Гундяєва, що якщо активістки будуть засуджені до тюремних термінів, то Femen спрямує вістря бензопили персонально на покидьків, відповідальних за страждання ні в чому не винних жінок».

Title  
  

Для кожного віруючого храм є святинею. До нього потрібно заходити з молитвою – для розмови з Богом і душевного очищення. Коли до храму забігають якісь дівчата, у котрих нема Бога в душі, нема поваги до храму і віруючих, то жодними політичними причинами виправдати це не можна. Бо завтра, протестуючи проти того чи іншого політика, церковного діяча, хтось може осквернити чи спаплюжити будь-що з моральних та естетичних святинь чи будь-кого з інтелектуально-мистецьких авторитетів.
Адже спосіб протесту був вибраний феменками такий, що слова застряють у горлі від образи та обурення. Складається враження, що дівчата навіть не розуміли, який хрест вони, власне, спиляли. Заявляючи, що нещадно борються з «трухлявими релігійними забобонами», вони здійснили подвійне святотатство – по-перше, тому, що цей хрест символізував пам’ять про невинно закатованих українців, а, по-друге, що це був, власне, хрест – найпоширеніший у світі символ життя, істини і спасіння, найголовніший символ християнства.
Наруга над історичною пам’яттю і головним символом християнства у центрі столиці України, серед білого дня, є також символом – чорним символом безкарного знущання над українцями, їхньою вірою та пам’яттю, їхньою історією і мораллю.
Безсоромно оголена дівка, що на очах у людей біснувато валить Хрест національної історичної пам’яті – ось апофеоз виклику сатанинських сил проти українців. Залишилося ще хіба що напаскудити на голову пам’ятника Тарасові чи спаплюжити Монумент Незалежності, щоб відкрито заявити – «ви, українці, є ніщо, ми робимо з вами і вашими цінностями все, що заманеться. Ми утискаємо вашу мову, ми переписуємо вашу історію, ми грабуємо вас і вашу країну, а ви і не пискнете. Сидите і мовчите по хатах. Значить, заслужили бути не нацією, не народом, а бидлом».
Тому видається, що ці безмозкі відьми безчинствували не за власним розсудом. Хрестів у Києві багато, і якби вони (як самі заявили) хотіли просто протестувати проти «попівства» гундяєвського штибу, то могли б, вибачте, провести свою акцію там, де глава Російської церкви Кіріл (у миру – Гундяєв) буває найчастіше – у володіннях Української православної церкви Московського патріархату. Але ж ні, вони вибрали той Хрест, який увічнював пам’ять про Голодомор та катування українців, той Хрест, який встановила українська патріотична церква. Схоже на те, що їх навели, і дуже продумано, холоднокровно, саме на цей хрест і саме тому, що він є українським за духом і змістом.

  Title
  

У дні, коли українці спостерігають справжній шабаш обласних, місцевих та районних рад, що одна за одною безкарно приймають рішення про фактичне знищення української мови на їхніх територіях на основі антиукраїнського «мовного» закону, цей нахабний вчинок увінчав серію антиукраїнських атак на нас і нашу країну.
Влада зробила вигляд, що реагує. Київська міліція порушила кримінальну справу за статтею «хуліганство, здійснене групою осіб», яка передбачає позбавлення волі від 4 до 5 років ув’язнення. Феменок, начебто, шукають, їх офіс «пасуть» цілодобово. А дівчата десь пропали. Може, відлежуються у якійсь барлозі своїх антиукраїнських спонсорів і натхненників?
Зі своєї схованки через Інтернет феменки оголосили себе музичною групою «Хрестоповал» і анонсували гастрольний тур по місцях православного зодчества Росії під гаслом: «Пиляй хрести – рятуй Росію». Генеральним спонсором туру є виробник електроінструментів – німецька компанія «STIHL».
Чи, бува, не їхнім електроінструментом було спиляно Хрест над Хрещатиком? Адже Ганс Петер Штіль, Голова правління STIHL AG, завіряє, що фірма робить «все за для того, щоб Ви, працюючи з приладом STIHL на природі, почували себе як удома».
Антиукраїнськи та антиправославно налаштовані дівчата з Фемен почуваються в Україні, як вдома. Вони добре «попрацювали на природі» і переповнені почуттям правоти.
Якого покарання вони заслуговують, на думку читачів? Чи достатньо буде Божої кари, а правосуддя нехай мовчить, бо тоді у світі підніметься наступна хвиля захисту цих дівчат?
Бо на захист України світ же не підніметься?
P.S. Хрест відновили, скріпивши його пластинами та болтами. Але хто відновить віру у те, що українцям на рідній землі нині до снаги – стати на захист своїх національних цінностей, символів і святинь, які нахабно та безкарно плюндруються і безчестяться?!

Віктор Рибаченко,
шеф-редактор «Час і Події»

Адреса для спілкування:
[email protected]

Синдром Юрія Коцюбинського: як в батьків-борців виростають діти-лакеї

США рухаються до відмови від державних грошей. Рон Пол і останні дні Федеральної Резервної Системи (частина 1)

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers