rss
06/16/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Культура \ Релігія і політика \ День Хрещення Київської Руси-України

День Хрещення Київської Русі-України– державна пам'ятна дата в Україні на честь Хрещення Русі, що відзначається щорічно 28 липня – у день пам'яті святого рівноапостольного князя Володимира.

Державне свято встановлене в Україні в рамках святкування 1020-річчя Хрещення Київської Русі згідно з Указом Президента України – Віктора Ющенка – від 25 липня 2008 року № 668/2008 «Про День хрещення Київської Русі-України». В Указі сказано:
«Ураховуючи значення православних традицій в історії і розвитку українського суспільства, на підтримку ініціативи Національної ради з питань культури і духовності, Українського фонду культури, Української Православної церкви, Української Православної церкви Київського Патріархату, Української Автокефальної Православної церкви, громадськості постановляю – установити в Україні День хрещення Київської Русі-України, який відзначати щорічно 28 липня, у день пам'яті Святого Рівноапостольного князя Володимира – хрестителя Київської Русі»
Цього року 27-28 липня, у день пам’яті Святого Рівноапостольного Великого князя Київського Володимира, Українська Православна церква Київського Патріархату відзначатиме річницю Хрещення Київської Руси-України.
З цієї нагоди у Свято-Володимирському патріаршому кафедральному соборі (бульв. Т. Шевченка, 20) відбудуться святкові богослужіння:
27 липня з 17:00 – Всенічне Бдіння
28 липня з 09:30 – Божественна Літургія
Богослужіння очолить Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет у співслужінні єпископату і духовенства Київського Патріархату.
По завершенні Літургії (після 11:30) від Володимирського собору до пам’ятника святому Володимирові відбудеться Хресний хід.
Крім того, за участю керівництва міста, священнослужителів та громадськості відбудеться засідання круглого столу на тему: «Хрещення Руси-Україні: історичний, культурний і духовний вплив на розвиток Києва».

Джерело: cerkva.info, kievcity.gov.ua, uk.wikipedia.org

Ректора УКУ – о. Бориса Ґудзяка – номіновано на єпископа

Зустріч релігій у Сараєво: жити разом – наше майбутнє

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers