rss
06/16/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
У фокусі – Америка \ У фокусі – Америка

Як я вже писала минулого разу, Чикаго повертає собі славу найнебезпечнішого міста в Америці. Минулі вихідні позначилися не тільки ненормальною спекою та магнітними бурями, але й сплеском злочинів, серед яких вражають своєю кількістю вбивства.
Найбільший рівень злочинності, звичайно, у районах, що розташовані на заході та півдні міста, таких, як Lawndale та Englewood. Загалом, стрілянина впродовж вихідних спричинила поранення 39 осіб, семеро з яких загинули. Серед них – дівчинка-підліток. Для поліцейських це був напружений вікенд. Насамперед, впродовж Пуерто-ріканського Фестивалю в Humboldt Park. Зазвичай, під час цього заходу члени банд збираються з’ясовувати стосунки. Цього року обійшлося, що критично налаштовані фахівці пояснюють скороченням тривалості свята з 6 до 4 днів. Не встигли розгулятися, тобто.
Поряд з тим, оце місто є домівкою для чинного Президента країни, котрий прилетів у п’ятницю на святкування Дня батька разом з усією родиною до Чикаго. Метою його поїздки були інші «фестини». Окрім відпочинку із сім’єю перед виснажливим Самітом «Великої двадцятки» в Мексиці та гри в гольф, Барак Обама побував на весіллі доньки своєї подруги та старшого радника – Валері Джаретт. Саме його візит викликав таке напруження серед правоохоронців, яких вивели на додаткові години патрулювання вулицями Чикаго. Повітряний простір також «прочісувався» вздовж і впоперек. Від шуму, які спричиняли гелікоптери, не спалося багатьом мешканцям Чикаго. Тим не менше, один літачок таки встиг порушити закриту для польотів зону. Винищувач F-15 перехопив одномоторний Cessna 172 в одній з таких зон 17 червня. Без проблем довели порушника до аеропорту за 96 кілометрів від Чикаго, де і посадили на летовищі. Можливо, це була певна перестраховка, бо Обама вже вилетів у неділю до Лос-Кабоса.
Загалом, останнім часом позитивних новин у Чикаго все менше. В медичні офіси та просто фізичним особам ідуть неприємні листи – йдеться про підписаний Квіном закон про скорочення витрат на Medicaid. Експерти визнали його найбільшим скороченням за історію Іллінойсу.
Губернатор переконує, що цей захід, як і підвищення податку на тютюнову продукцію, були необхідні, щоб врятуватися «від катастрофи бюджетного дефіциту». Як завжди, порятунок здійснюється за рахунок найбідніших. Так що якщо ви маєте державну медичну страховку, поспішайте до своїх дантистів та аптек, бо вже з 1 липня ви не зможете ні зуби полікувати, ні ліки страховкою оплатити. Зате меншим покаранням вдасться обійтися в майбутньому володарям невеликої кількості марихуани. В гонитві за поповненням скарбниці наш мер запропонував міській Раді декриміналізувати володіння марихуаною і змінити арешт на штрафи. Тобто, за носіння в кишені 15 і менше грамів «травички» пропонується штрафувати в розмірі від 100 до 500 доларів. На думку винахідливого мера, таке послаблення щодо бажаючих розслабитися допоможе зібрати кошти для того, щоб посилити безпеку правоохоронних органів у боротьбі з гангстерством на вулицях Чикаго. Деякі впливові депутати поки що роздумують, оскільки вважають нечітко прописаним цей законопроект. Автори ж наполягають на необхідності, пояснюючи, що арешти за володіння малою кількістю «травички» призводить до переповнення у тюрмах. Депутати ніби і погоджуються, однак переживають про виховну функцію таких змін. Чи не розцінить молодь пом’якшення покарання як зміну ставлення уряду до вживання наркотиків загалом?! Отака розслаблена (і не від травички) дискусія в міській Раді. Подивимося, які ще фінансові кульбіти запропонує нам уряд міста чи штату найближчим часом.

 


 

 

Ромні зібрав мільйони під час передвиборчої кампанії в Чикаго

Title  
  

Мітт Ромні провів президентську кампанію у рідному місті президента США – Барака Обами – у минулий четвер, зібравши 3,3 мільйона доларів для себе і товаришів-республіканців.
«Я не вважаю його поганою людиною, просто думаю, що його політика не здатна знову поставити цю країну на ноги», – сказав Ромні аудиторії з понад 220 осіб в оновленій Pump Room у Public Hotel.
«Ось тому американський народ, подобається це йому чи ні, зізнається, що чинний президент не дає ради, і тому прийшов час прийти в Білий дім комусь, хто знає, як відновити економіку. Я знаю як, і я це зроблю», – сказав колишній губернатор Массачусетсу і республіканський кандидат у президенти.
Ромні виграв в Іллінойсі березневі республіканські праймеріз, незважаючи на те, що він говорив у рідному місті Обами. Квитки коштували по 2 500 доларів на прийом, по 10 000 доларів за фото і по 50 000 доларів за вечерю, яка відбулася пізніше.
Ромні неодноразово стверджував, що політика Обами буде й далі вводити уряд у ринкову систему, використовуючи, як приклад, президентський закон про перегляд системи охорони здоров’я. Ця політика, за його словами, спричинила економічну невизначеність, яка стримує розвиток бізнесу.
«Я просто не думаю, що президент розуміє, як працює Америка, як економіка працює. Свобода приводить в дію нашу економіку. А утискання свободи урядом не спонукатиме американців працювати», – сказав він.
Ромні стверджує, що другий термін Обами призведе до того, що США «стане Європою». «Ми матимемо такий дефіцит, який зараз має Європа, таку систему охорони здоров’я, як у Європі. Ми дійдемо до хронічно високого рівня безробіття та низьких темпів зростання заробітної платні, як у Європі», – заявив Ромні.
«До нас на поріг прийде така фінансова криза, як у Європі», – додав він. «Ось що станеться, якщо ми продовжуватимемо йти цим шляхом з президентом, який вірить, що краще керувати життями та економікою зможе уряд, а не вільні люди».

 

Поліцейські з Joliet втратили понад 850 фунтів ваги
у внутрішньому змаганні «Biggest Loser»

Сімнадцять офіцерів поліцейського відділку Joliet скинули разом 854 фунтів у рамках внутрішньовідомчого змагання з втрати ваги за прикладом популярного ТВ-шоу «The Biggest Loser».
Учасники змагалися за готівку та понаднормові, намагаючись скинути якомога більше ваги протягом чотирьох місяців, – сказав Майк Трефтон, начальник поліції Joliet. Змагання почалося з 50 осіб, кожному з яких «виділили» по 50 доларів, плюс по 5 доларів за кожен тиждень участі у змаганні. Сімнадцять протримались до останнього зважування 30 травня, втративши, в середньому, майже по 50 фунтів кожен. Сержант Девід Гарріс втратив рекордні 118 фунтів і забрав додому приз – 3100 доларів за перше місце.
«Легко продовжувати зупинятися в McDonald’s замість того, щоб приносити з собою здоровий обід», – сказав Гарріс, який почав змагатися з вагою в 312 фунтів, а завершив – з 194. Він почав з години щоденних вправ для серця, приготування обідів і відмови від фаст-фуду. В останні тижні конкурсу Гарріс збільшив свої тренування до двох-трьох годин на день. Детектив Тізос Ландерос виграв 1 500 доларів за друге місце. Він втратив 81 фунт, знизивши вагу до 188 фунтів з 269-ти, та скоректувавши свої тренування, щоби зосередитись на втраті ваги замість нарощування м’язів і приготування обідів вдома.
Диспетчер Сінді Аленсворс посіла третє місце і виграла 740 доларів. Вона втратила майже 25% своєї маси тіла, почавши змагання з вагою 163 фунти і закінчивши з 123 фунтами. «Я пила тільки воду. Я відмовилась від газованих напоїв та соку», – сказала вона. Аленсворс також почала бігати, і, за її словами, зараз вона може пробігти шість миль. Змагання зміцнило товариський дух і добродушне суперництво на роботі та допомогло учасникам досягти відповідності зі стандартами фітнесу у відділку.

Chicago Tribune виграла нагороди за репортажі, дизайн і графіку

Асоціація об’єднаних редакторів Іллінойсу (Illinois Associated Press Editors Association), і Асоціація преси Іллінойсу (Illinois Press Association) присудили Tribune нагороду за найбільші досягнення 2012 року серед найбільших газет у штаті, – ця номінація підкреслює щоденну якість газети.
Судді назвали Tribune «вражаючою газетою: креативною, інформативною, яку легко читати. Першокласна в усьому».
Асоціація преси присудила два перших місця команді репортерів Девіда Джексона і Гері Маркса: одну – за серію репортажів у справі «Утікачі від правосуддя (Fugitives from Justice)», фіналісту Пулітцерівської премії, а другу – за історію у справі під назвою «Щоденник Ясмін (Yasmin’s Diary)» (йдеться про справу чорношкірої дівчинки, яка зникла 4 роки тому і залишила у своєму щоденнику слід до можливого викрадача – ред.).
Судді високо оцінили Джексона і Маркса у стеженні за втікачами з допомогою потужних розслідувань, на які пішла «невимовна кількість часу і зусиль – і не даремних». Про «Щоденник Ясмін» судді сказали: «Неймовірний репортаж, який затьмарив зусилля поліції та дав сім’ї надію дізнатися про долю молодої дівчини».
Нагороду Асоціації преси Іллінойсу за найкращий слідчий/корпоративний репортаж здобула серія репортажів Tribune «Пенсійні ігри», яка виставила напоказ, як чиновники досягли значних державних пенсій, і як політика призвела до системних недоліків, що поставили під загрозу фінансовий стан пенсійної системи держави. Судді заявили, що репортажі Джейсона Гротто, Рея Лонга і Джоді Коен з Tribune, разом з репортерами WGN-TV – Маршою Бартель і Марком Супельса – це «майстерний слідчий матеріал». Пенсійні історії посіли друге місце серед журналістських розслідувань, згідно з рішенням Асоціації преси.
Додаткове перше місце від Асоціації преси Іллінойсу отримали працівники Tribune: Джонатон Берлін – за газетний дизайн, Берлін і Джемал Брінсон – за інфографіку та Шанна Новак – за дизайн.
Асоціація преси також віддала перше місце команді з Берліна – Алексу Борденсу та Адаму Золлу – в номінації інфографіки за роботу «Правління мера». Судді високо оцінили їхню роботу як «дивовижний збірник найголовніших і найпотаємніших моментів правління Ричарда Дейлі».

Біограф: «У Waukegan потрібно заснувати музей Рея Бредбері»

Waukegan має два фестивалі, парк і бібліотечний конференц-зал імені Рея Бредбері. Проте, за словами біографа покійного письменника, місту все ще потрібен музей Рея Бредбері.
Сем Уеллер, професор Колумбійського коледжу, який написав дві книги про літературного гіганта, заявив, що Бредбері дуже хотів заснувати персональний музей у місті, де він провів свої дитячі роки. Вони говорили на цю тему незадовго до смерті Бредбері, – сказав Уеллер.
«Рей Бредбері Waukegan на карті позначив у кілька способів.
Там дійсно має бути місце, де будуть його речі, місце, яке могло б об’єднати людей з усього світу, щоб вшанувати його спадщину».
Waukegan Main Street, некомерційна група економічного розвитку, спрямована на відновлення центру міста, планує перетворити давно закриту бібліотеку Карнегі, будівлю з цегли і вапняку, де дитяча уява Бредбері досягла свого найбільшого розвитку, на центр для відвідувачів, який включатиме секцію, присвячену письменникові.
«Ми знаємо, що Рей Бредбері походить звідси – це справжній подарунок і справжня принада для Waukegan», – сказала Віолетта Рікер, виконавчий директор групи.
За її словами, відновлення, ймовірно, коштуватиме кілька мільйонів доларів. Місто виділило 500 000 доларів державних коштів на проект, але їх пізніше витратили на Artspace – житловий будинок для художників. Бібліотека Карнегі вже не включена в міський бюджет, – сказав прес-секретар Waukegan – Девід Мотлі.
Рікер розповіла, що Waukegan Main Street на даний момент намагається зібрати гроші для проекту за допомогою грантів від уряду і фондів.
Музеї, присвячені письменникам і художникам, мають неоднозначні результати діяльності на території Чикаго: протягом 17 років Woodstock був домом для музею Діка Трейсі. Його творець, Честер Гулд, був мешканцем міста McHenry County. Втім, музей закрили у 2008 році, після того, як його популярність впала.
Руді Клей, колишній мер Gary, вибив 300 мільйонів доларів на музейний комплекс на честь Майкла Джексона, але новий мер Карен Фріман-Вілсон не продовжила цей проект, – заявила прес-секретар міста.
У Oak Park, місці народження Ернеста Хемінгуея, є музей, присвячений письменникові, який приваблює до 10 000 відвідувачів за рік, – каже Еллісон Сансон, адміністративний директор фонду Ернеста Хемінгуея в Oak Park. Вона розповіла, що експонати можуть справляти сильне враження на відвідувачів.
«До нас приїжджає багато шкільних груп, і ми говоримо людям: «Це було перше місце, де він узявся за перо», – розповіла Сансон. «Тут він починав і подивіться, чого він досягнув».
Уеллер передбачив майже те саме для центру, присвяченого Бредбері. Він сказав, що був би готовим зібрати гроші на це, звертаючись до багатих письменників і голлівудських режисерів, які говорили про вплив Бредбері на їхні роботи.
«Музей буде ще одним способом познайомити з життям цієї людини, її спадщиною», – сказав Уеллер. «Він наче створив приклад для наслідування: як, маючи небагато грошей, можна досягти чогось у своєму житті».

У фокусі – Америка

У фокусі Америка

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers